?>?> دیوار تحریم تنها با "اقتصاد مقاومتی" در هم می‌شکند | سیاست روز
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۶
کد مطلب : 90231

دیوار تحریم تنها با "اقتصاد مقاومتی" در هم می‌شکند

اگر غربی‌ها از زیاده‌خواهی دست بر می‌داشتند و حقوق ملت ایران را مطابق با قوانین بین‌المللی رعایت می‌کردند...

اگر غربی‌ها از زیاده‌خواهی دست بر می‌داشتند و حقوق ملت ایران را مطابق با قوانین بین‌المللی رعایت می‌کردند مذاکرات می‌توانست در همان ابتدای امر به نتیجه برسد. واقعیت این است که آمریکایی‌ها نگران حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای نیستند زیرا یقین دارند جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای اعتقادی ندارد و برنامه هسته‌‌ای ایران در مسیر دست‌یابی به بمب هسته‌ای نیست.
در سال ۲۰۰۷، شانزده سازمان اطلاعاتی و امنیتی آمریکا گزارشی از برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار کنگره قرار دادند و به صراحت اعلام کردند که ایران در مسیر حرکت به سمت سلاح هسته‌ای نیست و حتی اگر امروز -یعنی سال ۲۰۰۷ - تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد تا سال ۲۰۱۵ به آن دست نخواهد یافت. این اقدام صرفا برای صیانت از منافع آمریکا و جلوگیری از جنگ‌افروزی جناح تندرو کاخ سفید آن زمان بود. این نهادها به این نتیجه رسیده‌بودند که اگر آمریکا وارد جنگ با ایران شود زیان خواهد کرد و به موفقیت دست نخواهد یافت چرا که تجربه شکست آمریکا در جنگ ویتنام، افغانستان و عراق و تجربه شکست اسرائیل در جنگ با حماس و حزب‌الله را در پرونده خود داشتند و می‌دانستند که ایران نه عراق است و نه افغانستان. کمااینکه اخیرا مراکز پژوهشی نظامی آمریکا در یک بررسی اعلام کرده‌اند که اگر آمریکا جنگی را با ایران آغاز کند در روز اول کلیه ناوگان آمریکا در خلیج فارس منهدم و ۲۰ هزار آمریکایی کشته خواهند شد.
سوال این است که چطور آمریکا علی‌رغم این که می‌داند ایران در مسیر سلاح هسته‌ای نیست، ادعاهای بی‌اساس خود را مطرح می‌کند؟ واقعیت این است که دروغ، تحریف، تهدید، خلف وعده و حتی بالاتر از آن جنایت، کشتار، قتل عام و نسل‌کشی بخشی از سیاست‌های غرب است چرا که برای تحقق سیاست‌هاي خود، استفاده از هر وسیله‌ای را مجاز می‌دانند.
تحریم‌ها نیز در همین راستا طراحی شده است، آمریکا خواهان ضربه زدن به جمهوری اسلامی است و اگر احساس کند که تحریم‌ها به ملت ما آسیب می‌رساند و ایران توان مقابله با این تحریم‌ها را ندارد، و اگر تصور ‌کنند تحریم‌ها موثر بوده و اهرم فشار مناسبی است نه تنها از این اهرم دست بر نمی‌دارند، بلکه درصدد تقویت آن نیز برخواهند آمد.
اگر ایران از تمام حقوق هسته‌ای خود نیز عقب‌نشینی کند و رویای اوباما برای باز کردن تمام پیچ و مهره‌های هسته‌ای ایران هم محقق شود، آمریکا دست از دشمنی با ملت ما بر نخواهد داشت. گواه این ادعا سخنان خانم شرمن در پاسخ به درخواست کنگره برای تشدید تحریم‌هاست که گفت نمی‌توانند در مقطع فعلی بر تحریم‌ها به خاطر موضوع هسته‌ای بیافزایند ولی هر تحریمی را می‌توان تحت عناوین دیگری مانند تروریست، حقوق بشر و‌... مقرر کرد. یعنی حتی اگر آمریکایی‌ها در مذاکرات وعده کنند که تحریم‌های هسته‌ای را برمی‌چینند، می‌توانند همان تحریم‌ها را با بهانه دیگری وضع کنند.
تحریم‌ها تنها زمانی شکسته می‌شوند که به دشمنان ثابت کنیم نه تنها در مقابل این تحریم‌ها مقاومت می‌کنیم بلکه در همین شرایط می‌توانیم تهدید را به فرصت تبدیل کرده و به بالندگی و پیشرفت برسیم؛ چنان که طی چندین دهه تحریم به فناوری‌های هسته‌ای و پیشرفت‌هاي موشکی دست یافتیم. اثبات بی‌اثر بودن تحریم‌ها نیز تنها زمانی محقق می‌شود که اقتصاد مقاومتی در کشور ما به صورت جد هم توسط مردم و هم توسط مسئولین دنبال و اجرایی گردد.
مثال این گفتار، زمانی است که نیازمند صفحات سوخت ۲۰ درصد برای کارکرد راکتور هسته‌ای برای تولید رادیوداروها بودیم. رادیو داروهایی که نیاز حدود یک میلیون نفر از مردم کشور بود، غربی‌ها از فروش آن خودداری کردند تا جان یک میلیون ایرانی را به گروگان بگیرند و نظرات خود را به ایران تحمیل کنند. وقتی خود توانستیم این صفحات سوخت را تولید کنیم، امروز طرف غربی می‌گویند شما تولید نکنید و خودمان به شما این صفحات را می‌فروشیم. اگر چنین اقداماتی در همه زمینه‌ها دنبال شود، نظام تحریم از هم فرو می‌پاشد.
با این وجود، فایده‌ای که بر این مذاکرات مترتب است، بصیرت افزایی و دشمن شناسی افرادی است تحت تاثیر تبلیغات بیگانه تصور کردند با مذاکره و لبخند می‌شود آمریکا را از دشمنی با ایران منصرف کرد. بطالت این تصور برای افکار عمومی تنها با نرمش قهرمانانه، یعنی فرصت دادن به مذاکرات و لبخند و گفتگو با ۱+۵ فراهم می‌شد.
از سوی دیگر، باید دقت شود که اوباما در سیاست خارجی خود شکست خورده و تنها امیدش این است که بتواند پیروزی بزرگی را در صحنه سیاست خارجی به نمایش بگذارد، یعنی حل مشکل آمریکا با ایران از طریق مذاکره. گرچه از زبان اوباما مکرر می‌شنویم که گزینه نظامی روی میز است اما نه تنها بر مردم جهان بلکه برای خود آمریکا نیز اثبات شده است که اصولا گزینه نظامی برای آنها ممکن نیست؛ لذا چاره‌ای جز مذاکره ندارند ولی در عین حال می‌خواهند خود را پیروز این مذاکرات نشان دهند و از این روست که می‌گویند در همین مدت مذاکرات توانستیم پیش‌روی ایران را در ساخت سلاح هسته‌اي متوقف کنیم.
از سوی دیگر ایران رو به پیشرفت است و مي‌تواند دیوار تحریم‌ها را با تحقق اقتصاد مقاومتی در هم شکند.
نیاز ایران اتکای اقتصاد کشور بر کار و تولید و رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت است که این مهم با عزم ملی و مدیریت جهادی ممکن مي‌باشد.
نباید تصور کنیم که با مذاکره گره‌هاي مشکلات اقتصادی کشور رفع مي‌شود. حتی اگر همه تحریم‌ها هم لغو شود ولی اقتصا متکی به کار آحاد مردم نباشد در بهترین وضعیت مي‌شود وضعیت قبل از تحریم که کماکان مشکلات اقتصادی گریبانگیر کشور بوده است.
باید همه مردم و همه مسئولان خود را مخاطب شعارهای سال مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی و عامل تحقق چشم‌انداز ۱۴۰۴ و سپس ان‌شاء‌الله چشم‌اندازهای ۱۴۲۰ و ۱۴۴۰ بدانند. این مهم با اصلاح ساختاری اقتصاد و نظام اداری کشور و نیز با اصلاح سبک زندگی مردم میسر خواهد گردید.(نسيم)

محمد حسن قدیری ابیانه - کارشناس سیاست خارجی

https://siasatrooz.ir/vdcezw8o.jh87xi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی