?>?> استیضاح فرجی‌دانا در سایه سفر رئیس‌جمهور | سیاست روز
سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
کد مطلب : 88702

استیضاح فرجی‌دانا در سایه سفر رئیس‌جمهور

استیضاح فرجی‌دانا در سایه سفر رئیس‌جمهور

امروز درحالی جلسه علنی مجلس استیضاح فرجی‌دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری را در سایه سفر رئیس‌جمهور بررسی می‌کند که جلسه دیروز مجلس تحت‌الشعاع لابی‌های گسترده برای انصراف نمایندگان از استیضاح وی بود
قرار است امروز رئیس جمهور برای سفر به استان اردبیل برود این در حالی است که شنیده شده وزیر علوم قصد دارد تا متن استعفای دو تن از معاونان خود را بر روی سایت وزارت علوم قبل از استیضاح قرار دهد.
یکی از استیضاح‌کنندگان وزیر علوم و از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره گفت: فرجی‌دانا قصد دارد در سایت وزارت علوم متن استعفای این دو تن از معاونانش را قرار دهد.
در همین حال معاون نظارت و هماهنگی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: از تمام وزرا و معاونین رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه استیضاح دعوت به عمل آمده است و هر کدام از وزرا که تمایل داشته باشند می توانند در جلسه حضور پیدا کنند.
مجید نصیرپور بااشاره به اینکه استیضاح رضا فرجی‌دانا که امروز صبح و از ساعت هشت صبح برگزار می شود افزود : از تمام وزرا و معاونین رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه استیضاح دعوت به عمل آمده است و هر کدام از وزرا که تمایل داشته باشند و برنامه آن‌ها اجازه دهد می‌توانند در جلسه حضور پیدا کنند. وی افزود: معاون اول رئيس‌جمهور نیز در جلسه حضور خواهند داشت.
معاون نظارت و هماهنگی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در‌خصوص حضور رئيس‌جمهور گفت: این به برنامه رئيس‌جمهور بستگی دارد و هنوز حضور وی در مجلس مشخص نیست.
با این حال نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس از حضور رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح وزیر علوم خبر داد.
جواد هروی نماینده مردم قائنات گفت: رئیس‌جمهور امروز در جلسه استیضاح وزیر علوم حاضر می‌شود و بعد از دفاع از وزیر، به اردبیل سفر می‌کند.
محمد شریعتمداری معاون اجرایی نیز با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری به استان اردبیل اظهار داشت: بر‌اساس برنامه‌اي که از حدود یک ماه قبل پیش‌بینی شده سفر رئیس‌جمهوری به استان اردبیل دو روزه است و با دیدار عمومی مردم در ورزشگاه شهر اردبیل آغاز می‌شود.
وی همچنین اظهار داشت: رئیس‌جمهوری در جریان این سفر علاوه بر دیدار علماء با ایثارگران، نخبگان و برگزیدگان بخش‌های مختلف این استان دیدار می‌کند.
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری ادامه داد: طبق روال سفرهای داخلی رئیس دولت تدبیر و امید، جلسات بررسی ظرفیت توسعه اقتصادی استان اردبیل هفته گذشته با حضور ۷۰ سازمان، موسسه و شرکت توسعه‌ای و سرمایه‌ای شامل بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری و نهادهای عمومی غیردولتی برگزار شد.
شریعتمداری با بیان این که طی این جلسات هماهنگی‌های لازم برای سفر رئیس‌جمهوری انجام شده است، خاطرنشان کرد: این جلسات در جریان سفر رئیس‌جمهوری به استان اردبیل با حضور جمعی از فعالان اقتصادی تحت عنوان توسعه و ظرفیت‌های اقتصادی این استان با حضور حجت‌الاسلام و‌المسلمین روحانی در اردبیل برگزار می‌شود.
وی همچنین گفت: رئیس‌جمهوری در این جلسه رهنمودهایی را درباره توسعه متوازن در استان اردبیل به فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران ارائه خواهد کرد.
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با یادآوری برگزاری جلسه شورای اداری استان اردبیل با حضور رئیس قوه مجریه اظهار داشت: در این جلسه، مقامات محلی و استانی مسایل و مشکلات این استان در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در حضور رئيس‌جمهوری مطرح خواهند کرد.
شریعتمداری با یادآوری این که نشست خبری پایان‌بخش سفر روحانی به اردبیل است، گفت: ممکن است رئیس‌جمهوری در جریان این سفر از برخی مراکز تولیدی استان اردبیل نیز دیدن کند. 

بداخلاقی‌ها و استیضاح
در همین حال روایت‌های گسترده‌ای از نمایندگان مجلس وجود دارد که لابی‌کنندگان از هر روشی استفاده کردند تا نظر نمایندگان را از استیضاح بر گردانند این در حالی بود که این روش‌ها نتیجه معکوس داد و امضاکنندگان استیضاح افزایش یافتند.
علیرضا زاکانی در این‌باره گفت: برخی شبکه و سیستمی را به کار گرفته‌اند تا از هر مسیری می‌توانند، رای و نظر نمایندگان را برگردانند.
وی به فشارهای وارده به مجلس اشاره کرد و گفت: من ۱۱ سال است که در مجلس حضور دارم، در این ۱۱ سال هیچ استیضاحی نبوده که به این اندازه برای تاثیرگذاری بر روی نظر و عقیده، وکلای ملت را تحت فشار قرار دهند.
وی با بیان اینکه این فشار بی‌سابقه برای خود ما نیز اسباب توجه است، خاطرنشان کرد: ما از این میزان لابی و فشار بر نمایندگان متحیر شده‌ایم.
زاکانی اضافه کرد: از تهدید، تطمیع و هر روشی استفاده می‌کنند تا نظر نمایندگان را از استیضاح وزیر علوم برگردانند.
از سوی دیگر در جلسه دیروز نايب ‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از افزایش امضاهای طرح استیضاح وزیر علوم خبر داد.
علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۱۱ امضا به امضاهای این طرح افزوده شده است، علت افزایش امضاها را برخی بداخلاقی‌ها عنوان کرد.
وی همچنین در واکنش به انتشار اسامی برادران وی در لیست بورسیه‌ها اظهار داشت: اگر برادران من در لیست بورسیه‌ها هستند و درباره آنها طبق ضوابط عمل نشده حتما اقدام قطعی درخصوص آنها صورت گیرد.
زارعی اضافه کرد: البته باید تاکید کنم که بنده یک برادر دارم که به شهادت رسیده است؛ یک برادرم فوت شده و دیگری هم بازنشسته‌ شده، البته اینها تحصیلات دانشگاهی ندارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که مسائلی در مورد فرزندان برادران شما پیرامون بورسیه‌ها مطرح شده است شما چه توضیحی در این‌باره دارید گفت: هیچکدام از فرزندان برادران من تحصیلات دانشگاهی ندارند.
نایب ‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی استیضاح را آخرین راهکار نمایندگان مجلس برشمرد و گفت: تاکنون بیش از ۶ جلسه با حضور استیضاح کنندگان و وزیر علوم برگزار شده که در دو جلسه آن ریاست مجلس و در چهار جلسه مشاور رئیس‌جمهور حضور داشتند و در تمام این جلسات وعده و وعیدهایی داده می‌شد اما هیچ کدام از آنها عملی نشد.
وی با تاکید بر اینکه استیضاح وزیر علوم عملکردی است و به هیچ وجه سیاسی نیست گفت: تعداد قابل‌توجهی از استیضاح‌کنندگان به فرجی‌دانا رای اعتماد داده بودند و اگر گرایشات سیاسی را مدنظر داشتند از ابتدا به وی رای اعتماد نمی‌دادند بنابراین تمام دغدغه استیضاح‌کنندگان بر روی عملکرد وزیر علوم است.
حسین سبحانی‌نیا عضو هیأت رئیسه مجلس در نشست علنی سه‌شنبه ۲۱مردادماه مجلس، اعلام وصول نامه ۵۱ نفر از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم را قرائت کرد.

جلسه فوق‌العاده فراکسیون رهروان
در همین حال شنیده می‌شود که اعضای فراکسیون رهروان برای تصمیم‌گیری درمورد استیضاح در انتظار نتایج جلسه ديروز خود هستند.
داریوش اسماعیلی عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان مجلس با اشاره به اینکه بیشتر اعضای فراکسیون منتظر این جلسه هستند،‌ گفت:‌ منتظر هستیم تا ببینیم در دفاع از وزیر چه صحبت‌هایی عنوان شده و این دفاعیات چگونه مطرح می‌شود.
نماینده مردم سروستان در مجلس افزود:‌ هنوز موضع‌گیری اعضای فراکسیون اصول‌گرایان رهروان ولایت نسبت به استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مشخص نیست.
وی اظهار داشت: جلسه فوق‌العاده فراکسیون اصول‌گرایان رهروان ولایت با هدف به نتیجه رسیدن فراکسیون برای اتخاذ تصمیمی واحد در قبال استیضاح آقای فرجی‌دانا برگزار می‌شود.

دلایل مهم استیضاح وزیر علوم
در همین حال عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: کاهش تولید علم، انتصاب افراد مسأله‌دار و تبدیل کردن دانشگاه‌ها به باشگاه‌ سیاسی از مهم‌ترین دلایل نگرانی نمایندگان مجلس و استیضاح وزیر علوم است.
قاسم جعفری گفت: عملکرد وزیر علوم باعث نگرانی نمایندگان مردم در مجلس شده بود تا جایی که بارها از وی خواستند در روند خود تغییر ایجاد کند، ولی متاسفانه عمکرد فرجی‌دانا تغییری نکرد و نمایندگان را مجبور به مطرح کردن بحث استیضاح کرد.
وی در رابطه با این سوال که نگرانی نمایندگان بیشتر از چه موضوعی بوده‌است، ادامه داد: کاهش رشد تولید علم، انتصاب افراد مسئله‌دار و مرتبط با فتنه در وزارت علوم و تبدیل کردن دانشگاه‌ها به باشگاه‌ سیاسی از مهم‌ترین دلایل نگرانی نمایندگان مجلس و استیضاح وزیرعلوم است، البته چندین‌بار به وزیر علوم در رابطه با این موارد تذکر داده شد و نمایندگان مجلس نگرانی خود را در گفت‌وگو با وی مطرح کردند.
جعفری به سخنان و نگرانی‌های رهبر معظم انقلاب در رابطه با تولید علم اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در حضور وزیر علوم و مجموعه دانشگاهی با اشاره به لزوم ایجاد فضایی آرام در دانشگاه‌ها، نگرانی خود را از کاهش تولید علم در کشور مطرح کردند و بر همین اساس تلاش نمایندگان مجلس برای تحقق خواسته‌های رهبری و مردم دو چندان شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتصاب افراد مسئله‌دار در وزارت علوم تصریح کرد: همانگونه که قانون مشخص کرده باید برای انتصاب افراد در پست‌های حساس استعلام گرفته شود، قرآن هم می‌فرماید که امانت را باید به فردی مطمئن و امانت‌دار سپرد، ولی متاسفانه از زمان انتصاب فرجی‌دانا در وزارت علوم شاهد انتصاب برخی افراد که مورد تائید نیستند، بودیم.

https://siasatrooz.ir/vdcewf8v.jh8v7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی