دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۵
کد مطلب : 96118
رئیس‌جمهور، ظریف را مامور حل ریزگردها کرد!

ابتکار ظریف

ابتکار ظریف

شدت و غلظت ریزگردها ثانیه به ثانیه بیشتر می‌شود و حالا این ریزگردها که برخی‌ها از آلودگی رادیواکتیوی آن نیز سخن می‌گویند به پایتخت رسیده است و موضوع به حدی بحرانی شده که رئیس‌جمهور از وزیر امور خارجه برای حل این معضل کمک خواسته است. کمکی که شاید بی‌سابقه باشد اما اگر مشکل مردمی که نفسشان حبس شده را برطرف کند همه کم‌کاری‌های محیط‌زیست را جبران می‌کند. فقط این وسط موضوعی نامفهوم است اگر کاری از کسی بر نمی‌آید و باید داعش نابود شود تا ریزگردها رخت ببندد اینکه اعتباری برای مقابله با ریزگرد تخصیص داده می‌شود یعنی چه!! یعنی اعتباری برای نابودی داعش! یا اعتباری برای فیلمسازی و ریخت و پاش‌های جدید سازمان محیط‌زیست یا...؟!

مردم غرب کشور خاک تنفس می‌کنند
زمستان دود است و تابستان خاک، آنچه که مردم تنفس می‌کنند. غرب کشور خاک بیشتری به ریه‌های مردم می‌رسد. آنقدر خاک تا در ریه‌ها گل شود و جان افراد را بگیرد. چند سالی است که گرد و خاک تابستانی میهمان خانه‌های غرب کشور شده است. دو سه سال هم است که پایتخت‌نشینان از این بلا بی‌نصیب نمانده‌اند و هر چند اندک اما گرد و غبار به خانه‌های تهرانی‌ها هم رسیده است تا آنها درک کنند که در غرب و جنوب چه می‌گذرد.
هوای تابستان گرم است و باید برای خنک شدن آن آرزوی باد کرد اما این روزها دیگر کسی آرزوی وزیدن باد هم ندارد چراکه با کوچکترین بادی، آنچنان گرد و خاک به ریه‌ها می‌رسد که آدم دمای ۵۰ درجه را به خنکای آن ترجیح می‌دهد. حال ۲ روز است که باردیگر خاک میهمان سفره‌های مردم شده است.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان گفت: غلظت گرد و‌ غبار در استان لرستان به ۲۹ برابر حد مجاز رسیده که شرایط بسیار بحرانی است.
احمد کرمی، مدیرکل بحران استان ایلام درخصوص جدیدترین وضعیت کیفی هوای استان ایلام اظهار داشت: روزهای گذشته میزان غلظت گرد و غبار در استان ایلام به ۶ برابر حد مجاز رسید.
آذریان کارشناس آزمایشگاه هوای استان خوزستان گفت: میزان غلظت گرد و غبار در هوای استان خوزستان به سه و نیم برابر حد مجاز رسید.
حسین دیشب مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر درباره وضعیت نامناسب هوای بوشهر می‌گوید: میزان غلظت گرد و غبار در بوشهر به ۷ برابر حد مجاز رسیده است.
اما وقتی در این شرایط رئیس سازمان محیط‌زیست در واکنش به هجوم ریزگردها در نقاط مختلف کشور می‌گوید که با وجود انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی زیست‌محیطی، شرایط حاکم بر کشور عراق هرگونه اقدام عملیاتی را برای مهار گرد وغبار ناممکن ساخته است. حتما باید فرد دیگری برای حل این بحران انتخاب شود! اما چه کسی فکر می‌کرد به جای تغییر رئیس سازمان محیط‌زیست که صراحتا از ناتوانی می‌گوید وزیر خارجه مسئول پیگیری ماجرا شود؟!

ظریف و ماموریت جدید!
در همین زمینه اما رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه منشاء حداقل ۸۰ درصد ریزگردها در خارج از کشور است، از تاکید رئیس جمهور بر حل این موضوع و پیگیری آن از سوی وزارت امور خارجه خبر داد.
اسماعیل نجار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جلسه‌‌ای که دیروز یکشنبه با حضور تعدادی از وزرا، استانداران و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور و به ریاست وزیر کشور برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه دو موضوع حریق در جنگل‌ها و ریزگردها مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به بررسی موضوع ریزگردها در این جلسه، خاطرنشان کرد: برابر گزارش‌ها استان‌های ایلام، کردستان، خوزستان، کرمانشاه، همدان، لرستان، قم و تهران درگیر موضوع ریزگردها هستند ریزگردهایی که منشاءشان خارجی بوده و تلاش گسترده‌ای برای مهار و مقابله با آن از سوی سازمان‌ها و دستگاه‌های داخلی شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اقدامات انجام شده برای مهار ریزگردها اظهار کرد: یکی از مواردی که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت، ورود سازمان‌های بین‌المللی برای مهار ریزگردها در کشورهای خارجی است. متاسفانه سه کشور عراق، سوریه و عربستان منشاء ریزگردهایی هستند که وارد کشور ما می‌شوند که هرکدام از این کشورها مشکلات خاص خود را دارند و کشور عربستان نیز اهتمام جدی در مقابله با ریزگردها ندارد.
به گفته نجار، کانون ریزگردهایی که از کشور عراق به سمت ایران می‌آیند عمدتا جز مناطقی است که تحت اشغال داعش است. از این رو طبیعی است که این کشور موضوع امنیت را اولویت اول خود قرار داده و چندان فرصتی برای رسیدگی به مهار ریزگردها نداشته باشد. به همین دلیل تصمیم بر این شد که با پیگیری‌های وزارت امور خارجه و همراهی سازمان‌های بین‌المللی برای مهار ریزگردها تلاش شود.
وی با بیان اینکه منشاء ۸۰ درصد ریزگردهای داخل کشور خارجی است، ادامه داد: بنده ریاست سازمان محیط‌زیست و وزارت امور خارجه در مجامع بین‌المللی پیگیر موضوع ریزگردها و راهکارهای مقابله با آن بوده و خوشخبتانه نتایج قابل قبولی نیز به دست آمده اما اینها کافی نیست.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ریزگردهایی که ممکن است منشاءشان داخل کشور باشد گفت: در این زمینه اقدامات مختلفی انجام شده و در دست انجام است. تصمیم بر این شد تا از سازمان‌های مردم نهاد محیط‌زیست و فعال در حوزه مقابله با ریزگردها حمایت شده و در داخل کشور نیز از طریق درختکاری و ترمیم پوشش گیاهی نسبت به مهار ریزگردها اقدام شود. البته اقدامات دیگری نیز در دستور کار قرار گرفته است.

تاکید ویژه دولت و رئیس‌جمهور بر حل موضوع ریزگردها
نجار با تاکید بر اینکه دولت و شخص رئیس‌جمهور اهتمام ویژه‌ای برای حل موضوع ریزگردها دارند، گفت: رئیس‌جمهور پیگیر این موضوع است و همواره بر حل این مشکل تاکید کرده است اما باید توجه داشته باشیم که کانون ریزگردها خارجی است و خود کشورها باید وارد عمل شده یا سازمان‌های بین‌المللی در این زمینه اقدام کنند.
وی درباره اقدامات موضوعی انجام شده برای مقابله با ریزگردها در داخل کشور نیز به ایسنا گفت: ما از اوضاع پیش آمده برای هموطنانمان به شدت ناراحت بوده و تمام تلاشمان را برای حل این موضوع خواهیم کرد. در مناطقی که درگیر گرد و غبار هستند، موضوع تعطیلی ادارات و همچنین تعطیلی کارخانه‌های شن و ماسه مورد تصویب قرار گرفته و تا آنجا که من اطلاع دارم، چند کارخانه شن و ماسه نیز در اطراف برخی شهرها تعطیل شده‌اند.

تصویب اعتبارات ویژه برای مقابله با ریزگردها
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از تصویب اعتبارات ویژه برای مقابله با ریزگردها از سوی دولت خبر داد و گفت: سال گذشته بخشی از این اعتبارات محقق شده و امسال نیز اعتبارات ویژه‌ای برای مقابله با ریزگردها تصویب شده است که در گزارش برخی از سازمان‌ها در جلسه امروز مشخص شد که برخی از آنها حتی بیشتر از آنچه که برایشان مصوب شده بود در این زمینه هزینه کرده‌اند.
نجار مقابله با ریزگردها با توجه به منشاء خارجی آن را کاری بسیار گسترده دانست و گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده از طریق دیپلماسی خارجی و کمک دستگاه‌های مربوطه بتوانیم این موضوع را حل کنیم اما واقعا نمی‌توان زمان خاصی برای آن اعلام کرد. وی همچنین گفت: در این جلسه موضوع حریق در جنگل‌ها و مراتع و همچنین اطفای این حریق‌ها مورد بررسی قرار گرفت و دستگاه‌های مختلف گزارش خود از آنچه که طی این مدت و سال پیش انجام داده‌اند را ارائه کردند.
نجار با بیان اینکه پس از ارائه گزارش‌ها نسبت به آسیب شناسی آن و اتخاذ تصمیمات جدید در این زمینه اقدام شد، اظهار کرد: بارندگی‌های خوبی که در سال گذشته و آغاز امسال داشتیم، سبب رشد علوفه در مراتع شده است و حالا که در آستانه فصل گرما قرار گرفته‌ایم اتفاقاتی که عمدتا منشاء آن انسانی است، سبب حریق در جنگل‌ها و مراتع شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش بر این بوده که از امکانات دستگاه‌های مختلف برای اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع کشور استفاده شود، گفت: یکی از تصمیماتی که از قبل گرفته شده و امروز با حضور وزیر دفاع بحث و تبادل نظر شد، موضوع استفاده از بالگردهای نیروهای مسلح برای اطفای حریق بود که در این جلسه مشکلاتی که ممکن بود بعضا در این زمینه وجود داشته باشد، مطرح و هماهنگی‌های بیشتری انجام شد.
نجار با بیان اینکه در موضوع اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع دستگاه‌های اجرایی باید هماهنگی میان خود را افزایش دهند، اظهار کرد: در این جلسه از آنان خواستیم تا مشکلات و کمبودهای خود را به ما اعلام کنند تا نسبت به حل آن اقدام شود.

گلایه‌هایی به حق از ابتکار
نماینده مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه در دو روز گذشته غلظت ریزگرد‌ها در هوای ایلام به ۲۰ برابر حد مجاز رسیده بود، گفت: ابتکار حتی برای رویت مشکل به منطقه سفر نکرده است و متأسفانه در این مدت دریغ از ارائه یک ماسک به مردم که کمتر اذیت شوند.
سلام امینی گفت: شدت ریزگرد‌ها در ۴۸ ساعت گذشته باعث شده بود که غلظت آلاینده‌ها بین ۱۸ تا ۲۰ برابر حد مجاز افزایش پیدا کند و مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بی‌ثباتی سیاسی در این کشورها مربوط به دو سه سال اخیر نیست و در این مدت بسیاری از مسئولان آمدند و رفتند و کاری انجام نشد، در زمانی گفته شد باید هزار میلیارد تومان برای کنترل شرایط هزینه کنیم که اقداماتی هم انجام شد اما با حرف زدن و دعا کردن مشکل مردم حل نمی‌شود.
نماینده مردم ایلام افزود: علی‌رغم بی‌ثباتی‌های سیاسی در منطقه باید رئیس سازمان محیط‌زیست مسئولیت این موضوع را قبول کند و زحمت آن را متحمل شود، حداقل کاری که می‌تواند انجام دهد این است که به منطقه سفر کند و از نزدیک شرایط را ببیند متأسفانه در این مدت دریغ از یک ماسک که به مردم داده شود تا کمتر مردم اذیت شوند.

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcevz8o.jh8pzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی