پنجشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۵
کد مطلب : 99935
پلیس، معترضان گروه ۲۰ در هامبورگ را سرکوب کرد

باطوم پاسخ اعتراض به سرمایه‌داری

باطوم پاسخ اعتراض به سرمایه‌داری

اعتراض به نظام سرمایه‌داری همچنان از خطوط قرمز سران غرب است چنانکه اعتراضاتی علیه نشست جی ۲۰ در هامبورگ برگزار شد و پلیس ضمن سرکوب باطوم از ماشین آّبپاش علیه معترضان استفاده کرد.
درگیری‌های بین پلیس هامبورگ و معترضان به نشست گروه ۲۰ رخ داد. معترضان نشست جی ۲۰ عصر اعتراضات خود را به خیابان‌ها کشاندند و پلیس هم برای پراکنده کردن آن‌ها از ماشین آبپاش استفاده کرد.
همچنین در منطقه سنت پائولی در هامبورگ درگیری‌های زیادی بین پلیس و معترضان گزارش شده است. معترضان با وجود مخالفت پلیس کمپ‌ها و چادرهای اعتراضی را برپا می‌کنند.
فعالان و گروه‌های مختلف همچنین هم برگزاری تجمعات و اعتراضاتی علیه نشست جی ۲۰ را در برنامه دارند. سازمان‌های برگزار کننده این اعتراضات بر این عقیده‌اند که جی ۲۰ از سیستمی دفاع می‌کند که نابرابری‌های اجتماعی را گسترش می‌دهد. مدتهاست که انتقادات زیادی به برگزاری نشست جی ۲۰ در هامبورگ وجود دارد. البته مقامات آلمانی از برگزاری این نشست در کشورشان حمایت می‌کنند. رئیس دفتر صدر اعظم آلمان این نشست را یک ضرورت سیاسی دانسته و تاکید کرده است که برگزاری چنین تشکل‌هایی مهم‌تر از گذشته است.
نشست جی ۲۰ در روزای هفتم و هشتم جولای (۱۷ و ۱۸ تیر) در هامبورگ برگزار می‌شود.
سازمان‌های اطلاعاتی آلمان به شدت نگران اقدامات خشونت‌آمیز مخالفان برگزاری این نشست بوده و در این باره هشدار داده‌اند. در همین ارتباط "توماس دمایزیر"، وزیر کشور آلمان معترضان خشونت طلب نشست جی ۲۰ را تهدید کرده است. وی تاکید کرده است که هرگونه خشونت در جریان نشست جی ۲۰ باید در نطفه خفه شود. پلیس آلمان برای این منظور بزرگترین عملیات تاریخچه هامبورگ را اجرایی می‌کند که طی آن حدود ۲۰ هزار پلیس، مسئولیت حفظ امنیت این شهر در جریان نشست جی ۲۰ را بر عهده خواهند گرفت.
وزیر دادگستری آلمان هم اخیرا برای معترضان خشونت‌طلب نشست جی ۲۰ خط و نشان کشیده و آن‌ها را تهدید به مجازات کرده است. سازمان‌های آلمانی همچنین خود را برای دستگیری شمار زیادی از معترضان آماده می‌کنند. همچنین احتمال درگیری‌ها بین محافظان سران کشورها و معترضان، نگرانی‌هایی را برای سازمان‌های امنیتی آلمان ایجاد کرده است. وزیر کشور آلمان همچنین حملات سایبری علیه نشست هامبورگ را رد نکرده و از آمادگی سازمان‌ها برای مقابله با این مسئله خبر داده است.
در حالی که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان مصمم است مسائل تغییرات آب‌وهوا، مهاجرت انبوه و تجارت آزاد را در بطن دستورکار اجلاس گروه ۲۰ قرار دهد در عین حال درگیری با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در این نشست را نیز مهندسی می‌کند. نشست سالانه رهبران گروه ۲۰ به عنوان بزرگترین اقتصادهای جهان در حالی از روز جمعه در آلمان برگزار می‌شود که اسپانیا "میهمان دائمی" بدون عضویت عملی در گروه ۲۰ بوده و در حقیقت تنها ۱۹ عضو وجود دارد. یکی دیگر از اعضا، اتحادیه اروپا است که تا حدی غیبت دیگر اقتصادهای بزرگ مثل هلند را توضیح می‌دهد.
در کنار امثال انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و آمریکا کشورهای ترکیه، آرژانتین، آفریقای جنوبی، اندونزی، عربستان و کشورهای دیگر هستند.
نشست گروه ۲۰ بزرگتر و با اهمیت‌تر از نشست گروه ۸ است که اوایل سال جاری میلادی برگزار شد، البته گروه ۸ تبدیل به گروه ۷ شده چون روسیه به دلیل مداخله در کریمه از آن معلق شده است.
اعضای این گروه حدود ۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهان به همراه دو سوم جمعیت جهان را در برمی‌گیرند.
هنگامی که این گروه نخستین بار در سال ۱۹۹۹ در برلین تشکیل شد برای وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورها بود.
اما سقوط و ورشکستگی بانک "برادران لمان" در سال ۲۰۰۸ به حدی برای رهبران این گروه جدی بود که تصمیم گرفتند خودشان حضور پیدا کنند و از آن زمان تاکنون آنها این کار را می‌کنند.
این در حالی است که این نشست همواره تحت تاثیر مساله تغییرات آب‌وهوا بوده اما این بار بیشتر تحت تاثیر خواهد بود چون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از توافق آب‌وهوایی پاریس خارج شده است.
همچنین این نخستین دیدار علنی میان دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین از زمان آغاز ریاست جمهوری ترامپ خواهد بود. احتمالا در این نشست عکسبرداری‌های علنی و نشست‌های خصوصی میان ترامپ و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان وجود خواهد داشت.
این اتفاق بعد از آن خواهد افتاد که مرکل بعد از خروج ترامپ از توافق آب‌وهوایی پاریس گفت: دیگر نمی‌توانیم به آمریکا متکی باشیم. مرکل گفته است: مساله تغییرات آب‌وهوایی، تجارت آزاد و مدیریت مهاجرت انبوه را تبدیل به موضوعات اصلی اجلاس خواهد کرد و به این ترتیب زمینه برای درگیری بزرگ کل اتحادیه اروپا با دونالد ترامپ مهیا می‌شود. همچنین در زمینه تجارت آزاد هم ملی‌گرایی اقتصادی ترامپ به وضوح با موضع اروپا فاصله دارد. در زمینه مهاجرت انبوه، مرکل از بیش از یک میلیون مهاجر در آلمان که از مناطق جنگ با داعش فرار کرده‌اند استقبال کرده است، در حالی که ترامپ در آمریکا می‌خواهد ورود همه مهاجران مسلمان را ممنوع کند. دیدارهای دوجانبه میان رهبران کشورهای بزرگ مهمتر از دیگر رخدادهای رسمی خواهد بود.
در سال ۲۰۰۹ هنگامی که گروه ۲۰ به لندن آمده بود گردون براون توانست به توافقی برای تزریق بیش از یک تریلیون دلار محرک به اقتصاد جهانی کمک کند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا هم معمولا گروه ۲۰ را تحت تاثیر اراده خود درباره تغییرات آب‌وهوایی قرار می‌داد.

https://siasatrooz.ir/vdceno8o.jh8oxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی