?>?> قطع آب مشترکان پرمصرف روی میز هیات دولت | سیاست روز
پنجشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۳
کد مطلب : 91951

قطع آب مشترکان پرمصرف روی میز هیات دولت

قطع آب مشترکان پرمصرف روی میز هیات دولت

تصمیم‌گیران ارشد حوزه آب در وزارت نیرو از نوبت‌بندی آب در تهران منصرف شده و قصد دارند برای مدیریت مصرف آب در تابستان افت فشار را در نقاط مختلف تهران اجرایی کنند اما نکته‌ای که وزیر نیرو به دنبال آن است اخذ مجوز قانونی برای قطع آب مشترکان پرمصرف است که ظاهرا روزهای نهایی خود را برای تصویب می‌گذراند.
به گزارش فارس، سال گذشته بحران آب آنقدر جدی شد که رئیس‌جمهور هم درباره آن سخن گفته و اعلام می کند: «همه مردم ایران باید بدانند ما باید در مساله آب هم صرفه‌جویی کنیم و هم به طریق علمی از آب استفاده کنیم».
این مطالب در حالی عنوان شد که سال گذشته مسئولان وزارت نیرو درصدد بر آمدند تا هر طور شده نوبت‌بندی آب را حداقل در تهران عملیاتی و اجرا نکنند به همین منظور تلاش شد با تدابیری مانند قطع آب مشترکان پرمصرف و افت فشار در برخی نقاط، وضعیت مصرف آب را تا حد امکان سامان دهند. افت فشار آب در برخی نقاط تهران به خصوص مناطق شرق اعمال شد و چندان هم با واکنش مشترکان مواجه نشد، اما قطع آب مشترکان پر مصرف که اتفاقا تعداد آنها نیز کم نیست وزارت نیرو را با چالشی اساسی مواجه کرد.
اگر چه چند هفته‌ای این برنامه به طور آزمایشی اجرا و محدودیت‌هایی برای حدود ۳۰۰۰ مشترک پرمصرف اعمال شد، بدین ترتیب که آب آشامیدنی مشترکان پرمصرفی که بیشتر از ۵۰ متر مکعب یعنی ۲/۵ برابر متوسط مصرف استفاده کنند از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ قطع شد.
در تهران برخی انشعاب‌های مسکونی بیش از ۲۰۰مترمکعب در یک دوره مصرف می‌کنند این یعنی ۱۰ برابر یک مشترک معمولی، بنابراین سال گذشته تصمیم گرفته‌ شد برای اینکه مشترکان بدانند موضوع جدی است آب این مشترکان برای چند ساعت با محدودیت مواجه شد. 

لحظات پایانی تعیین تکلیف قطع آب مشترکان پرمصرف در دولت
اما موضوع حائز اهمیت برای وزارت نیرو این بود که قطع آب باید دارای مجوز باشد، به همین دلیل از سال گذشته این موضوع در برنامه این وزارتخانه قرار گرفت و ظاهرا اخذ مجوز این برنامه لحظات آخر و نهایی خود را سپری می‌کند.
براساس پيگيري‌هاي صورت گرفته قرار است تا هيات دولت در‌خصوص قطع آب مشترکان پرمصرف تصمیم‌گیری ‌کند، البته ممکن است مصوبه دولت با پیشنهاد وزارت نیرو تفاوت‌هایی داشته باشد، زیرا در جریان بررسی کمیسیون‌های دولت که با حضور مسئولان وزارت نیرو برگزار شد برای انجام برخی تغییرات توافق‌ شده است.
اگر چه شرکت آب و فاضلاب استان تهران با صرف هزینه های گزاف در اطلاع‌رسانی خود سال گذشته سعی کرد از طریق فرهنگ سازی مصرف آب را در منازل مسکونی که مصرفشان بالاست،کاهش دهد اما در این بخش موفق نشده است.
محمد پرورش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیشتر در این خصوص گفته بود که حدود ۹هزار انشعاب مسکونی در تهران داریم که بالای ۴۰مترمکعب در یک دوره آب مصرف می‌کنند اینها باید متوجه شوند که مصرفشان واقعا خارج از عرف است،آن‌هم برای شهری مثل تهران که تامین آب برایش واقعا مشکل است.
بنابراین گزارش، به‌ طور معمول ۷۰درصد آب تهران از آب‌های سطحی و ۳۰درصد آن از چاه‌ها تامین می‌شود البته با توجه به مشکلات کاهش بارش، این نسبت به‌هم‌ریخته است و ۵۰، ۵۰ شده است.
از آنجا که سدهای تأمین‌کننده آب تهران با توجه به ریزش مطلوب باران در فروردین‌ماه سال‌جاری هنوز وضعیت چندان مطلوبی ندارند و علی‌رغم اینکه تمهیداتی از قبیل حفر چاه‌ و رساندن آب سد ماملو به تهران صورت گرفته است، مسئولان ارشد وزارت نیرو تصمیم گرفته اند که مدیریت مصرف آب در سال‌جاری برای تهران را بیش از پیش اعمال کنند. اگر چه مقامات ارشد وزارت نیرو و معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در آخرین جلسات خود با مقامات مسئول آبفای کشور و تهران به آنها اعلام کرده‌اند که مدام بر کمبود آب تاکید نکنند اما به تازگی تصمیم بر این شده که شرکت آب و فاضلاب استان تهران بحث نوبت بندی آب در تهران را به طور کلی از برنامه خود حذف کند و برنامه افت فشار را در سرلوحه کار خود قرار دهد.
بنابراین گزارش،شرکت آب و فاضلاب استان تهران اگر چه افت فشار را در دو سال گذشته در برخی نقاط تهران به خصوص مناطق شرق تهران با نصب دستگاه‌هایی اعمال کرده اما ظاهرا این موضوع قرار است مناطق بیشتری از تهران را در بر بگیرد و در کنار این برنامه با اخذ مجوز قانونی از دولت آب مشترکان پرمصرف را قطع کند.

https://siasatrooz.ir/vdcezo8o.jh8zni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی