شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۴
کد مطلب : 93482
نشست خبري رئيس‌جمهور

روحاني: بايد در مقابل تهديدات هميشه آماده باشيم

روحاني: بايد در مقابل تهديدات هميشه آماده باشيم

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه سیاست ‌روز درباره برداشته شدن سایه جنگ از سر ایران پس از توافق در عین اینکه تهدیدات آمریکا علیه ایران وجود دارد، گفت: همیشه ممکن است تهدیداتی باشد و اگر هیچ تهدیدی نبود که دیگر ما نیازی به وزارت دفاع، نیروهای مسلح، هواپیما، موشک و تانک و نه آن کلمه بازدارندگی‌ای که ما می‌گوییم، نداشتیم.
وی افزود: تهدیدات احتمالی همیشه وجود دارد و ما خودمان را باید برای تهدیدات احتمالی آماده کنیم اما سایه غیر از تهدید است، یک ابر سیاهی بالای سر شما قرار می‌گیرد و شما این سایه را حس می‌کنید اما یک زمانی است که یک ابر در دور دست است و ممکن است به سمت شما یا به سمت دیگری برود. مقصود از سایه این است یعنی تهدیداتی که می‌توانست بهانه‌هایی برای این تهدیدات از منظر حقوق بین‌الملل باشد، به دروغ می‌گویند ایران دارد صلح و امنیت منطقه را تهدید می‌کند، به هرحال ۶ قطعنامه قبلی سازمان ملل تحت فصل ۷ بر مبنای تهدید صلح و امنیت بین‌الملل صادر شده است.
روحانی تصریح کرد: امروز این بهانه برداشته شده است در قطعنامه ۲۲۳۱ دیگر بر مبنای تهدید و صلح امنیت بین‌الملل نیست، بر مبنای اجرای برجام و همکاری با سایر کشورها است. بنابراین یکی از آثار این توافق این است که سایه تهدید را از روی سر کشور برداشته یا دور کرده اما در عین حال مفهوم آن این نیست که ما خودمان را برای روز مبادا اماده نکنیم.
رئیس‌جمهور در ادامه اظهارداشت: ما در دنیا رقبایی داریم و از آن بالاتر دشمنانی داریم و تهدیداتی داشتیم، ممکن است تهدیدات کاهش پیدا کند اما به طور کامل منتفی نمی‌شود به همین دلیل ما باید خودمان را همیشه در برابر تهدید احتمالی آماده نگه داشته باشیم و آن قدرت همان قدرت بازدارندگی است که باعث می‌شود تهدید یا منتفی یا دور شود که امیدواریم کشور ما را هیچ تهدیدی تحت فشار قرار ندهد و با بتوانیم شرایط آرامی برای پیشرفت در همه زمینه‌ها داشته باشیم.
روحانی در ابتداي اين نشست در سخناني اظهار داشت: با توجه به اینکه درهفته دولت قرار داریم یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی را گرامی می‌داریم، سراسر زندگی آن شهدای بزرگوار انقلاب بود و به دنبال پیروزی انقلاب و نظام بودند، مسیر راه آنها که مسیر اخلاقی،‌ مردمی و اعتدال بود را پاس می‌داریم و امیدوارم ما هم در ادامه این مسیر موفق باشیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت یازدهم به نیمه راه خود رسیده است، تأکید کرد: ۲ سال از این افتخار برای دولت که مردم بار مسئولیت را به ما سپرده‌اند می‌گذرد، در این ۲ سال به دنبال ایجاد آرامش و ثبات در بخش‌های مختلف این جامعه بودیم، از یک دولتی که با التهاب و مشکلات فراوان در وحدت اجتماعی و سیاست خارجی و مسائل اقتصادی روبرو بود به سمت یک دولت مستقر، با ثبات تلاش کردیم و همه مسئولان تلاش خود را به کار بردند تا در قدم اول در سیاست داخلی زخم جدیدی را ایجاد نکنند و بر زخم‌های گذشته مرهم بگذاريم.
وی ادامه داد: دولتی که تلاش کرد روابط جناح‌ها، احزاب، گروه‌ها، ادیان و اقوام یک رابطه آشتی‌جویانه، مسالمت‌آمیز و برادرانه باشد، دولتی که تلاش کرد اگر شکاف اجتماعی وجود دارد این شکاف حتی‌الامکان ترمیم شود. در زمینه فرهنگی این دولت تلاش کرد تا فضا را مناسب‌تر کند.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش به موضوع اقتصادي اشاره كرد و گفت:سال بسیار سختی را از لحاظ اقتصادی پیش رو داریم، بسیاری از کشورها با یک شرایط اقتصادی سختی مواجه هستند، برخی از کشورهایی که صادرکننده نفت بودند، به‌ دلیل کاهش قیمت نفت به تورم ۳ رقمی در مدت یک سال گذشته رسیدند؛ ارزش پول ملی برخی کشورها با کاهش بسیار شدیدی مواجه شده است، ما هم البته با مشکل فراوانی مواجه بودیم و هستیم، قیمت نفت کاهش پیدا کرده است و قیمت ۱۱۰ دلاری هر بشکه نفت خام در آغاز این دولت امروز به ۴۰ دلار رسیده است.
روحانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه همه اقتصاد دنیا به یکدیگر متصل هستند، متذکر شد: ما در یک منطقه‌ای هستیم که در طول ۲ سال گذشته همسایگان و منطقه ما با مشکلات امنیتی فراوانی مواجه شدند و بی‌تردید ناامنی منطقه روی مسائل اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس‌جمهور همچنین گفت: اما در عین حال مسیر اقتصادی ما مسیر قابل قبولی بوده است و در بخش‌های مختلف دارای رشد مثبت بسیار خوبی بودیم، در بخش صنعت، معدن و کشاورزی و تحولات اقتصادی خوبی داشته‌ایم، در زمینه انرژی می‌بینید که تولید گاز ما حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است و تولید نفت ما از ۲.۷ میلیون بشکه به ۲.۹ رسیدیم؛ در پتروشیمی سال گذشته رشد بالای ۹ درصد را تجربه کردیم، ۴۴.۵ میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی ما بوده است.
روحانی با اشاره به معضل آب در کشور، خاطرنشان کرد: کشور ما با خشکسالی مستمری طی سال‌های گذشته مواجه بوده است و امسال هم این خشکسالی ادامه پیدا کرده است، نزول رحمت الهی از سال قبل هم کمتر بوده است، مخصوصا بعضی از استان‌ها بسیار با مشکل خشکسالی مواجه بوده‌اند، ما با مشکلات بسیار زیادی حتی برای آب آشامیدنی مردم مواجه بودیم که به لطف خدا در حال عبور از این مشکلات هستیم، برای حل این مشکلات درحال برنامه‌ریزی هستیم.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات دولت در حوزه کشاورزی و افزایش بهره‌وری در این زمینه گفت: کانال‌کشی، زهکشی در زیر سدها یکی از مسائل مهمی است که به مسئله بهره‌وری کمک می‌کند و به طور کلی اقدامات دولت در راستای افزایش بهره‌وری در حوزه کشاورزی نسبت به گذشته ۱۷۱درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اقدامات مثبت دولت در زمینه مسائل اجتماعی تأکید کرد: دولت در حوزه تحت پوشش قرار دادن مردم و بیمه سلامت اقدامات مثبتی داشته و شاهد حضور پزشکان و متخصصان در همه بخش‌ها و شهرستان‌ها و شهرها در سراسر کشور هستیم و همچنین تجهیزات پزشکی در مراکز بیمارستانی در حال نوسازی است و هزینه درمان مردم نیز با اجرای طرح سلامت کاهش یافته و امسال نیز اجرای این طرح ادامه خواهد داشت.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به مسئله سیاست خارجی در این دولت گفت: در مسئله سیاست خارجی ما به یک ثبات، آرامش و تعامل مثبت با جهان رسیدیم و همین امر موجب بازسازی چهره ایران در افکار عمومی جهان شده به طوری که امروزه نگاه به ایران چیز دیگری است و کمتر شاهدیم که نام ایران اینگونه و تماماً به طور مثبت مطرح شده باشد البته به جز سال‌های اول انقلاب و برخی از مقاطع نام ایران اینگونه به عنوان کشور صلح‌خواه و تعامل‌گرا در جهان مطرح شد.
روحانی با بیان اینکه تقریباً طرح ایران هراسی شرایط وخیمی را سپری می‌کند و دشمنان سعی می‌کنند با دمیدن اکسیژن این طرح را زنده جلوه دهند، افزود: طرح ایران‌هراسی به سمت مرگ همیشگی پیش می‌رود و امیدواریم این راه مثبت را در مقابله با طرح ایران‌هراسی ادامه دهیم.
روحانی با طرح این مسئله که برخی عنوان می‌کنند با توجه به اینکه گفته می‌شود این پرونده حل شده اما آثارش را نمی‌بینیم، گفت: اگر می‌خواهیم در فضای کشور و هم فضای منطقه و جهان آثار این موفقیت را ببینیم باید این پرونده نهایی شود و هنگامی که نهایی شد و تحریم‌ها یکی پس از دیگری برداشته شد در ماه‌های آتی تأثیر آنها را خواهیم دید.
رئیس دولت یازدهم ادامه داد: ما برای تحقق همه این زمینه‌ها در این دو سال مقدمات لازم را فراهم کردیم و همچنین در حوزه رونق و رشد اقتصادی امسال شاهد یک انتخابات بسیار خوب خواهیم بود و در زمینه سیاسی این موضوع نمایان می‌شود و انشاءالله با مشارکت بسیار خوب مردم شاهد یک انتخابات شکوهمند و شاهد انتخابات رقابتی‌تر از گذشته و با احساس سلامت بیشتر که دولت این احساس را در انتخابات آتی بالاتر می‌برد، خواهیم بود. البته همه نهادها باید در این راستا دست به دست هم دهند.
روحانی تأکید کرد: ما قصد دعوا با هیچ نهادی را نداریم البته من در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد. البته امکان دارد برخی خوشحال شوند و بعضی خوشحال نشوند.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در ادامه به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ داد. وي در پاسخ به سؤال روزنامه اطلاعات پیرامون راهکار حل مشکلات اقتصادی و موانع اصلی بر سر فعالیت اقتصادی دولت و اینکه مرد شماره یک دولت در حل بحران اقتصادی کیست، گفت: اقتصاد ما هم با مشکل اقتصاد نفتی بودن هم با مشکل اقتصاد رانتی بودن، هم انحصار در برخی از زمینه‌ها و هم حضور پررنگ برخی از دستگاه‌هایی که خیلی در شأن آنان کار اقتصادی نیست و همچنین عدم اجرای درست سیاست‌های کلی اصل ۴۴ روبه‌رو است.
وی افزود: بنا بود سیاست‌های اصل ۴۴ اجرا شود و ما اقتصاد را به بخش غیردولتی بسپاریم نه اینکه اسم آنان را عوض کنیم و همان حکومتی و دولتی و با شکل‌های متفاوت بماند. متأسفانه آن سیاست‌ها درست اعمال نشد. اولین قدم دولت در این دو سال این بود که واگذاری‌ها به طور صحیح به بخش غیردولتی صورت گیرد و دولت در این امر موفق بوده است.
وی افزود: بعضی‌ها دعوت به قانون را می‌گویند حاشیه‌سازی نکنیم، پس قانون شد حاشیه! پس متن همان رانت و بی‌عدالتی می‌شود. همه باید تسلیم قانون شویم و راه دیگری وجود ندارد. برای پیشرفت کشور همه باید قانون را اجرا كنیم و در برابر قانون خاضع باشیم. نمی‌خواهم بگویم دولت در زمینه ایجاد عدالت، حذف رانت و انحصارها کاملاً موفق بوده، اما قدم‌های خوبی برداشته و انشاالله ادامه خواهد داد.
روحانی رسانه‌ها را ابزار مهمی برای تحقق مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: یکی از راه‌های مبارزه با فساد، رسانه‌های آزاد هستند. نباید یک رسانه حاشیه امنیتی داشته باشد و یک رسانه نداشته باشد، همه باید دارای امنیت واحد باشند. یکی از رانت‌ها در همین موضوع رسانه‌ها هم هست.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: نمی‌دانم چگونه است که یک رسانه هر چه بگوید هیچ مشکلی برای او پیش نمی‌آید، یک رسانه کوچکترین خطا بکند همه دستگاه‌ها فعال می‌شوند و می‌گویند باید قانون را اعمال کنید، این در حالی است که قانون باید برای همه اجرا شود.
رئیس‌جمهور پیرامون مرد شماره یک دولت در حل بحران اقتصادی گفت: در بحث اقتصاد، اجرای برنامه مهم است، البته تیم اقتصادی ما و ستاد اقتصادی ما معلوم است. این دولت بیشتر برنامه‌محور است تا شخص‌محور.
روحانی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبر پیرامون این موضوع که دولت چطور می‌خواهد بین اقتصاد مقاومتی و مراودات تجاری با غرب تعادل ایجاد کند که این بار ایران بازار مصرفی کالاهای اروپایی نشود، گفت: ما در گذشته درآمد ارزی خوبی دراختیار داشتیم، بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دراختیارمان بود اما حاصل آن تعطیلی ۲ هزار بنگاه صنعتی و بازماندن ۵۰۰ هزار نفر از اشتغال در بخش صنعتی بود.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در آن مدت نتیجه این شد که ایران، بهشتی برای مهندسی و کارگران خارجی شد، آنها کالا تولید کردند و ما با پول نفت از آنان کالا خریدیم و وارد بازارمان کردیم، البته ممکن است ما عیناً دچار همین مشکل بشویم.
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: با مقامات و مسئولانی که با من ملاقات داشتند به صراحت گفتم که سیاست ما بر این است که شما در این کشور سرمایه و تکنولوژی بیاورید و با ایرانی‌ها مشارکت ‌کنید و بخشی از بازار ایران و بازار منطقه و جهان دراختیار هر دوی ما قرار گیرد، آن وقت اشتغال برای جوانان ما به وجود می‌آید.
رئیس‌جمهور افزود: ما باید از طریق صادرات غیرنفتی آنچه را که نیاز داریم تأمین کنیم و نفت در زمینه سرمایه‌گذاری‌های اساسی در کشور برود. وقتی خارجی‌ها حضور پیدا می‌کنند معنای آن یعنی حضور سرمایه، حضور تکنولوژی و مشارکت با بنگاه‌های اقتصادی ایران برای تأمین بخشی از مصارف داخلی و بازار منطقه و جهان است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اعلام ارقام مختلف برای پول‌های بلوکه‌شده ایران در خارج از کشور که این میزان از ۲۹ میلیارد دلار تا ۱۸۰ میلیارد دلار مطرح شده،گفت: البته رقم‌هایی که شما به آن اشاره کردید برخی با واقعیت منطبق نیست، اما همان طوری که شما بیان کردید، ارقام مختلفی بیان می‌‌شود که این ارقام می‌تواند درست باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: رقمی که مال دولت است، رقم زیاد نیست، اما در کل بخشی از این پول ذخایر بانک مرکزی است که برای کل تحرکات اقتصاد خارجی ما تأثیرگذار است و مهم است و پشتوانه مهمی برای حرکت‌های اقتصادی خواهد بود، بخشی برای صندوق توسعه ملی است که بسیار مهم است و می‌تواند در بخش‌های موردنظر فعال شود، بنابراین در برخی از این ارقام اغراق و مبالغه هست، اما اینکه چند‌گونه رقم گفته می‌شود بستگی دارد که کل آن را در نظر بگیریم یا اینکه پول ذخایر بانک مرکزی و پول صندوق توسعه ملی را از آن کم کنیم، بنابراین این رقم‌ها مختلف است.
روحانی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا این انتظار قانونی وجود نداشت که بر‌اساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی که از نظر قانون در‌خصوص تعهدات و معاهده‌های خارجی کاملاً‌روشن است دولت به وظیفه خود در این زمینه عمل کند و بررسی و برجام را به عنوان یک لایحه به مجلس بفرستد؟ گفت: طبق قانون اساسی و بر‌اساس اصل ۷۷ و ۱۲۵ که در واقع این اصل بیشتر بند ۷۷ آن را تبیین می‌کند، در اصل ۲۵ قانون می‌گوید وقتی یک توافقنامه و معاهده‌ای را رئیس‌جمهور یا نماینده رئیس‌جمهور امضاء می‌کند باید آن را برای تصویب به مجلس فرستاد.
روحانی ادامه داد: ما چیزی را امضاء نکردیم نه تنها رئیس‌جمهور بلکه نماینده رئیس‌جمهور هم چیزی را امضاء نکرده است، در واقع آنچه که امروز انجام می‌گیرد نسبت به معاهده‌ای بوده که قبلاً ایران آن را پذیرفته بود و همه این بحث‌ها برای این است که می‌گویند معاهده NPT را درست اجرا کرده‌اید یا نه؟ که ما اعلام می‌کنیم درست اجرا کردیم اما یک عده‌ای مخالف ما بودند و اعلام کردند که درست اجرا نمی‌کنیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: تمام مذاکرات هم برای این بود که ما ثابت کنیم این اتهامات به جمهوری اسلامی ایران ناروا است و یک اعتمادی هم آنها نسبت به برنامه هسته‌ای ایران داشته باشند، بنابراین همه بحث‌ها برای درست اجرا شدن معاهده‌ای بود که قبلاً ایران جزء‌ آن معاهده شده و مجلس قدیم هم این موضوع را در رژیم قبل تصویب کرده و به صورت قانون در آمده بود.
رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه امروز معاهده جدیدی وجود ندارد، گفت: شما در برجام هم نگاه کنید می‌بینید که می‌گوید ایران به صورت داوطلبانه اقدامات ذکر شده را انجام می‌دهد. بعلاوه اینکه هیچ کشوری از اعضای ۱+۵ این متن را به پارلمان خودشان برای تصویب نفرستادند که ما بخواهیم این اقدام را انجام دهیم ضمن اینکه اگر این متن یا برجام به پارلمان فرستاده شود یک الزامی بر دولت به وجود می‌آید، یعنی در این اقدام ما کار را به نفع آنها انجام دادیم. ضمن اینکه ممکن است کسی هم نظرش این باشد که طبق قانون اساسی باید به مجلس فرستاده شود.
رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره رفع حصر محصورین، توضیح داد: تلاش دولت ابتدا بر این بوده که در داخل جامعه ما احساس آرامش بیشتری کنند و اگر موضوعی در گذشته در این کشور بوده و ما می‌توانیم این موضوع را طبق قانون پایان دهیم، این کار را انجام دهیم. به هر حال ادامه یک مشکلی که در جامعه به‌وجود آمده، حالا حق با این طرف بوده یا آن طرف بالاخره قوه قضائیه حکم می‌کند، اما اینکه یک موضوع را تبدیل کنیم به یک مسئله دائمی در کشور، خوب نیست و کسی سودی نمی‌برد.
وی اضافه کرد: بنده تلاش خودم را در زمینه حل معضلات سیاسی اجتماعی در چارچوب مصالح و منافع ملی انجام دادم، اما در زمان خودش بیش‌تر می‌توان این کار را انجام داد. شما گفتید پاسخ دیپلماتیک ندهید، اما واجب هم نیست که همه چیز را اعلام کنیم، اعلام پیش از موعد یک خبر مانند چیدن میوه نارس است.

https://siasatrooz.ir/vdcf0jd1.w6dmcagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

احمد
چقدر هم برای مقابله با دشمن آماده است . زکی . حتما با اون نیشهای باز وزیر امور خارجه ات آماده مقابله ای .