دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷
کد مطلب : 107225

ائتلافی میان روحانی و اصلاح‌طلبان بوده یا نبوده؟

این روزها شاهدیم که اصلاح‌طلبان یکی یکی از دولت تدبیر و امید اعلام برائت می‌کنند. چرا؟!
دولت تدبیر و امید هر چند شاید خود را وامدار اصلاح‌طلبان نداند و تنها یک رفتار خودجوش را برای حمایت این طیف سیاسی از خود را باور داشته باشد، اما حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۹۲ و ۹۶ بی‌تأثیر در پیروزی او نبود.
اما اکنون پس از گذشت ۵ سال از دوران ریاست جمهوری روحانی، اصلاح‌طلبان سیاست برچیدن چتر حمایتی خود از سر دولت را در پیش گرفته‌اند.
چرایی این رفتار نیز چند علت می‌تواند داشته باشد که باعث شده چنین رفتاری از سوی آنها سر بزند اما یک علت مهم و اساسی هم دارد.
یکی از دلایلی که اصلاح‌طلبان گره خود را از دولت باز می‌کنند این است که نمی‌خواهند شریک شکست‌های دولتی باشند که در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری از او حمایت کرده اند.
شاید منطقی باشد چنین رفتاری، اما آیا اصلاح‌طلبانی که مدعی هستند اگر نبود حمایت‌های آنها، روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری پیروز نمی‌شد، نباید در ناکامی‌های دولت تدبیر و امید سهیم و شریک باشند؟
ابراز شرمندگی از مردم به خاطر حمایت‌های اصلاح‌طلبان از آقای روحانی آیا دردی از دردهای مردم را دوا خواهد کرد؟
اینکه برخی از اصلاح‌طلبان می‌گویند دولت روحانی وعده‌های خود عملی نکرده است، او از اصلاح‌طلبان عبور کرده، حتی از خودش هم عبور کرده است و یا اینکه گفته می‌شود با روحانی ائتلافی نکرده بودیم، نمی‌تواند تنها به خاطر شکست‌هایی باشد که دولت تدبیر و امید داشته است.
چهار سال دوره نخست ریاست جمهوری آقای روحانی زمان زیادی بود برای اینکه حامیان اصلاح‌طلب دولت تدبیر و امید به این نتیجه برسند که آقای روحانی نتوانسته است به شعارهای انتخاباتی و وعده‌های خود تحقق بخشد، پس چرا باز هم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ از روحانی حمایت کردند؟!
اصلاح‌طلبان تنها با گذشت چند ماه از آغاز دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی بود که به انتقادات خود شدت بخشیدند و حجم توپخانه را افزایش دادند.
اما آیا مردمی که به گفته اصلاح‌طلبان به خاطر حمایت آنها از روحانی به وی رأی داده اند، می‌توانند برائت و شرمندگی آنها را بپذیرند؟
جدای از اینکه مردم می‌پذیرند یا نه نکته مهم نوع رفتار سیاسی اصلاح‌طلبان این است که این افراد هستند که از روحانی عبور کرده‌اند یا عقب مانده‌اند! و هنوز تصمیم تشکیلاتی برای این منظور گرفته نشده است.
به همین خاطر است که نمی‌توان به اصلاح‌طلبان در این پشیمانی اعتماد کرد، نکته مهم نیز در همین است، اصلاح‌طلبان در پی ایجاد اختلاف هستند، نه میان خود و در اردوگاهی که همه دور یک آتش جمع شده‌اند تا گرم شوند، بلکه ایجاد اختلافات سیاسی در کشور به بهانه ناکامی دولت، خلف وعده روحانی و برخی مسائل دیگر است.
اصلاح‌طلبان گرچه شاید نشان دهند که بر سر ادامه حمایت از دولت تدبیر و امید با هم و در میان خود اختلاف دارند، اما این اختلافی که نشان داده می‌شود و بسیار هم پررنگ است، ظاهرسازی است.
به نظر می‌رسد که رفتارهای تند سیاسی اصلاح‌طلبان در چنین شرایطی، دامن زدن به اختلافات در کشور، ناامید کردن مردم و بزرگنمایی از وخامت اوضاع اقتصادی است.
اگر بر اساس گفته‌های اصلاح‌طلبان وضعیت اقتصادی وخیم است و باعث آن نیز تنها دولت تدبیر و امید است، جدای از اینکه اصلاح‌طلبان خود باید پاسخگوی حمایت قاطع از دولت تدبیر و امید باشند، اما با سیاه نمایی‌هایی که صورت می‌دهند و پیاز داغ آن را زیاد می‌کنند، سعی دارند تا علاوه بر تزریق ناامیدی میان اقشار جامعه، یک فرایند اعتراضی را نیز شکل دهند.
چنین گروه سیاسی که سابقه ایجاد فتنه در کشور را دارد اکنون نیز با رفتارهای خود زمینه یک آشوب و فتنه را می‌چیند، که البته با برنامه‌های آمریکا علیه ایران هماهنگ است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار جمعی از خانواده‌های شهیدان دفاع مقدس و مدافع حرم و دفاع از مرزها و امنیت کشور، با اشاره به بیداری ملت ایران، مسئولان را به تلاش بیشتر توصیه کردند و افزودند: «اگرچه نقشه‌ی دشمن لو رفته است اما همه باید هوشیاری خود را حفظ کنند زیرا آمریکا، دشمنی خبیث و حیله‌گر است و ممکن است قصد فریب داشته باشد تا برای سال ۹۷، جنجال کند اما مثلاً برای سال ۹۸ نقشه‌ای بکشد.»
دشمن عوامل نفوذی دارد و با بهره بردن از آنها است که می‌تواند برنامه‌های خود را علیه ایران اجرایی کند. جدا شدن اصلاح‌طلبان از روحانی فرصتی است برای دولت تدبیر و امید تا بتواند خود را از گرفتاری‌های سیاسی که این طیف برای آن باعث شده است رهایی یابد.
نشانه‌های این اتفاق بروز کرده، آنجا که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌‌جمهور درباره اظهارات اخیر سعید حجاریان که گفته بود اصلاح‌طلبان با روحانی ائتلافی نداشتند و رئیس‌جمهور به وعده‌های خود عمل نکرد و او از خودش عبور کرده است و اینکه آیا این سخنان به معنای مرزبندی با دولت است؟ اظهار داشت: در این‌باره از خودشان سوال کنید که منظورش از این سخنان چیست؟
وی گفت؛ با هیچ گروهی ائتلاف نکردیم نه در سال ۹۲ و نه در سال ۹۶، با اصلاح‌طلبان تندرو روابط خوبی نداریم. برخی انتظار دارند رئیس‌جمهور در این شرایط خاص با این و آن دعوا کند.
محمود واعظی در توضیح منظور خود گفت: اینکه ما در سال ۹۶ با گروهی نشسته باشیم و با هم چیزی را به عنوان ائتلاف امضا کرده باشیم ، نه در سال ۹۲ این کار را کرده‌ایم و نه در سال ۹۶.
هر دو طرف می‌گویند هیچ ائتلافی میان آنها وجود نداشته است، اما آنچه که اکنون مهم است، خنثی کردن فضای سیاسی است که از سوی اصلاح‌طلبان علیه دولت، آن هم در این شرایط شکل گرفته است، اگر طیف سیاسی مقابل چنین انتقادات تندی کرده بود، حرجی نبود، اما هوادار پر و پا قرص وارد فاز تخریب و تضعیف شده، بودار است!

https://siasatrooz.ir/vdcewf8znjh87wi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی