چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۶
کد مطلب : 116513
نگاهی به فرمایش‌های مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید

چهار توصیه سرنوشت ساز برای مردم و مسئولان

چهار توصیه سرنوشت ساز برای مردم و مسئولان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام، چهار توصیه مهم به مسئولان و ملت ایران داشتند.
ایشان تاکید کردند؛ «در همه زمینه‌ها قوی شوید»،«به دشمن اعتماد نکنید»،«اتحاد ملی را حفظ کنید» و «بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشید، به فکر خنثی کردن تحریم باشید.»
این توصیه ها نشان می‌دهد که آنچه که امروز در کشورمان جاری است نیاز به ارشاد، راهنمایی و عملگرایی دارد.
شاهد هستیم که در سال‌های اخیر رونق تولید و ایجاد اشتغال دچار رکود بسیار شدیدی شده است و وجود چنین موضوعی هم، به عملکرد ضعیف مسئولان باز می‌گردد.
و این درحالی است که انتقادهای زیادی از مسئولان و مدیریت در کشور وجود دارد. مردم با انتقاد از مسئولان، خواستار حفظ اتحاد ملی و رفع تحریم ها بوده و از گفتگوها و مذاکرات و چشم امید داشتن به دشمنان خسته شده‌اند.
همچنین مردم شاهد هستند در حالی که حدود ۵ ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده است دولتمردان به دنبال کسب اهداف حزبی و جناحی خود بوده و به نظر نمی رسد که بخواهند باری از روی دوش مردم بر دارند.
حمید رضا ترقی عضو حزب مؤتلفه اسلامی در این باره با اشاره به ایپدمی بیماری کرونا، به سیاست روز گفت: متاسفانه این امر موجب شده است رهبری فرصت اینکه بتوانند مستمراً افکار عمومی جامعه را متوجه مسائل اساسی جامعه کنند و مسئولین را جهت هدایت درست جامعه راهنمایی کنند وجود ندارد، رهبری از فرصت دیدار روز گذشته استفاده کردند و به صورت کاملاً مختصر و تلگرافی این چند توصیه مهم و سرنوشت ساز را خطاب به مردم کشور و مسئولین متذکر شدند. دراین میان وظیفه نخبگان جامعه و رسانه‌ها این است که به این توصیه‌ها که در شرایط کنونی نقش مهم و تعیین کننده‌ای در سرنوشت و آینده کشور دارد بپردازند و آن را تبیین و تفسیر کنند.
قوی شدن کشور
شاید یکی از مهمترین توصیه‌هایی که در فرمایش مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت توصیه به قوی تر شدن بود. این توصیه برای مردم ایران بسیار ملموس است. تجربیات گذشته نشان می‌دهد که علیرغم وجود ظرفیت‌ها، ثروت خدا دادی، پنانسیل های قوی و نیروی انسانی مستعد، اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
نگاه دائمی به غرب و دیدن همه موفقیت‌ها از دریچه برجام از یک سو و از سوی دیگر نظام ناکارآمد اداری و آموزشی حاکم بر ادارت کشور موجب شده است که مردم نتوانند آنطور که باید و شاید وابستگی خود را به محصولات کشورهای دیگر کاهش دهند.
در همین راستا سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز باوی و کارون گفت : متاسفانه در این سال‌های اخیر رونق تولید و ایجاد اشتغال دچار رکود بسیار شدیدی شده است و وجود چنین موضوعی هم مربوط به عملکرد ضعیف مسئولان باز می‌گردد. حمید رضا ترقی عضو حزب مؤتلفه اسلامی نیز در گفتگو با سیاست روز با اشاره به اینکه فرمایش‌های رهبری مبنی بر قوی تر شدن مردم در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... است ، گفت: همانگونه که ایشان در اظهارات خود تأکید داشتند اگر نتوانیم در همه ابعاد قوی تر ظاهر شویم، این در شأن ملت عزتمند ایران نیست که به این دلیل حقوقش توسط قدرت‌های استکباری پایمال شود و یا رفتاری از مسئولان بروز کند که این رفتار نشانه ضعیف بودن و ناواردی است. وی افزود: این تاکید هم برای مسئولان و هم برای مردم است که آنها بایستی در پی تقویت و قوی تر شدن نظام در همه عرصه‌ها باشن.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: یقنناً قوی تر شدن زمانی محسوس است که سیاست ها، برنامه‌ها، بودجه‌ها و همه ارکان نظام به سمت قوی تر شدن در عرصه های مختلف جهت گیری کند و فعال باشد.
ضرورت وحدت ملی
مقام معظم رهبری در توصیه دوم خود به مردم و مسئولین وحدت و انسجام ملی را مورد تاکید قرار دادند. این تاکید در راستای اختلافاتی است که از گذشته در میان مسئولان وجود داشت و خیرا ً شاهد شدت گرفتن آن هستیم در این باره میتوان به اختلاف دولت و مجلس در مورد طرح اقدام متقابل برای رفع تحریمها و جدی نگرفتن آن از سوی رئیس جمهور اشاره کرد.
نماینده مردم اهواز، باوی و کارون در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت : دولتمردان به جای اینکه وقت خود را صرف فعالسازی ظرفیت‌های درونی کنند و همچنین نگاهشان به استعدادهای داخلی باشد چشم امید به غربی‌ها بسته بودند و اگر به میزانی که پیگیر مذاکره با غرب بودند به همان مقدار در جهت حل مشکلات گام برمی‌داشتند در حال حاضر وضعیت اقتصادی بغرنج نبود.
همچنین حمید رضا ترقی عضو حزب مؤتلفه اسلامی در این باره به سیاست روز گفت: معظم له در فرمایش‌های خود با اشاره به اینکه مردم با وحدت و اتحاد خود به پیروزی دست یافتند خاطرنشان ساختند که اگر امروز در برابر دشمن این یکپارچگی و وحدت حفظ نشود دشمن می تواند از فرصت انشقاق در جامعه بهره جسته و با ایجاد دو دستگی در جامعه از آن برای ضربه زدن به کلیت نظام استفاده کند. وی با تاکید بر اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری نباید احزاب و گروه ها و مسئولان به وحدت جامعه صدمه بزنند و نه مردم دچار تشتت و تفرقه شوند و اجازه نفوذ و اخلال دشمن را ندهند، اظهار داشت: توصیه دیگر رهبر انقلاب رفع اختلاف و تفرقه میان مسئولان از طریق گفتگو بود . سوال این است که چرا وقتی مسئولان کشور مدعی تجربه مذاکره هستند و خود را در آن موفق می دانند چرا مشکلات میان خود را از طریق مذاکره حل نمی کنند بلکه از تریبون های رسمی و رسانه ها وارد شده و با هم اصطکاک به وجود می آورند .
وی با یادآوری اینکه اینگونه اختلافات در جامعه موجب دو دستگی و دلزدگی مردم می شود، تصریح کرد: چنین شرایطی که موجب می شود تا جامعه به دو بخش تقسیم شود خطرناک است. مقام معظم رهبری نگران این مسئله هستند که چرا مسئولان به جای اینکه اختلافات خود را در جلسه سران قوا حل کنند به داخل مردم و رسانه‌ها می کشانند.
سیاست رفع تحریم
نکته ای دیگر که ایشان بر آن تاکید داشتند رفع و خنثی کردن تحریمها بود. این توصیه تاکیدی بر این بود که هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات امریکا رفتاری دشمنانه با مردم ایران داشته و دارند چه اوباما که با امضای برجام شروع تحریمها علیه مردم ایران را اعلام کرد و چه ترامپ که این سیاست را به شدت دنبال کرده و بر تحریم‌ها افزود.
حمید رضا ترقی در این زمینه در گفتگو با روزنامه سیاست روز ، خاطرنشان کرد : مقام معظم رهبری با اشاره بر این سیاست امریکا ، تصریح کردند که لغو تحریمها در دست ما نیست بلکه دست امریکا است. اگر کسی این انتظار را دارد که لغو تحریم در دست اوست ، این اشتباه است و یا اینکه خودش سر و سری با آنها دارد و می تواند در این باره امتیازی بگیرد مسئله دیگری است.
وی افزود: بنا بر این با توجه به فرمایش رهبری سرمایه گذاری بر روی امریکا برای لغو تحریمها درست نیست. با این حال ایشان راه حل رفع تحریمها را خنثی سازی تحریمها عنوان کردند و در مقاطع مختلف نیز روشهای خنثی سازی آن را اعلام کرده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: پیگیری سیاست های اقتصاد مقاومتی ، رونق بازار تولید از طریق تکیه به ظرفیت های خارجی در دست ما قرار دارد و ما از آن استفاده نمی کنیم اما روی چیزی که در دست دشمن است سرمایه گذاری می کنیم .
وی با طرح این سوال که اگر لغو تحریمها در دست ما بود چرا چهار سال چنین اتفاقی روی نداد، خاطر نشان کرد : آقای روحانی که اجازه لغو تحریمها را نمی دهد مگر لغو تحریمها را در دست دارد که چنین صحبتی را عنوان می کند.

https://siasatrooz.ir/vdcezp8zxjh8zni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی