سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 89288

ژنرال به دنبال چيست؟

مبارزه با داعش اکنون واژه‌اي است که سران کشورهاي غربي به کرات بر زبان مي‌آورند. آنها بر اين ادعايند که به دنبال حمايت از کشورهاي منطقه براي مبارزه با تروريسم مي‌باشند البته حمايتي که هزينه‌هاي مالي و انساني آن را بايد کشورهاي منطقه بدهند. در کنار اين امور يک نکته قابل‌توجه است و آن اعلام معرفي ژنرال آمريکايي براي آموزش نيروهاي به اصطلاح ميانه‌رو سوري در عربستان است. آمريکايي‌ها ادعا کرده‌اند که ژنرال ارتش آمريکا به نام ژنرال"ناگاتا" مسئول آموزش و هدايت اين گروه‌ها گرديده در حالي که آمريکا ۵۰۰ ميليون دلار براي اين امر اختصاص داده است حال اين سوال مطرح است که هدف آمريکا از چنين اقدامي چيست و چرا يک ژنرال مسئول اين کار شده است؟
پاسخ به اين پرسش در اهداف آمريکا در حوزه تروريسم و منطقه مي‌توان جست‌وجو کرد. نخست آنکه آمريکا در طول سه سال و نيم اخير از گروه‌هاي تروريستي متعددي براي برهم زدن ثبات منطقه بهره گرفته از آن جمله داعش، ارتش آزاد و النصره و جبهه اسلامي و‌... بوده است. رفتارهاي اين گروه‌ها نشان مي‌دهد که آنها چندان تابع اربابان خود نيستند و در صورت توان حتي منافع آنها را نيز تهديد مي‌کنند که حملات داعش بر اربيل عراق به عنوان متحد آمريکا نمودي از آن است. آمريکا همچنين تجربه القاعده را نيز در کارنامه دارد. لذا به دنبال آن است تا تروريسم خوبي را براساس منافع خود ايجاد نمايد در حالي که مطيع و تحت نظارت کامل آمريکا باشد. اوباما درباره جنگ با داعش مي‌گويد ما مي‌‌خواهيم داعش را مهار کنيم و اجازه ياغي‌گري به آن ندهيم.
دوم آنکه آمريکا دو هدف عمده را در منطقه پيگيري مي‌کند از يک‌سو سعي دارد تا با برجسته‌سازي طرح سرنگوني نظام سوريه کشورهاي عربي را به تامين هزينه‌هاي مالي و انساني جنگ‌طلبي‌هاي خود در منطقه متقاعد سازد و از سوي ديگر زمينه حضور نظامي در منطقه را فراهم سازد. ايجاد اردوگاه‌هاي به اصطلاح آموزشي ميانه‌رو‌هاي سوري در اصل طرحي است که براساس آن از يک طرف سران ارتجاع عرب را به همکاري با آمريکا سوق مي‌دهد و از سوي ديگر نيروهاي آموزش ديده در اين‌ اردوگاه‌ها در سراسر کشورهاي عربي به عنوان نيروي آموزشي وارد مي‌گردند تا حافظ منافع آمريکا در اين کشورها باشند. نمود عيني اين امر ايجاد شوراي بيداري در عراق در سال ۲۰۰۷ توسط ژنرال پترائوس بود که هنگام خروج آمريکايي‌ها به ارتش عراق وارد شدند که نتيجه آن نيز چند‌دستگي در ارتش و در نهايت حوادث روي داده در موصل و نينوا زمان ورود داعش بود که برخي نظاميان نه تنها با داعش مقابله نکردند بلکه به استقبال آنان رفتند.
بر اين اساس مي‌توان گفت که انتخاب فرماندهي نظامي براي گروه‌هاي به اصطلاح ميانه‌رو سوري طرح آمريکا براي بحران‌سازي جديد در منطقه است که آتش آن سراسر منطقه از جمله ارتجاع عربي را نيز خواهد گرفت.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcevw8v.jh8ovi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی