سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 91942

آنچه عربستان را نگران کرده است

آنچه امروز در يمن رخ مي‌دهد، نتيجه «جنون سياسي» رياض است که انگيزه‌هاي اساسي آن را مي‌بايست در بروز چالش‌هاي داخلي...

آنچه امروز در يمن رخ مي‌دهد، نتيجه «جنون سياسي» رياض است که انگيزه‌هاي اساسي آن را مي‌بايست در بروز چالش‌هاي داخلي، افزايش مخالفت‌هاي مردمي و رفتارهاي نامناسب رياض در عرصه سياست خارجي و منطقه‌اي تفسير کرد. رفتارهايي که از هيچ‌گونه عقلانيت سياسي برخوردار نيست.
احساس سعودي‌ها پس از انقلاب‌هاي عربي اين بود که مانند گذشته از توانمندي ديپلماتيک براي تغيير قواعد بازي در خاورميانه برخوردار نيستند و از اينرو مهمترين انگيزه آنان در حمايت مالي و تقويت گروه‌هاي تندرو (طالبان، داعش، القاعده و...) را مي‌توان در همين راستا ارزيابي کرد. رياض تلاش مي‌کند تا با استفاده از برگ داعش، القاعده و... در يمن، سوريه، عراق، لبنان، براي بازيابي و احياي نقش گذشته خود تلاش کرده که مهمترين هدف آن ايجاد تغيير در رويکرد در سياست‌هاي غرب نسبت به رياض و دور ماندن از توفان انقلاب‌هاي عربي و مقابله با اردوگاه مقاومت است، آنچه که وجه اشتراک تل‌آويو، واشنگتن و رياض را تشکيل مي‌دهد. به طور کلي مي‌توان انگيزه‌هاي اصلي تحرکات اخير رياض در تقويت گروه‌هاي تروريستي در منطقه و رفتارهاي جنون‌آميز در يمن را در برخي موارد زير خلاصه کرد:
۱ـ تلاش براي احياي نقش گذشته و پدرخواندگي اعراب با تاثيرگذاري بر تحولات منطقه به منظور امتياز‌گيري سياسي از غرب.
۲ـ ارتباط عميق عقيدتي سعودي و جريان تکفيري، و داعش، به گونه‌اي که امروز آبشخور فکري جريان‌هاي تکفيري، القاعده همگي از آموزه‌هاي عقيدتي سعودي‌ها (وهابيت) تغذيه مي‌شود.
۳ـ دور ماندن از توفان انقلاب‌هاي عربي با القاي تاثيرگذاري بر متغيرات منطقه.
۴ـ توجيه سرکوب‌هاي داخلي جنبش‌هاي مردمي در داخل.
۵ـ ايجاد فضاي امنيتي در داخل کشور براي سرکوب جنبش‌هاي آزاديخواه و نيز مخالفان با استفاده از عاملي به نام «تهديد خارجي»
۶ـ تقويت محور و جريان در برابر اردوگاه مقاومت (کمک تسليحاتي‌ عربستان به ارتش لبنان نيز در همين راستا ارزيابي مي‌شود)
۷ـ مقابله با جريان مقاومت اسلامي و انديشه «اسلام سياسي» و ارائه يک الگوي جديد و خشن از اسلام توسط گروه‌هاي القاعده و داعش تا با استفاده از آن زمينه بروز نوعي تفکر سازش‌طلبانه و به اصطلاح آنان اردوگاه ميانه‌رو بدون آموزه‌هاي اصيل اسلامي و اصولگرايانه، ايجاد شود. تفکري که غرب به دنبال آن است.
۸ـ زمينه‌اي فراهم شود تا با حمايت رسانه‌اي سعودي‌ها، اسلام براي سرکوب اسلام اجرايي شود به عبارتي تقويت چهره و ماهيت آنچه که اسلام داعش خوانده مي‌شود تا با همين وسيله بروز ايجاد يک اسلام ميانه‌رو و خالي از مبارزه و متمايل به غرب شود.
۹ـ نگراني از نفوذ معنوي ايران در منطقه و آنچه که وزير خارجه سعودي، آن را خطر صدور انقلاب ايران خوانده بود.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcewo8o.jh8zei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی