يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۰
کد مطلب : 88649
رئیس‌جمهور:

دولت مي خواهد از بحران هاي سخت عبور كند

دولت مي خواهد از بحران هاي سخت عبور كند

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در طول ۱۲ ماه گذشته دولت تصمیم گرفت که از بحران‌های سخت عبور کند، گفت: یکی از استراتژیک‌ترین کارهای دولت این است که محل صدور نفت را متنوع کرده و جاسک را به عنوان مرکز دوم صادرات ایران تعیین کند.
به گزارش مهر، حسن روحانی در ديدار با پژوهشگران و مدیران جهاد دانشگاهی در پژوهشگاه رویان با اشاره به نقش جهاد خودکفایی در مقاطع مختلف تاریخ کشور گفت: جهاد دانشگاهی از آن روز اول با تلاش و کوشش و فعالیت خود همواره راه را برای توسعه و تعالی کشور آماده کرده است.
روحانی با بیان اینکه خوشحالم روزی دیدار شما و اطلاع از دستاوردهایتان نصیبم شده که همراه است با آغاز سال دوم دولت تدبیر و امید، گفت: دولت کاری پرتلاش، خستگی‌ناپذیر، شبانه‌روزی، جهادی را با حضور و کمک، ایثار، صبر، حوصله و حمایت‌های فوق‌العاده مردم در همه زمینه‌ها آغاز کرده است، اگر موفق شویم به خاطر حضور مردم و هدایت‌های رهبری بوده است و اگر جایی نقصی وجود دارد از ماست که هم دانش و هم توانمان محدود است.
رئيس‌جمهور افزود: در طول این ۱۲ ماه دولت تصمیم گرفت از بحران‌های سخت عبور کند، بحران‌هایی که عبورش از دید برخی کارشناسان ناممکن بود، نامه‌هایی که بسیاری از اساتید و کارشناسان برایم نوشته‌اند به عنوان سند این ادعا موجود است.
رئیس قوه مجریه گفت: کار آنقدر سخت بود که حتی صاحبنظران باورشان نمی‌شد بتوان آن را انجام داد؛ وقتی اعلام کردم جاسک مرکز دوم صادرات نفت ایران شود نامه نوشتند که مگر اینها شدنی است، ما این تصمیم را گرفتیم و انشاء‌الله به حول قوه الهی یکی از استراتژیک‌ترین کارهای دولت این است که محل صدور نفت را متنوع کند و صدور نفت محدود به یک اسکله آن هم از داخل تنگه هرمز نباشد.
وی افزود: البته می‌دانم این کار سخت است و سه تا چهار سال پشت سر هم باید زحمت بکشیم اما کار بسیار مهمی است، وقتی این کار انجام شد آن وقت خواهند نوشت چه کار عظیمی به دست ملت ایران انجام گرفت.
روحانی گفت: در رسانه‌ها می‌نویسند ما که نباید به عنوان حامی دولت تلقی شویم، فکر می‌کنند هر که حامی دولت شد بد است در حالی که دولت نماینده ملت است و هر چه افتخار دارد متعلق به ملت است، هر عنوان حقوقی که داریم متعلق به ملت است و مردم برای چهار سال آن را به ما امانت داده اند.
وی افزود: اگر کسی وزیر است این عنوان امانت مردم است و ما باید امانتدار خوبی بوده و آن را حفظ کرده و در مدت امانت‌داری آن را پرجاذبه‌تر کنیم. بنابراین اگر کسی از دولت حمایت کرد یعنی از اکثریت قاطع ملت ایران حمایت کرده است.
وی با بیان اینکه علم مرز نمی‌شناسد، افزود: من نمی‌دانم بعضی‌ها آنچه به نام اسلام می‌گویند را از کجا و چگونه آورده‌اند، اسلام در علم مرز نمی‌شناسد، از هر جا باید استفاده کنیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: ۷۰ سال در این کشور سابقه برنامه‌ریزی ملی داریم اما هنوز یک برنامه مدون و حساب شده برای انتقال علم و تکنولوژی از داخل به بیرون کشور و بالعکس نداریم که این از نقایص ماست، باید یک برنامه برای دانش، علم، پژوهش و فناوری تدوین کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی تا به امروز کار بزرگی انجام داده، گفت: باید افق بلند را پیش روی خود بگذارید و بگویید رویان نه به عنوان مرکزی برای ناباروری و سلول‌های بنیادی و نه به عنوان مرکزی برای شبیه‌سازی بلکه مرکزی است که باید تبدیل به یک برند جهانی شود تا هر کجای دنیا هر محصولی که روی آن رویان نوشته شده بود، قابل اعتماد باشد.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: فقه و فتوای علمای ما در بسیاری از زمینه‌ها دست شما را باز کرده و شاید دست شما از خیلی کشورهای اروپایی مدعی آزادی در این زمینه بازتر باشد اما در عین حال یادتان باشد که بسته اخلاقی همواره مد‌نظر قرار گیرد، به خصوص آنجا که مربوط به حیات یک انسان می‌شود.
رئيس‌جمهور افزود: کار علم، تحقیق و فناوری تا تجاری سازی و تبدیل شدن به برند جهانی در حالی است که دستگاه‌های مختلف امروز بار رسالت سنگینی نسبت به آن برعهده دارند، جهاد دانشگاهی یک مرکز عمومی غیر‌دولتی فعال و موفق در کنار پژوهش‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم و در کنار تحقیقات فراوانی که در بخش بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود و نیز شرکت‌های دانش‌بنیانی که زیر نظر معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور فعال هستند، همگی دارای رسالت هستند که تمام این مجموعه‌ها باید فاصله را از هم کم کنند چون این به نفع مردم و
جامعه است.
روحانی خاطرنشان کرد: البته شورای عالی انقلاب فرهنگی بالای سر همه است، دعواهایی که پیش از این بین وزارت علوم و معاونت فناوری رئیس‌جمهور بود و شکایت و شکایت‌کشی که از هم داشتند امروز و در این دولت نیست و همه بخش‌های مختلف در کنار هم هستند. اما باید دانست که کار موازی در پژوهش نباید در کشور انجام شود.
وی گفت: پژوهش به عنوان کار فرعی و تفننی نباید انجام گیرد، پژوهش گرانقیمت و بی‌دلیل فایده‌ای ندارد. باید با کمترین خرج بهترین محصول را ارائه دهیم البته آنجا که تحقیقی برای کشور و برای مرز دانش ضروری است دولت هیچ محدودیتی ندارد.
رئیس‌جمهور افزود: همان‌طور که پژوهش باید از نظر اندیشه آزاد باشد باید از لحاظ حمایت نقدی هم محدودیت نداشته باشد و دولت اگر ضرورتی تشخیص دهد برای کمک به پژوهش هیچ محدودیتی ندارد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر شرکتی کار بزرگی برای کشور بخواهد انجام دهد دولت هرچه بخواهد به او می‌دهد و آن را ساپورت مالی می‌کند و همه دستگاه‌ها باید خریدار پژوهش شوند.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه پژوهشگاه رویان در بخش زیست کار بزرگی انجام می‌دهد گفت: تولید داروهای گران‌قیمت به عهده شماست، گاهی یک گرم آن میلیون‌ها دلار ارزش دارد و باید ثروت‌آفرین باشیم.
روحانی در ادامه با اشاره به توانایی مالی پژوهشگاه رویان گفت: خودگردانی مالی، کمک بزرگی به این پژوهشگاه می‌کند و به گفته رئیس این پژوهشگاه، این مرکز فقط ۲۰ درصد از دولت کمک می‌گیرد و اگر ضرورتی باشد ما حاضریم بیشتر نیز کمک کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdceop8v.jh8vei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی