?>?> ابتکارهایی برای مشکلات اورژانسی محیط‌زیست | سیاست روز
يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۴
کد مطلب : 95966
چشمداشت به فرانسه، ایتالیا و برجام، گفت‌و‌‌گوهای سیاسی با رسانه‌های خارجی و حالا جشنواره فیلم!

ابتکارهایی برای مشکلات اورژانسی محیط‌زیست

ابتکارهایی برای مشکلات اورژانسی محیط‌زیست

هر دم از این باغ بری می‌رسد، بعد از اتفاقات عجیب و غریب در سازمان محیط‌زیست حالا قرار است جشنواره فیلم مشکلات اورژانسی محیط‌زیست را حل کند، یادمان نرفته که خانم ابتکار در روز هوای پاک مصاحبه‌ای سیاسی کرد وقتی چند کیلومتر آن طرف‌تر مردم از شدت ریزگردها در خوزستان نفسشان به شماره افتاده بود، یادمان نرفته در اوج آلودگی هوای تهران این خانم برای جشنواره‌ای به کیش رفت و بدتر از آن در اوج معضلات محیط‌زیستی راهی فرانسه و ایتالیا شد و از آنها برای حل مشکلات کمک خواست! یا بعد از توافق هسته‌ای اشاره کرد که برجام راهگشای مشکلات محیط‌زیستی است! اگر قرار بر شمارش این ابتکارات جدید خانم ابتکار برای حل معضلات اورژانسی که نفس مردم را به شماره انداخته روزها زمان می‌برد اما اندر ابتکارات رئیس سازمان محیط‌زیست برگزاری جشنواره فیلم بعد از ده سال است که دیگر داد منتقدان را در آورده!
منتقدان با نگاهی مثبت از خانم ابتکار پرسیده‌اند که شما که توانایی احیای دریاچه ارومیه را با تغییر آب و هوا و افزایش شدت بارش‌ها دارید، شما که هر وقت دلتان می‌خواهید زاینده‌رود را زنده می‌کنید و این اصلا ربطی به بارش‌های یک دفعه‌ای ندارد! چرا فکری به حال گرد و غبار خوزستان و سیستان و بلوچستان نمی‌کنی؟ چرا نمی‌گویی که زابل آلوده‌ترین شهر جهان نیاز به کمک اورژانسی دارد و به این مناطق سفر نمی‌کنی؟! فیلمسازی و فرهنگ‌سازی خوب است اما نه برای شهرهایی که نفسشان به شماره افتاده و منتظر کمک اورژانسی هستند. شما که این همه کار بلدید چرا؟! (اینها را منتقدان می‌گویند وگرنه به ما که ارتباطی ندارد)

خانم ابتکار بگوید هزینه جشنواره فیلم سبز چقدر بوده و چه دستاوردی داشته؟
در همین راستا عضو مجمع نمایندگان خوزستان گفته که تنگنای مالی سازمان محیط‌زیست مسئله‌ای بدیهی است و گویا در پرداخت حقوق کارمندانشان مانده‌اند، حالا سرکارخانم ابتکار بگوید هزینه جشنواره فیلم سبز چقدر بوده، از کجا تامین شده و چه دستاوردی داشته؟
جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی طی گفت‌وگو با خبرنگار "ناطقان" ضمن انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت محیط‌زیست در قبال حل مشکل ریزگردها گفت: اخیرا موضوع جشنواره فیلم سبز مطرح شده که سازمان محیط‌زیست باید توضیح دهد برگزاری چنین جشنواره‌ای تا چه میزان اولویت داشته و چه دستاوردهایی را برای مردم و محیط‌زیست کشور به ارمغان آورده؟
وی ادامه داد: سازمان محیط‌زیست در هزینه‌های جاری‌اش مانده، حالا سرکارخانم ابتکار بگوید هزینه جشنواره فیلم سبز چقدر بوده، از کجا تامین شده و چه دستاوردی داشته؟
مختار با اشاره به مطالبات مردم خوزستان از دولت گفت: هجوم ریزگردها مردم را کلافه کرده و مسئولان فقط در زمانی که شرایط بحرانی می‌شود، تشکیل جلسه می‌دهند و عموما اینگونه جلسات گره‌ای از مشکل مردم باز نمی‌کند و انتظار داریم، سازمان محیط‌زیست درخصوص حل مشکل مردم، تدبیر عاجل و ریشه‌ای به خرج دهد.
نماینده مردم آبادان درخصوص جشنواره فیلم سبز تاکید کرد: قطعا در این خصوص پیگیر خواهم بود و مسئولان محیط‌زیست می‌باید درخصوص منابع مالی و نتایج این جشنواره شفاف‌سازی کنند.
وظیفه سازمان محیط‌زیست برگزاری جشنواره فیلم است یا تثبیت ریزگردها؟
در ادامه اما سیدراضی نوری یکی دیگر از نمایندگان این استان با اشاره به فلج شدن زندگی مردم خوزستان، در زمان هجوم ریزگردها به یکی از سایت‌های استانی خوزستان گفت: این سوال جدی مطرح است، وظیفه سازمان محیط‌زیست برگزاری جشنواره فیلم است یا تثبیت ریزگردها؟ و بطور قطع اگر بجای همایش‌های میلیاردی درخت می‌کاشتیم، وضع محیط‌زیست بهتر بود.
عضو مجمع نمایندگان خوزستان ضمن اشاره به برگزاری جشنواره فیلم سبز توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: ما مخالفت اقدامات فرهنگی و هنری نیستیم، اما باید دید هزینه‌ای که می‌شود با خروجی آن چقدر همخوانی دارد و اصولا برگزاری جشنواره فیلم تا چه میزان جز اولویت‌های سازمان محیط‌زیست است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس نهم ادامه داد: در موضوع ریزگردها که بعنوان یکی از دغدغه‌های اصلی مردم خوزستان محسوب می‌شود، فارغ از ریشه‌های خارجی آن، بخشی از ریزگردها مبداء آن در داخل کشور است و متاسفانه ما هنوز آنها را تثبت و علاج نکردیم.
نوری با اشاره به فلج شدن زندگی مردم خوزستان، در زمان هجوم ریزگردها گفت: این سوال جدی مطرح است، وظیفه سازمان محیط‌زیست برگزاری جشنواره فیلم است یا تثبیت ریزگردها؟ و بطور قطع اگر بجای همایش‌های میلیاردی درخت می‌کاشتیم، وضع محیط‌زیست بهتر بود.
منتخب مردم شوش در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: قطعا مسئولان کشوری و از جمله سرکارخانم ابتکار اگر خودشان را جای مردم مظلوم خوزستان بگذارند، و مشکلات متعددی که موکلان ما با آن دست به گریبان هستند را لمس کنند، به گونه دیگری مدیریت خواهند کرد.
اخیرا سازمان حفاظت محیط‌زیست اقدام به برگزاری جشنواره‌ای تحت عنوان "فیلم سبز" نموده است، که انتقادات گسترده‌ای پیرامون هزینه بالا و خروجی ضعیف آن مطرح است.

ابتکار: جشنواره فیلم سبز حفاظت از محیط‌زیست توسط مردم را در بر دارد!
اما معصومه ابتکار معتقد است که هنر یکی از عرصه‌های مهم است که تاثیرگذاری زیادی بر روی حفظ محیط‌زیست دارد.
رئیس سازمان محافظت از محیط‌زیست خاطرنشان کرد: باید بدانیم که هنر یکی از عرصه‌های مهم است که تاثیرگذاری زیادی بر روی حفظ محیط‌زیست دارد ضمن اینکه جشنواره بین‌المللی فیلم سبز مردم را به حفاظت از محیط‌زیست دعوت می‌کند.
وی با اشاره به تاثیر طبیعت روی انسان افزود: زیبایی‌های طبیعت در ترمیم زخم‌ها و درد‌ها بسیار تاثیر دارد تا آنجا که امروز به صراحت پزشکان می‌گویند به جای یک قرص تنظیم فشار خون یک ساعت در جنگل راه بروید. نباید از یاد ببریم که ارتباط با طبیعت بسیاری از فشار‌ها و استرس‌ها را کاهش می‌دهد.
معاون رئیس‌جمهوری همچنین گفت: فیلم و سینما شاید قوی‌ترین زبان برای ایجاد ارتباط و تغییر نگرش و رفتار باشد که طی دهه‌های اخیر نه تنها در عرصه فرهنگ دست بالا را داشته بلکه اینک به صنعتی سودآور برای دست اندرکارانش تبدیل شده است.
ابتکار با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های محیط‌زیستی در بهار برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم سبز است، خواستار مشارکت همه جانبه تمامی استان‌ها در ارجای موفق این جشنواره شد.
وی با بیان اینکه این بخشی از دیپلماسی عمومی دکتر ظریف است گفت: امیدوارم بتوانیم دیپلماسی عمومی را با زبان محیط‌زیست افزایش دهیم و اثر دیپلماسی را بیشتر از این ببینم. میهمان دیگر این برنامه استاد محمود فرشچیان هستند که تمام آثارشان به گونه‌ای به محیط‌زیست و طبیعت در ارتباط است. وی هفته گذشته تابلویی با موضوع محیط‌زیست را رونمایی کردند که به طور خاص از او تشکر می‌کنم.
فرهنگسازی اساس اصلاح الگوی رفتاری در جامعه است و کسی منکر این موضوع نیست که برای اصلاح پیرامون باید برنامه‌ریزی بلند‌مدت داشت و بهترین راه فرهنگسازی هم فیلمسازی و کارهایی است که عموم مردم را ترغیب به اصلاح الگوی زندگی کند اما آیا متولی این کار سازمان محیط‌زیست است؟! اگر قرار بر حل مساله ریزگرد با نمایش فیلم باشد چه زمانی می‌توانیم مشکل را حل کنیم؟ مردم دقیقا باید چه کار کنند تا مشکلی که اکنون نفسشان را به شماره انداخته حل شود؟ پیگیری واردات بنزین و منتشر نشدن گزارش آن در دولت یازدهمی که شعار دسترسی آزاد به اطلاعات را می‌دهد می‌تواند راهگشا باشد، تثبیت شنهای روان و دیپلماسی محیط‌زیستی با کشور همسایه در حل این معضل می‌تواند راه گشا باشد یا برگزاری جشنواره فیلم؟!
شاید ما اشتباه می‌کنیم و انتظار بیجایی داریم که محیط‌زیست منابع اصلی آلودگی و ریزگرد و زمین‌خواری و از بین رفتن درخت‌ها را کشف کند و با بازگویی به مردم در جهت حل آن برآید، شاید ما اشتباه می‌کنیم که انتظار داریم مشکلات محیط‌زیستی به جز وابستگی به میزان باد و باران به برنامه‌ریزی ما هم مربوط شود. شاید ما اشتباه می‌کنیم و متوجه نمی‌شویم ابتکارات خانم ابتکار چقدر مفید است کاش خانم ابتکار برای فهم بیشتر ما توضیحات ملموسی ارائه کند شاید به اشتباهمان پی‌ ببریم و شاید یک درصد او ... نه همان ما اشتباه می‌کنیم!

https://siasatrooz.ir/vdcepo8o.jh8npi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی