سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۶
کد مطلب : 76435

المپيك ۲۰۱۲ و اجلاس تهران

المپيك ۲۰۱۲ را كه يادتان هست. همان المپيكي كه همين تازگي‌ها درلندن برگزار شد. يك اتفاق ورزشي كه هر ۴ سال يكبار مي‌افتد و...

المپيك ۲۰۱۲ را كه يادتان هست. همان المپيكي كه همين تازگي‌ها درلندن برگزار شد. يك اتفاق ورزشي كه هر ۴ سال يكبار مي‌افتد و اكثر كشورها با ورزشكاران در آن حضور مي‌يابند. اما دولت انگليس براي برگزاري اين رويداد ورزشي، تدابير شديد امنيتي را در كشور به ويژه لندن برقرار كرد.
اين تدابير امنيتي آنچنان گسترده بود كه حتي ارتش اين كشور هم وارد عمل شد و يگان‌هايي از آن نيروها در سطح شهر مستقر شدند و ادوات جنگي از جمله موشك‌هاي پدافند هوايي در برخي ساختمان‌هاي شهر مستقر شد. شهر لندن بيش از ۸ ميليون نفر جمعيت دارد. جمعيتي بسيار كمتر از شهر تهران.حتي تدابير امنيتي به ديگر كشورهاي اروپا هم سرايت كرد.
اما رسانه‌هاي اين كشور به ويژه شبكه فارسي زبان آن در چند روز گذشته با گزارش‌هايي كه عليه اجلاس كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها كه در تهران در حال برگزاري است، سعي كرد تا فضايي منفي در ذهن بينندگان خود ترسيم كند. جزيره‌اي كه هيچ مرز خاكي با كشوري ندارد، اما سعي مي‌كند با شديدترين و پيچيده‌ترين امكانات امنيتي و اطلاعاتي و حفاظتي امنيت رويداد ورزشي المپيك را برپا كند، اما اجلاس مهم و بزرگي مانند اجلاس «نم» را كه در تهران برگزار مي‌شود، كم اهميت جلوه مي‌دهد و درصدد آن است تا با انتشار اخباري جهت دار و هدفمند، آن را تخطئه كند.گزارش‌هاي متعددي كه از شبكه بي بي سي پخش شد، همان چيزي است كه انتظار مي‌رود. توقع انتشار گزارش‌هاي واقعي و به دور از تخريب و تحريف و حتي انتقاد كارشناسي از دولت انگليس، و شبكه وابسته به آن، نمي‌رود.
القاي ‌اين كه ايران از نظر سياسي در شرايط دشواري است، و يا اين كه آقاي بان كي مون هنگام سفر به تهران خواسته‌هايي غير منطقي و خارج از عرف ديپلماتيك را مطرح كند، در راستاي تضعيف جايگاه اجلاس كشورهاي جنبش عدم تعهد پيگيري مي‌شود. شعور سياسي بان كي مون، بايد بالاتر از اين خواسته‌ها باشد، كه به توصيه‌هاي عوامل و مهره‌هاي « ‌MI۶ » گوش فرا دهد و درخواست كند با سران فتنه ديدار داشته باشد يا خواهان آزادي زندانيان جريانات فتنه انتخابات ايران شود.
اجلاس تهران با شعار «صلح پايدار در سايه مديريت مشترك جهاني» بر پا شده است. جمهوري اسلامي ايران به عنوان مستقل ترين كشور جهان ثابت كرده كه مي‌تواند بدون وابستگي به كشورهاي قدرتمند به روند حيات سياسي- اقتصادي و فرهنگي خود ادامه دهد و همين باعث شده تا، توطئه‌ها و دسيسه‌ها عليه اين كشور هر روز گسترده تر شود. نگراني غرب از نقش آفريني ايران به خاطر تاثيراتي است كه مي‌تواند و توانسته بر كشورهاي منطقه بگذارد.
اكنون،‌تهران سرخط اخبار رسانه‌هاي دنيا است. برخي از آنها به تخطئه و تخريب مي‌پردازند و برخي ديگر منصفانه رفتار مي‌كنند و اخباري در خور شان خود و اجلاس تهران منتشر مي‌سازند. هر دو اتفاق را مي‌توان مثبت ارزيابي كرد، چرا كه اكنون جمهوري اسلامي ايران ميزبان سران و مسئولين ۱۲۰ كشور جهان است، خواه ناخواه همه رسانه‌هاي دنيا، مجبور به پوشش خبري اين رويداد بزرگ هستند كه نزديك به دو سوم كشورهاي عضوسازمان ملل را شامل مي‌شود. از ديگر سو، اخبار منفي رسانه‌هاي غربي ماهيت آنها را براي كشورهاي عضو جنبش «نم» آشكار مي‌سازد. تبليغات منفي عليه اين اجلاس، كه يك نشست بين‌المللي بزرگ محسوب مي‌شود، تخريب همه اعضاي آن است و اين موضوع از چشم مقامات و رسانه‌هاي آن كشورها پنهان نمي‌ماند. اگر ايران منزوي بود و به اين ادعاي آمريكا و غرب هم اعتقاد داشتيم، حداقل اتفاقي كه براي اين اجلاس بايد مي‌افتاد عدم حضور سران و مسئولان رده بالاي كشورهاي عضو اين جنبش بود. اما اين اتفاق نيفتاد وحتي حضور سران ارشد كشورها در اجلاس تهران، نسبت به دوره‌هاي گذشته پررنگتر هم بوده است.
در جايي كه «نوام چامسكي» مي‌گويد: برگزاري اجلاس كشورهاي غير متعهد منزلت و پرستيژ بين‌المللي ايران را افزايش خواهد داد و از هم اكنون هم مي‌توان اين موضوع را دريافت.» خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل!
آيا اين خبر در رسانه‌هايي مانند بي بي سي هم پخش مي‌شود؟!

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdcene8f.jh8pxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی