?>?> بار مسئولیت بر دوش دولتمردان سنگین‌تر شد | سیاست روز
سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳
کد مطلب : 111662
مردم بار دیگر با بصیرت انقلابی نقشه دشمنان را خنثی کردند

بار مسئولیت بر دوش دولتمردان سنگین‌تر شد

بار مسئولیت بر دوش دولتمردان سنگین‌تر شد

از بامداد روز جمعه که طرح سهمیه بندی بنزین در کشور اجرا شد، مردم در سراسر کشور واکنشهای متعددی از خود نشان دادند، اما در نهایت مردم اجازه نمی دهند دشمنان از خط قرمز آنها که همان امنیت کشور است عبور کنند .
از بامداد ۲۴ آبان ماه، براساس تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، قیمت بنزین مصرفی به صورت سهمیه‌بندی لیتری ۱۵۰۰ تومان و آزاد لیتری ۳ هزار تومان در اختیار خودروها قرار می‌گیرد.
تجربه مردم در این سال‌ها نشان داده است که بالا رفتن قیمت دلار و بنزین به صورت مستقیم در زندگی آنها تاثیر می‌گذارد و قدرت خرید آنها را کم‌تر می‌کند.
بنابراین از آنجا که اعلام این خبر یکباره و بدون زمینه سازی بود، عده ای از مردم با حیرت و بهت، منتظر وقایع بعدی و اجرای وعده های دولت ماندند. اما عده ای دیگر نیز در اعتراض به این تصمیم دولت، به خیابان ها آمدند و خشم خود را از این تصمیم اعلام کردند .
در این میان غیبت رسانه‌ای و سکوت رئیس‌جمهور به‌عنوان متولی نخست این طرح نیز موجب ناخرسندی مردم شد.
اما همین اعتراضات خیابانی، بهانه ای شد و پای عده ای دیگر را به خیابانها باز کرد تا به بهانه اعتراض به اوضاع اقتصادی، آشوب و خرابکاری در کشور را دنبال کنند .
این گروه با تحریک احساسات مردم و تهییج اعتراضات ، در پوشش مردم وارد صحنه شده و با آتش زدن سطل‌های زباله، ایجاد راهبندان، حمله به بانک‌ها، خودرو‌های عمومی، مغازه‌ها، آمبولانس‌ها، خودرو‌های آتش‌نشانی اغتشاش آفرینی کردند.
تجربه در کشورمان بارها نشان داده که دشمنان کشور همواره درصدد استفاده از شرایط خاص هستند تا با سازماندهی و اجیر کردن اشرار اهداف خود را اجرا و از آب گل آلود ماهی بگیرند.
بنابراین در ادامه این شرایط شاهد بودیم که اعتراضات بنزینی رنگ و بوی خشونت به خود گرفت و با تحرکات اشرار به سمت اقدامات مسلحانه رفت.
بر اساس خبرها می توان به نمونه این اتفاق در حمله اشرار به مخازن بنزین در سیرجان اشاره کرد . آنها در این حمله قصد انفجار مخازن را داشتند اما با ورود به موقع نیروهای انتظامی این افراد از اجرای اقدام خود بازماندند.
در سایر صحنه‌های اغتشاش نیز اشرار با استفاده از اسلحه میدان اعتراضات مردمی را به جنگ و ترور تبدیل کرده و بر طبق بررسی ها اغلب افراد تیر خورده در این حوادث از پشت سر تیر خورده‌اند و این یعنی اینکه افرادی از داخل تجمعات به آنها شلیک کرده‌اند.
همچنین بنا بر گزارش نهادهای امنیتی کشور ، شیوه عملکرد هسته اصلی خشونت نشان می‌دهد که این افراد کاملا آموزش دیده بوده و برخلاف بسیاری از مردم که از افزایش ناگهانی قیمت بنزین غافلگیر شده بودند ، این افراد مترصد و آماده چنین موقعیتی بوده‌اند.
حمایت مقامات امریکایی از این اغتشاشات بیانگر همین مدعاست، حتی برخی از ضد انقلابیون خارج نشین نیز در این باره به رسانه های بیگانه اعلام کردند: اعتراضات اخیر ایران هم رهبر ملی دارد و هم فرمانده میدانی؛ دو ـ سه سال است برای این اعتراضات ساز‌مان‌دهی و شبکه‌سازی و حتی شعارنویسی شده است.

مدیریت رهبر انقلاب
اما رهبر انقلاب در همان روزهای نخست اجرای طرح دولت، برخلاف تصور افکار عمومی در ماجرا ورود و در درس خارج فقه خود با گفتن جمله «من از مصوبه سران کشور حمایت می‌کنم» موجب شدند تا شرایط به گونه ای دیگر رقم بخورد. رهبری، ضمن اعلام اینکه نسبت به طرح مورد مناقشه دارای نظر کارشناسی نیستند، تاکید کردند که بنا را بر اعتماد به تصمیم سران قوا می‌گذارند. ایشان در واقع با این تصمیم خود، به ساختارهای قانونی و رسمی کشور تکیه کردند و برای جلوگیری از بی اعتباری ساختارهای قانونی و رسمی کشور که برآمده از مردم سالاری است ، انتقادهای احتمالی ناشی از حمایت از مصوبه سران قوا را نیز به جان خریدند.
ایشان با این تصمیم در حقیقت مانع از خدشه‌دار شدن امنیت کشور شده و با رفتار اخلاقی و درست در مقابل نقشه های دشمنان کشور ایستادند .
علیرضا زاکانی نماینده سه دوره مجلس در تحلیل موضع رهبر انقلاب گفت: «دلیل حمایت رهبر معظّم انقلاب از تصمیم سران قوا مشخص است، اصل اول این است که از یک به هم ریختگی در کشور و از خیانت به حفظ امنیت و استقلال کشور در تعارض با بدخواهی بیگانگان جلوگیری کنند». 

انتقاد به روش درست
در این میان اگرچه بسیاری از دولتمردان نسبت به شیوه عملکرد دولت در اجرای این تصمیم اعتراض کرده و بخشی از عوامل به وجود آمدن این شرایط بی توجهی دولت به شرایط مردم دانستند اما تاکید کردند که مردم باید صبر و نجابت به خرج دهند و آب به آسیاب دشمن نریزند .
این گروه بر این باورند که شوک‌درمانی های دولت دوازدهم که با تصمیم‌های آنی و آزادسازی یک‌باره قیمت‌ها، همراه است موجب اصلاحات ساختار در نظام اقتصادی کشور شده و رویکرد تدریجی و گام‌به‌گام نتیجه ای ندارد.
اما سنگینی این اصلاحات بر دوش مردم است و مردم بر این باورند که دولت در محاسبات خود مردم را در درجه دوم در نظر می گیرد .
این گروه می گویند چرا رئیس دولت در اجرای این تصمیم، شرایط اجتماعی کشور را که بیش از ۵ دهه است با بنزین یارانه‌ای خو گرفته، در نظر نگرفته و برای توجیه و آگاه‌سازی افکار عمومی، زمانی بهتر از شروع اعتراضات مردم نیافته است؟
این گروه تاکید دارند که بهتر است تا دولت با روشنگری افکار عمومی اقدام جدی و موثری را برای رفع نگرانی مردم انجام دهد و تلاش کند تا بار مشکلات را از دوش مردم بردارد.
همچنین نظارت و تنظیم‌گری دقیق دولت در کنترل بازار با استفاده از سیاست‌گذاری‌های نرم می تواند در کاهش انتقادات مردم موثر بوده و در نظر گرفتن مشوق های لازم چون پرداخت یارانه به حمل‌و‌نقل عمومی شهری و تلاش برای توسعه ناوگان عمومی در شأن شهروندان و تسریع در پرداخت یارانه مضاعف موردنظر به ۱۸میلیون خانوار کم‌درآمد در دستور کار خود قرار دهد .
همچنین از مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت نیز انتظار می رود که نقش نظارتی ویژه بر دولت و تحقق تخصیص درآمد حاصله از افزایش نرخ بنزین به مردم را دنبال کند.
دولت باید در نظر داشته باشد یکی از دلایل اعتراض مردم بی اعتمادی مردم به وعده های دولت است و اینکه مردم نگران سرنوشت زندگی خود هستند، به خاطر همین بی‌اعتمادی است. بنابراین دولت باید برای ترمیم این شرایط همانگونه که وعده داده است مانع از گرانی قیمت ها شود، تا در این رهگذر اعتماد دوباره را خود جلب کند. از سوی دیگر همانگونه که رئیس قوه قضائیه تاکید کرد، دادستان های کل کشور و استان‌ها نباید هیچگونه مماشاتی با افرادی که معشیت مردم را هدف قرار داده‌اند داشته باشند.

جدا سازی اعتراض از اغتشاش
باید گفت شعور ملی می طلبد که معترضان ضمن حمایت از بیانات مقام معظم رهبری ، صف خود از آشوبگران را جدا کرده و با اعلام انزجار از دشمنان اجازه ندهند تا دشمن با سو استفاده از این شرایط به اهداف خود دست یابد.
مردم باید ضمن بیان مشکلات معیشتی خود، به اغتشاشگران و اشرار که جز آسیب رساندن به اموال عمومی و رفاهی هیچ تلاشی نمی کنند؛ اجازه تحرک ندهند.
اگر به گذشته بنگریم می بینیم که در سال ۸۸ و اعتراضات به بهانه انتخابات، رهبرمعظم انقلاب گناه نابخشودنی فتنه‌گران را عدم تمکین به قانون و رأی مردم عنوان می کنند.
بنابراین اگر چه اعتراض به دولتمردان در ادبیات دینی، همان "نهی از منکر" است و برای مردم مشخص نیست که «مسیر قانونی اعتراض » که آقای روحانی در صحبت هایشان به آن اشاره کرد ، کدام است ؟ و اگر کسانی بخواهند از «مسیر قانونی» اعتراض کنند دقیقاً نمی دانند باید چه کاری انجام دهند؟ اما در نظر داشته باشند که اعتراض با آسیب رساندن به دیگر شهروندان متفاوت است و آتش زدن اموال عمومی و تخریب امکان و بانک ها تنها نشان دهنده همراهی با دشمن و انهدام تعصب ملی است. مردم باید بدانند که در فضای «ناامنی» هیچ تحول مثبتی رخ نمی دهد و هوشیاری مردم و جداکردن اعتراضات به حق از اغتشاش و خرابکاری، فرصت سوء استفاده دوباره دشمنان از مطالبات مردمی می گیرد.
دراین میان پس از سوء ساتفاده‌هایی که ضد انقلاب و اشرار از اعتراضات به حق مردم کردند، مردم ایران اسلامی با برگزاری‌راهپیمایی‌های پرشور صف خود را آشوبگران و اشرار جدا کردند و بار دیگر بصیرت انقلابی خود را به نمایش گذاشتند و همین رفتار است که وظیفه مسئولین به ویژه دولت را برای خدمت رسانی به مردم سنگین تر می‌کند. وظیفه‌‌ای که شاید در ۶ سال گذشته با کم توجهی دولتمردان همراه بوده است. اکنون باید شاهد ادای دین مسئولین به مردمی باشیم که با وجود ضعف‌ها پای انقلاب اسلامی خود ایستاده است.

https://siasatrooz.ir/vdcepz8zwjh8zpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی