?>?> تکلیف انتخاباتی | سیاست روز
سه شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴
کد مطلب : 99062
نقش مهم کاندیداها در افزایش مشارکت مردمی؛

تکلیف انتخاباتی

تکلیف انتخاباتی

وظیفه خطیری بر دوش کاندیداهای ریاست جمهوری قرار گرفته است، وظیفه‌ای فراتر از آنچه برای خودشان ممکن است اتفاق افتد، حتما می‌پرسید کاندیداهای ریاست جمهوری چه وظیفه‌ای دارند؟! شاید این سوالی است که در نگاه سطحی‌نگرانه بتوان اینطور به آن پاسخ داد که وظیفه‌شان جلب نظر مردم و رای آنها برای تکیه زدن به کرسی قوه‌مجریه است اما در پس این نگاه سطحی و همه فهم وظیفه خطیری به عهده‌شان است. وظیفه‌ای برای ایجاد فضایی آرام برای مشارکت بالای مردم در انتخابات. این وظیفه گاهی در کشاکش و هیجان تلاشی که کاندیدا برای جلب رای می‌کنند گم شده و گاها در این فضا نکاتی مطرح می‌شود که به کل مردم را نسبت به حضور در انتخابات دلسرد می‌کند.
برنامه‌های نامزدهای انتخابات شروع شده است و هر یک از شش کاندیدا طبق قرعه‌کشی صورت گرفته به ترتیب به برنامه‌های مختلف صدا و سیما می‌آیند، در عین حال با حضور در جمع‌های مختلف و شهرستان‌ها از نزدیک نیز با مردم سخن می‌گویند.
نکته‌ای که در این میان مهم است کلید واژه‌هایی است که این افراد در سخنرانی خود از آن بهره می‌برند، گاهی کاندیدا و یا تیمی که در پس آنها برای حمایت از فکر آنها تشکیل شده سخنانی با کلید واژه‌هایی نظیر" تا صدها سال دیگر مشکلات حل نمی‌شود" یا " پدر جد فلانی هم نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند" و یا مواردی از این دست مطرح می‌کنند غافل از اینکه این عناوین بیشتر از آنکه به محبوبیتشان کمک کرده و هدفی را که آنها در به زبان راندش دنبال می‌کنند برآورده سازد، به یاس و ناامیدی در جامعه دامن زده و در افکار عمومی این سوال را پدید می‌آورد که چرا باید با توجه به مشکلاتی که هیچ وقت حل نخواهد شد در انتخابات شرکت کنیم؟ همین جرقه تلنگری است که می‌تواند پشت همه کاندیداها را خالی کند چیزی که قطعا آنها هم نمی‌خواهند رخ دهد. در این مسیر با چند سیاستمدار از طیف‌های مختلف اهمیت حضور مردم و رفتار کاندیدا در این مورد را بررسی کرده‌ایم.

در زمین دشمن بازی نکنیم
نزدیک ۴۰ سال است از پیروزی انقلاب می‌گذرد و ۳۸ انتخابات در این مدت برگزار شده است پس مردم به جایگاهی از آگاهی و درک سیاسی رسیده‌اند، فاطمه آلیا نماینده پیشین مجلس با اشاره به مطالب فوق به سیاست روز می‌گوید: مردم به درکی رسیده‌اند که به خوبی بتوانند انتخابات عزتمندانه را برگزار کنند کما اینکه دردوره‌های گذشته علی رغم تحرکات دشمنان توانستند اقتدار نظام را به رخ دشمنان بکشند و قدرت بازدارندگی را در جهت خنثی‌سازی خباثتهای دشمن تقویت کرده‌اند.
وی با اشاره به این نکته که بصیرت مردم در این راستا جای تشکر دارد، افزود: از اینکه مردم بتوانند انتخاب آگاهانه داشته باشند نیز باید حمایت کرد، به این شکل که کاندیداها فضای انتخابات را با تبلیغات عجیب و گزافه‌گویی و شعارهای نشدنی مبهم نکند.
آلیا با اشاره به این نکته که همه نامزدها باید به اصولی در عین رقابت پایبند باشند در توضیح این اصول ادامه داد: نکات اساسی در سیاستهای انتخابات همان است که مقام معظم رهبری در ۱۸ بند چند ماه قبل ابلاغ کردند اما آنچه مسلم است در درجه اول نامزدها باید اخلاق سیاسی و تقوای انتخاباتی را رعایت و یکدیگر را تخریب نکنند. همچنین آنها باید از توانمندی خودشان صادقانه و با اخلاص صحبت کنند.
وی با اشاره به ولایتمدار بودن مردم این نکته را هم عنوان کرد که تبعیت از ولایت در نظر و بیان کاندیداها می‌تواند بر رای مردم تاثیرگذار باشد.
آلیا در ادامه با انتقاد از آنهایی که تبلیغات غربی را الگوی تبلیغات انتخاباتی خود قرار می‌دهند می‌گوید: تبلیغات باید در چارچوب معیار‌های اسلامی، یعنی سالم و مفید برای مردم باشد بدین معنی که شعارهای انجام نشدنی در آن راه نداشته باشد. همچنین نباید در تبلیغات از اقشار و گروه مختلف استفاده ابزاری کنند مثل زنان؛ که در دوره‌های گذشته از آنها استفاده ابزاری شده و برخی وعده‌هایی برای آنها مطرح می‌شد که از اساس تنها تبلیغ انتخاباتی بود.
وی گفت: نامزدها بایددر عین حالی که در یک رقابت سالم شرکت می‌کنند تلاش کنند به مصلحت بالاتری که حضور و مشارکت مردم در انتخابات است توجه کنند و جایگاه عزت و اقتدار جمهوری اسلامی را دچار خدشه نکنند.
آلیا ادامه داد: نامزدها نباید برای یک یا دو رای بیشتر در زمین دشمن بازی کنند بدین معنا که دشمن تلاش می‌کند بگوید دین در عرصه حکومت داری ضعیف است و بحث سکولاریسم و جدایی دین از سیاست را راه انداخته و بخاطر همین نظم جمهوری را فاقد توانمندی القا می‌کند، اما ما نباید به این دروغ به دلیل مصلحت انتخاباتی صحه گذاریم. لذا نامزدها در فضای سیاه نمایی نباید روند و به پروژه دشمن که اسلام قادر به اداره جامعه نیست دامن نزنند.
وی با اشاره به صحبت صادقانه با مردم تاکید کرد: کاندیداها واقعیتهای پیشرفت را بگویند و برای نقاط ضعف برنامه ارائه بدهند، البته برنامه کلی را رهبری ارائه داده‌اند اما آنها باید بر اساس اقتصاد مقاومتی و بحث ایجاد رونق کسب و کار، برنامه بدهند تا مردم متوجه شوند برنامه آنها برای حل معضلات چیستند اینکه حرافی کنند چرا که اکنون دچار شعار زدگی هستیم و مردم از شعارهایی با نگاه به غرب و دست دراز کردن مقابل غرب خسته شده‌اند و تجربه ناخوشایندی از آن دارند.

امنیت و آسایش مردم در مشارکت بالاست
اما لطف‌الله فروزنده یکی از سیاستمداران اصولگرا نیز با توجه به اهمیت بالا بودن مشارکت مردم در انتخابات به سیاست روز گفت: بحث انتخابات افتخارات جمهوری اسلامی و برخاسته از رای مردم و نظر آنهاست بر همین اساس جزو ارکان اصلی نظامی مبتنی بر مردم سالاری دینی است.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران مردم تعیین کننده است و حضور آنها در انتخابات برکات زیادی دارد، اولین برکت آن یاس دشمن از نگاه بد به کشور است.
فروزنده ادامه داد: بعد از تامین این هدف مشارکت بالای مردم امنیت و آسایش را برای آنها به ارمغان می‌آورد چرا که دشمن تصور خیال خام دست درازی به مرزها را از سر بیرون خواهد راند.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در انتخابات برای مردم و در حقیقت همایش قدرت ملی است تاکید کرد: کاندیدا به این نکته توجه داشته باشند صرف خودشان و پیروزی خودشان نباید در صحبتها و مناظرات هدف باشد و باید با ایجاد نشاط و حرکت در جامعه کاری کنند که مردم حس کنند کاندیدا صادق هستند و بر این اساس با این کار و مشارکت بالای مردم کشور یک گام به جلو حرکت کنند.

مردم دچار هیجان نباشند
در ادامه این روند حجت‌الاسلام غرویان که می‌گوید اعتدال‌گرا است نیز با اشاره به اهمیت مشارکت بالای مردم در انتخابات به سیاست روز می‌گوید: به مردم توصیه می‌کنم که دچار احساسات و هیجانات نشوند چراکه تعیین رئیس‌جمهور بحث مهم و اساسی است.
وی با اشاره به این نکته که کاندیدا باید اخلاق را در مناظرات و برنامه‌های تبلیغاتی خود رعایت کنند، به یادآوری فضای دوره‌های قبل پرداخته و گفت: مردم اگر نمی‌خواهند دوباره آن فضای کشمکش و درگیری و نزاع و بگم بگم‌ها در کشور حاکم شود و فضای روحی و روانی جامعه بهم بخورد؛ به جریانی اخلاقی رای بدهند و در انتخابات برای تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشند.

مشارکت مردم فضای کشور را امن می‌کند
در ادامه محمد هاشمی برادر مرحوم آیت الله هاشمی نیزدرباره اهمیت حضور مردم در انتخابات در اوضاع کنونی به سیاست روز گفت: انتخابات کنونی از موارد و صحنه‌هایی است که دو جنبه بسیار مهم دارد جنبه اول تعیین سرنوشت خود ما است یعنی هر فرد می‌تواند در تعیین سرنوشت خودش مشارکت داشته باشد و حضور داشته باشد و به نامزدی که می‌خواهد با خط فکری و برنامه مقبولش رای بدهد و یقین بداند که رای او تاثیرگذار است و می‌تواند سرنوشت را تغییر بدهد چنانچه در هر انتخاباتی تاکنون این اهمیت عیان شده است.
وی اما با اشاره به اهمیت دوم مشارکت بالای مردم در انتخاباتها خصوصا انتخابات این دوره پرداخته و گفت: اما نکته دوم این است که به این دلیل که کشور اکنون بیشتر در معرض دشمنی برخی ابرقدرت‌ها و کشورها قرار گرفته است؛ مشارکت بالا در انتخابات برای دشمن حالت بازدارندگی دارد؛ دشمن به صحنه انتخابات ما نگاه می‌کند و وقتی ببیند مردم حضور دارند برایش بازدارندگی ایجاد شده و به فکر شیطنت نمی‌افتد.
محمد هاشمی در پایان نیز خاطر نشان کرد: در نهایت باید گفت که انتخابات کنونی هم به لحاظ تعیین سرنوشت خودمان و هم به لحاظ به رخ کشیدن قدرت به دشمن و ایجاد بازدارندگی اهمیت دارد. انشاالله مردم حماسه خلق کند همچنان که در انتخابات گذشته حضور پرشور بود باز با همین شعور بالای سیاسی حماسه دیگری خلق خواهد کرد و ماندیدا هم از اخلاق انتخاباتی عدول نکنند.
در نهایت باید به این اصل مهم توجه کرد که همه کاندیداها در عین رقابت بر سر یک پست که هدف آن خدمت به مردم است در یک کشتی هستند که حرکت سهل آن به وسیله شوری که مردم ایجاد می‌کنند میسر خواهد بود، نظام بدون پشتوانه مهمی به نام مردم نمی‌تواند به سر منزل مقصود برسد و بر همین اساس باید همه کاندیداها در عین رعایت رقابتی اخلاق‌مدارانه با نشان دادن حقیقت به جای سیاه نمایی و راه حل به جای بزرگ نمایی معضلات به ایجاد امید و در نهایت بالا بردن مشارکت مردم که نشانه حمایت آحاد جامعه از نظام دینی جمهوری اسلامی است، دست زنند. 

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcf0xd1.w6d1vagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی