?>?> برنامه‌های جدید نیروگاه‌سازی در ایران | سیاست روز
يکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۷
کد مطلب : 90187
وزیر نیرو خبر داد

برنامه‌های جدید نیروگاه‌سازی در ایران

برنامه‌های جدید نیروگاه‌سازی در ایران

وزیر نیرو با تشریح برنامه‌های جدید نیروگاه‌سازی از افزایش ظرفیت تولید برق ایران به بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات در آینده خبر داد و اعلام کرد نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی جمع مي‌شود.
حمید چیت‌چیان در گفت‌وگو با مهر در تشریح برنامه جدید افزایش ظرفیت تولید برق ایران، گفت: در شرایط فعلی ظرفیت نصب شده نیروگاهی تولید برق کشور به بیش از ۷۲ هزار مگاوات رسیده است.
وزیر نیرو با اعلام اینکه همزمان با آغاز به کار دولت تدبیر و امید تنها سه هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دست ساخت بود، تصریح کرد: در طول بیش از یکسال گذشته تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات قرارداد و تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران، پیمانکاران و سازندگان داخلی به منظور ساخت و راه‌اندازی طرح‌های جدید نیروگاهی امضا شده است.
این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه تا پنج سال آینده باید ۳۳ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور طراحیف ساخت، نصب و راه‌اندازی شود، اظهار داشت: از این‌رو قطعا ظرفیت تولید برق ایران از مرز یکصد هزار مگاوات عبور مي‌کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همزمان با افزایش ظرفیت تولید برق و بهره‌برداری از نیروگاه‌های جدید، برخی از نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی کشور از رده خارج مي‌شوند، تبیین کرد: علاوه بر این افزایش راندمان و بهره‌وری نیروگاه‌ها هم به عنوان یک برنامه اولویت دار در دستور کار قرار گرفته است.
چیت‌چیان با یادآوری اینکه هم‌اکنون راندمان مجموعه نیروگاه‌های برق کشور حدود ۳۷ درصد است، تاکید کرد: قصد داریم با استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوی و اجرای پروژه‌های جدید راندمان نیروگاه‌های فعلی را افزایش دهیم.
وزیر نیرو از تبدیل نیروگاه‌های گازی به نیروگاه‌هاي سیکل ترکیبی به عنوان یکی از این سنارویها یاد کرد و افزود: بر این اساس هم‌اکنون تبدیل ۳۷۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی به سیکل ترکیبی در حال انجام است.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید در پایان خاطرنشان کرد: در قالب یک برنامه پنج ساله کل نیروگاه‌های حرارتی به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد که اجرای این طرح علاوه بر افزایش راندمان کاهش شدید مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی در نیروگاه‌های کشور را به همراه دارد.

محاسبه قیمت بر‌اساس فرمول قبل
همچنین معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از تمدید یک ساله صادرات برق ایران به عراق خبر داد و به فارس گفت: در آخرین توافق انجام شده میان ایران و عراق مقرر شد تا پایان سال ۲۰۱۵ صادرات برق ایران به عراق به طور متوسط ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات صورت گیرد.
فلاحتیان افزود: بر‌اساس توافق نهایی که میان ایران و عراق منعقد شد مقرر شد صادرات برق ایران به عراق تا یک سال دیگر یعنی تا پایان ۲۰۱۵ میلادی تمدید شود.
وی ادامه داد: با توافقی که میان وزارت نیرو و طرف عراقی صورت گرفت مقرر شد از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا پایان همان سال صادرات برق ایران با همان شرایط قبلی به عراق تمدید شود.
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که آیا در تمدید صادرات برق ایران به عراق قیمت تغییری کرده است، گفت: با تمدید صادرات ایران به عراق قیمت صادرات برق نیز بدون تغییر خواهد بود چرا که تابعی از فرمول‌های مشخص است و از قیمت نفت تبعیت می‌کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که چه میزان برق قرار است در سال ۲۰۱۵ به عراق صادر شود، گفت: قراردادی که منعقد شده است عددی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات است اما در فصل زمستان عراق برق زیادی از ایران نمی‌گیرد و در روزهای اخیر تنها ۲۰۰ مگاوات برق از ایران دریافت کرد.
وی افزود: چون مصرف برق عراق در فصل تابستان بالا می‌رود نیازمند برق بیشتری است و در آن زمان هم به طور متوسط حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق به آنها صادر خواهیم کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی پیشتر با بیان اینکه سالانه ۱۲ میلیارد کیلو وات ساعت برق صادر می‌شود و درآمدی بین ۹۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار نصیب کشور می‌شود، گفت: ۹۰ درصد مطالبات ایران در حوزه صادرات برق دریافت و وصول می‌شود. وی ادامه داد: در حال حاضر ایران به ۷ کشور همجوار صادرات برق انجام می‌دهد و سالانه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت برق ساعت و ۴ میلیارد کیلو وات ساعت برق وارد می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcefz8o.jh87vi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی