دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
کد مطلب : 92249
وقتي برخي مواضع بوي ابهام و تفسير مي‌دهد

لطفا پايتان را از روي خط قرمز برداريد!

لطفا پايتان را از روي خط قرمز برداريد!

«به‌هیچ‌وجه اجازه داده نشود که به بهانه‌ی نظارت، اینها به حریم امنیّتی و دفاعی کشور نفوذ کنند؛ مطلقاً. مسئولین نظامی کشور به‌هیچ‌وجه مأذون نیستند که به بهانه‌ی نظارت و به بهانه‌ی بازرسی و مانند این حرفها، بیگانگان را به حریم و حصار امنیّتی و دفاعی کشور راه بدهند، یا توسعه‌ی دفاعی کشور را متوقّف کنند؛ توسعه‌ی دفاعی کشور، توانایی دفاعی کشور، مشت محکم ملّت در عرصه‌ی نظامی، این بایستی همچنان محکم بماند و محکم‌تر بشود؛ یا حمایت ما از برادران مقاوممان در نقاط مختلف؛ اینها مطلقاً نبایستی در مذاکرات مورد خدشه قرار بگیرد.
تذکّر بعدی این است که هیچ شیوه‌ی نظارتی غیر متعارف که جمهوری اسلامی را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارت تبدیل میکند، به‌هیچ‌وجه مورد قبول نیست. همین نظارتهای متعارفی که در همه‌ی دنیا معمول است، اینجا هم همان نظارتها [باشد]، و نه بیشتر.»
مي‌دانيم كه اين سخنان رهبر انقلاب مربوط به چهل روز پيش است. اما ظاهرا تكرار و اصرار بر آن براي برخي‌ها لازم است. رهبر انقلاب در همان ديدارشان عنوان داشتند كه «من مسائل کلان، خطوط اصلی، چهارچوب‌های مهم و خطّ قرمزها را به مسئولین کشور همواره گفته‌ام» اين جمله هم قطعا يكي از خط قرمزهاي پررنگ نظام جمهوري اسلامي است. اما عجيب است كه برخي‌ها ظاهرا با عينك دودي كه بر چشم مي‌زنند، سعي مي‌كنند آن را نبينند و پا روي آن بگذارند.
اخيرا يكي از اعضاي تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي در يك گفت‌وگوي تلويزيوني اعلام كرده بود: ««زمانی که اجرای پروتکل الحاقی را قبول کنیم یک سری دسترسی‌های مدیریت‌شده به مراکزی که غیر از مراکز هسته‌ای باشد،‌ طبق شرایط خاصی می‌تواند برای آژانس ایجاد شود».
ظاهرا حالا جاي واژه «بازرسي» كلمه «دسترسي‌هاي مديريت شده» قرار گرفته تا به زعم بعضي‌ها نه سيخ بسوزد و نه كباب!
وقتي اين اظهارات را كنار صحبت‌هاي مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمي مبني بر «توافق هسته‌ای تهران با ۶ کشور این حق را برای بازرسان آژانس ایجاد می کند که به دنبال بازرسی از تاسیسات نظامی ایران باشند.» متوجه مي‌شويم كه برخي از آقايان مسئول به جاي آنكه با واكنشي جدي به دهان آمانو بكوبند، گويي ميان دو دلبر! گير كرده‌اند و مي‌خواهند دل هيچكس را نشكنند. خط قرمزها را هم ظاهرا مي‌توان با «پاك‌كن تدبير» پاك يا كمرنگ كرد.
اما زهي خيال باطل. چنين اجازه‌اي قطعا نه به آژانس داده خواهد شد و نه چند كشوري كه از نظر برخي‌ها جامعه جهاني هستند. ايران مشت محكم خود را براي دشمنانش باز نمي‌كند و باز هم اجازه نمي‌دهد تا زياده‌خواهان دنيا، بر مركب مرادشان سوار شوند و به خواسته‌هاي شومشان برسند. 

تعیین بازدید از مراکز نظامی در صلاحیت تیم مذاکره‌کننده نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، در واکنش به اظهارات اخیر عراقچی پیرامون امکان دسترسی بازدید از مراکز نظامی ایران طبق پروتکل الحاقی اظهار داشت: موضوع بازدید از مراکز نظامی جزو مباحث مذاکرات هسته‌ای نیست و ربطی به آنها ندارد و این موضوع به هیچ عنوان جزو سرفصل گفت‌وگوهای تیم مذاکره‌کننده نبوده و نیست.
ابراهیم آقامحمدی با تاکید براینکه تیم مذاکره‌کننده موظف شده صرفا پیرامون مسائل هسته‌ای گفت‌وگو و مذاکره کند افزود: این موضوع همواره از سوی مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های عمومی بیان شده که تیم مذاکره‌کننده تنها باید پیرامون مسائل هسته‌ای مذاکره کند و غیر آن را شامل نمی‌شود. وي تاکید کرد: سخنان اخیر خارج از چارچوبی است که مقام معظم رهبری تعیین کرده‌اند و مطرح کردن این مباحث در صلاحیت تیم مذاکره‌کننده نیست چون آنها برای این کار نیازمند مجوز مسئولان نظام هستند.
آقامحمدی با تاکید براینکه در مذاکراتی که ایران با ۱+۵ دارد نباید به مسائل نظامی ورود کرد گفت: هیچ توجیهی در این خصوص از تیم مذاکره‌کننده قابل قبول نیست. وی تاکید کرد: مطرح کردن این‌گونه مباحث عبور از خط قرمزها است و مورد قبول ملت و نظام نخواهد بود.

حفظ حریم دفاعی و امنیتی خط قرمز انعطاف‌ناپذیر ایران است
یدالله جوانی کارشناس مسائل سیاسی هم،‌ درباره سخنان عراقچی پیرامون تعیین بازدیدهای مدیریت شده از مراکز و سایت‌های نظامی ایران طی پروتکل الحاقی اظهار داشت: موضع و سیاست جمهوری اسلامی ایران پیرامون بازرسی و نظارت بر مراکز و سایت‌های نظامی مشخص است و مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل قوا با صراحت این موضوع را مورد توجه قرار دادند.
وی افزود: سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و مسئولان عالی نظام پیرامون نظارت و بازرسی‌ها کاملا مشخص و شفاف است و حتی آژانس هم حق ورود به این مراکز را به بهانه نظارت و بازرسی ندارد. جوانی ادامه داد: در این سخن آقای عراقچی مبنی بر اینکه این مراکز به طور مدیریت شده می‌توانند مورد بازرسی قرار بگیرند، یک حالت ابهامی وجود دارد که بحث مدیریت شده باید شفاف شود و در توافقنامه احتمالی به شکل جزئی مشخص شود که منظور از نظارت و بازرسی مدیریت شده چیست؟
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: از سویی تیم مذاکره‌کننده ما به صراحت می‌گوید به هیچ عنوان نظارت و بازرسی از مراکز نظامی را نمی‌پذیریم اما از سویی دیگر نظارت و بازرسی‌های مدیریت شده‌ای را مطرح می‌کنند که نفوذ به درون سیستم اطلاعاتی و امنیتی حاصل نشود و اعلام می‌کنند که ما اجازه نخواهیم داد که طرف مقابل چنین کاری انجام دهند؛ اما در مقابل مشاهده می‌کنیم قبل از اینکه چنین تفاهمی به پایان برسد و مورد امضا قرار بگیرد غربی‌ها با صراحت از دسترسی به مراکز نظامی ایران سخن به زبان می‌آورند و تصریح می‌کنند در صورت به نتیجه رسیدن توافق،آژانس این امکان را پیدا می‌کند که از سایت‌ها و مراکز نظامی ایران بازدید کند و آنها را مورد سرکشی قرار دهد.
وي تاکید کرد: حفظ حریم دفاعی و امنیتی کشور یکی از موضوعاتی است که بر سر آن اجماع داخلی وجود دارد و تمام مردم و گروه‌های سیاسی متفق‌القولند که صندوقچه اسرار نظامی کشور باید بر روی نامحرمان و دشمنان به خصوص آمریکایی‌ها همواره بسته نگه داشته شود زیرا در اینجا مسئله امنیت ملی کشور مطرح است و هیچ کشوری روی امنیت ملی خودش با بیگانگان معامله نخواهد کرد.

به احدی اجازه بازرسی از سایت‌های نظامی را نمی‌دهيم
محمدحسن آصفری هم گفت: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی قوای مسلح زیر نظر مقام معظم‌رهبری است و احدی نمی‌تواند در بحث نیروهای مسلح ایران دخالت کند.
اين عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: نه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و نه دولت اختیاری برای اجازه بازدید از تاسیسات نظامی را ندارند و مجلس نیز نمی‌تواند به کسی چنین اختیاری بدهد که در امور داخلی نیروهای مسلح دخالت کند چراکه طبق قانون اساسی، نیروهای مسلح زیر نظر مقام معظم رهبری است.
وي خاطرنشان کرد: هیچ اختیاری به آقای عراقچی برای مجوز دادن به گروهی در بازدید از سایت‌های نظامی ایران داده نشده و وی نمی‌تواند در این موضوع چنین موضع‌گیری‌هایی را داشته باشد.
وی ادامه داد: از طرفی آمانو هم سیاست‌های غربی و آمریکایی را دنبال می‌کند و موضع‌گیری‌های وی باعث بی‌اعتمادی مردم به ساختار آژانس شده و جایگاه بیطرفی را که آژانس باید داشته باشد، ندارد. این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه فعالیت هسته‌ای در سایت‌‌های نظامی ندارد، اظهار داشت: تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران زیر نظر آژانس است و به جز این مراکز فعالیت دیگری در زمینه هسته‌ای انجام نمی‌شود.
آصفری ادامه داد:‌ مطرح کردن این بحث از سوی آمریکایی‌ها به دلیل آن است که اکنون به زمانی رسیده‌ایم که آمریکایی‌ها باید در مورد لغو تحریم‌ها در مورد ایران تصمیم‌گیری کنند و به دنبال آن هستند که مذاکرات را با چالش مواجه کنند تا حاصل آن نتیجه بخش نباشد و میز مذاکره را بر هم بزنند و بار دیگر نشان می‌دهند که قابل اعتماد نیستند.

هر توافقی درباره بازرسی از اماکن نظامی و دفاعی باطل است
سید حسین نقوی حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی هم درخصوص بحث امکان دسترسی بازدید از مراکز نظامی ایران طبق پروتکل الحاقی گفت: ما در رابطه با بازرسی‌ها خط قرمز خود را اعلام کردیم و مقام معظم رهبری خط قرمز بازرسی‌ها را مشخص کرده‌اند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ما به هیچ‌وجه اجازه نخواهیم داد از اماکن نظامی و دفاعی کشور بازرسی صورت بگیرد و بازرسی‌ها باید صرفا در حوزه فعالیت هسته‌ای و در چارچوب مقررات آژانس باشد و نه اینکه بازرسی‌های فرا آژانسی صورت گیرد و هر نوع توافقی درباره بازرسی از اماکن نظامی و دفاعی از نظر ما باطل است و جمهوری اسلامی قطعا زیر بار چنین بازرسی‌هایی نخواهد رفت. وي از طرح جامع مجلس برای تصویب و نظارت بر اجرای توافق‌نامه هسته‌ای خبر داد و گفت: طرح‌های مختلفی در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و بنا شد این طرح‌ها در کنار یکدیگر ادغام شود تا طرحی جامع باشد.
نقوی‌حسینی به تشریح جزئیات طرح جامع مجلس برای حراست از حقوق هسته‌ای ملت پرداخت و تصریح کرد: این طرح ضمن حفاظت از منافع کشور،به حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و همچنین حفظ خطوط قرمز و منافع ملی کشورمان در حوزه هسته‌ای می‌پردازد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پیش از سال‌جاری یک طرح یک فوریتی با عنوان الزام حفظ دستاورد هسته‌ای در صحن علنی مجلس تصویب شد و قرار شد سایر پیشنهادات و طرح‌ها به کميسیون امنیت ملی داده شود و تمام دیدگاه‌ها در آن طرح گنجانده شود که این طرح در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.

نكته پاياني
اميدواريم تيمي كه از سوي دولت و دستگاه ديپلماسي به عنوان مذاكره‌كننده انتخاب شده‌اند، بيش از گذشته حواسشان را جمع كنند و مراقب باشند، آنچه در قالب فكت‌شيت طرف امريكايي منتشر شد، ممكن است با فشارهاي كم و زياد به آنها تحميل شود. بازرسي‌هاي ويژه و تاسيسات نظامي جزو مواردي است كه اصلا نبايد در آن پرانتزهاي اختلافي قرار گيرد.
آقايان دقت كنند كه روي اين موارد فقط بايد قلم قرمز كشيد.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcf10d1.w6d0jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی