يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۵
کد مطلب : 115037

فرصت طلایی دولت

در پی سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار برخط هیئت دولت با ایشان که به مناسبت هفته دولت انجام شد...

در پی سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار برخط هیئت دولت با ایشان که به مناسبت هفته دولت انجام شد لازم بود که درباره عملکرد دولت در ماههای اخیر تاکنون نقدی بزنیم. سال پایانی دولت تدبیر و امید است و این سال را باید فرصت طلایی برای خود بداند.
جدای از همه اشتباهاتی که دولت در طول ۷ سال دوره خود داشته است، منصفانه خواهد بود که از عملکرد او در چند ماه گذشته قدردانی شود.
به نظر میرسد دولت تازه متوجه شده است پس از ۷ سال چه کند. در طول ۷ سال گذشته نگاه دولت به نتایج اقتصادی برجام بود، به همین خاطر از توجه دولت تدبیر و امید به ظرفیتهای داخلی کاسته شده بود، انتظار دولت در این مدت، به اقتصاد کشور ضرباتی را وارد کرد در حالی که اگر از ابتدای روی کار آمدن دولت آقای روحانی، به داخل بیشتر توجه شده بود، شرایط اقتصادی بسیار مطلوبتر و قابل تحمل تر مینمود. این مهم را اقتصاددانان بارها تأکید کردند اما متأسفانه توجهی به این توصیهها نشد. پس از امضای توافق برجام، چشم امید به آثار این پیمان بود، قرار بر این بود که برجام گشایشهای اقتصادی بزرگی را برای کشور به ارمغان بیاورد و اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم بهبود یابد و رونق اقتصادی ایجاد شود. هدف اصلی برجام تنها همین بود که تحریمهای اقتصادی و بانکی و نفتی برچیده شود، وعدهای که از سوی دولتمردان داده شده بود. هیچ دستاورد دیگری را نمیتوان برای برجام متصور بود، اگر برخی مسئولین پس از شکست دستیابی به دستاوردهای اقتصادی توافق هستهای، برای آن دستاوردسازی کردند، برای آن بود که بتوانند بار سنگین مطالبات اقتصادی توافق را کاهش دهند.
رهبر معظم انقلاب نیز بارها در پاسخ به دستاورد سازیها فرموده بودند که هدف مذاکره و توافق هستهای لغو همه تحریمهای اقتصادی بود، بی آبرو کردن آمریکا در بحث برجام هدف توافق نبود.
پس از آن که ترامپ از توافق هستهای خارج شد با توجه به این که تا پیش از آن نیز به تعهدات برجامی خود پایبند نبود، تحریمهای اقتصادی علیه ایران را ادامه داد و حتی به آن افزود.از فروش نفت ایران جلوگیری کرد و پولهای نفت فروخته شده به مشتریان نیز بلوکه شد.
اکنون ایران میلیاردها دلار بابت فروش نفت، از چندین کشور از جمله کره جنوبی، ژاپن و هند طلبکار است.
فشارهای سیاسی، اقتصادی و تهدیدات نظامی از سوی آمریکا افزایش یافت و در این راه، جمهوری اسلامی ایران مقاومت فعال را برگزید، راهبردی که رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را توصیه و تأکید کردند. شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان شرایط را تغییر داد، به گونهای که این ویروس خود باعث تحرک بیشتر در میان مسئولین کشورمان از هر قوهای شد.
پس از روی کار آمدن مجلس یازدهم نیز موتور مجلس شورای اسلامی با قوت بیشتری به کار افتاد و سیاستهای اعمالی مجلس یازدهم نیز توانست به کمک دولت بیاید. قوه قضاییه نیز با اقدامات در خور توجه و انقلابی در مبارزه با مفاسد اقتصادی و البته جلوگیری از تعطیلی کارخانهها و مراکز تولیدی و حمایت حقوقی و قضایی از تولید کنندگان، سهم بسزایی در یاری دولت در مسیر عبور از شرایط بحرانی تحریمها و تبعات ویروس کرونا داشت.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از ارتش و سپاه گرفته تا نیروی انتظامی و بسیج و گروههای جهادی پای کار آمدند و یک بسیج ملی برای حراست و حفاظت از ایران و انقلاب شکل گرفت.
آمریکا و اروپا تصورشان بر این بود که با تزویج تبعات ویروس کرونا با فشار حداکثری به ایران، کار تمام است و جمهوری اسلامی تحمل این فشارها را نخواهد داشت، یا تن به مذاکره و قبول شرایط آمریکا میدهد یا از درون فرو میپاشد. اما جمع همه عوامل درونی، از هر دو پیش بینی فراتر رفت و باعث شد تا مقاومت فعال کار آمدی خود را نشان دهد.
دولت نیز خود را با شرایط وفق داد و در واقع از سیاستهایی تبعیت کرد که از سوی مقام معظم رهبری اعلام و ابلاغ شده بود.
در حالی که در بسیاری از کشورهای دنیا به خاطر شیوع ویروس کرونا اوضاع معیشتی نابسامان گشت و کمبودهای اساسی در کالاها و اجناس بهداشتی و خوراکی نمود پیدا کرد، اما تلاش شبانه روزی همه دستگاهها از جمله دولت از بروز چنین اتفاقی در ایران جلوگیری کرد.
مسیری که اکنون در پیش گرفته شده است باید ادامه پیدا کند، کوچکترین تصمیم اشتباه از سوی دولت میتواند راه درستی که برگزیده شده را به بیراهه ببرد، طرحها و برنامههایی که اکنون از سوی دولت ارائه میشود، باید دقیقاً کارشناسی شده و سپس عملیاتی شود. به نظر میآید، راه درست است و باید ادامه پیدا کند. همدلی، همگرایی و همکاری همه قوا و دستگاههای حاکمیتی و مردم دست فرمان درستی است که قطار انقلاب را بر روی ریل قرار داده و نباید از این ریل خارج شود.
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای هیئت دولت به فرازی از سخنان امیرالمؤمنین علی علیهالسلام مبنی بر اینکه اگر مؤمنان دست از یاری یکدیگر بردارند شکست میخورند اشاره کردند و افزودند؛
«این درسی برای بشریت و همه مؤمنان است و امروز نیز که دشمن بهطور دائم در حال طراحی است، در مقابل آن باید نقشه و برنامه داشت.»کنند.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcexn8zfjh8z7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی