چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 111158
نگاهی به انتقادات نماینده قزوین از وزیر ارتباطات

جوانگرايی مبتنی بر فرآيند و مکانيزمی منطقی

جوانگرايی مبتنی بر فرآيند و مکانيزمی منطقی

سیده حمیده زرآبادی نماینده اصلاح طلب مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور سه شنبه ۱۶ مهر ماه خود در نشست علنی مجلس وزیر ارتباطات را نواخت ، گویا حضور جوان دهه شصتی در میان پیرمردهایی، که جوان‌ترین‌هایشان متولد دهه ۴۰ هستند نیز نتوانست انتقادها را به کابینه روحانی پایان دهد.
زر آبادی با انتقاد از عملکرد وزیر ارتباطات خطاب به او گفت: امروز باید از ضعف مدیرانی که اخلاق، ایمان و خدمت را به قربانگاه سیاست بازی‌های خود برده‌اند و از آن دستاویزی ساخته‌اند تا همیشه پشت میز مدیریت بمانند، بگویم.
وی با اشاره به فراهم کردن اینترنت بدون فیلتر برای افرادی معدود، افزود: جنابعالی که این روز‌ها شعارتان حق الناس است کمی هم در خصوص قرارداد‌های خرید خارجی هزاران میلیاردی در زیرساخت همراه اول، مخابرات و رایتل توضیح بفرمایید. در خصوص قرارداد‌های تبلیغاتی و اسپانسری مالی همراه اول و رایتل شفاف سازی کنید و از انتصابات و استخدام‌های فامیلی و گروهی خود در این شرکت‌ها توضیح دهید. در حالی که بهترین استعداد‌های نخبه کشور بیکار هستند این استخدام‌ها به دستور چه کسی انجام شده است؟ زرآبادی تاکید کرد: آقای جهرمی دغدغه شما حق الناس نیست، بلکه تغییر بازیگران اصلی اقتصاد دیجیتال و نشاندن مهره‌های خودتان و تیمتان بر سر چاه‌های درآمدی جدید فضای مجازی است. اما اینها تنها بخشی از انتقادات نماینده قزوین و آبیک به محمدجواد آذری جهرمی، متولد سال ۱۳۶۰ و جوان‌ترین وزیر کابینه دولت دوازدهم بود. این اولین بار نیست که از جهرمی انتقاد می شود، مباحثی چون «تهیه تجهیزات شنود» و «فعالیت های جهرمی در فضای مجازی»،«عدم اشراف وی به وزارت خانه متبوعش»،«عدم تطابق برنامه پیشنهادی وزیر و برنامه ششم توسعه»،«عدم آنتن‌دهی موبایل همراه و ثابت در روستاها و شهرهای کشور» و «نحوه مدیریت جهرمی در شرکت ارتباطات زیرساخت» از جمله انتقاداتی است که از سوی نمایندگان به وی وارد می شود. در این دو سال نمایندگان حدود ۴۷ تذکر به وزیر ارتباطات داده‌اند از جمله ششم مرداد ۹۸ هم سوال ملی نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد، از محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات درباره «عمل نکردن به وظایف خود در زمینه ساماندهی فیلترشکن‌ها و همچنین قطع سیم‌کارت‌های مجعول» به صورت عادی اعلام وصول شد.
انتخاب آذری جهرمی
هنگامی که آذری جهرمی به عنوان نماد جوانگرایی در دولت سکاندار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد، افکار عمومی منتظر تغییری خاص از این وزیر جوان کابینه در وزارت خانه متبوعش داشت. مردم می گفتند در ۴۰ سال گذشته همواره روی صندلی‌های مدیریتی کشور پیرمردها تکیه زدند و حالا با آمدن این جوان تازه نفس اوضاع بهتر خواهد شد.
آذری جهرمی ۶ سال سابقه کار در سازمان تنظیم مقررات، ۲ سال سابقه کار در هیات مدیره شرکت رایتل و بیش از ۲ سال سابقه کار در هیات مدیره شرکت زیرساخت را داشت و از سال ۱۳۹۵ نیز معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت بود. این‌گونه بود که محمدجواد آذری جهرمی توانست با هفت رای بیشتر از حد نصاب، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم شود. اکنون، پس از گذشت ۲ سال از دولت دوازدهم ، آذری جهرمی نیز درگیر موضوعات مختلف است و این درحالی است که نمایندگان مجلس دهم در ماه‌های آخر فعالیت‌شان تلاش می کنند تا به رای‌دهندگان نشان دهند به شدت پیگیر امور حوزه انتخابیه‌ خودهستند. از این رو نمایندگان این روزها عملکرد وزرا را زیر سوال برده و اقدامات و نتایج کارهای آنان را زیر ذره بین خود قرار داده‌اند. در مورد وزیر جوان پیش از این نیز گزارش‌ها و گمانه‌های بسیاری در مورد جهرمی مطرح شده و گروهی می گفتند که «وزیر جوان»، تنها برای سکانداری یک وزارتخانه نیامده است. این گروه تاکید داشتند تیمی که از چند سال قبل، او را حمایت کرد و رشد داد، برنامه‌هایی فراتر از وزارت برای او دارد. یک چهره‌ جوان، تکنوکرات، با تظاهرات و جلوه‌گری‌های توأمان مذهبی و مدرن. کسی که هم با شلوار جین و تی شرت به دیدن دختر نوجوان تکواندوکار می‌رود، هم چفیه به گردن در راهپیمایی اربعین عکس می‌اندازد؛ هم به واسطه سابقه «امنیتی»، مورد تایید محسوب می شود. گمانه زنی ها بر این بود که یک تیم «تبلیغاتی» قوی، او را به عنوان «قهرمان آزادی اینترنت» معرفی کرده و چشم امید اصلاح‌طلبان رادیکالی چون تاجزاده به اوست، وی با فعالان توییتری جلسه می‌گذارد و به تناوب تاکید می کند که قصد شرکت در هیچ انتخاباتی را ندارد. او حتی گفته است؛ کلید واژه ریاست جمهوری ۱۴۰۰ رمز تخریب من است و در فضای مجازی هيچ تيمي ندارم و اينگونه نيست که يک عده مدام تعريف کنند و گل و بلبل باشد. اتفاقاً اکثر فضاهاي اطرافِ توئيترم را فضای انتقادی گروه‌های مختلف تشکيل می‌دهد.
زنگ خطر
با وجود این همه انتقادات از سوی زرآبادی، تاکنون واکنشی از سوی وزیر دیده نشده. سوال اینجاست چرا وزیر جوان به این انتقادات پاسخ نمی‌دهد و اگر واقعا چنین مواردی باشد باید در این موارد نگران شد. اینکه یک نیروی سیاسی یا اجرایی به صرف داشتن یکسری دسترسی ها، از آنها برای برداشت شخصی سوء استفاده کند، موضوعی نیست که افکار عمومی به آن واکنش نشان دهند. در این میان عده‌ای بر این باورند که اگر جوابی برای چنین سخنانی وجود نداشته باشد، اولین چیزی که تصور در میان مردم این است که وزیر دهه شصتی نیز نتوانست به وعده‌های خود عمل کند و ورود جوانان به عرصه‌های مدیریتی نیز کاری از پیش نخواهد برد. 

در نهایت
روزگای رئیس جمهور می گفت وقتی تفنگ، پول و رسانه در اختیار یک نهاد باشد، فساد می آورد و امروز برخی این نظریه را به وزیر ارتباطات نصبت می دهند. باید در نظر داشت که بارها بر این تاکید می شد که اگر به نیروهای تازه نفس، جوان و علمی برای مدیریت کشور فرصت داده می شد، ایران در شاخص‌های توسعه وضعیت به مراتب بهتری نسبت به وضعیت کنونی داشت. مونسان به هنگام معرفی آذری جهرمی برای وزارت ارتباطات در باره وی گفت: حوزه مخابرات و زیر ساخت از فناوری های نو محسوب میشود و در دنیا عموما جوانان متصدی این حوزه هستند و مهندس آذری جهرمی نیز از چهره های موفق کشور در حوزه آی سی تی است. اما به نظر می رسد که جوانگرایی به تنهایی کاری در کشور پیش نمی برد. رهبرمعظم انقلاب باره با اشاره به اینکه اگر به جوان اعتماد كنیم کارها، هم بهتر، سریعتر، مسوولانه‌تر و همراه با ابتكار بیشتری انجام می گیرد ، تاکید کردند «اندیشه‌ی پیران و فکر و تجربه‌ی آنها آن ‌وقتی به کار می‌آید که حرکت جوانانه‌ی جوانان وجود داشته باشد؛ پیش‌ران حرکت انقلاب، جوانها هستند.» اما نباید فراموش کرد که نظارت جزء لاینفک حکمرانی خوب است و یکی از اجزای مهم در حکمرانی خوب مسئله نظارت و بازرسی علی الدوام است. تجربيات تلخ سال های اخير حکايت از آن دارد که حضور انگشت شمار جوانان در مناصب مديريتی و تصميم سازی کشور، اغلب تحت نفوذ روابط ژنتيکی دو جريان سياسی غالب و آقازاده محوری بوده است. اين روند فسادانگيز مي‌تواند آينده فرآيند جوانگرايی در مديريت کشور را تهديد کرده و به انحراف بکشاند و به وضعيتي ضد آنچه انتظار مي‌رفت تبديل کند! از این رو باید روند دستيابی به مديريت در کشور مبتنی بر شايسته‌سالاری رقم بخورد و مسير برای سپردن امور به جوانان شايسته و صاحب صلاحيت فراهم آيد. در این میان باید نظارت بیشتری از سوی رئیس جمهور، معاون اول برحوزه ارتباطات و صورت می گرفت . مردم می گویند؛ مگر رئیس جمهور نبود که شعار خدمتگذاری شایستگان به مردم را می داد؟ آیا این معنای شعارهای رئیس جمهور بود؟ بدون شک نگرش رهبري بر سپردن امور به جوانان شايسته و صاحب صلاحيت است و بايد نسبت به اين شاخص دقت لازم نمود تا رويکرد حکيمانه اتخاذ شده به فساد و ناکارآمدی نيانجامد. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcenz8zvjh8zzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی