يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۲
کد مطلب : 105858

آنروا در بازی حق بازگشت

«آنروا» که پس از جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در ۱۹۴۸ تشکیل شد، مسئولیت تأمین تسهیلات و ارائه کمک‌های انسانی به میلیون‌ها آواره فلسطینی را برعهده دارد.
وزارت خارجه آمریکا دیروز اعلام کرد این کشور تمامی کمک‌های مالی به «آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» که مسئولیت تأمین تسهیلات و ارائه کمک‌های انسانی به میلیون‌ها آواره فلسطینی را برعهده دارد را قطع کرده است.
پیش از این روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود «جارد کوشنر»، داماد رئیس‌جمهور آمریکا و مشاور او در مسائل غرب آسیا بیشترین تلاش را برای قطع حمایت مالی آمریکا به آنروا انجام می‌دهد. سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین، تصمیم آمریکا در قطع کمک‌های مالی به یک نهاد حامی آوارگان فلسطینی را «حمله‌ای وقیحانه» به مردم این کشور توصیف کرد. در همین حال «سامی مشعشع» سخنگوی رسمی «آنروا» (آژانس کمک و کاریابی ویژه آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) اعلام کرد اقدام آمریکا در قطع کمک‌ها به این نهاد مایه تأسف عمیق و ناامیدی است.
حال این سوال مطرح می‌شود که هدف آمریکا از این اقدام چیست و چرا طرح حذف کمک‌ها به آنروا را مطرح کرده است؟ بخشی از این اقدامات را در قالب تحولات درونی آمریکا می‌توان مشاهده کرد در حالی در ماه‌های آتی انتخابات میان دوره‌ای کنگره برگزار می‌شود که از یک‌سو ترامپ نتوانسته چنان که باید کارکردی در تحقق مطالبات اقتصادی مردم داشته باشد و از سوی دیگر دموکرات‌ها از هر ابزاری برای پیروزی در انتخابات بهره می‌گیرند در همین حال مسئله استیضاح ترامپ در کنگره نیز مطرح است. در این شرایط او با سوق دادن افکار عمومی به مسائل حاشیه‌ای برون‌مرزی سعی دارد در کنار نمایش چهره‌ای مقتدر از خود افکار عمومی را به مسائل حاشیه‌ای منحرف سازد تا در آستانه انتخابات بحران‌های درونی و نکارآمدی سیاست‌هایش را پنهان سازد.
نکته دیگر معطوف به سیاست خارجی ترامپ است. او از ابتدای رسیدن به قدرت تلاش دارد تا چهره‌ای کارآمد از خود به نمایش گذارد که توانسته پرونده‌های ناتمام آمریکا را به پایان رساند. خروج از برجام، رویکرد به مذاکره با کره شمالی، تقابل با روسیه و چین و نیز اقدام در غرب آسیا نمودی از آن است. نکته مهم آنکه وی از ابتدا طرحی قابل توجه در قبال مسئله فلسطین در پیش گرفته است که بخشی از آن در قالب انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس بوده که به منزله پذیرش پایتختی قدس برای این رژیم است. بعد دیگر سیاست آمریکا را اقدام برای حذف حق بازگشت آوارگان فلسطینی می‌توان دانست. این طرح در قالب حذف کمک‌های آمریکا به آنروا صورت می‌گیرد. هدف از ایجاد آنروا کمک به آوارگان فلسطینی است و با حذف این نهاد جهانی عملا ماهیت آوارگان فلسطینی حاشیه شده و طرح آمریکا برای حذف مسئله آواگان فلسطینی محقق می‌شود.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcenn8zvjh87vi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی