يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
کد مطلب : 98125

لشگر کشی نظامی آمریکا علیه مسکو

در ادامه تنش‌هات میان آمریکا و روسیه صد‌ها تانک‌، کامیون‌ و سایر تجهیزات نظامی آمریکایی تحت عنوان بخشی از اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه وارد بندر برمرهاون آلمان شده‌اند تا پس از آن به سایر کشورهای شرق اروپا انتقال یابند. این محموله کشتی ریسالو وارد آلمان شد در حالی که کشتی دیگر تحت نام‌های آزادی و مقاومت قرار است امروز وارد این کشور شود.
همزمان تخلیه بار این کشتی‌ روز جمعه در حالی آغاز شد که تجهیزات فوق سنگین آن قرار است از طریق قطار یا جاده به لهستان منتقل شوند. آمریکا برنامه دارد تا در مجموع ۸۷ تانک آبرامز، ۲۰ ماشین زرهی و ۱۳۶ ماشین جنگنده به شرق اروپا منتقل کند. همزمان قرار است ۴۰۰۰ نیروی زمینی آمریکایی در سراسر لهستان، کشورهای حوزه بالتیک، بلغارستان و رومانی مستقر شوند.
در این میان لهستان و آمریکا قرار است طی اواخر ماه جاری رزمایش گسترده و مشترکی را در لهستان برگزار کنند. بنا به اعلام ناتو این رزمایش با هدف جلب اعتماد متحدان اروپایی در مقابل آنچه که رفتار متجاوزگرایانه روسی می‌خوانند، برگزار خواهد شد.
در همین حال ژنرال تیموتی مک‌گوایر، درباره استقرار و انتقال تجهیزات نظامی می‌گوید، بهترین راه برای اجرای صلح، آمادگی است. استقرار این تجهیزات تنها برای نشان دادن قدرت و هماهنگی میان اعضای ائتلاف ناتو و تعهد آمریکا برای اجرای صلح در قاره اروپاست. استونی، لتونی و لیتوانی همچنین میزبان نیروهای کشورهای آلمان، کانادا و انگلیس خواهند بود که هر کدام قرار است تا ۱۰۰۰ نیرو را به این کشور‌ها اعزام کنند. در حالی که ناتو تقویت نظامی خود در نزدیکی مرزهای روسیه را اقدامی دفاعی دانسته و ادعا می‌کند این اقدامش پس از الحاق کریمه به مسکو در سال ۲۰۱۴ توجیه‌پذیر است روسیه فعالیت نظامی این ائتلاف را تجاوزگرایانه دانسته و تاکید می‌کند: حضور گسترده نظامی در مرزهای روسیه تعادل امنیتی را در قاره اروپا تضعیف می‌کند. پیش از این و در نوامبر سال ۲۰۱۶ پنتاگون بیش از ۶۰۰ کانتینر حاوی مواد منفجره برای نیروهای ارتش و یگان‌های نیروی هوایی در اروپا ارسال کرد. در مقابل مسکو این اقدامات آمریکا و ناتو را با استقرار پیشرفته‌ترین تسلیحات و مهمات خود در مرزهای غربی پاسخ داده است. در همین حال واشنگتن تصمیم گرفته تا پیش از روی کار آمدن رسمی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به استقرار این نیرو‌ها در شرق اروپا را سرعت بخشد. ترامپ که از ۲۰ ژانویه به صورت رسمی قدرت را در دست می‌گیرد همواره خواهان بهبود روابط با روسیه بوده و نسبت به ناتو اظهارنظراتی نه چندان خوش‌بینانه بیان کرده است. وزارت دفاع آمریکا طرح افزایش ۷۷۳ میلیون دلاری بودجه برنامه نوسازی ناوگان زیردریایی‌های هسته‌ای که ارزش آن پیش‌تر ۱۲۵ میلیارد دلار برآورد می‌شد را تایید کرد. به «فرانک کندال» معاون وزارت دفاع آمریکا در امور تدارکات، فناوری و لجستیک، طرح توسعه برنامه خرید ۱۲ فروند زیردریایی هسته‌ای به ارزش ۱۲۵ میلیارد دلار را امضا کرد. گفتنی است که اواخر سال میلادی گذشته (۲۰۱۶) مجلس سنای آمریکا با افزایش ۷۷۳ میلیون دلاری بودجه این طرح موافقت کرد و امضای کندال در واقع به این تصمیم رسمیت می‌بخشد. کار ساخت زیردریایی‌های کلاس کلمیبا آمریکا قرار است از سال ۲۰۲۱ میلادی آغاز شود. این شناور‌ها با ۱۷۱ متر طول، به ۱۶ موشک تریدنت دی ۵ مجهز خواهند بود.
این موشک‌ها در راستای افزایش بازدارندگی هسته‌ای آمریکا و همچنین انگلستان، نیاز به استفاده از زیردریایی‌های بیشتر را کاهش می‌دهند. گفتنی است که حدود ۳۰ میلیارد دلار از برنامه ۱۲۵ میلیارد دلاری آمریکا برای ساخت ناوگان زیردریایی‌های هسته‌ای جدید به امر تحقیق و توسعه اختصاص می‌یابد.
زیردریایی‌های کلاس کلمبیا قرار است جای زیردریایی‌های فرسوده کلاس اوهایو را بگیرد.
در این میان جان کری در آخرین روزهای حضورش در سمت وزارت خارجه آمریکا، درباره توفیق دونالد ترامپ در ترمیم روابط متشنج این کشور با روسیه بر مبنایی استراتژیک، ابراز امیدواری کرده است. وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه از روابط پیچیده واشنگتن با مسکو، ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا، روابط دولت دونالد ترامپ با روسیه و بحران سوریه سخن گفت. «جان کری» به شبکه «پی بی‌اس» گفت که بحران سوریه، تنها شکستی برای آمریکا نبود بلکه ناکامی برای جامعه بین‌المللی بود. وی در آخرین روزهای حضورش در وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما (آمریکا) ایران را به میز مذاکرات آوردیم، ما روس‌ها را به میز مذاکرات آوردیم. ما تضمین‌هایی گرفتیم مبنی بر اینکه (بشار) اسد کارهایی خاصی انجام خواهد داد اما او چنین نکرد. او انتخابش این بود که چنین کارهایی نکند در نتیجه این روس‌ها بودند که در عملی شدن آنچه که وعده دادند اسد انجام خواهد داد، ناکام بودند».

https://siasatrooz.ir/vdcenz8o.jh8vwi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی