سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۰
کد مطلب : 108026

میهمان ناخوانده شبه قاره

ولیعهد سعودی که در داخل شرایط چندان مطلوبی ندارد و از یک سو با اعتراض‌ها و مخالفت‌های شاهزادگان مواجه است و از سوی دیگر فشارهای جهانی برای پایان جنگ یمن شدت گرفته سفری دوره‌ای به شرق را آغاز کرده است. سفر بن سلمان شامل توقف‌هایی در چین و هندوستان، مالزی، اندونزی و پاکستان بوده است این سفر که البته بخش‌های مالی و اندونزی آن حذف شده است در حالی صورت پس از پاکستان در مقصد هند ادامه دارد که در باب آن چند نکته قابل توجه است. اعتراض های مردم پاکستان، هند، مالزی، اندونزی به سفر بن سلمان عدم مشروعیت و شکست سیاست ترمیم چهره وی نزد ملت‌ها را نشان می‌دهد .
پرونده سیاه حقوق بشری بن سلمان از جمله قتل خاشقجی و نیز جنایات او در یمن و البته سازشکاری وی با صهیونیست‌ها از دلایل انزجار مردمی از وی است چنانکه دهلی نو پایتخت هند شاهد برگزاری تظاهرات گسترده در اعتراض به سفر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی بود. منابع خبری از لغو سفر بن سلمان به مالزی و اندونزی گفته اند. لغو این سفرها به دلیل اعتراض‌های مردمی و نارضایتی از سازشکاری سعودی صورت می گیرد. مواضع ضد صهیونیستی ماهاتیز محمد که مانع ورود تیم ورزشی صهیونیست‌ها به مالزی شد سندی بر این مسئله است نکته دیگر آنکه سفر بن سلمان به پاکستان نه برای کمک به این کشور بلکه در چارچوب ایجاد شکاف درون ساختار پاکستان و نیز محروم سازی پاکستان از ظرفیت‌های کشورهای همسایه بوده است چنانکه در گذشته نیز عربستان از موانع یکپارچگی سیاسی و ملی پاکستان بوده است.
بسیاری از مردم این کشور بر این عقیده‌اند که عربستان با وعده‌های مالی سعی دارد پاکستان را شریک جنایات خود در یمن ساخته در حالی که همزمان سعی دارد این کشور را شریک جنایات تروریستی خود سازد که نمود آن حمله تروریستی در زاهدان است. اما در باب سفر بن سلمان به هند نیز نکات متعددی مطرح است. بسیاری تاکید دارند سفر بن سلمان به هند به عنوان یکی از قدرت‌های نوظهور برای سرپوش گذاشتن بر وضعیت بحرانی میلیون‌ها کارگر هندی در عربستان که نهادهای حقوق بشر از وضعیت بحرانی آنها خبر داده‌اند سیاست عربستان در شبه قاره نه دوستی بلکه تهدید و ارعاب است چنانکه همزمان با سفر بن سلمان به منطقه شاهد دو حمله تروریستی یکی در زاهدان و دیگری در کشمیر بوده‌ایم.
عاملان این جنایات وابسته به سعودی هستند عربستان با سیاست تهدید به دنبال باج خواهی از این کشورهاست عربستان با ادعای سرمایه گذاری و تامین نیازهای نفتی هند نقش مهره آمریکا برای دور ساختن هند از ایران را بازی می‌کند در حالی که عدم ثبات سیاسی و وابستگی عربستان به آمریکا، از این کشور شریکی غیر قابل اعتماد برای کشورها ساخته و هند و پاکستان باید مراقب وعده های آن باشند در همین حال عربستان از دورن با بی ثباتی سیاسی و درگیری‌های شدید شاهزادگان مواجه است و لذا نمی‌تواند شریک قابل اعتمادی از جمله برای هند و پاکستان باشد. در مجموع می‌توان گفت که بن سلمان هر چند وعده‌های اقتصادی بسیاری به هند و پاکستان داده اما در نهایت میهمانی ناخوانده است که ضررهایش بیش از فایده آن برای این کشورهاست و اعتراض‌های مردمی به سفر او، خود سندی در تایید این واقعیت است.

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcewv8zpjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی