جمعه ۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 118953
آمریکا ادعای آمادگی برای بازگشت به نشست‌های وین را مطرح می‌کرد

مذاکره با چاشنی اتهام زنی و آشوب‌گری

مذاکره با چاشنی اتهام زنی و آشوب‌گری
آمریکا در حالی ادعای آمادگی برای بازگشت به مذاکرات وین را مطرح می‌سازد که از یک سو با اتهام زنی منطقه‌ای و از سوی دیگر با آشوب‌گری و دخالت در امور داخلی ایران به دنبال باج‌خواهی از جمهوری اسلامی است.
مذاکرات وین به دلیل زیاده خواهی منطقه‌ای و موشکی آمریکا در حالی به تعلیق درآمده است که آمریکایی‌ها با ادعای آماده بودن برای مذاکره، برآنند تا ایران را عامل تعلیق مذاکرات معرفی نمایند. در این میان برخلاف آنچه که برخی ادعا دارند مصوبه مجلس مبنی بر اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها زمینه ساز عدم توافق در وین شده است، گزارش‌ها نشان می‌دهد که زیاده خواهی آمریکا از دور چهارم مذاکرات یعنی طرح مباحث منطقه‌ای و موشکی موجب این امر بوده است. در این میان آمریکایی‌ها این روزها در حالی از آمادگی برای مذاکره می‌کنند که همزمان به دنبال هزینه تراشی برای دولت سیزدهم هستند. بخشی از این رویکرد با اتهام زنی تروریستی و بخشی نیز با دخالت در امور خوزستان صورت می‌گیرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بر آمادگی واشنگتن مبنی بر بازگشت به گفت‌وگوهای وین جهت احیای توافق هسته‌ای با ایران تاکید کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص مذاکرات وین برای احیای برجام گفت: همانطور که می‌دانید تاریخ برگزاری دور هفتم مذاکرات مشخص نشده است. ما بارها و بارها اعلام کرده‌ایم که آماده پیشروی در مسیر احتمالی بازگشت به پایندی مشترک به برجام هستیم و عزم لازم را داریم.پرایس افزود: ما می‌دانیم که دولت ایران در دوره انتقالی است. آن‌ها باید تصمیم‌هایی در درون سیستم خود اتخاذ کنند. ما در خصوص این تصمیمات و اثرات آن‌ها گمانه‌زنی نخواهیم کرد. همانطور که گفتیم کارهای زیادی وجود دارد که هیات آمریکایی می‌توانند از واشنگتن انجام دهند و نماینده ویژه رابرت مالی و تیمش اینجا در وزارت خارجه مشغول هستند. این ادعا در حالی مطرح شده است که یک مسئول عالیرتبه در وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که ایران از حملات به نیروهای آمریکایی در منطقه حمایت می کند.این مسئول پنتاگون خاطرنشان کرد: ما شاهد تداوم حملات علیه نیروهایمان هستیم و آموزش وحمایت های مالی و تسلیحاتی ایران از شبه نظامیانی که ما را مورد هجوم قرار می دهند امری روشن است.
در این میان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با حمایت از آشوب و ناآرامی در استان خوزستان، گفت واشنگتن در حال پیگیری دقیق گزارش‌ها در این منطقه است.
«ند پرایس» طی نشست خبری روزانه گفت: «ما در حال پیگیری دقیق گزارش‌ها از اعتراضات در استان خوزستان در ایران هستیم... ما از تجمعات و اعتراضات ایرانی‌ها حمایت می‌کنیم».
خبر دیگر آنکه سخنگوی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی تاکید کرد که هنوز تاریخی برای از سرگیری مذاکرات غیر مستقیم هسته‌ای ایران و آمریکا مشخص نشده است،
در همین حال در ادامه سیاست‌های بحران ساز آمریکا،وزرات دادگستری آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شده یک شهروند کانادا اتهامات خود در نقض تحریم‌ها ضد ایران را پذیرفته و قرار است برای او حکم صادر شود.
وزارت دادگستری آمریکا، آرش یوسفی جم که ۳۳ سال سن دارد را به نقض «قانون اختیارات اضطراری اقتصادی» و «مقررات مبادلات و تحریم‌های ایران» متهم کرده است.
در این میان اما دیوان بین المللی دادگستری مهلت آمریکا برای تنظیم لایحه جوابیه در پرونده شکایت ایران را تا نوامبر ۲۰۲۱ تمدید کرد.طبق اعلام دیوان بین المللی دادگستری دولت آمریکا با توجه به در جریان بودن مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین خواستار تمدید مهلت برای تنظیم لایحه جوابیه خود در پرونده شکایت ایران از این کشور به دلیل نقض پیمان مودت شده است.
در حکم دیوان بین المللی دادگستری آمده است: دولت آمریکا در نامه‌ای که ۹ ژوئیه ارسال کرده از این نهاد خواسته است که مهلت تنظیم لایحه جوابیه را تا ۲۱ دسامبر تمدید کند. این در حالی است که دیوان بین المللی دادگستری آن را برای ۲۲ نوامبر سال جاری میلادی تمدید کرده است.آمریکا مدعی است که این کشور در سه ماه گذشته مشغول مذاکره برای احیای توافق هسته‌ای ایران بوده و نتیجه این مذاکرات می‌تواند بر محتوای جوابیه آمریکا تاثیر مستقیم داشته باشد. واشنگتن همچنین ادعا کرده است افراد مهمی که باید جوابیه دولت آمریکا را تنظیم کنند مشغول انجام مذاکرات هستند و این امر تهیه پیش نویس لایحه را با مشکل مواجه می‌سازد.دیوان بین المللی دادگستری رونوشتی از این نامه را به نماینده ایران ارسال کرده است. در همین راستا، نماینده جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای که دیروز ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) صادر شد با درخواست آمریکا برای تمدید مهلت تنظیم جوابیه مخالفت و اعلام کرده است که نتایج مذاکرات تاثیری بر روند رسیدگی به این پرونده ندارد.

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه این کشور، تهران طبق «پیمان مودت» علیه آمریکا به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد و خواستار لغو تحریم‌ها شد. به هر تقدیر آنچه در رفتار آمریکایی‌ها مشاهده می‌شود اجرای زنجیره‌ای از چالش آفرینی‌های داخلی و منطقه‌ای برای وادار سازی دولت سیزدهم به امتیازدهی به آمریکاست تا دولت جدید ایران را شکست خورده زودهنگام در برابر فشارهای آمریکا معرفی نماید.
https://siasatrooz.ir/vdcenv8zxjh8zoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی