سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۲:۳۱
کد مطلب : 76598
مروری بر روند تغییرات راس هرم مدیریتی استقلال و پرسپولیس؛

صندلی‌های بی‌ثبات سرخابی‌ها

صندلی‌های بی‌ثبات سرخابی‌ها

اعضای جدید هیئت مدیره باشگاه های استقلال و پرسپولیس روز سه شنبه از سوی وزیر ورزش و جوانان معرفی شدند تا بار دیگر ثبات حضور افراد در راس دو باشگاه سرخابی به یکسال نرسد.
واژه هیات مدیره در ایران تا سال ها از آن دست ویژگی مجموعه های ورزشی بود که بود و نبودش فرقی برای کسی نداشت و نه تنها تاثیری در تاثیرگذاری مدیریت باشگاه ها نداشت بلکه جایگاه و شهرتی را برای عضو هیات مدیره نداشت. اما امروز این واژه دچار تغییراتی شده و غالبا اعضای هیات مدیره ها با هدف شهرت یا ثروت به راس هرم مدیریتی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس می روند و غالبا هم از بین افرادی سیاسی و یا اقتصادی انتخاب می شوند.
شاید اگر سال گذشته یک اولتیماتوم جدی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به سازمان لیگ برتر فوتبال ایران مبنی بر لزوم مشخص شدن اعضای هیات مدیره باشگاه های فوتبال مطرح نمی شد، تا همین امروز نیز هیچ‌کس به تکاپوی جدی برای بررسی موضوع مهم هیات مدیره ها در باشگاه های فوتبال ایران نمی افتاد. اما این اولتیماتوم سبب شد دو باشگاه سرخابی که حدود ۲ سال بدون مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره به سرپرستی کاشانی و فتح الله زاده اداره می شدند، بالاخره حضور این افراد را بالای سر خود حس کنند.
در این بین از آنجایی که وزیر ورزش از قدیم یک پرسپولیسی بوده، ماجرای اولتیماتوم را بهانه ای جدی قرار داد تا بتواند تغییراتی در استقلال و پرسپولیس به وجود بیاورد. سال گذشته استقلال، آسان، ساده و نه چندان غیر طبیعی با تغییرات روبرو شد اما ماجرا در باشگاه رقیب با تفاوت هایی روبرو بود. در باشگاه پرسپولیس به جز مباحث کارشناسی، ماجرای علاقه‌مندی وزیر ورزش نیز مطرح بود و همین امر باعث شد تا در همان روزهای ابتدایی، نفرات هیئت مدیره سرخپوشان به بی تاثیرترین افراد این باشگاه تبدیل شوند.

داستان ۳۰ سال مدیریت عمارت آبی
هیات مدیره باشگاه استقلال برای چندمین بار طی ۷ سال اخیر دچار تغییر و تحول شد. تا اوایل لیگ پنجم حرفه ای که سازمان تربیت بدنی وقت به ریاست محمد علی آبادی باشگاه استقلال را به وزارت رفاه واگذار کرد ۱۶ سال تمام می شد که هیات مدیره این باشگاه تقریبا دست نخورده بود.
بررسی هیات مدیره باشگاه استقلال نشان می دهد از زمستان ۸۴ ، ثبات مدیریتی دراین باشگاه از بین رفت. محمد آقا محمدی، علی تاجرنیا، محمد جواد ایروانی، میرولد و قریب در ۵ فصل ابتدایی لیگ برتر عضو ثابت هیات مدیره استقلال بودند و در یکی دو مقطع علی فتح الله زاده و کاظم اولیایی به عنوان مدیر عامل به عضویت هیات مدیره این دوباشگاه درآمدند و رفتند. اما پس از آن عمر هیات مدیره در استقلال از دوسال هم تجاوز نکرد و مدتی هم با سرپرست اداره می شد. 

پرسپولیس، همچنان پرتحول
باشگاه پرسپولیس اما از همان روزهای اول لیگ برتر فوتبال کشور درگیر مشکلات مدیریتی بود و بر سر مالکیت این باشگاه دعوا و اختلاف وجود داشت. در روزهای ابتدایی لیگ دوم حرفه ای، دادكان، جعفر کاشانی، شجاعی، برهانی، پورمحمدی، خسروی وفا، غمخوار و سازگار اعضای هیئت مدیره این باشگاه بودند و طی سال های بعد، بارها تغییراتی گسترده در اعضای هیئت مدیره این تیم به وجود آمد.
آخرین تغییرات نیز که سال گذشته بعد از ۲ سال سرپرستی کاشانی در این تیم به وجود آمد منجر به حضور رویانیان، پنجعلی، پروین، نژاد فلاح و فروزنده شد و سرانجام تغییراتی از سوی وزیر ورزش به وقوع پیوست و بار دیگر راس هرم مدیریتی سرخ ها را دچار تغییر و تحول کرد.

نگاهی به چینش مدیران
ترکیب هر دو هیات، مجموعه ای از برخی اعضای قبلی و نفرات جدید است.
اضافه شدن مهدی تاج و فدا حسین مالکی به جمع رویانیان، پروین و نژاد فلاح در هیات مدیره پرسپولیس و حضور بهرام افشار زاده و احمد شهریاری کنار فتح الله زاده، امیدوار رضایی و نجف نژاد در هیات مدیره استقلال چینش نهایی عباسی بوده به عنوان رییس مجمع هر دو باشگاه. در این بین فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد از حضور در هیات مدیره پرسپولیس سر باز زد و این طرف هم شنیده می شود شاید افشار زاده هم انصراف بدهد.
آن چه در نگاه اول به ترکیب دو هیات مدیره جلب توجه می کند، اضافه شدن افرادی است که در زمینه مدیریت ورزش صاحب تجربه هستند. پیش از این در چینش اعضای هیات مدیره استقلال و پرسپولیس، جایگاه سیاسی و بعضا اقتصادی افراد بیشتر مورد توجه قرار می گرفت اما عباسی دست روی افرادی گذاشته که پیش از این، مدیران ورزشی بوده اند. شهریاری در باشگاه صبا، تاج در باشگاه سپاهان و فدراسیون فوتبال، افشارزاده در پست‌های مختلف مدیریت ورزش از جمله همین دبیری کمیته ملی المپیک و مالکی که قبلا در همین پرسپولیس عضو هیات مدیره بوده و البته همان قدر که ناگهانی آمد، یک شبه هم رفت!
با توجه به این که انتظار اصلی از اعضای هیات مدیره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس همواره تامین منابع مالی بوده و الان هم هست، لاجرم قوت و ضعف مجموعه این افراد هم بر همین اساس مورد قضاوت قرار می گیرد. یعنی با توجه به این که کدام هیات مدیره توان جذب پول بیشتری برای باشگاه خود داشته باشند، توانا یا ناتوان تشخیص داده می‌شوند.
با مبنا قرار دادن این اصل می توان گمانه زنی های مختلفی در مورد قوت هیات مدیره سرخابی ها داشت. می توان پیشینه فعالیت و مناصب فعلی هر کدام از اعضا را بررسی کرد بر اساس آن به پیش بینی هایی هم رسید اما خب تا فعالیت این افراد آغاز نشود و پیش نرود نمی توان قضاوت دقیقی داشت.

https://siasatrooz.ir/vdcevn8f.jh8poi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی