يکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۶
کد مطلب : 106127
بحران‌های نخست‌وزیر انگلیس ادامه دارد

کابینه ترزا در آستانه فروپاشی

کابینه ترزا در آستانه فروپاشی

ترزا می‌ که برای رسیدن به نخست‌وزیری و کنار زدن دیوید کامرون به این سمت، از برگزیت بهره گرفت امروز خود گرفتار برگزیت شده بگونه‌ای که هم‌قطارانش در حزب محافظه‌کار و هم رقبای وی در حزب کارگر خواستار کناره‌گیری وی شده‌اند.
انگلیس در حالی سعی دارد تا همچنان خود را قدرتی تاثیرگذار در معادلات جهانی معرفی و حتی تصمیم‌گیر اتحادیه اروپا معرفی کند که در ساختار درونی آن بحران‌های متعددی را می‌توان یافت که شاید هوچی‌گری‌های تبلیغاتی‌ آنها درباره سایر کشورها برای پنهان‌سازی همین شرایط باشد.
بحران سیاسی در انگلیس که بخشی از آن نشات گرفته از طرح برگزیت است، همچنان ادامه دارد چنانکه، معاون حزب کارگر انگلیس بر این باور است که دولت ترزا می در آستانه فروپاشی قرار دارد و می‌توان به زودی یک انتخابات ملی دیگر را برگزار کرد.
تام واتسون معاون حزب کارگر انگلیس در سخنانی گفت: دولت ترزا می نخست‌وزیر در آستانه فروپاشی است و این احتمال وجود دارد که انتخابات سراسری به زودی برگزار شود. وی افزود: اگر اعضای حزب کارگر در کنفرانس سالیانه حزب در لیورپول از ایده برگزاری همه‌پرسی دوم برگزیت حمایت کنند، این مساله برای رهبری حزب سخت خواهد بود تا این ایده را نادیده بگیرد. واتسون در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز تاکید کرد: دولت در آستانه فروپاشی است و می‌توانیم انتخابات سراسری دیگری را اساسا درباره برگزیت برگزار کنیم.
تحولات سیاسی انگلیس در شرایطی است که جرمی کوربین رهبر حزب کارگر نیز در اظهاراتی گفت: یک انتخابات ملی و سراسری را به همه‌پرسی دوم درباره برگزیت ترجیح می‌دهم. حزب کارگر قرار است در کنفرانس سالیانه خود درباره ایده حمایت از همه‌پرسی دوم برگزیت بحث و تبادل نظر کند. کوربین گفته است که وی تسلیم تصمیم اعضای حزب خواهد بود. وی افزود: ترجیح ما برگزاری انتخابات سراسری و ملی است و بعد از آن می‌توانیم با اروپا درباره روابط آینده‌مان مذاکره کنیم ولی اجازه بدهید ببینیم چه اتفاقی در کنفرانس حزب کارگر خواهد افتاد.
ربکا لانگ بایلی سخنگوی تجاری حزب کارگر انگلیس نیز در مصاحبه با اسکای‌نیوز گفت: حزب کارگر خواستار برگزاری انتخابات ملی و سراسری است اگر ترزا می نتواند حمایت پارلمان را درباره توافق برگزیت جلب کند.
روز پنج‌شنبه گذشته بعد از آنکه می با سران دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره برگزیت دیدار کرد، خبر داد که مذاکرات با بروکسل با «بن‌بست» مواجه شده و او حاضر نخواهد بود از طرحی که برای خروج از اتحادیه اروپا ارائه کرده، کوتاه بیاید. این طرح می با مخالفت درون حزب محافظه‌کار و با مخالفت‌هایی در داخل انگلستان نیز مواجه بوده است. ترزا می ماه گذشته در تصمیمی که به استعفای دو نفر از اعضای کابینه او منجر شد، طرحی موسوم به «چکرز» (نام اقامتگاه نخست‌وزیر انگلیس) را به اتحادیه اروپا ارائه کرد. براساس این پیشنهاد، بین ایرلند و ایرلند شمالی توافق تجارت آزاد امضا می‌شود، اما کنترل مرز باز میان دو منطقه برعهده انگلستان قرار می‌گیرد و مالیات تجاری بین دو منطقه را هم لندن به نمایندگی از بروکسل جمع می‌کند. اما این طرح با مخالفت اتحادیه اروپا روبه‌رو شده است. مردم انگلستان دو سال پیش با رای مثبت به خروج از اتحادیه اروپا تصمیم به جدایی از بروکسل گرفتند و مذاکرات دو ساله خروج ماه مارس ۲۰۱۷ آغاز شد، اما تاکنون با پیشرفت اندکی داشته است.
در صورتی که تا پایان ماه مارس ۲۰۱۹ لندن و بروکسل به توافقی نرسند و ضرب‌الاجل توافق هم تمدید نشود، انگلستان به صورت آنی اتحادیه اروپا را ترک می‌کند، بی‌آنکه تکلیف جزئیات روابط اقتصادی طرفین روشن شود. اندیشکده‌ها و مراکز اعتبارسنجی اقتصادی درباره تبعات وخیم چنین سناریویی هشدار داده‌اند.
در این میان دیروز جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس، دونالد توسک رئیس شورای اروپا را متهم کرد با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود به نخست‌وزیر و مردم انگلیس توهین کرده است. وزیر امور خارجه انگلیس در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی تاکید کرد: "ما باید در گفت‌وگو لحنی شایسته داشته باشیم. توهین کردن به نخست‌وزیر و مردم انگلیس در شبکه‌های اجتماعی، روشی نیست که بتوانیم بر وضعیت دشوار کنونی فائق آییم و مشکلات را حل کنیم."

https://siasatrooz.ir/vdcewp8zfjh87zi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی