?>?> مسجد‌الاقصی میراث جهان اسلام | سیاست روز
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۸
کد مطلب : 97252
یونسکو بر ادعای صهیونیست‌ها مهر ابطال زد

مسجد‌الاقصی میراث جهان اسلام

مسجد‌الاقصی میراث جهان اسلام

درپی انصراف مکزیک از درخواست خود برای تغییر پیش‌نویس قطعنامه یونسکو درباره نفی ارتباط مسجدالاقصی با یهودیان، این نهاد جهانی رسما این طرح را بعنوان پیش‌نهایی قطعنامه پیشنهادی انتخاب کرد.
منابع خبری اعلام کردند سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تصویب کرد که طی آن مسجدالاقصی را یک مکان مقدس اسلامی دانسته و هرگونه ارتباط یهودیان با آن را نفی کرد.
پنجشنبه هفته گذشته یونسکو رای‌گیری درباره پیشنویس قطعنامه پیشنهادی تشکیلات خودگردان فلسطین، مصر، الجزایر، مغرب، لبنان، عمان، قطر و سودان درباره مسجدالاقصی را در دستور کار خود داشت.
سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل ملل متحد پیشنویسی را تصویب کرده بود که بر اساس آن، از نظر این نهاد جهانی مسجدالاقصی مکان مقدس مسلمانان است. تصویب این پیشنویس، با اعتراض شدید صهیونیست‌ها مواجه شد و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم از به تعلیق درآمدن روابط این رژیم با یونسکو خبر داد. این تنها جنجال ایجاد شده ناشی از تصویب پیشنویس پیشنهادی درباره مسجدالاقصی در یونسکو نبود.
مکزیک که یکی از کشورهای حامی پیشنویس پیشنهادی بود، دیروز طی بیانیه‌ای به بکار رفتن لفظ عربی «حرم الشریف» و «مسجدالاقصی» بجای لفظ انگلیسی آن یعنی «کوه معبد» اعتراض کرده و خواستار رای‌گیری دوباره شد.اما ساعاتی پس از این بیانیه، نماینده مکزیک در سازمان ملل اعتراض خود را پس گرفت و همین امر موجب صدور حکم برکناری وی از سوی دولت مکزیک شد.با تغییر نظر مکزیک، سرانجام هیئت اجرایی یونسکو این طرح را به عنوان پیشنویس نهایی قطعنامه اتخاذ کرده و قرار است روز پنجشنبه برای تصویب و صدور قطعنامه نهایی، به رای گذاشته شود.
خبر دیگر در باب فلسطین آنکه چهل و سومین نشست شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی امروز در تاشکند پایتخت ازبکستان آغاز به کار کرد.در مراسم افتتاحیه این نشست «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور موقت ازبکستان گفت: از اینکه برای برگزاری چهل و سومین نشست شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی شهر تاشکند را انتخاب کردید، صمیمانه کمال تشکر را دارم.میرضیایف» افزود: اطمینان داریم که این نشست برای حفظ سنن مقدس اسلام، تحکیم همکاری‌های متقابل بین کشورهای اسلامی، افزایش سطح زندگی و رشد کشورهای عضو سازمان مهم خواهد بود.وی اظهار داشت: شعار «آموزش و معارف – راهی برای صلح و سازندگی» موضوع اساسی این نشست است که توسط «اسلام کریم‌اف» رئیس جمهور فقید ازبکستان پیشنهاد شده است.
رئیس جمهور موقت ازبکستان خاطرنشان کرد: امروز وقتی که در جهان عوامل همچنان ستیزه‌جویی‌ها و تهدیدات گوناگون وجود دارد، آموزش و پرورش جوانان تحصیل‌کرده و با معرفت از اهمیت زیاد برخوردار است.میرضایف تاکید کرد: انتخاب موضوع شعار «آموزش و معارف – راهی برای صلح و سازندگی» برای این نشست بی دلیل نیست چون این نشست در سرزمین دانشمندان وعلمای بزرگ و نامداری همچون «امام بخاری، بهاءالدین مرغلانی، حکیم الترمذی، قفال ششی، بهاءالدین نقشبند و خواجه احرار ولی، محمد الخوارزمی و احمد الفرغانی، ابوریحان بیرونی و ابو علی ابن سینا، میرزا الغبیک و علیشیر نوایی» برگزار می‌شود. وی تاکید کرد: ما باید از ارزشها و فرهنگی واقعی اسلامی حمایت کنیم و کسانی‌ را که از اسلام در راه خونریزی و کشتار مردم بیگناه استفاده می‌کنند محکوم می‌کنیم.رئیس جمهور موقت ازبکستان با اشاره به نقش موسسات دینی در این کشور افزود: امروز در ازبکستان ۱۰ موسسه آموزش دینی از جمله دانشگاه دولتی اسلامی تاشکند و ۹ موسسه آموزش متوسطه دینی فعالیت می‌کنند.میرضایف با اشاره به شرایط موجود در کشور برای مسلمانان یادآور شد: اگر در زمان شوروی سابق نزدیک به ۱۳۰ نفر از مسلمانان به مناسک حج را انجام دادند اما در حال حاضر هر سال از ازبکستان بیش از ۵ هزار نفر از مسلمانان کشور عازم حج تمتع می‌شوند.سخنرانان دیگر نیز در این نشست بر این تاکید کردند که تمام اعضای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مخالف تروریسم هستند و ارتباط بین اسلام‌ و پدیده شوم تروریسم یک ادعای دروغین است. دین اسلام تمام اشکال تروریسم‌ را شدیدا محکوم می‌کند. اسلام یک دین بزرگ و مقدس است که انسان‌هارا برای دوستی، گذشت ، صلح و تسامح دعوت می‌کند.آنها همچنین خاطرنشان کردند: همه ما اطمینان داریم که باید به هرگونه اشکال تروریسم خاتمه داد.سخنرانان این نشست همچنین برای احقاق حقوق فلسطینیان و فشار آوردن بر رژیم صهیونیستی تاکید کردند. لازم به ذکر است در ماه‌های اخیر صهیونیست‌ها ابعاد جدیدی از اشعالگری در قالب شهرک سازی را آغاز کرده‌اند در حالی که بحران‌های منطقه‌ای و هوچیگری‌های رسانه‌ای غرب زمینه ساز در حاشیه قرار گرفتن مسئله فلسطین در محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان از جمله جهان اسلام شده است.

https://siasatrooz.ir/vdceww8o.jh8fni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی