?>?> وعده‌های من به مردم در شرایط صلح بود | سیاست روز
دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 112229
روحانی در آیین روز ملی صنعت پتروشیمی:

وعده‌های من به مردم در شرایط صلح بود

وعده‌های من به مردم در شرایط صلح بود

رئیس‌جمهور گفت: برخی به دولت دوازدهم خطاب می‌کنند که آن وعده‌هایی که به مردم دادید چرا نمی‌توانید عمل کنید؟ خب ما در شرایط صلح آن قول‌ها را دادیم.
حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور پس از بازدید از نمایشگاه تازه‌ترین تولیدات و دستاوردها، فناوری‌های‌نو و پژوهش‌های جدید در حوزه پتروشیمی که به مناسبت روز صنعت پتروشیمی برپا شده است، اظهار کرد: در شرایط فشار و تحریم دشمن، مسیر و راهی را که صنعتگران و کارآفرینان ما انتخاب کردند، به خوبی توانستند ادامه مسیر دهند و این یک افتخار بزرگ برای تاریخ کشور ماست.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: بنده در این جا به صراحت عرض می‌کنم که دوران تحریم و فشار نسبت به ملت ایران به سر خواهد آمد، به این دلیل که بدخواهان و دشمنان ما متوجه شدند با فشار حداکثری نمی‌توانند ما را وادار به تسلیم کنند.
وی متذکر شد: همه هدف آنان این بود که ما سر میز مذاکره برویم تا هر چه آنان بگویند، ما قبول کنیم اما این کار در ایران اسلامی ما نشدنی است و مردم ما در سال ۹۷ و ۹۸ و مخصوصاً از ۱۳ آبان سال گذشته که فشارهای حداکثری بر ما وارد شد، در این مدت به خوبی ایستادگی و مقاومت کردند. رئیس جمهور با بیان اینکه پیداست که شرایط عادی با شرایط جنگ متفاوت است، اظهار داشت: برخی به دولت دوازدهم خطاب می‌کنند و می‌گویند که آن قول‌هایی که در ابتدای دولت دادید، چرا عین آن قول‌ها عملیاتی نمی‌شود؟ ما در شرایط صلح آن قول‌ها را داده بودیم اما بعداً وارد یک جنگ شدیم و این جنگ را ما انتخاب نکردیم، شروع نکردیم و حتی ما به طرف مقابل بهانه هم ندادیم بلکه آنان این جنگ را آغاز کردند و به دنبال آن بودند که قامت استوار ملت بزرگ و فرهیخته ما را بشکنند.
وی بیان کرد: این حرف منطقی نیست که برخی که با دولت خرده فرمایش دارند، بگویند شما در سال ۹۵ و ۹۶ چه وعده‌هایی دادید و چرا در فروردین ۹۸ لحن شما فرق کرده است. آن شرایط، شرایط صلح بود اما الان در شرایط جنگ هستیم و شرایط جنگ، شرایط خودش را دارد و در همه دنیا شرایط جنگ، شرایط ویژه خودش را دارد.
روحانی افزود: ما توانستیم تورم شدیدی را که پایان سال گذشته آغاز شد، در اردیبهشت مهار کنیم و نگذاشتیم که با آن سرعت حرکت کند که به معنای ناموفق بودن دشمن است.
وی با اشاره به اینکه همه رهبران بزرگ دنیا در خارج از کشور در ملاقات با ما به صراحت اعلام می‌کنند آمریکا هم اشتباه کرده و هم ناموفق بوده است، گفت: نزدیکترین دوستان آمریکا این مطلب را به ما می‌گویند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: مردم ما به خوبی می‌فهمند که چه کسی به آنان فشار آورده است و این افراد چه کسانی هستند. اگر ما آغازگر این جنگ بودیم، ممکن بود ما مورد سوال و ایراد قرار می‌گرفتیم اما ما تعهدات خودمان را به خوبی عمل کردیم.
وی با بیان اینکه اولین عاملی که ما را موفق کرده، حضور شجاعانه مردم در صحنه است، افزود: مردم راه خودشان را تشخیص دادند. دوست را از دشمن به خوبی تشخیص دادند و علیرغم آنکه دشمنان ابزار و وسایل مختلفی از لحاظ تبلیغاتی در اختیار دارند، اما نتوانستند ملت ما را منحرف کنند.
روحانی با اشاره به اینکه سرداران جبهه اقتصاد عامل دوم موفقیت کشور هستند، خاطرنشان کرد: این افراد در مرز آمدند و این بار را بر دوش گرفتند. دشمنان فکر می‌کردند که اگر درآمد نفت خام ما را کاهش دهند، درآمد ارزی ما دچار اختلال می‌شود و روی نفت خام فشار آوردند اما همه صنعتگران و کارآفرینان ما تلاش‌های زیادی کردند و در میان درآمدهای صادراتی غیر نفتی ما پتروشیمی در خط مقدم است. روحانی با اشاره به اینکه کلمه جهش لایق حرکت صنعت پتروشیمی است، اظهار داشت: وقتی ما در صنعتی از کلمه جهش استفاده می‌کنیم به این معناست که حرکت آن صنعت از حالت عادی بسیار سریع‌تر و شتابان‌تر است و این صنعت راه نمی‌رود بلکه شتابان و با جهش حرکت می‌کند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه وقتی می‌گوئیم در نفت و گاز به دنبال خام فروشی نباشیم یکی از راه‌هایش توسعه صنعت پتروشیمی است، گفت: به مهندس زنگنه می‌گفتم آیا این شوقی که در پتروشیمی وجود دارد در ساخت پالایشگاه هم هست؟ گفتند در پالایشگاه در این حد نیست زیرا سود در اینجا بیشتر از پالایشگاه است ولی به هر حال ما در زمینه خام فروشی همه جا باید اقدام کنیم.
روحانی ادامه داد: باید در دو بخش پتروشیمی و صنایع پتروشیمی سرمایه گذاری را تقویت کنیم. در افتتاح‌ها کامل دیده می‌شود که محصولات پتروشیمی چطور در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد. گاهی مصرف کننده معمولی نمی‌تواند از محصولی استفاده کند و ما باید تا وقتی محصول نهایی به دست مردم می‌رسد تلاش کنیم.
وی افزود: خبر خوشحال کننده‌ای که آقای زنگنه داد این بود که در زمستان امسال دست ما برای گاز به قدری باز بود که به پتروشیمی‌ها فشار نیاوردیم. این هم خبر بسیار خوبی بود. در سال‌های آینده هم همینطور خواهدبود. ما دیگر روی به خود متکی شدیم و می‌توانیم گاز مصرفی کشور و خوراک پتروشیمی‌ها را تأمین کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که در صادرات این محصول چه گام‌هایی باید برداشته شود؟ بحث شد که ما تعرفه ترجیحی را به کار بگیریم. با کشورهای مختلف، چه اوراسیا چه کشورهای مختلف و چه کشورهایی که هفته‌های اخیر در مورد تعرفه‌های ترجیحی با آنها صحبت کردیم، می‌توانیم تعامل کنیم و این قدم بزرگی بوده و لازم است در صنعت، وزارت بازرگانی، کمیسیون‌های مشترک و تمام دولت تلاش‌هایی در این زمینه انجام شود.
روحانی ادامه داد: مسئله بعدی که ما باید در دولت آن را بحث کنیم، موضوع گمرکات است و من از آقای زنگنه می‌خواهم این موضوع را در هیئت دولت مطرح کند تا با بحث در این زمینه مشکل حل شود. صنعتی که به این حد به کشور کمک می‌کند و بار سنگین اقتصاد ملی را بر دوش می‌کشد، باید مشکلاتش در گمرک حل شود. باید مشکلاتی که هست را حل و فصل کنیم.
وی اظهار داشت: در زمینه مالیات و به ویژه در بحث مالیات بر ارزش افزوده نیز مشکلاتی وجود دارد که هر دوی این بخش‌ها مرتبط با وزارت اقتصاد و دارایی است که باید این موضوع را نیز حل کنیم
رئیس‌جمهور تاکید کرد: رسانه ملی و به طور کلی تمامی رسانه‌های کشور باید جهش دوم و سوم را تبلیغ کنند. این اقدامات برای جامعه ما امیدواری ایجاد می‌کند. نسل جوان، دانشجویان و مهندسانی که در دانشگاه تحصیل می‌کنند نسبت به آینده خود فکر و دغدغه دارند، وقتی حس می‌کنند در صنعت پتروشیمی تحول بزرگی رخ داده، امیدوار می‌شوند.
روحانی افزود: خودکفایی در بخش‌های مختلف مهم و ارزشمند است و باید نسل جوان و شرکت‌های دانش بنیان دعوت شوند تا تحول در این زمینه‌ها آفریده شود.

https://siasatrooz.ir/vdceww8zojh8zwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی