دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۳
کد مطلب : 93166
همزمان با سفر اردوغان به اسلام آباد آشكار شد

تركيه به دنبال سناريوي عربستان عليه پاكستان

تركيه به دنبال سناريوي عربستان عليه پاكستان

رئیس‌جمهور ترکیه در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان در اسلام‌آباد در مورد گسترش همکاری‌های مبارزه با تروریسم از جمله مبارزه با گروه تروریستی داعش در منطقه در حالي به توافق رسید كه بسياري طرح تركيه را همان طرح عربستان براي سوء استفاده از پاكستان براي رسيدن به اهداف خود مي‌دانند.
عربستان در طول ۴ سال گذشته تلاش كرده با وعده‌هاي اقتصادي پاكستان را به ائتلاف خود وارد سازد كه هدف آن بحران سازي در منطقه است. ورود پاكستان به سركوب مردم بحرين و اعلام خبر اعزام طالبان به سوريه براي همراهي با تروريست‌ها و در نهايت حمايت پاكستان از عربستان عليه يمن از نمود اين رفتارها است. اكنون تركيه نيز كه در عراق و سوريه در حال كشتار است سعي دارد تا از ظرفيت‌هاي نظامي پاكستان در ازاي برخي مشوق‌هاي نظامي و اقتصادي سوء استفاده كند. امري كه با مخالفت مردم و احزاب پاكستان همراه است و اين امر را برابر با تخريب جايگاه منطقه‌اي خود مي‌دانند.
لازم به ذكر است «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه پس از دیدار از چین و «اندونزی»، شب يك شنبه وارد اسلام‌آباد شد و در ملاقات با نخست وزیر پاکستان در مورد گسترش همکاری‌های مبارزه با تروریسم در منطقه به بحث و گفت‌وگو پرداخت. مقامات عالی پاکستان از جمله «نواز شریف» نخست وزیر این کشور از رئیس‌جمهور ترکیه که در رأس هیئتی وارد اسلام‌آباد شد، استقبال کردند.
رئیس‌جمهور ترکیه در اقامت کوتاه خود در اسلام‌آباد با مقامات پاکستانی علاوه بر روابط دوجانبه، در مورد امور منطقه‌ای و بین‌المللی نیز گفت‌وگو کرد. این نخستین دیدار اردوغان به‌عنوان رئیس‌جمهور ترکیه از پاکستان است. وی پیش از این به‌عنوان نخست‌وزیر این کشور در سال ۲۰۱۳ میلادی از اسلام‌آباد و لاهور دیدن کرده بود. دولت ترکیه پس از اتهام به حمایت از داعش، در حال حاضر با تهدیدات امنیتی روبرو شده و عملیات خود علیه داعش و حزب پ.ک.ک کردستان (PKK) را افزایش داده است.
گفته می‌شود که ترکیه و آمریکا چندی پیش در مورد عملیات نظامی برای اخراج داعش از شمال سوریه نیز توافق کرده‌اند. این در حالی است که کارشناسان امنیتی منطقه می‌گویند که گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه ساخت خود آمریکا و متحدین آن همچون رژیم صهیونیستی، عربستان و ترکیه است و ورود این گروه در افغانستان و پاکستان نیز به وسیله اسلام‌آباد صورت گرفته است.«احمد داود اوغلو» نخست‌وزیر ترکیه که در آگوست سال گذشته میلادی روی کار آمد، در ۱۷ فوریه سال‌جاری میلادی (۲۸ بهمن سال گذشته) به اسلام‌آباد سفر کرد.لازم به ذكر است تركيه در روزهاي اخير در سوريه و عراق كشتارهاي بسياري صورت داده است. براي پاسخ‌گويي به افكار عمومي، ترکیه اعلام کرد که درباره اخبار منتشر شده درباره کشتار غیرنظامیان در حملات هوایی این کشور به شمال عراق تحقیق می‌کند. این واکنش پس از آن مطرح شد که حمله صبح شنبه هواپیماهای ترکیه به روستای «زارکلی» در استان اربیل عراق، ۱۰ کشته و ۱۱ زخمی بر جای گذاشت.یک خبرگزاری ترکیه شمار قربانیان حملات اخیر پ‌ک‌ک‌ در داخل کشور را ۲۰ کشته از جمله ۱۶ پلیس اعلام کرد.
براساس این گزارش، طی حملات تروریستی اخیر در داخل ترکیه که به حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) نسبت داده می‌شود، دست‌کم ۱۶ نیروی امنیتی ترکیه و ۴ شهروند کشته شدند و ۴۳ نفر دیگر زخمی شدند.
این حمله که به‌معنای پایان آتش‌بس اعلامی در سال ۲۰۱۳ میان دو طرف بود، موجب بروز موجی از ناآرامی‌ها و انجام حملات انتحاری و تروریستی در داخل خاک ترکیه شده است و تقریبا هر روز یک نقطه از ترکیه شاهد درگیری، تظاهرات یا حمله انتحاری و انفجاری است. بامداد ديروز نیز به یک پاسگاه در شهر «دغو بایزید» واقع در نزدیکی مرز ایران حمله انتحاری شد که طی آن، ۲ نیروی پلیس ترکیه کشته و ۲۴ تن دیگر زخمی شدند.به‌گزارش آسوشیتدپرس، پ‌ک‌ک در حمله به این پاسگاه که در بزرگراهی در نزدیکی شهر دغوبایزیدِ استان آغری، حوالی مرز ترکیه با ایران قرار دارد، از ۲ تُن مواد منفجره استفاده کرد.
به گفته فرمانداری این منطقه، در این حمله ساختمان پاسگاه به شدت آسیب دیده است.درگیری اعضای حزب کارگران کردستان و نیروهای دولتی از هفته گذشته شدت گرفته و روند صلح میان آن دو را که از سال ۲۰۱۲ آغاز شده بود، متوقف کرده است. دولت آنکارا از هفته گذشته تقریباً هر روز مواضع پ‌ک‌ک را در شمال عراق هدف حملات هوایی قرار داده است و پیکارجویان نیز به نیروهای امنیتی ترکیه حمله کرده‌اند.
حملات هوایی آنکارا پس از آن آغاز شد که امریکا و ترکیه طرح کلی توافقی را اعلام کردند که هدف از آن عقب راندن داعش از مناطق اشغال شده در مرز سوریه - ترکیه و جایگزین کردن آنها با پیکارجویانی است که واشنگتن آنها را «میانه‌رو» می‌خواند. تركيه با ادعاي مبارزه با تروريسم در حالي سوريه را بمباران مي‌كند كه ارتش سوريه خود توان مقابله با تروريست‌ها را دارد چنانكه در ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه در ریف جنوبی ادلب، این نیروها موفق شدند، مناطق جدیدی را بازپس گرفته و از سیطره ائتلاف تروریستی «جیش الفتح» آزاد کنند.
در این راستا این نیروها موفق شدند، شهرک «تل حکمه» را از ائتلاف تروریستی«جیش الفتح» به رهبری «جبهه النصره» باز پس گیرند و آزاد کنند. این نیروها همچنین در ادامه پیروزی‌های نظامی خود موفق شدند، ۲ شهرک «تل اعور» و «مرج الزهور» را آزاد کنند. آزادسازی این شهرک‌ها صرف نیز از کشته و زخمی شدن ده‌ها تروریست تکفیری جیش الفتح، با فرار جمعی عناصر مسلح وابسته به این ائتلاف همراه بود.
در همين حال وزیر اطلاع‌رسانی سوریه شرط همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی برای رویارویی با تروریسم را تغییر در مواضع و سیاست‌های برخی کشورها دانست.
عمران الزعبی، وزیر اطلاع‌رسانی سوریه در سخنانی اعلام کرد: وجود هماهنگی و همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی برای رویارویی با تروریسم نیازمند این است که در وهله اول برخی کشورها مواضع و سیاست‌های خود را تغییر دهند. وی همچنین تاکید کرد که ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در مبارزه با تروریسم به شیوه "گزینشی" عمل می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcepz8o.jh8xpi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی