يکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
کد مطلب : 107559
بریتانیا بدون تحریم به تاسیس وزارت گرسنگان رسید!

«غذا» مهم‌ترین خواسته مردم از «ترزا»

«غذا» مهم‌ترین خواسته مردم از «ترزا»

در آستانه چهل‌سالگی انقلاب اسلامی وقتی چهل سال ناجوانمردانه‌ترین و ضد حقوق بشری‌ترین تحریم‌ها را پشت سر می‌گذاریم که شنیده می‌شود کشورهایی که در صف اول تحریم‌کنندگان ایران بودند خودشان، به حدی از مشکلات رسیدند که دولتشان با مشکلات عدیده‌ای رو‌به‌رو شده است، این روزها پس از تعطیلی دولت ترامپ و احتمال ادامه یافتن این تعطیلی به دلیل کسری بودجه خبر می‌رسد انگلستان در صدد تاسیس وزارت گرسنگان برای مهار رشد گرسنگی و فقر در این کشور است.
سه هفته است که دولت فدرال امریکا به حالت تعطیلی در آمده و البته چندمین‌بار تعطیلات را این‌بار با شدت بیشتری تجربه می‌کند، شدت تعطیلات جدید امریکا به حدی است که گفته می‌شود تا ماه‌ها ممکن است این کشور نتواند آغاز به فعالیت کند.
امریکا در صف نخست تحریم‌کنندگان ایران قرار داد و سال‌هاست که سخت‌ترین و ضد حقوق بشری‌ترین تحریم‌ها را برای جمهوری اسلامی پیاده کرده، هم تحریم دارویی، هم تحریم‌های خطوط هوایی و تجهیزات امنیتی و هم تحریم غذایی، دارایی کشورمان را نیز در چند مرحله و به دلایل مختلفی بلوکه کرده است و با وجودی که بارها و بارها زیر میز مذاکره و پیمانش زده اما هیچ‌گاه از سوی جامعه جهانی تنبیهی عملی را تجربه نکرده است. با همه اینها جمهوری اسلامی در طول چهار دهه‌ای که امریکا با هدف تغییر رژیم رو‌به‌رو شده، نه قحطی را تجربه کرده و نه گرسنگی فراگیر و نه تعطیلی دولت! حتی جمهوری اسلامی در اوج جنگ هم توانست با مدیریتی منظم مانع از کمبود تجهیزات و امکانات اولیه برای مردم شود، اما امریکا بارها و بارها تعطیلی دولت فدرال و ایالات‌های مختلف را تجربه کرده و در جدیدترین آن سه هفته است که دولت بودجه برای اداره کشور ندارد و به گفته ترامپ معلوم نیست چه زمانی دوباره امریکا بتواند کارهایش را از سر بگیرد.
اما این همه ماجرا نیست، دومین کشور تحریم‌کننده جمهوری اسلامی بریتانیاست که هم با تحمیل قرادادهای اجرایی نشده و هم با دخالت‌های گاه و بی‌گاه در سیاست و تلاش برای تحریک قومیت‌ها و طرفداران خاص سیاسی، در جهت ساقط شدن جمهوری اسلامی کوشا بوده، این کشور براساس آمارهای ارائه شده توسط مسئولان خودشان روز به روز فقیرتر و با مشکلات جدیدی در این حوزه روبه‌رو شده است. بریتانیا که تحریم‌کننده درجه یک ایران محسوب می‌شود مدت‌است که به دلیل فقر مردم دچار بحران‌های داخلی است و این بحران‌ها به حدی پیش رفت که در مقطعی مردم به خروج از اتحادیه اروپا به دلیل کم شدن خرج و برجهای دولتشان به امید بهبود شرایط اقتصادی رای دادند.
اما با این رای مردم، هم اوضاع اقتصادی بهبود نیافت و به گواه آمارهایی که از درون خود این کشور منتشر می‌شود روز به روز اوضاع اقتصادی بدتر شده است. بریتانیا که کمتر از یک سال پیش بریز و بپاش برای ازدواج شاهزاده انگلیس را تجربه کرده و هزاران پوند خرج این ازدواج کرده است حالا شاهد آمارهایی است که از شدت یافتن گرسنگی مردم خبر می‌دهد. این آمارها به حدی است که دولت ترزا می ‌را به صرافت انداخته که وزارت گرسنگان تاسیس کند. 

بریتانیایی‌ها برای خرید غذا قرض می‌گیرند
تحقیقات یک موسسه حمایت از مصرف‌کننده در بریتانیا نشان می‌دهد در ماه‌های اخیر از هر پنج خانوار، یک خانواده برای تهیه مواد غذایی، قرض گرفته یا از پس انداز خود استفاده کرده است. موسسه ویچ (?Which) که یک نهاد غیردولتی حامی مصرف‌کنندگان است، براساس تحقیق تازه خود اعلام کرده که پنج میلیون نفر در بریتانیا برای تأمین نیازهای غذایی به کارت اعتباری و پس انداز متوسل شده‌اند؛ یا بیش از موجودی حساب بانکی خود پول خرج کرده‌اند.
دو هزار نفر در این تحقیق شرکت کرده‌اند. چهل و سه درصد از خانواده‌هایی که به سوال‌های این تحقیق پاسخ داده‌اند، دارای سرپرست خانواده بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن بوده‌اند. ریچارد لوید، مدیر انجمن ویچ نتیجه این تحقیق را تکان‌دهنده توصیف کرده است.
گران شدن مواد غذایی فشار زیادی بر خانواده‌ها آورده است. آقای لوید می‌گوید این موضوع خانواده‌ها را به مرز ورشکستگی کشانده است. فقط نیمی از خانوارهایی که برای تأمین غذا بدهکار شده‌اند، از اقشار کم‌درآمدی هستند که به طور متوسط سالانه کمتر از ۲۱ هزار پوند (۳۲۶۰۰ دلار) به دست می‌آورند. در بریتانیا متوسط درآمد سالانه حدود ۲۷ هزار پوند (۴۲ هزار دلار) است.
بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که مجبور هستند در آینده بودجه مواد غذایی را کاهش دهند، یا برای تأمین هزینه‌ها از دوستان و اقوام قرض بگیرند. یک‌سوم پاسخ‌دهندگان هم در ماه گذشته از هزینه‌های ضروری خود کم کرده‌اند. بیشتر این افراد، زنان گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال بوده‌اند. 

دانش‌آموزان گرسنه از سطل آشغال غذا می‌خورند
اما در هیمن زمینه مدیر یک مدرسه در مورکم در لانکاشر در شمال غربی انگلستان می‌گوید دانش‌آموزان مدرسه او به حدی گرسنه هستند که پس از ورود به مدرسه در سطل آشغال‌ها دنبال غذا می‌گردند. شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا از احزاب مختلف از دولت این کشور خواسته‌اند تا برای مقابله با "ناامنی غذایی" به خصوص در میان دانش‌آموزان، معاونتی را به این کار اختصاص دهد.
شیوون کالینگوود مدیر مدرسه مورکم در لانکاشر می‌گوید از هر ده دانش‌آموز این مدرسه، یکی از آنها از خانواده‌ای است که نیازهای غذایی خود را از بانک غذایی (جایی که به نیازمندان کمک می‌کند) تامین می‌کند. یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ در گزارشی گفته بود ۱۹ درصد کودکان زیر ۱۵ سال بریتانیا در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که با مشکل تامین غذا مواجه هستند. دولت محافظه‌کار بریتانیا می‌گوید تعداد کودکانی که در خانوارهای بیکار زندگی می‌کنند در پایین‌ترین سطح خود است.

وزارت گرسنگان
اما با توجه به این حجم بحران نمایندگان مجلس بریتانیا خواهان تشکیل معاونت وزارتخانه‌ای برای گرسنگی شده‌اند. شیوون کالینگوود گفته است در حال حاضر در مدرسه او ۳۵ دانش‌آموز وجود دارند که خانواده‌هایشان از بانک غذایی استفاده می‌کنند. او می‌گوید احتمالا تعداد چنین خانواده‌هایی بیشتر است و آمار موجود تنها در باره خانواده‌هایی است که مدرسه از آن با خبر است. خانم کالینگوود می‌گوید "وقتی کودکان از غذا محروم می‌شوند، روی رفتار آنها اثر می‌گذارد و فقط در باره غذا فکر می‌کنند و ما کودکانی داریم که هسته‌های میوه‌ها را از سطل آشغال‌ها بر می‌دارند."‎
بر همین اساس یک گزارش مجلس نمایندگان بریتانیا نشان می‌دهد از هر پنج کودک زیر ۱۵ سال این کشور، یک نفر در خانه‌ای رشد می‌کند که به دلیل کمبود مالی یا دیگر منابع دچار محدودیت در دسترسی به غذا است. بنابر یافته‌های کمیسیون، مشکل تامین منابع مالی باعث شده تا خانواده‌ها به سوی غذاهای ارزان‌قیمت پرکالری سوق داده شوند که همین مطلب، بروز سوءتغذیه و اضافه‌وزن را سبب شده است.
این گزارش ۵۶ صفحه‌ای توسط کمیسیونی مرکب از نمایندگان حزب محافظه‌کار حاکم و حزب مخالف کارگر تهیه شده است و به دولت پیشنهاد می‌کند برای رفع مشکل، تاسیس وزارتخانه‌ای مجزا برای حل معضل گرسنگی را تدارک ببیند.
به گزارش یورونیوز، مری کرگ، دبیر کمیسیون بازرسی شرایط زیستی مجلس در این‌باره گفت: دولت به جای جست‌وجوی دلایل فقر در خارج از مرزها، باید در سال جدید بر اقدام فوری درخصوص حل مشکل گرسنگی و سوءتغذیه تمرکز کند. به گفته وی، هزینه گران زندگی، رکود میزان دستمزدها و نظام جدید خدمات درمانی سبب شده است تا مردم با گرسنگی مواجه شوند.
یک تحقیق مشابه صورت گرفته از سوی سازمان ملل در سال گذشته نیز نشان می‌داد از هر سه کودک در بریتانیا یک کودک در شرایط فقر بزرگ می‌شود. نگرانی‌ها درخصوص وضعیت فقر در بریتانیا در شرایطی ابراز می‌شود که برآوردهای بانک مرکزی این کشور نشان می‌دهد با خروج احتمالی از اتحادیه اروپا اقتصاد بریتانیا تا ۸ درصد کوچک‌تر خواهد شد.‎
این اوضاع کشورهایی است که بزرگترین تحریم‌کننده جمهوری اسلامی هستند و خود با بحرانهای عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcenf8zojh87ni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی