دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 98602

اولین روز بررسی کلیات بودجه سال ۹۶

نشست علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل‌کشور برگزار شد.
امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای نشست علنی اسامی ۲۰ تن از نمایندگان مخالف و موافق کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل‌کشور را اعلام کرد. وی گفت: مسعود گودرزی، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، محسن کوهکن، مصطفی کواکبیان، نادر قاضی‌پور، محمدجواد ابطحی، عبدالرضا عزیزی، عین‌الله شریف‌پور، مهرداد لاهوتی و محمد محمودی‌شاه‌نشین، ۱۰ نماینده مخالف کلیات بودجه ۹۶ هستند که هر کدام به مدت ۱۰ دقیقه می‌توانند در صحن علنی صحبت کنند.
وی تصریح کرد: همچنین عزیز اکبریان، غلامرضا کاتب، رحیم زارع، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، غلامعلی جعفرزاده، شهباز حسن‌پور، اسدالله عباسی، رضا انصاری، عباسعلی پوربافرانی و محمد فیضی، ۱۰ نماینده موافق کلیات بودجه ۹۶ هستند که هر کدام به مدت ۱۰ دقیقه در نشست علنی مجلس سخنرانی می‌کنند.

بدهی۵۵۰۰ میلیاردی دولت به فرهنگیان بازنشسته
نماینده ممسنی در مجلس با بیان اینکه دولت در پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان ۵۵۰۰ میلیارد تومان بدهکار است، گفت: آموزش و پرورش نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی زیرساخت‌هایش است.
مسعود گودرزی طی سخنانی به عنوان اولین مخالف کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، اظهار داشت: نگاه به آموزش و پرورش برای ما مسئله‌ای سطحی، شکلی و تریبونی شده که فکر می‌کنیم باید آن را مطرح کنیم تا از قبل آن اتفاقی بیفتد، اما سؤال اینجاست کدام کشور در جهان توسعه پیدا کرده که آموزش و پرورش آن کشور توسعه نیافته باشد؟
وی افزود: آنچه در لایحه بودجه ۹۶ می‌بینیم، تکرار همان تراژدی است که راجع به فرهنگیان داریم، آموزش و پرورش امروز نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای نوسازی زیرساخت‌هاست. نباید توسعه را قربانی کنیم. باید از خودمان بپرسیم به چه قیمتی می‌خواهیم این کار را انجام دهیم؟

۳۰ درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است
نماینده کرج در مجلس با بیان اینکه تخصیص ۳۰ درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی در بودجه ۹۶ از نقاط قوت این لایحه است، گفت: دولت باید اختیاراتش را به بخش خصوصی واگذار کند تا توسعه در کشور محقق شود.
عزیز اکبریان طی سخنانی به عنوان اولین موافق کلیات لایحه بودجه ۱۳۹۶ کل کشور، اظهار داشت: آیا درآمد دولت از فروش نفت، مالیات و فروش اموال افزایش یافته که بخواهیم برای بخش‌های مختلف بودجه قابل توجهی درنظر بگیرد؟
وی تخصیص ۳۰ درصد از درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی در بودجه ۹۶ را یکی از نقاط قوت این لایحه دانست و تصریح کرد: در بودجه سال آینده نسبت به اهدای تسهیلات به بخش خصوصی از صندوق توسعه ملی توجه خاصی شده است. پرداخت بدهی‌های دولت به تأمین اجتماعی،‌ درست شدن برخی زیرساخت‌های کشور، پرداخت وام به کشاورزان خسارت‌دیده و اختصاص یک‌هزار میلیارد تومان تسهیلات یارانه برای اشتغال جوانان از دیگر نقاط قوت بودجه سال آینده است. 

فروش اوراق برای تأمین بودجه، کشور را به گِل می‌نشاند
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: فروش اوراق جهت تأمین بودجه کشور درست نیست و مملکت را به گِل خواهد نشاند.
محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس به عنوان مخالف کلیت لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور گفت: از مجموع سخنان موافقان و مخالفان لایحه مشکلی ساختاری در بودجه‌نویسی کشور را نتیجه می‌گیریم که اجازه ورود نمایندگان به جزئیات را نمی‌دهند. وی با اشاره به اینکه دولت‌ها معمولا در سال اول کارشان درباره بودجه اصولی‌تر عمل می‌کنند اما از سال‌های بعد به علت مواجع شدن با بن‌بست‌هایی از جمله مجلس، آن را طور دیگری می‌نویسند، اظهار داشت: دولت‌ها می‌گویند که اقتصاد کشور را چگونه از دولت قبل تحویل گرفته‌اند اما نمی‌گویند چگونه می‌خواهند آن را تحویل دهند.
کوهکن به ۵۰۰هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌کاره در کشور اشاره کرد و با انتقاد از سخن گفتن نمایندگان با هدف خوشامد موکلانشان گفت: برخی نمایندگان چون رأی مردم را می‌خواهند، برایشان مهم نیست که بر سر مملکت چه می‌آید اما شما نظر مرکزپژوهش‌های مجلس را ببینید که چون به رأی مردم نیاز ندارد چه گفته است؛ مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح می‌دارد که فروش اوراق برای تأمین بودجه مملکت درست نیست. وی با تأکید بر اینکه با شیوه فروش اوراق جهت تأمین بودجه، مملکت به گِل می‌نشیند، اضافه کرد: نمایندگان اصلاح‌طلب و اصولگرا هر دو محافظه‌کاری می‌کنند.

بوی اشتغال را در بودجه ۹۶ استشمام نمی‌کنیم
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد دولت غیر از بودجه و برنامه طرح ضرورت اشتغال باید بیاورد، متأسفانه در بودجه هم این مسأله را نمی‌بینیم.
مصطفی کواکبیان به عنوان مخالفت کلیات لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور، اظهار داشت: بیشتر از منظر اقتصاد سیاسی باید به لایحه نگاه شود؛‌ اولین مساله خواهش بنده از سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه است، همچنین عزیزان دولت که بگویند بعد از اجرای این بودجه ما سرجمع چقدر به اشتغال مملکت کمک کرد‌ه‌ایم؟ اصلی‌ترین و مهمترین دغدغه جامعه ما اشتغال است، ما باید اینجا بیاییم و بگوییم واقعا چقدر توانستیم پایان بودجه ایجاد اشتغال کنیم. وی بر همین اساس اضافه کرد: ممکن است برخی زمینه‌ها را دوستان مطرح کنند و پیشنهادات را بگویند اما واقعیت این است که بنده بوی اشتغال از این بودجه استشمام نمی‌کنم. شاید بنده استشمامم ضعیف است! شامه من ضعیف است اما از این بودجه ما واقعا ممکن است حتی بگوییم نمی‌گذاریم بیکاری افزایش پیدا کند، اما ایجاد اشتغال چه؟

پروژه‌های نیمه‌تمام در لایحه بودجه ۹۶تعیین تکلیف شده است
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی سهم بودجه‌های عمرانی استان‌ها در لایحه گفت: پروژه‌های نیمه‌تمام در لایحه بودجه ۹۶ تعیین تکلیف شده است.
رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس در موافقت با لایحه بودجه سال ۹۶ کشور با اشاره به اینکه تاکنون ۲۳۷هزار میلیارد تومان از بودجه کشور محقق شده است، گفت: در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجموعه‌ای از ردیف‌ها و تبصره‌ها از جمله بودجه عمرانی کشور افزایش یافت. همچنین بر سهم بودجه‌های هر استان ۱۵درصد افزوده شد.

رشد ۳/۱۲ درصدی سرمایه‌گذاری‌ها برای رسیدن به رشد اقتصادی ۶/۷ درصدی
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی گفت: رشد ۱۲.۳ درصدی سرمایه‌گذاری در بودجه سال ۹۶ شاهد هستیم که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۷.۶ درصدی نیاز به این میزان سرمایه‌گذاری داریم.
غلامرضا کاتب در موافقت با کلیات بودجه سال ۹۶ افزود: در بودجه سال ۹۶ اولین باری است که بیشترین سهم به بخش یارانه اختصاص یافته است و این به این جهت است که در برنامه ششم توسعه تکلیف شده که حقوق مستمری‌بگیران بهزیستی و کمیته امداد به حدود ۲۰۰ هزار تومان برسد. وی افزود: در سیاست‌های کلان لایحه بودجه سال ۹۶ رشد سرمایه‌گذاری به ۱۲.۳ درصد مشاهده می‌شود و اگر ما می‌خواهیم رشد اقتصادی ۹۶ به ۷.۶ درصد برسد لازمه آن رشد سرمایه‌گذاری ۱۲.۳ درصد است.

بیکاری و رکود همچنان در کشور مشاهده می‌شود
نماینده مردم ساری در مجلس گفت: فضای عمومی کشور طوری است که رکود، بیکاری و وضعیت خاص اشتغال را شاهدیم و منابع ما نیز محدود است.
علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور در صحن علنی مجلس، اظهار داشت: بودجه بر اساس نظام اطلاعاتی مقاصدی که در بخش مدیریت عمومی است، بر مبنای پیش‌بینی انجام می‌شود. وی افزود: بخشی از فضای عمومی کشور بودجه است؛ فضای عمومی کشور به گونه‌ای است که رکود، بیکاری و وضعیت خاص اشتغال را شاهدیم منابع ما نیز محدود است. از هزار و ۸۴ میلیارد تومان، ۷۵۰ هزار تومان آن مربوط به شرکت‌ها و تنها برای ۳۵۰ هزار تومان آن برنامه‌ریزی می‌کنیم از این مقدار حدود ۹۰ درصد صرف بودجه جاری می‌شود و تنها ۱۰ درصد آن عمرانی است.

دولت حقوق کارمندان را به ریال می‌دهد و هزینه‌ها را به دلار می‌گیرد
نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد دولت بلد نیست بودجه بنویسد و فقط از خارجی‌ها وام می‌گیرد و سوال این است که چرا طبق اصل ۵۲ قانون اساسی، بودجه‌نویسی صحیح را به مجلس نمی‌آورید.
نادر قاضی‌پور در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۶ و به عنوان نماینده مخالف، ضمن اشاره به عدم رعایت حدود و ظرفیت‌های دولت در این لایحه بودجه گفت: این بودجه به امید خارجی‌ها، فاینانس، وام از کشورهای دیگر و خرج از جیب مردم بسته شده است و تا امروز ۲۱۶ میلیارد دلار مجوز داده شده است که ۱۶ میلیارد را مصرف کرده‌اند و مابقی را مصرف نکرده‌اند. نماینده مردم ارومیه خطاب به معاون سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: اگر پول ندارید، خرج نکنید و جشن و جشنواره و سمینار و مسافرت‌های خارجی، حقوق‌های نجومی، پاداش‌های غیرمتعارف، حق مأموریت‌های خلاف قانون، نداشته باشید چون خرج نکردن آسان‌تر از خرج کردن است.
قاضی‌پور با بیان اینکه طبق قانون رسیدگی به بودجه در تطبیق جداول مطرح نشده است و این حیاط‌خلوت دولت و افراد خاص مجلس است، گفت: دولت ارز را از ۲ هزار و ۷۰۰ تومان به ۳ هزار و ۳۰۰ تومان رساند و در اواسط سال آینده ۳ هزار و ۶۰۰ خواهند کرد و این درحالی‌ است که به کارمندان حقوق ریال می‌دهند و هزینه دلار از آنها می‌گیرند.

افزایش ۵ درصدی قیمت بنزین مغایر ادعای عدم افزایش قیمت‌ها در بودجه ۹۶ است
نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس گفت: کمیسیون تلفیق می‌گوید در بودجه ۹۶ از افزایش قیمت اجتناب شده است و دولت و کمیسیون تلفیق مخالف افزایش قیمت جدید بوده‌اند در حالی‌که افزایش ۵ درصدی قیمت بنزین این را نمی‌گوید.
محمدجواد ابطحی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۶ ضمن انتقاد از شیوه بودجه‌نویسی اظهار داشت: بودجه‌ای که ما باید طبق برنامه تنظیم کنیم تا یکسال از جدول برنامه ما را پر کند کجاست، در حالی که این برنامه قرار است چشم‌انداز ما را نشان دهد. وی با طرح این سوال که اعداد و ارقامی که برای افزایش بودجه داده می‌شود از کجا قرار است افزایش پیدا کند، ادامه داد: آقای تاجگردون می‌گوید که در بودجه ۹۶ از افزایش قیمت اجتناب شده است و دولت و کمیسیون تلفیق مخالف افزایش قیمت جدید بوده‌اند در حالی‌که بندهای مختلف بودجه از جمله افزایش پنج درصدی قیمت بنزین این را نمی‌گوید.

با برنامه ششم به نقطه اوج در منطقه می‌رسیم
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی گفت: ما با حول و قوه الهی با برنامه ششم داریم به سمتی می‌رویم که به اوج قله ترقی یا پیشرفت در منطقه نائل خواهیم شد اما مشکلات را هم می‌بینیم.
شهباز حسن‌پور بیگلری در موافقت با کلیات بودجه ۹۶ ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در درس خارج فقه تصریح کرد: از دولت محترم و سازمان برنامه و بودجه می‌خواهم با یک لایحه سه فوریتی برای پیشگیری از بحران‌ها با تأکید بر مناطق حادثه‌خیز و با قید فوریت در صورت نیاز اقدام نماید.
وی افزود: از مخالفین می‌پرسم که مطالبی را مطرح می‌کنند و مردم شاهد آن هستند. دو نماینده در بعضی مواقع در ۳۰ متر اتاق به مردم پاسخگو هستند. وی اضافه کرد: آیا بایستی بگویند که بودجه مجلس زیاد است؟ یک بهیار امروز امکاناتش از نمایندگان مجلس بیشتر است. این نماینده موافق بودجه ۹۶ تصریح کرد: نمی‌خواهیم شما از آقای تاجگردون و دولت تشکر کنید. این افراد را خودتان انتخاب کرده‌اید. کمیسیون تلفیق برنامه ششم انتخاب و دست‌پخت خود ما است. از اعضای کمیسیون تلفیق تشکر می‌کنم زیرا انضباط مالی را در کشور حاکم می‌کند.

برخی بازنشستگان با حقوق زیر یک میلیون تومان زندگی می‌کنند
نماینده شیروان در مجلس با بیان اینکه متأسفانه برخی بازنشستگان با حقوق زیر یک میلیون تومان زندگی می‌کنند، گفت: فرهنگیان کشور ۱۳ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند که باید به طور شایسته حق آنان را بدهیم.
عبدالرضا عزیزی طی سخنانی به عنوان مخالف کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، اظهار داشت: عدم همسویی با سیاست‌های کلی نظام به استناد بند ۱۶ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دولت در بودجه ۹۶ مشهود است که می‌بایست در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نماید. وی افزود: با در نظر گرفتن چند ردیف درآمدی ناپایدار، دولت نمی‌تواند به تمام تعهداتش عمل کند، در حال حاضر برخی از بازنشستگان که پس از سپری کردن سال‌ها تلاش می‌بایست در آرامش روزگار را سپری کنند، متأسفانه با حقوق زیر یک میلیون تومان، زندگی می‌کنند.

دولت در بودجه سال آینده همچنان به کنترل تورم پایبند است
محمد فیضی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه ۹۶ مربوط به هزینه‌های جاری است، گفت: دولت در بودجه سال آینده همچنان به هدف کنترل تورم پایبند بوده و با سیاست‌ انبساطی ملایم به دنبال رفع رکود اقتصادی کشور است.
محمد فیضی نماینده مردم اردبیل طی سخنانی به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، اظهار داشت: ما امروز بودجه‌ای را بررسی می‌کنیم که از حیث منابع و مصارف رقمی بالغ بر هزار و ۱۴۶ هزار میلیارد تومان است که ۸۰۰ هزار میلیارد تومان از این رقم مربوط به شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت است که بیش از ۷۰ درصد بودجه را به خودش اختصاص می‌دهد و ۳۹۶ هزار میلیارد تومان که در واقع ۳۰ درصد رقم کل بودجه است نیز مربوط به مصارف اختصاصی می‌شود که البته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از این رقم مربوط به هزینه‌های جاری است و تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان باقی می‌ماند.

https://siasatrooz.ir/vdcewp8o.jh8v7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی