دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 92338
در آستانه همه‌پرسي جدايي انگليس از اتحاديه اروپا اعلام شد

محروميت ۵/۱ ميليون انگليسي از حق راي

محروميت ۵/۱ ميليون انگليسي از حق راي

در اقدامي كه برگ ديگري از بي‌عدالتي اجتماعي در انگليس را آشكار مي‌سازد بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر اروپایی مقیم انگلیس از شرکت در همه‌پرسی جنجالی مربوط به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا که قرار است تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شود، محروم شدند.
نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرد که اکثریت مهاجران اروپایی مقیم این کشور نمی‌توانند در همه‌پرسی مربوط به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا شرکت کنند. براساس دستورالعمل دولت محافظه‌کار دیوید کامرون، مهاجران ایرلندی، قبرسی و مالتی تنها شهروندان اروپایی مقیم انگلیس هستند که مي‌توانند در این همه‌پرسی، حضور یابند. نخست‌وزیری انگلیس گفته است در این همه‌پرسی، تنها انگلیسی ها، ایرلند شمالی‌ها، شهروندان کشورهای مشترک‌المنافع بالای هیجده سال و انگلیسی‌هایی که کمتر از ۱۵ سال در خارج از این کشور اقامت دارند، واجد شرایط برای رای دادن شناخته مي‌شوند.
براساس گزارش‌هاي منتشر شده، لایحه همه‌پرسي خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که در آن جزییات مربوط به افراد واجد شرایط برای شرکت در این همه‌پرسي نیز قید شده است، علاوه بر ارائه به پارلمان، قرار است یک روز پس از سخنرانی ملکه الیزابت در روز ۲۷ ماه مي ‌منتشر شود. در همین حال روزنامه دیلی‌میل ديروز نوشت که با تصمیم دولت انگلیس، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر اروپایی که در انگلیس زندگی مي‌کنند، نمی‌توانند در این همه‌پرسي شرکت کنند.
به نوشته این روزنامه، این تصمیم ، یک امتیاز مهم به جناح راست افراطی حزب محافظه‌کار و حزب ضد اروپایی و ضد مهاجر اتحاد بریتانیا (یوکیپ) بشمار مي‌آید.حزب یوکیپ در جریان انتخابات پارلمانی انگلیس که در هفدهم اردیبهشت‌ماه برگزارشد، به رغم پذیرش شکستی سنگین، توانست نزدیک به ۴ میلیون رای بیاورد.
حمایت حزب یوکیپ از کارزار تبلیغاتی همه‌پرسي خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مي‌تواند در موفقیت دیوید کامرون رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر انگلیس نقش مهمی را بازی کند.دیوید کامرون وعده داده است، تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی همه‌پرسي خروج کشورش را از اتحادیه اروپا برگزار کند.
وی پیروزی حزب محافظه‌كار در انتخابات پارلمانی انگلیس در هفدهم اردیبهشت‌ماه گذشته، را نشانه حمایت مردم این کشور از برنامه‌هاي محافظه‌كاران دانسته و گفته است: مردم انگلیس از وضعیت کنونی خرسند نیستند و خواهان بهبود مسایلی از جمله وضعیت رفاهی، مهاجرت و نیز همگرایی سیاسی هستند.
دیوید کامرون همچنین با بیان اینکه تاکنون وی تنها بخشی از مسایل یاد شده را باز کرده، بیان داشته است مردم انگلیس خواهان بهترین انتخاب ممکن در مورد آینده کشورشان در اتحادیه اروپا هستند.اما نخست‌وزیر انگلیس در همین حال گفته است تا پیش از زمان برگزاری این همه‌پرسي، درخصوص روابط لندن با اتحادیه اروپا و انجام اصلاحات در این اتحادیه، با مقامات بروکسل مذاکره خواهد کرد.
وی بیان داشته است در همین راستا قرار است به منظور مذاکره با "فرانسوا اولاند" رئیس‌جمهور فرانسه و "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان از پاریس و برلین دیدن کند.
در اين ميان رهبر حزب ملی اسکاتلند تأکید کرد که سن رأی‌دهندگان انگلیسی که می‌خواهند در همه‌پرسی عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کنند باید به کمتر از ۱۶ سال کاهش یابد.
رهبر حزب ملی‌گرای اسکاتلند در حالی خواستار کاهش سن رأی‌دهندگان انگلیسی به کمتر از ۱۶ سال در همه‌پرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا شده است که دیوید کامرون قول داده است تا در صورت عدم دستیابی به توافق نهایی با رهبران اتحادیه اروپا برای تغییر قوانین و پیمان‌ها و افزایش قدرت انگلیس در این اتحادیه، همه‌پرسی مذکور را پیش از پایان سال ۲۰۱۷ برگزار کند.
آنگوس روبرتسون رهبر حزب ملی اسکاتلند در مطلبی که در گاردین به چاپ رسیده، تصریح کرد که اسکاتلند پیامی روشن را با صدای بلند ارسال کرده و آن پیام این است که افراد ۱۶ و ۱۷ سال نیز باید این حق را داشته باشند که در شکل‌گیری کشوری که در آن زندگی می‌کنند، مشارکت نمایند. حزب ملی اسکاتلند نتوانست در همه‌پرسی سپتامبر گذشته مردم را متقاعد کند تا به استقلال اسکاتلند از انگلیس رأی دهند ولی میزان محبوبیت این حزب پس از برگزاری این همه‌پرسی افزایش چشمگیری داشته است.
وی در ادامه افزود: افراد ۱۶ و ۱۷ساله می‌توانند مالیات پرداخت کنند، ازدواج کرده و به نیروهای مسلح ملحق شوند، بنابراین عادلانه خواهد بود تا این حق را داشته باشند تا در رأی‌گیری نیز شرکت کنند. حزب ملی اسکاتلند در انتخابات اخیر موفق به کسب ۵۶ کرسی از ۵۹ کرسی پارلمانی شده است. این حزب در انتخابات قبلی پارلمانی در انگلیس در سال ۲۰۱۰ میلادی تنها ۶ کرسی تصاحب کرده بود.

تظاهرات عليه كامرون
لازم به ذكر در ادامه اعتراض مردمي به سياست‌ها دولت حدود ۲۰۰۰ نفر از مردم منچستر به «کاهش ظالمانه بودجه» توسط دولت انگلیس اعتراض کردند.
شهروندان انگلیسی طی اعتراضاتی در شهر منچستر استمرار سیاست‌های ریاضتی دولت را محکوم کردند.
حدود ۲۰۰۰ نفر از مردم منچستر به «کاهش ظالمانه بودجه» توسط دولت اعتراض کردند.
این تظاهرات میان تدابیر شدید امنیتی در پارک پیکادلی برگزار شد. جوانان نیز با پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود «کاهش بودجه ممنوع» در این تظاهرات مشارکت داشتند. ده تن از مقامات این شهر در سال ۲۰۱۵ با کاهش بودجه ۳.۸۷ میلیارد دلاری مواجه شدند. به گزارش تلویزیون روسیه «آر.تی.» این رقم از کاهش ۱.۸۵ میلیارد دلاریِ دولت در سال ۲۰۱۰ که سیاست‌های ریاضتی برای نخستین بار معرفی شد، بیشتر است.
یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است «محافظه‌كاران حاکم در انگلیس کاری کرده‌اند که فقرا باید هزینه جرایم مرتکب شده توسط ثروتمندان را بپردازند». شَبیر رضوی می‌گوید: «حزب محافظه‌كار، حزب ثروتمندان است و اکنون آنها در انتخابات برد کرده‌اند. آنها یک دستورجلسه ایدئولوژیک دارند ... فکر می‌کنند حکمی در دست دارند که براساس آن باید سیاست‌هایی را که طی ۵ سال گذشته به ‌نوعی اصلاح شده اعمال کنند».
تظاهرات منچستر چند روز قبل از آنکه دولت محافظه‌كار طرح قانونی خود را با الهام از سخنرانی ملکه انگلیس ارائه دهد، برگزار شد.در این میان روز شنبه اعتراضاتی جداگانه در میدان «سنت آن» صورت گرفت و مردم بی‌خانمان طی این اعتراضات پس از آنکه خواستار حمایت شورا در چند هفته اخیر شدند، چادرهایی بنا کردند. در تظاهرات ضد ریاضتیِ ماه گذشته ساختمان شهرداری آماج حمله چندین معترض قرار گرفت.

https://siasatrooz.ir/vdcevx8o.jh8wxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی