?>?> دور زدن مصوبه پارلمان عراق از دروازه ناتو | سیاست روز
جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
کد مطلب : 117215
دبیر کل پیمان اتلانتیک شمالی از افزایش نیروها در عراق خبر داد

دور زدن مصوبه پارلمان عراق از دروازه ناتو

دور زدن مصوبه پارلمان عراق از دروازه ناتو

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در حالی گفته است که این ائتلاف قصد دارد نیروهای خود در عراق را به چهار هزار نفر برساند که بسیاری از شخصیت‌های دینی و سیاسی عراق این اقدام را دور زدن مصوبه پارلمان برای اخراج نیروهای آمریکایی و استمرار اشغال کشورشان دانسته‌اند.
از زمان ترور سرداران مقاومت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی و همرزمانشان در تروریسم دولتی آمریکا، مطالبه مردم و جریان های سیاسی اخارج نیروهای آمریکایی از کشورشان بوده که مصوبه پارلمان عراق در این چارچوب صورت گرفت. اکنون یک سال از آن زمان می گذرد و آمریکا از اجرای این مصوبه خودداری می کند اکنون با شدت گرفتن اعتراض های مردمی، آمریکا با برگه ناتو وارد میدان دور زدن مصوبه پارلمان شده است چرا که بخش عمده ای از نیروی ناتو را آمریکا تشکیل می دهد.
در همین چارچوب دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که این سازمان به دنبال افزایش نیروهای خود در عراق از ۵۰۰ نفر به چهار هزار نفر است.«ینس استولتنبرگ» در این ارتباط گفت: «مأموریت ما در عراق به شکل تدریجی گسترده خواهد شد». او مدعی شد مأموریت این نیروها آموزشی است. ادعای مبارزه ناتو با تروریسم در حالی مطرح می شود که ارتش سوریه پس از کشتن چهار عنصر داعشی در حمص، یک انبار مهمات کشف کرد که در آن سلاحهای ساخت ناتو وجود داشت.
در همین حال ناتو حاضر به پذیرش استقلال نظامی کشورها نیست که تحریم ترکیه به دلیل خرید اس ۴۰۰ نمودی از آن است. مسئله ای که انتقاد ترکیه را در برداشته است چنانکه حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه با اشاره به تاثیری که تحریم‌ها علیه این کشور بر ناتو می‌گذارد، گفت این اتحاد زمانی قدرتمند است که اعضا و متحدان آن قدرتمند باشند.
در این میان در واکنش به ادعاهای ناتو، اتحادیه علمای استان دیالی عراق در بیانیه‌ای، تصمیم ناتو برای افزایش نیروهای خود در عراق را اشغالگری نامید.به نوشته وبگاه المعلومه، در این بیانیه آمده است: «هرگونه افزایش نیروهای ناتو در عراق پذیرفته نیست و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد. کشورمان نیروهای نظامی بسیاری دارد که می‌توانند هرگونه تهدید تروریستی علیه امنیت شهروندان را دفع کنند.»
اتحاد علمای استان دیالی عراق تأکید کرد که تصمیم ناتو چند هدف دارد که یکی از آن‌ها تلاش برای اشغال عراق تحت نام یک سازمان بین‌المللی از سوی آمریکا است، چرا که عمده نیروهای ناتو را آمریکایی‌ها تشکیل می‌دهند.در این بیانیه با اشاره به مصوبه سال گذشته پارلمان عراق در خصوص خروج نیروهای خارجی گفت که این مصوبه تصمیم کل مردم بود و هرگونه تصمیمی برای افزایش نیروهای خارجی نقض حاکمیت ملی عراق است.
بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی عراق تأکید دارند که نیروهای ناتو، تحت فرماندهی آمریکا قرار دارند و حضور آنان به معنای تداوم اشغالگری آمریکاست. در همین حال عضو شورای عشایر نینوی ضمن رد حضور نیروهای ناتو در عراق گفت که باید دولت این کشور با آن مقابله و آن را رد کند.«احمد الحدیدی» عضو شورای عشایر نینوی تأکید کرد که هر گونه حضور نیروی خارجی در خاک عراق، اشغالگری بوده و مردود است.الحدیدی به پایگاه خبری المعلومه گفت که اطلاعات حاکی از این است که نیروهای ناتو در خاک عراق افزایش خواهد یافت و دولت عراق باید با آن مقابله و آن را رد کند.
تحرکات ناتو برای افزایش نفوذ در عراق در حالی صورت می گیرد که منابع خبری در عراق از حمله‌ای جدید به کاروان نظامیان آمریکا در جنوب عراق خبر می‌دهند.کانال تلگرامی «صابرین»، نزدیک به گروه‌های مقاومت در عراق گزارش داد که این کاروان متعلق به نظامیان ایالات متحده بوده و حین عبور در شهر «الناصریه» مرکز استان «ذی‌قار» هدف حمله قرار گرفته است.در ماه‌های اخیر حمله به کاروان‌های حامل تجهیزات لجستیک برای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه‌های نظامی مختلف در عراق افزایش یافته است. این کاروان‌ها عمدتا از مرز سوریه در غرب یا مرز کویت در جنوب، وارد عراق می‌شوند. لازم به ذکر است آمریکا به دنبال جا به جایی داعش در مرزهای عراق و سوریه است تا به تداوم بحران مدیریت شده در منطقه دست یابد چنانکه در دوران اوباما رسما اعلام شد که هدف آمریکا نه نابودی داعش بلکه مدیریت آن در جهت منافع آمریکاست. 

https://siasatrooz.ir/vdcezf8znjh8zwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی