دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷
کد مطلب : 107226
لاریجانی مطرح کرد؛

تشریح نظرات رهبر انقلاب درباره اصلاح بودجه ۹۸

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز پژوهش‌ها در قانون بودجه سال ۹۷، راهکارهایی را برای سرپا شدن صندوق‌های بازنشستگی در نظر گرفت اما اهتمام دولت برای این امر کم بود.
علی لاریجانی در هفتمین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری اظهار داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس تاکنون به برخی از معضلات کشور توجه بسیار خوبی به خصوص در چند سال اخیر داشته است. وی با اشاره به اینکه برخی چالش‌ها در کشور مزمن و پیچیده شده است، ادامه داد: مرکز پژوهش‌های مجلس توجه و تحلیل‌های خوبی درباره این مسائل داشته که کاملاً مفید بوده است و اغلب مواردی را مطرح کرده است که بخش‌های اجرایی کشور، توجهشان جلب شود.
لاریجانی متذکر شد: همچنین در قانون بودجه سال ۹۷ مرکز پژوهش‌های مجلس، راهکارهایی را برای سرپا شدن صندوق‌های بازنشستگی در نظر گرفت اما اهتمام دولت برای این امر کم بود و باید از این راهکارها استقبال می‌کرد و باید باز هم پیگیری شود.
لاریجانی با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌ها درباره موضوع انرژی هم گزارش خوبی ارائه کرده است، تصریح کرد: حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه در بخش انرژی و دیگر بخش‌ها مصرف می‌شود و سوال این است که آیا این به بهترین نحو مصرف می‌شود و یا آنکه این موضوع منجر می‌شود که مصرف ما مناسب نباشد؟
وی با اشاره به ارائه گزارشی درباره امنیت غذایی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، اظهار داشت: این گزارش بسیار مهم و همه جانبه بود چرا که مسئله سلامت بسیار حائز اهمیت است و لازم بود که بدانیم آسیب‌های ما در بخش سلامت کجاست و بنده این گزارش را برای بخش‌های مختلف کشور ارسال کرده ام تا روی این موضوع تمرکز پیدا کنند.
رئیس مجلس با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درخصوص لزوم اصلاح بودجه سال ۹۸ گفت: ایشان فرمودند بودجه کشور در شرایط تحریم‌ها باید با ملاحظاتی تدوین شود و ضروریات مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی ادامه داد: این فرمایش به این معنی است که باید به حقوق و مزایای کارکنان و موضوع اشتغال و موضوعاتی که برای کشور ضروری است، توجه شود. نکته دیگری که ایشان تأکید کردند لزوم تدوین برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه کشور است، یعنی تدوین بودجه مبتنی بر کاهش هزینه‌ها در چارچوب سیاست‌های کلی و قانون برنامه ششم توسعه، اقتصاد مقاومتی و قطع وابستگی به نفت باشد.
رئیس مجلس گفت: قطع وابستگی به نفت سال‌هاست که در سیاست‌های کلی تأکید شده است. اگر از ابتدا این سیاست پیگیری شده بود، در شرایط فعلی مشکلات زیادی نداشتیم.
وی تأکید کرد: دستور مقام معظم رهبری این است که در همین شرایط اصلاح ساختار بودجه انجام و اصول کلی آن تدوین شود. مرکز پژوهش‌ها باید نقشه راه برای اصلاح قانون بودجه را تدوین کند. اگر در این شرایط اقدام نکنیم، معلوم نیست بعدها بتوانیم چنین کاری را انجام دهیم.
لاریجانی تصریح کرد: ما عادت کرده ایم در شرایط سخت کارهای مهم را انجام دهیم. الان موقع انتظام بودجه کشور است. تأکید مقام معظم رهبری این است که ساختار بودجه اصلاح شود و هزینه‌ها در چارچوب سیاست‌های کلی قانون برنامه ششم، اقتصاد مقاومتی و قطع وابستگی به نفت کاهش یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با درخواست از مرکز پژوهش‌ها در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در راستای اصلاح ساختار بودجه گفت: اگر ظرف چهار ماه آینده این اصلاحات تدوین شود می‌توان بر قانون بودجه سال ۹۸ اصلاحیه زد و بودجه سال ۹۹ را بر این مبنا تدوین کرد.
وی با اشاره به نکته سوم مقام معظم رهبری درخصوص لزوم اصلاح بودجه سال ۹۸ گفت: ایشان همچنین بر لزوم تدابیر لازم برای افزایش اشتغال و ارتقای رشد اقتصادی بدون نفت و رشد سرمایه‌گذاری تأکید کردند. لاریجانی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حفظ منابع صندوق توسعه ملی افزود: منابع صندوق توسعه ملی محلی برای استفاده جهت پرش اقتصادی است و نباید از منابع این صندوق برای بودجه جاری استفاده کرد. وی تصریح کرد: بودجه در شرایط تحریمی باید متفاوت از شرایط عادی کشور تدوین شود.
لاریجانی با تاکید بر ضرورت چابک‌سازی دولت گفت: یکی از سیاست‌های کلی، کوچک‌سازی دولت است و سال‌های زیادی است که از این موضوع می‌گذرد اما متاسفانه دولت نه چابک و نه کوچک شده است و باید علت این مسئله بررسی شود.
وی ادامه داد: تا زمانی که وضع دولت به اینگونه باشد و دولت تا این حد فربه باشد و پیکره پهنی داشته باشد، این زمینه برای سرمایه‌گذاری در کشور فراهم نمی‌شود و مشکل دولت این است که نمی‌داند از چه طریقی باید تعداد کارمندان خود را کاهش دهد و باید برای آنها جای دیگری را فراهم کند و زمینه‌ای اقتصادی برای آنها در نظر گرفته شود.
وی گفت: جا دارد در پایان صحبت هایم از دانشگاهیان درخواست کنم که از این فرصت استفاده کنند و دنبال این موضوع بروند که چگونه می‌توانند به تولید کشور کمک کنند و پیشنهادات خود را در این زمینه به مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه دهند و مرکز پژوهش‌ها هم با کمک انجمن‌های دانشگاهی، مسیر حل مشکلات را هموارتر کند. مهر

https://siasatrooz.ir/vdcf0edyvw6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی