?>?> خون‌گریه‌های کشمیر | سیاست روز
سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 96398
سرکوبگری پلیس هند ۴۴ کشته و ۳۵۰۰ زخمی بر جای گذاشت

خون‌گریه‌های کشمیر

خون‌گریه‌های کشمیر

کشمیر این روزها خون می‌گرید در حالی که مدعیان حقوق بشر در برابر آن راه سکوت و بی‌تفاوتی را در پیش گرفته‌اند.
کشمیر منطقه‌ای در شمال غربی شبه‌جزیره هند است که از ایالت جامو و کشمیر تحت کنترل هند، ایالت گلگت - بلتستان و کشمیر آزاد تحت کنترل پاکستان و منطقه اقتصادی چین تحت کنترل جمهوری خلق چین تشکیل می‌شود. این منطقه عمدتاً کوهستانی است و رشته‌کوه قراقروم شامل قله کی۲ دومین نقطه مرتفع کره زمین و چندین قله مرتفع دیگر در آن قرار دارند. کشمیر یکی از حوزه‌های اصلی نفوذ زبان فارسی به‌شمار می‌رود.
ایالت هندی جامو و کشمیر حدود ۱۰۱۴۳۷ کیلومتر مربع وسعت دارد و در سرشماری سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۲ میلیون نفر جمعیت داشته‌است. پایتخت تابستانی آن سرینگر مرکز تاریخی منطقه و پایتخت زمستانی آن جامو است. منطقه تحت کنترل پاکستان از کشمیر آزاد به پایتختی مظفرآباد با مساحت ۵۶۱۹ کیلومتر مربع و ایالت گلگت بلتستان با مساحت ۷۲۴۹۶ کیلومتر مربع تشکیل می‌شود و مساحت مناطق عمدتاً خالی از سکنه تحت کنترل چین هم ۴۲۶۸۵ کیلومتر مربع است.این منطقه تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحت‌الحمایه بریتانیا داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که به وقوع چندین جنگ بین این دو کشور انجامید. آنچه در سیر تحولات کشمیر که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند می‌گذرد رفتارهای مغایر با اصول حقوق بشری و انسانی صورت گرفته از سوی دستگاه‌های امنیتی و نظامی هند است که بارها این منطقه را به خاک و خون کشیده است.
تاکنون چندین جنگ میان هند و پاکستان بر سر این منطقه روی داده و البته مذاکراتی نیز داشته‌اند که به نتیجه مطلوبی نرسیده است. هر چند که سازمان ملل بیانیه‌ها و قطعنامه‌های بسیاری مبنی بر لزوم توجه به حقوق مردم این منطقه صادر کرده اما هند تاکنون از اجرای آن خودداری کرده است. آنچه در برآیند تحولات این منطقه مشاهده می‌شود آن است که مردم کشمیر قربانی برخی سیاست‌های نژادپرستانه حاکم بر ساختار امنیتی هند و البته اختلافات موجود میان هند و پاکستان شده‌اند در حالی که غربی‌ها نیز نقشی تعیین‌کننده در این وضعیت دارند. سیر تاریخی تحولات کشمیر آکنده از سیاست‌های تفرقه‌بینداز و حکومت‌کن انگلیس و پس از آن آمریکاست که برای رسیدن به منافع خود اقدام به بحران‌سازی در روابط هند و پاکستان کرده که نتیجه آن عدم حل بحران کشمیر و البته تاثیر آن بر ساختار حاکم بر شبه‌قاره است که لطمات سیاسی و اقتصادی و امنیتی بسیاری برای دو کشور رقم زده است.
سرکوب مسلمانان کشمیر تاکنون هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشته در حالی که منابع خبری اعلام کردند دیروز سربازان هندی اعزام شده به این منطقه به روی جمعیت معترضانی که مقررات حکومت نظامی را به چالش کشیده بودند آتش گشوده و دست کم سه نفر کشته شدند.
این در حالی است که مقامات هندی از اعزام دو هزار نیروی ذخیره به منطقه کشمیر برای سرکوب اعتراضات این منطقه خبر دادند.۱۲ روز است که مقامات هند حکومت نظامی را در کشمیر اعمال کرده و تلفن‌های همراه را قطع و علیه نشریات و روزنامه‌ها نیز سانسور شدید اعمال کرده‌اند. آنها همچنین جلوی تجمع‌ها را گرفته‌اند اما معترضان یک جاده مهم در کشمیر را مسدود کرده و به سوی یک کاروان ارتش سنگ پرتاب کردند.یک سخنگوی پلیس کشمیر مدعی شد: گروهی اراذل تلاش کردند تا سلاح‌های ارتشی‌ها را ربوده و خودروها را به آتش بکشند.
در جریان ۱۱ روز اعتراضات در کشمیر که باکشته شدن "برهان وانی" یک فرمانده ۲۲ ساله گروه شبه نظامی حزب المجاهدین در تاریخ ۹ ژوئیه کلید زده شد، دست کم ۴۴ تن کشته و حدود ۳۵۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.در همین حال راجنات سینگ، وزیر کشور هند گفت که به نیروهای امنیتی هند در کشمیر دستور داده تا خویشتنداری نشان دهند.این درحالی است که مجلس سنای پاکستان کشتارهای اخیر در کشمیر را محکوم کرده و در قطعنامه‌ای با ابتکار عمل سید مشاهد حسین، سناتور پاکستانی از دولت این کشور خواسته تا مساله کشمیر را نزد مجامع بین‌المللی را مطرح کند.
همزمان مردم منطقه کشمیر تحت کنترل هند و کشمیر پاکستان قرار است دست به یک اعتصاب سراسری طی امروز و تداوم اعتراضات بزنند.گزارش‌ها حاکی از آن است که خطوط مخابراتی در منطقه ارتباطی در منطقه کشمیر هند همچنان قطع است.همچنین مسدود شدن جاده‌ها موجب شده که دسترسی برای مردم این منطقه که
تحت حکومت نظامی قرار دارد به جهان خارج نیز قطع شود.همزمان فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران نیز در بیانیه‌ای سرکوب رسانه‌ای در منطقه کشمیر از سوی مقامات هند را محکوم کرد.
از سوی دیگر صدها کشمیری ساکن آمریکا یک اعتراض صلح آمیز در مقابل ساختمان دیپلماتیک هند در آمریکا برگزار کرده و به کشتار غیر نظامیان بی‌گناه در کشمیر اعتراض کردند.سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز از مقامات هند خواست به شکل صادقانه و بی‌طرفانه سرکوب پلیس علیه اعتراضات کشمیر را هدف تحقیقات قرار دهند.همزمان وزارت امور خارجه چین نیز نسبت به درگیری‌های اخیر در کشمیر اظهار نگرانی کرد.چین در واکنشی کم سابقه به ناآرامی‌های کشمیر که احتمالا باعث ناخرسندی هند خواهد شد اظهار امیدواری کرد که طرف‌های مربوطه در کشمیر مساله این منطقه را از طریق گفت‌وگو و به شکل صلح‌آمیز حل و فصل کنند. همچنین رهبر «حزب مردم» پاکستان طی نامه‌ای به « بان کی مون» خواستار اقدام قاطع سازمان ملل در برابر دولت هند و وضعیت نابسامان کشمیر شد.«بلاول زرداری» رهبر «حزب مردم» پاکستان، طی نامه‌ای به «بان کی مون»
دبیر کل سازمان ملل، از این سازمان خواست تا برای احقاق حقوق مسلمانان بیگناه کشمیر، دولت هند را تحت فشار قرار دهد.در همین حال شماری از احزاب مخالف و موافق دولت، فعالان سیاسی و کاربران اجتماعی با انتقاد از افزایش خشونت پلیس و نیروهای امنیتی درکشمیر ،خواستار توقف حمله به زنان و افرادی عادی شدند. 'غلام نبی آزاد' ، رهبر یکی از احزاب هند با انتقاد از خشونت نیروهای امنیتی گفت اگرچه حزب سیاسی او از دولت در برخورد با شبه نظامیان حمایت می‌کند اما استفاده از زور و خشونت نسبت به زنان و افرادی عادی غیر قابل قبول است.
'کاران سینگ' یکی از رهبران حزب کنگره نیز با انتقاد از استفاده نامناسب از زور از سوی دولت خاطرنشان کرد که کشمیر بخشی از هند است و دولت باید در غم و شادی انها شریک باشد، نباید با خشونت زیاد زمینه سوء استفاده پاکستان فراهم شود.'سید علی شاه گیلانی ' رئیس جناح تندرو کنفرانس حریت و یکی از رهبران ارشد جدایی طلبان کشمیر در نامه‌ای به 'بان کی مون' دبیرکل سازمان ملل خواستار پذیرش شش شرط برای بازگشت این ایالت به حالت عادی شد.'نارندا مودی 'نخست وزیر هند در پاسخ به انتقادها گفت که دولت در خصوص مسئله کشمیر چیزی برای مخفی کردن ندارد و اعتماد احزاب را بدست می‌آورد.

https://siasatrooz.ir/vdcevx8o.jh8poi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی