سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۴
کد مطلب : 109115
پیشنهاد روی میز ظریف برای معاهده عدم تعرض با همه کشورهای منطقه:

فتنه‌افروزی‌های آمریکا به زوال می‌رود

فتنه‌افروزی‌های آمریکا به زوال می‌رود

درحالی سفرها و رفت و آمدهای دیپلمات‌های ایرانی به کشورهای منطقه زیاد شده که وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی از پیشنهاد پیمان منطقه‌ای عدم تجاوز خبر داده که به باور ناظران سیاسی در صورت همراهی کشورهای همسایه این پیشنهاد می‌تواند دژی محکم در برابر تاثیر سیاست خصمانه و فتنه‌افروزی و اختلاف‌افکنی بین مذاهب کشورهای منطقه باشد. محمدجواد ظریف که به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات عراقی به بغداد سفر کرده با انتشار تصاویری، در توئیتی نوشت: در عراق حضور دارم. دیدارهایی مهم و سازنده با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس مجلس، وزیر خارجه و رهبران دو ائتلاف پارلمانی برگزار کردم و پیمان منطقه‌ای عدم تجاوز را پیشنهاد کردم. همسایگان در اولویتند.
وزیر خارجه ایران دیدارهایش در عراق را سازنده خواند و گفت: در این سفر پیمان منطقه‌ای عدم تجاوز را پیشنهاد کرده است. وی در هفته‌های اخیر به روسیه، ترکمنستان، هندوستان، ژاپن، چین و پاکستان سفر کرده است. از سوی دیگر سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران از روز یکشنبه سفر دوره‌ایش به سه کشور منطقه خلیج‌فارس (عمان، کویت و قطر) آغاز کرد. فتنه‌افروزی‌های آمریکا و متحدانش و تبدیل شدن منطقه به ویژه عراق و سوریه در یک مقطع زمانی به جولانگاه تروریست‌های وهابی - تکفیری در حالی است که ناظران سیاسی بر این باورند در صورتی که کشورهای همسایه و منطقه با پیشنهاد ظریف مبنی بر پیمان منطقه‌ای عدم تجاوز موافقت کنند، بسیاری از تاثیر بسیاری از آتش‌افروزی‌های آمریکا و متحدانش از جمله سران سعودی، بحرینی و اماراتی و رژیم غاصب صهیونیستی بکاهد. سناریو و فتنه‌افروزی آمریکا و متحدانش موجب تجاوز سران سعودی به یمن، آشفتگی در کشورهای منطقه و حتی اختلاف میان مذاهب را رقم زده است، بطور مثال سران سعودی درحالی ایران را به حمایت از تروریست معرفی می‌کنند که خودشان بر سر مردم بی‌گناه یمن بمب می‌اندازند و از طرفی دلارهایشان را خرج پرورش تروریست در منطقه می‌کنند، آن وقت ایران را که نقشی مهم در ثبات و صلح و البته تارو مار شدن تروریست‌ها در منطقه دارد را به فتنه‌افروزی متهم می‌کنند؛ به تازگی نیز سعود کاتب معاون وزارت خارجه سعودی در امور دیپلماتیک در تلاش برای فریب افکارعمومی از جنگ افروزی‌های کشورش در یمن و سوریه و دخالت‌های ریاض در کشورهای لیبی، الجزایر و سودان و گسترش دادن بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه با حمایت از گروه‌های تروریستی و بدون توجه به مبارزه ایران با تروریسم در راستای برقراری ثبات در منطقه مدعی شد: جلوگیری از خطرات جنگ در منطقه در دست نظام ایران است که می‌تواند اینکار را با پایبندی خود به قوانین و منشورهای بین‌المللی و دست برداشتن از دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه و حمایت از شبه‌نظامیان و گروههای تروریستی که بدنبال برهم زدن امنیت و ثبات منطقه هستند، انجام دهد.
وی درباره موضع کشورش درقبال طبل جنگ در منطقه مدعی شد: عربستان تمایل زیادی به حفظ امنیت و ثبات منطقه دارد و دست خود را بارها برای صلح و روابط حسن همجواری دراز کرده است و اگر ایران راهی برعکس آن را انتخاب کند، عربستان آمادگی کامل برای دفاع از خود و مقابله قاطع و قوی با نظام ایران را دارد. حالا و بویژه بعد از تشدید تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا، دیپلمات‌های کشورمان با وجود تاخیر و دلخوشی بیش از اندازه به برجام به این نتیجه رسیدند که باید زودتر از این همسایگان را برای توسعه مراودات سیاسی و تجاری در اولویت قرار می‌دادند؛ البته این مثال که ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است، مصداق این رایزنی و تاکید بر گسترش مناسبات با کشورهای منطقه است. همزمان با تشدید تروریسم اقتصادی دولت ترامپ علیه ملت ایران و تهدیدهای گاه و بیگاه بولتون و جنگ طلبان کاخ سفید، رایزنی‌های سکاندار دستگاه دیپلماسی با برخی کشورهای مهم و شرکای اقتصادی ایران و تعدادی از خریداران نفت که با دستورالعمل جدید دولت آمریکا دیگر معافیت‌های سابق را برای خرید نفت ایران ندارند، آغاز شد. یک روز قبل از اعلام این بیانیه ظریف به منظور دیدار و گفت‌وگو با همتای روس خود راهی مسکو شد و ۱۸ اردیبهشت‌ماه با سرگئی لاوروف دیدار و نامه حسن روحانی به ولادیمیر پوتین در اعلام تصمیم جدید ایران را تسلیم وی کرد. نامه‌های حسن روحانی به دیگر اعضای باقیمانده در برجام (فرانسه، انگلیس، چین و آلمان) هم همان روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه توسط عراقچی به سفرای این کشورها در تحویل داده شد. در واقع کلید این رایزنی‌ها از مسکو زده شد و چهار روز بعد (یکشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه)‌ ظریف راهی عشق‌آباد شد و ۲۳ اردیبهشت‌ماه با «قربانقلی بردی محمداف» رئیس‌جمهور و «رشید مردوف»‌ وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را بررسی کرد. همکاری در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی، مسائل منطقه‌ای به ویژه درخصوص افغانستان، برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، سفر رئیس‌جمهور ترکمنستان به ایران، همکاری‌های ترانزیتی و ریلی، همکاری در حوزه انرژی و برق، اتباع زندانی در دو کشور و دریای خزر نیز از جمله موضوعات و محورهای گفت‌وگوی ظریف و «رشید مردوف» وزیر خارجه ترکمنستان بود. وزیر خارجه ایران پس از ترک عشق‌آباد راهی دهلی نو شد تا با «سوشما سواراج» همتای هندی خود دیدار کند و در این سفر مواضع ایران در قبال برجام بعد از تصمیم اخیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در توقف برخی تعهدات برجامی را تبیین کرد. ظریف پس از دیدار با همتای هندی اظهار داشت: ما این روزها برای شرکای نزدیک منجمله روسیه مواضع ایران را تبیین کردیم، اینجا در هند نیز این مواضع تبیین شد، در این جلسه بحث اهمیت اجرای برجام و اینکه ایران باید از منافع برجام بهره‌مند شود و اقدامات لازم در این راستا صورت بگیرد، توسط وزیر خارجه هند تأکید شد و ما هم تأکید کردیم که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برجام اقدامات (اخیر) را انجام داده است. 
همزمان با سفر ظریف خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در دولت هند اعلام کرد که وزیر خارجه هند در دیدار با ظریف عنوان کرده که این کشور بعد از پایان انتخابات در ماه جاری درباره واردات نفت از ایران تصمیم‌گیری خواهد کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی در سومین مقصد این سفر و بنا به دعوت «تارو کونو» همتای ژاپنی خود چهارشنبه شب ۲۵ اردیبهشت‌ماه وارد ژاپن شد و روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ضمن دیدار با «تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن با «شینزو آبه» نخست‌وزیر این کشور هم دیدار و گفت‌وگو کرد. 
ظریف در آخرین مقصد این سفر روز جمعه ۲۷ اردیبهشت ماه به منظور گفت‌وگو و رایزنی‌های سیاسی درخصوص روابط دوجانبه و مهمترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله برجام و تحرکات بی‌ثبات‌کننده آمریکا وارد پکن شد. وی در بدو ورود به پکن نجات برجام را وظیفه جامعه بین‌المللی خواند و گفت: اگر جامعه بین‌المللی احساس می‌کند که برجام یک دستاورد مهم است، باید همانند ایران اقدام عملی برای حفظ برجام انجام دهد. رایزنی‌های رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در چین متوقف نشد و ظریف مجددا روز پنجشنبه دوم خردادماه سفری دو روزه را به پاکستان انجام داد. البته در مسیر سفر به پاکستان توقفی چند ساعته نیز در چابهار داشت و از بخش‌های مختلف این بندر مهم و استراتژیک بازدید کرد. 

ظریف در بغداد و عراقچی در مسقط
در حالی که ظریف در ادامه این رایزنی‌ها عصر روز شنبه به منظور گفت‌وگو با مقامات عراقی وارد بغداد شد، تور منطقه‌ای سید عباس عراقچی به سه کشور حوزه خلیج‌فارس از امروز آغاز شد و معاون ظریف در اولین ایستگاه این تور منطقه‌ای به مسقط رفته و از آنجا به کویت و در آخرین مقصد هم به دوحه می‌رود تا درباره آخرین تحولات منطقه و زیاده‌خواهی‌های آمریکا و تلاش این کشور و برخی حامیانش برای ایجاد تنش در منطقه با مقامات این کشورها به گفت‌وگو بپردازد.

https://siasatrooz.ir/vdcezo8znjh87zi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی