چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۹
کد مطلب : 90655
شیشه همچنان بستر‌ساز جرايم خشن؛

نبود قوانین مرتبط در مورد روانگردان‌های جدید

نبود قوانین مرتبط در مورد روانگردان‌های جدید

کریستال و یا شیشه مخدری از گونه صنعتی که به یکباره تارو پود زندگی مصرف کنندگان را در هم مي‌پیچد و فرآیندی به جز مرگ و نابودی برای فرد معتاد و نزدیکان او به دنبال ندارد.
این روزها کافی است تا نیم نگاهی به تیتر رسانه‌ها در بخش حوادث داشته باشید تا شاهد نگارش رخداد‌هاي تلخی باشید که به دست افراد معتاد به شیشه رقم مي‌خورد، مرگ‌هاي دلخراش همراه با توهم و متعاقب آن نابودی خانوادها.
همین چندی پیش مرد شیشه‌اي که به دلیل مصرف مواد‌مخدر روان گردان شیشه با همسرش اختلا ف پیدا کرده بود در یک اقدام جنون آمیز دختر یازده ساله اش را به طرزدلخراشی به قتل رساند و سپس محل سکونتش را به آتش کشید. این متهم وقتی مقابل قاضی جنایی قرار گرفت ، عنوان مي‌کرد ، پس از مصرف شیشه فرزند خردسالش را شبیه شیطان دیده و او را کشته است!
در پرونده‌ای دیگر چهار جوان سوار بر یک خودرو در بزرگراه تهران کرج وقتی خودرو با سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر در حرکت بود یک به یک خود را از خودرو بیرون انداخته و سه نفر از آنها جان باختند و نفر چهارم در بیمارستان عنوان مي‌کرد، مي‌خواستیم سیگار بخریم و به همین دلیل یک به یک از خودرو پیاده شدیم!
اگر بخواهیم به این قبیل موارد اشاره کنیم باید به تعداد زیادی از این قبیل پرونده‌ها اشاره کرد.
یکی از قضات جنایی در این‌باره مي‌گوید: متاسفانه در بیشتر پرونده‌ها از جمله جرائم خشن مي‌توان به این واقعیت تلخ رسید که عاملان جنایت قربانی مصرف شیشه هستند . ماده مخدری که افکار فرد مصرف کننده را تحت تاثیر قرار داده و او بدون اختیار و تنها تحت تاثیر این مواد مرتکب جرائم بعضا دلخراش مي‌شود.
این قاضی جنایی که تمایلی به معرفی خود ندارد در گفت‌وگو با مهام نیوز تصریح مي‌کند: متاسفانه روند مصرف شیشه رو به افزایش است و گرچه مجازات سختی برای همراه داشتن بیش از ۳۰ گرم که مجازات اعدام است از سوی قانونگذار تعیین شده ، اما این ماده در برخی از آرایشگاه‌های زنانه و یا باشگاه‌های بدنسازی و یا از سوی سوداگران این ماده به عنوان داروی افزایش هوش، لاغری و امثالهم معرفی مي‌شود.
در همین ارتباط مدیرکل دفتر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد‌مخدر گفت: شیشه پس از تریاک دومین مصرف غالب مواد‌مخدر در کشور است.
سعید قاسمیان در همایش اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد‌مخدر ، با اشاره به اینکه با نمونه گیری‌هاي انجام شده در سال ۸۶، ۳.۶ درصد موادمخدر مصرفی در بین جامعه آماری به شیشه اختصاص داشت، افزود: این رقم در سال ۹۰ به ۲۶.۲ درصد افزایش یافته که رشد حدود ۲۳ درصدی را نشان مي‌دهد.
وی یادآور شد: مطالعه شیوع شناسی جدید اعتیاد در دست انجام است که تحقیقات قبلی بیانگر افزایش مصرف شیشه است و با مراجعات انجام شده به مراکز درمانی و آلوده مصرف ترکیبی موادمخدر گزارش شده است.
قاسمیان افزود: تریاک با ۵۲.۲ درصد و شیشه با ۲۶.۲ درصد بیشترین مواد‌مخدر مورد مصرف در کشور هستند که برنامه ریزی‌هاي جامع در این خصوص مي‌تواند به کاهش مصرف منجر شود.
وی تصریح کرد: سال ۲۰۱۲ ، ۱۸۳ هزار نفر در اثر سوء مصرف مواد‌مخدر در جهان جان باختند که این تعداد سال گذشته در ایران دو هزار و ۹۵۰ نفر بود.
قاسمیان افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال‌هاي بین ۶۵ تا ۹۲، ۲۷ هزار معتاد به ویروس اچ آی وی مبتلا شدند که ۶۸ درصد راه انتقال از طریق تزریق با سرنگ مشترک بود و در این میان مصرف شیشه و گرایش به رفتارهای پرخطر ریسک ابتلا به بیماری ایدز را افزایش داده است.
مدیر کل برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد‌مخدر در ادامه از گسترش موج سوم عرضه مواد‌مخدر و روانگردان‌هاي جدید در کشور خبر داد و گفت: در زمان حاضر ۳۴۸ نوع روانگردان جدید در جهان وجود دارد که استفاده از آنها در حال گسترش است.
قاسمیان با ابراز نگرانی از نبود قوانین مرتبط در مورد روانگردان‌هاي جدید تصریح کرد: نبود این مهم یک تهدید جدی در کشور به شمار مي‌رود و باید به این موضوع مهم توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه بررسی انجام گرفته درجهان بیانگر آن است که هشت دهم درصد تولید ناخالص جهان را قاچاق مواد‌مخدر و روانگردان‌ها به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: سود حاصل از بازار هروئین و تریاک در جهان بالغ بر ۶۸ میلیارد دلار است که سهم بازار هروئین ایران از این میزان بالغ بر سه میلیارد دلار برآورد شده است.
به گفته این مسئول طی ۹ ماهه نخست سال جاری ۶۶ تن انواع پیش سازهای موادمخدر در کشور کشف شده که این موضوع نشان دهنده توزیع و عرضه این نوع مواد توسط مصرف کنندگان به ویژه جوانان است.
وی یادآوری کرد: انگیزه‌هاي مالی و اقتصادی گرایش به تولید، توزیع و ترانزیت انواع مواد‌مخدر به ویژه صنعتی را در جهان گسترش داده است و این موضوعی مهم به شمار مي‌رود.
وی، شمار دستگیری‌هاي حوزه مواد‌مخدر در سال گذشته را بالغ بر ۲۷۶ هزار نفر بیان کرد و گفت: ۱۳۷ هزار نفر شمار زندانیان کشور را تشکیل مي‌دهد که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر را جرایم مواد‌مخدر به خود اختصاص داده است.
قاسیمان افزود: سال گذشته در دو هزار عملیات و درگیری با قاچاقچیان و عرضه کنندگان مواد‌مخدر دو هزار و ۴۰۰ باند مواد‌مخدر متلاشی شده و علاوه بر آن ۱۲ هزار و ۴۰۰ خودرو نیز از قاچاقچیان توقیف شد.
وی در بخشی از سخنان خود به انهدام ۹۵۹ لابراتور شیشه در سال‌هاي ۸۲ تا ۹۲ در کشور اشاره کرد و گفت: انهدام لابراتورهای شیشه در کشور روند صعودی داشته به طوری که در سال گذشته ۴۱۶ لابراتور در کشور منهدم شد که رشد ۶۶ درصدی را نشان مي‌دهد.
با نگاهی به این آمار وارقام این نگرش وجود دارد که باید برای مقابله با این نوع مواد خانمانسوز که با روش‌هاي مختلف و بعضا تبلیغات دروغین افراد را مبتلا مي‌کند را هکار‌هاي مطلوب و بایسته ارائه شود ؛ فراموش نکنیم شاید فردا خیلی دیر باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcenp8o.jh87ni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی