پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۶
کد مطلب : 101050
هارت و هورتِ وقیحانه ترامپ صدای محافل بین‌الملل را در آورد

تاکید بسیاری از کشورها بر حمایت از برجام

تاکید بسیاری از کشورها بر حمایت از برجام

سخنرانی نفرت انگیز و تهدید آمیز ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل با واکنش‌های تند مقامات غربی و بین‌المللی روبرو شد چنانچه این محافل سیاسی با تاکید بر اینکه برجام نتیجه مهم حاکمیت امنیت بین‌المللی و نمونه‌ای در حل و فصل مسائل حساس از طریق دیپلماسی است برحمایت از توافق هسته‌ای تاکید داشتند؛ حتی برخی مقامات آمریکایی بیان داشتند سخنرانی ترامپ در سازمان ملل تکرار «محور شرارت» (جرج دبلیو بوش) بود با این تفاوت که عراق کنار رفته اما ایران و کره شمالی باقی مانده‌اند.
حتی نشریه "بیلد" آلمان نوشت "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا با قدرتی انفجاری پا به مجمع عمومی سازمان ملل گذاشت. وی با تهدیدات خود علیه دولت های کره شمالی و ایران این نگرانی را ایجاد کرد که در مسیر تنش زایی بسیار خطرناکی قرار گرفته است.
دونالد ترامپ در سخنرانی خود در برابر مجمع عمومی سازمان ملل کره شمالی را تهدید کرد که اگر در برنامه های موشکی خود کوتاه نیاید این کشور را نابود می کند. وی همچنین توافق هسته‌ای با ایران را یک رسوایی نامید.
سخنرانی از پیش معلوم رئیس جمهور ایالات متحده آنقدر سخیف، کثیف و خلاف واقع بود که نیازی به توضیح و جوابیه ندارد. به هر حال کسی که خودش را به خواب زده است و پشت این خواب ارادی، اهداف پلیدی را می پروراند نمی شود از خواب بیدار کرد.
رئیس جمهور تازه انتخاب شده آمریکا هنوز از راه نرسیده مجبور است در صحن مجمع عمومی سازمان ملل به رسم تمام روسای جمهور دیگر سخنرانی کند. شاید ترامپ خیلی هم در بند این تشریفات نباشد ولی به هر حال این اتفاق افتاد.
تجربه چند ماه عملکرد رئیس جمهور مو زرد آمریکا به دنیا نشان داده است که با انسان با ثبات و معقولی روبرو نیستیم و به تبع آن نباید انتظار یک سخنرانی پر مغز و سرنوشت ساز را از وی داشته باشیم. اما به هر حال کشورهایی هستند که ناگزیر اثر پذیری از موضع گیری های آمریکا هستند و این باعث می‌شود که صحبت های ترامپ مهم جلوه کند.
به گزارش اتاق خبر ۲۴، آمریکا در کل اولویت‌هایی دارد که همه آن‌ها حول محور برتر معرفی کردن آمریکا و تضعیف دیگر دولت هاست. مسائلی مانند کره شمالی، برجام، بحران ونزوئلا و داعش، مسائلی است که به عنوان فرصت یا تهدید می‌تواند جایگاه آمریکا را تثبیت یا تضعیف کند. حال بدنه حاکمیتی آمریکا نشسته است تا ببیند ترامپ چگونه می‌تواند مانند قدمای خود برای کشورش دست آورد داشته باشد.
قبل از سخنرانی ترامپ تحلیل گران زیادی معتقد بودند که احتمالا رئیس جمهور منفعت طلب آمریکا به خاطر کمک‌های بیشتری که کشورش به سازمان ملل می‌کند خواستار برخورداری از امتیازات بیشتر بین‌المللی باشد.
پیش ازاین هم دیدار معنا دار "بنیامین نتانیاهو" با ترامپ به چشم صاحب نظران بر محتوای کلماتی که هر دو آن‌ها در مجمع عمومی سازمان‌ملل ایراد می‌کنند تاثیر گذار بوده است.
از آنجایی که امروز جایگاه آمریکا در افکارعمومی دنیا بسیار تضعیف شده است و همچنین آن قدرت لایتناهی نظامی خیالی امروز به روشنی یارای مقابله با عناصری که آن ها تهدید تصور می‌کند نیست، انتظار می‌رفت که ترامپ دنیا را با فریب علیه دشمنانش بشوراند و از آن ها به بهانه حفظ صلح در دنیا کمک بگیرد. در ادامه با بررسی آنچه که ترامپ در اولین سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل گفته است خواهیم دید که این به اصطلاح ابر قدرت چقدر قابل پیش‌بینی و ساده تحلیل شده است.
دونالد ترامپ دو روز پیش ساعت ۱۹ به وقت ایران پشت تریبون سبز مجمع عمومی سازمان ملل رفت و با کلماتی که بر لب جاری کرد نشان داد که در آمریکا گاو چران‌ها همیشه گاو چران می‌مانند. ترامپ در این سخنرانی درباره موضوع توافق هسته‌‌ای با گروه ۱+۵ (برجام) پرداخت و گفت: «و اگر توافقی درانتها پوششی برای ساخت یک برنامه هسته‌ای [برای ایران] فراهم آورد، ما نمی‌توانیم به آن پایبند بمانیم.»
ترامپ گفت: «توافق هسته‌ای ایران یکی از بدترین و یک‌سویه‌ترین توافقاتی است که ایالات متحده تا کنون وارد آن شده است. به کلام صادقانه، این توافق مایه شرمساری برای ایالات متحده است.»
سخنرانی از پیش معلوم رئیس جمهور ایالات متحده آنقدر سخیف، کثیف و خلاف واقع بود که نیازی به توضیح و جوابیه ندارد. به هر حال کسی را که خودش را به خواب زده است و پشت این خواب ارادی، اهداف پلیدی را می پروراند نمی‌شود از خواب بیدار کرد.
همین بس که اگر با چشمان بسته به این چند دقیقه هارت و هورت گوش دهید فکر می‌کنید انسان حق طلبی در حال ذم آمریکاست...
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در این نشست اظهار داشت: سخنان وی بویژه آنجا که به ملت بزرگ ایران اشاره داشت چنان سخیف، شعاری و بی‌محتوا بود که ارزش پاسخ ندارد.
ظریف همچنین اظهار داشت: سخنان وقیحانه و جاهلانه رئیس جمهور آمریکا و نادیده انگاشتن واقعیات جمهوری اسلامی ایران در سیاست داخلی و خارجی و مبارزه با تروریسم عمق بی اطلاعی و رفتار و گفتار عوام فریبانه ایشان را نشان می‌دهد که در کنار واقعیاتی همچون حمایت دولت آمریکا از رژیم جنایتکار صهیونیستی و رژیم های دیکتاتوری منطقه و ایجاد و تقویت گروه‌های تروریستی حاصلی جز انزوا و بی اعتباری هر چه بیشتر دولت آمریکا نزد جهانیان نخواهد داشت.
البته جدا از مقامات کشورمان محافل سیاسی جهان نیز واکنش تندی به اظهارات سخیف رییس‌جمهور آمریکا نشان دادند، چنانچه وزیر امور خارجه روسیه ضمن ابراز نگرانی شدید مسکو از اظهارات ضدایرانی «دونالد ترامپ»‌ در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل تأکید کرد، روسیه به برجام پایبند می‌ماند و تمام تلاش خود را برای حفظ اجماع درباره این توافق انجام خواهد داد.
«سرگئی لاوروف» پس از دیدار با «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در نیویورک در گفت‌وگو با مقامات ارشد خبرگزاری «تاس» گفت: انتقاد شفاهی ترامپ از توافق هسته ای ایران (برجام) و تهدیدهای تکراری به خروج از این توافق نیز موجب نگرانی شدید مسکو است.
در همین رابطه سخنگوی وزیر خارجه چین نیز اظهار داشت برجام نتیجه مهم حاکمیت امنیت بین‌المللی و نمونه‌ای در حل و فصل مسائل حساس از طریق دیپلماسی است.
لو کانگ گفت: «این توافق نقش مهمی در تقویت ساز و کار عدم اشاعه سلاح‌های اتمی و حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه را ایفا می‌کند.»
سخنگوی مزبور گفت که چین همواره از برجام حمایت کرده و در اجرای آن شرکت داشته است. وی در خاتمه افزود،امیدوار است که طرف‌های درگیر به توافق‌ سیاسی رسیده و با برگزاری نشستی در آینده به درستی اختلافات را مدیریت و کنترل کنند.
"امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه نیز در واکنش به سخرانی ترامپ بر لزوم حفظ توافق هسته‌ای با ایران تاکید کرده و لغو آن را خطایی سخت ارزیابی کرده و چنین اقدامی را بی مسئولیتی از طرف همه دانسته و توافق هسته‌ای منعقد شده در سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های غربی را قابل اطمینان و منطقی و محکم دانست.
"الکساندر فان در بلن"، رئیس جمهور اتریش نیز در واکنش به سخنرانی "دونالد ترامپ"، از توافق اتمی با تهران حمایت کرده و از سخنان ترامپ بسیار ابراز ناراحتی کرد.
وی سخنرانی آتشین رئیس جمهور آمریکا را به صورت غیر معمولی غیر دیپلماتیک خوانده و گفت: این یک سخنرانی خطاب به رای دهندگان خود در آمریکا بود نه به سران ۱۹۳ کشور دنیا.
رئیس جمهور اتریش همچنین از جمهوری اسلامی ایران که رئیس جمهور این کشور را برای گفت‌وگوها به وین دعوت کرده بود حمایت کرده و از اجرای کامل و بدون نقص برجام از طرف ایران سخن گفته و گفت: این مسئله‌ای است که همه کشورهای اروپایی در این باره اتفاق نظر دارند. هیچ دلیلی وجود ندارد که در این باره تردید کنیم که ایران به این توافق پایبند می‌ماند.
وی افزود: احتمالا ایالات متحده آمریکا راهکار نظامی علیه گروهی از کشورها را مد نظر دارد، درباره کره شمالی این مسئله قابل فهم است اما درباره ایران و ونزوئلا و کوبا این طور نیست.
سباستین کورس، وزیر امور خارجه اتریش هم اعلام کرد که از ارزیابی رئیس جمهور کشورش درباره سخنرنی ترامپ حمایت می کند.
کورس تاکید کرد کسی که توافق اتمی با ایران را تضعیف می‌کند همچنین تلاش‌ها برای دستیابی به راه حل کره شمالی از طریق مذاکرات را هم ضعیف می‌کند. خطر یک رویارویی هسته‌ای از مدتها پیش مانند حالا بالا نبوده است.
البته مقامات آمریکایی نیز منتقد اظهارات ترامپ بودند چناچنه هیلاری کلینتون، رقیب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ نیز به انتقاد از سخنرانی ترامپ در سازمان ملل پرداخت و گفت که لحن صحبت وی تاریک و خطرناک بود، درحالیکه باید حالت دیپلماتیک تری داشت.
ریچارد هاس، رئیس «شورای روابط خارجی» آمریکا در واکنش به اولین سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در صفحه توئیتری خود نوشت: سخنرانی ترامپ در سازمان ملل تکرار «محور شرارت» (جرج دبلیو بوش) بود با این تفاوت که عراق کنار رفته اما ایران و کره شمالی باقی مانده اند.
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز با اشاره به تحرکات دولت این کشور در خصوص توافق هسته‌ای، گفت که واشنگتن به جای تلاش برای مذاکره مجدد، بر اجرای برجام متمرکز شود.
اد رویس در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» تصریح کرد: «من فکر می‌کنم ما باید اصل توافق را اجرا کنیم و به موجب آن وادار به پایبندی ایران (به برجام) کنیم».
رویس در مصاحبه سی ان ان گفت که مسیر صحیح در واقع تمرکز بر اطمینان حاصل کردن از پایبندی ایران به برجام و پس زدن ایران در سراسر منطقه به ویژه دور نگه داشتن نیروهای این کشور از رژیم صهیونیستی می‌باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcenz8z7jh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی