سه شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
کد مطلب : 105821
سفیر ایران در پاکستان

فقدان اطلاعات یکی از مسائل جدی در جهت تقویت روابط دو کشور است

پاکستان یکی از خاص‌ترین همسایگان ما به‌شمار می‌رود که از لحاظ فرهنگی و اعتقادی اشتراکات بسیاری با ایران اسلامی دارد. طبق گزارش واشنگتن پست مردم پاکستان بین کشورهای جهان بیشترین علاقه را به ایران اسلامی دارند و علاوه بر آن جمله مشهور رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «مسلمانان پاکستانی به‌خصوص شیعیان همواره پشتیبان انقلاب اسلامی ایران بوده‌اند» نیز مؤید این ادعا است. پیروزی حزب تحریک انصاف در انتخابات و روی کار آمدن عمران‌خان که در سخنرانی‌های خود بارها از تمایلش برای گسترش ارتباط با ایران سخن گفته است بهانه‌ای شد تا با مهدی هنردوست گفت‌وگویی را پیرامون تحولات اخیر و همچنین چالش‌هایی که پیشِ‌روی ارتباط دو کشور است انجام شود. گفتنی است عمران خان بر توسعه مناسبات با تهران تاکید کرده است.
فقدان اطلاعات یکی از مسائل جدی در جهت تقویت روابط دو کشور است

سطح روابط دانشگاهی و تعداد دانشجویان ایرانی در پاکستان کاهش چشمگیری داشته است از طرفی اخیراً فؤاد چوهدری در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که دولت جدید برای توسعه روابط دانشگاهی با ایران مصمم است، آیا برنامه خاصی برای استفاده از این ظرفیت وجود دارد تا علاقه‌مندان تحصیل در پاکستان از تسهیلات بیشتری برخوردار باشند و ضوابط غیرضروری و مزاحم در مسیر تحصیل آنها کاهش یابد؟
آمارها نشان می‌دهد طی دو دهه اخیر حضور دانشجویان ایرانی در پاکستان کاهش داشته است که البته دلایلی نیز دارد، یکی از این دلایل این است که تعداد دانشگاه‌ها در ایران زیاد شده و طبیعتاً تحصیل در داخل کشور برای هر دانشجویی آسان‌تر است.
مطلب دوم این است که تطبیق مدارک دانشگاه نیز چندان ساده نیست، در سفر اخیرم با مسئولین ایرانی صحبت کردم و بحث ارزشیابی و تطبیق مدارک صادرشده از سوی دانشگاه‌های پاکستان را مطرح کردم، البته این را باید اضافه کنم که مدارک صادرشده توسط تمام دانشگاه‌های جهان حتی کشورهای پیشرفته غربی نیز باید منطبق بر استانداردهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران باشد تا پذیرفته شود.
بر همین اساس لازمه تقویت حضور دانشجویان ایرانی در پاکستان این است که مسئولین دو کشور توافق‌های لازم برای ایجاد مطابقت و یکسان‌سازی استانداردهای آموزشی را داشته باشند.
تا کنون سطح روابط رسمی وزارت امور مذهبی پاکستان با ایران در سطح مطلوبی نبوده است و بیشترین بار ارتباط‌ها را بخش‌های حوزوی بر دوش داشته‌اند و ضعف همراهی دولتی مانع برخی ارتباطها می‌شده است، اخیراً وزیر جدید در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم اعلام آمادگی برای توسعه روابط رسمی نموده است، چه برنامه‌ای برای استفاده از این فرصت وجود دارد؟
ما از این امر (افزایش همراهی‌های دولتی) به‌شدت استقبال می‌کنیم زیرا نگاه دولتی شفاف می‌تواند باعث همکاری سازنده دو دولت در تمامی زمینه‌ها شود، ما از سوی مقامات ایرانی زمینه‌های لازم و حتی دعوت‌نامه رسمی را نیز آماده کرده‌ایم تا با شروع کار دولت جدید پاکستان آنها را برای سفر به ایران دعوت کنیم، در این سفر طرفین می‌توانند در مورد شیوه تقویت گفتگوها که اهمیت خاصی نیز دارد با هم به توافق برسند. ما نیز امیدواریم افزایش همکاری‌های دولتی در سایه تقویت گفتمان‌های مذهبی رقم بخورد.
یکی از دلایل برداشت‌های نادرست و ضعف اطلاعات مردمی در سطح مردمی دو کشور ضعف عملکرد رسانه‌ای در دو سوی مرزها برای انعکاس واقعیت‌ها است چه برنامه‌هایی برای کمک به این رسانه‌ها جهت تردد راحت‌تر و حضور رسمی‌تر وجود دارد؟ آیا برنامه‌ای برای فعال‌تر شدن بخش رسانه سفارت جهت ارتباط با رسانه‌های غیردولتی در ایران دارید؟
به نکته بسیار مهمی اشاره کردید، یکی از مشکلات پیشِ‌روی روابط دو کشور این است که در برخی موارد منابعی که جراید پاکستانی از آن استفاده می‌کنند غیرموثق هستند، و بخش‌هایی از تلاش‌های سفارت نیز در جهت زدودن این تأثیرات از اذهان عمومی است، می‌دانید که دفتر نمایندگی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در پاکستان مشغول فعالیت است، همچنین خبرگزاری ایرنا در پاکستان وجود دارد، متقابلاً به مسئولین پاکستانی اعلام کرده‌ایم که اگر قصد داشته باشند دفتر نمایندگی در ایران تأسیس کنند از این امر استقبال خواهیم کرد، حتی برای ایجاد تعامل میان رسانه‌های دو کشور بارها تلاش صورت گرفته است، در سفر برخی مسئولین نیز تأکید داشته‌ایم تفاهم‌های صورت‌گرفته قبلی، حالت اجرایی به خود بگیرند.
ما مطلع هستیم که این موضوع بسیار اهمیت دارد و سفارت جمهوری اسلامی ایران به‌نمایندگی از دولت حمایت ۱۰۰درصدی خود را از گسترش تعاملات رسانه‌ای اعلام می‌کند، طی سال‌های اخیر چندین بار گروه‌های مختلف رسانه‌ای از پاکستان به ایران اعزام شده‌اند، تا حقایقی را که دشمنان در پی سرپوش گذاشتن بر آن هستند به اصحاب رسانه نشان دهیم.
مسئولین دلسوز دو کشور چه در بخش دولتی و چه بخش غیردولتی باید توجه کنند که بازار رسانه که اعم از خبرگزاری‌ها و شرکت‌های تولید فیلم و... می‌شوند در بسیاری از موارد نگاه خاص و به‌عبارتی دیگر منفعت‌طلبانه به موضوعات دارند، ایران یکی از بزرگترین سازندگان فیلم‌هایی است که ارزش‌های انسانی و حفظ بنیان خانواده در آن مورد توجه قرار می‌گیرند و این نباید مورد بی‌توجهی واقع شود.
آن‌گونه که بیان شد یکی از مشکلات اصلی در روابط میان دو کشور خبرهای عاری از حقیقت یا بزرگ‌نمایی‌شده از سوی دشمنان دو کشور است، لازمه حل این مشکل تقویت کانال‌های خبری دوسویه است. ما باید در سطحی بالاتر صداوسیمای دو کشور را اساس همکاری‌های دوجانبه قرار دهیم، در سفرهای مداوم مسئولین رادیو و تلویزیون دو کشور به هم این مناسبات باید شکلی عملیاتی به خود بگیرد.
فقدان اطلاعات یکی از مسائل جدی در جهت تقویت روابط دو کشور است. یکی از توقعات ما ارائه اطلاعات منطبق با واقعیات از بخش‌های مختلف ایران به‌خصوص حوزه اقتصادی برای بخش‌های تجاری و فرهنگی پاکستان است.
من تأکید می‌کنم که ایران و پاکستان اقتصاد مکمل دارند و رقیب هم نیستند. سال گذشته مسابقات تنیس بین دو کشور به‌دلایل تبلیغات منفی که علیه پاکستان وجود دارد فدراسیون جهانی به ایران اجازه داده بود کشور سومی را به‌عنوان میزبان انتخاب کند، ولی سفارت با ورود به این موضوع فدراسیون تنیس ایران را متقاعد کرد که اخباری که علیه پاکستان وجود دارد عاری از حقیقت است، تیم ملی ایران به پاکستان سفر کرده و با خاطره خوبی نیز این کشور را ترک کرد. این نشان‌دهنده این است که درسایه همکاری‌های مشترک می‌توان بر اخبار منفی موجود غلبه کرد. تسنیم

https://siasatrooz.ir/vdcewn8zzjh87vi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی