پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۶
کد مطلب : 91375

السيسي و مولفه‌هاي قدرت

السيسي رئيس‌جمهور مصر سه‌شنبه قانون جديد مبارزه با تروريسم را ابلاغ نمود. براساس اين قانون جريان‌هاي اجتماعي و...

السيسي رئيس‌جمهور مصر سه‌شنبه قانون جديد مبارزه با تروريسم را ابلاغ نمود. براساس اين قانون جريان‌هاي اجتماعي و سياسي دسته‌بندي گرديده و هر گروهي که مخل امنيت مصر معرفي گردد، با شديدترين برخوردهاي امنيتي مواجه خواهد شد.
حال اين سئوال مطرح مي‌شود که اين دسته‌بندي از چه طريقي صورت مي‌گيرد و ملاک تهديد بودن از نظر السيسي چيست؟ پاسخ به اين پرسش در رفتارهاي ماه‌هاي اخير نيروهاي امنيتي مصر قابل مشاهده است.
در سالگرد قيام ۲۵ ژانويه ۲۰۱۱ مردم مصر، در حالي جريان‌هاي مخالف السيسي به خيابان آمدند که وي در مصاحبه‌هاي خود ضمن بيان اين جمله که اعتراض حق مردم است، تاکيد کرد که راهپيمايي‌ها مخل اقتصاد کشور است و وي اجازه نمي‌دهد که معيشت مردم دستخوش اين اعتراض‌ها شود.
با اين گفتار مي‌توان دريافت بخشي از جريان‌هاي تروريستي و عاملان ناامني گروه‌هايي خواهند بود که تظاهرات برپا کرده و اقتصاد کشور را مختل مي‌کنند. بعد ديگر در حوزه امنيتي مصر تحرکات صورت گرفته در صحراي سينا است. اين منطقه در ماه‌هاي اخير شاهد حملاتي به ارتش مصر بوده که قاهره آنها را گروه‌هاي تروريستي و البته گروه‌هاي تحت حمايت فلسطين ناميده است. در کنار عمليات ارتش در برابر تروريست‌ها در سينا، بسته بودن گذرگاه رفح و استمرار محاصره غزه نيز صورت مي‌گيرد.
اتهام همکاري با تروريست‌ها بخشي از گزينه‌هاي السيسي در حوزه حذف مخالفان است. سربريدن ۲۱ مصري در ليبي به دست داعش بهانه ديگري براي السيسي شد تا ضمن انجمن عمليات نظامي در ليبي و معرفي خود به عنوان قهرمان ملي، سناريوي حذف مخالفان به عنوان حاميان تروريست‌ها در ليبي اجرايي گردد.
در اين ميان دو نکته مهم در رفتار مصر مشاهده مي‌شود و آن اتهام‌زني به برخي کشورها از جمله قطر و ترکيه است. قاهره در فضاي رسانه‌اي چنان عنوان مي‌کند که اين کشورها در امور مصر دخالت کرده و بايد با آن برخورد نمايد. افراد بسياري به اتهام همکاري با ترکيه و قطر بازداشت گرديده‌اند وحتي يکي از پرونده‌هاي مرسي رئيس‌جمهور سرنگون شده مصر روابط با قطر و ترکيه عنوان گرديده است.
مجموع اين تحولات نشان مي‌دهد که السيسي زنجيره‌اي از مولفه‌هاي داخلي و جهاني را براي توجيه تشديد فضاي امنيتي را طراحي کرده است تا در نهايت با حذف تمام مخالفان مصر را براي انتخابات پارلمان آماده سازد. نکته قابل توجه آنکه کشورهاي غربي و عربي نيز به کمک وي آمده و با پرونده‌سازي عليه اخوان، برآنند تا سرکوب اخوان توسط السيسي را اقدامي مورد تاييد جهاني وانمود سازند.
اعلام قانون جديد مبارزه با تروريسم برگ ديگري از اقدامات السيسي براي حذف مخالفان به ويژه جريان اخوان مي‌باشد در حالي که با برجسته شدن تهديدات گروه‌هاي تروريستي و نيز حمايت‌هاي جهاني از السيسي، اين سرکوب‌ها توجيه و اجرايي مي‌گردد. السيسي همزمان تلاش مي‌کند تا خود را قهرمان ملي معرفي نمايد که همچون جمال عبد‌الناصر مي‌تواند ارتقا‌دهنده جايگاه جهاني مصر باشد تا در وراي اين تحرکات بتواند تمام مخالفان را حذف و ساختاري يک دست از نزديکانش را ايجاد نمايد که ضامن حکومت وي براي بلند‌مدت باشد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcenx8o.jh8zfi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی