دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
کد مطلب : 93879
قرائت گزارش برجام در پارلمان

طرح هسته‌اي با يك فوريت تصويب شد

طرح هسته‌اي با يك فوريت تصويب شد

نمایندگان مجلس روز گذشته در حالی نشست علنی خود را پشت سر گذاشتند که گزارش برجام در پارلمان قرائت شد و «یک فوریت» طرح هسته‌ای به تصویب رسید.
علی لاریجانی رئیس مجلس در آغاز صحن علنی در توضیحاتی درباره نشست غیرعلنی پارلمان گفت: جلسه علنی مجلس مقداری با تأخیر آغاز شد، در نشست غیرعلنی درباره موضوع هسته‌ای و برجام بحث و تبادل‌نظر کردیم.

اعلام انصراف کامران از سؤال خود از وزیر صنعت
ديروز حسن کامران نماینده مردم اصفهان از سؤال خود از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت انصراف داد.
محمدحسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی انصراف کامران از سؤال خود از نعمت‌زاده را درآغاز جلسه علنی ديروز اعلام کرد.

قرائت گزارش کمیسیون برجام
سیدحسین نقوی‌حسيني نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس روز گذشته گزارش کمیسیون متبوعش را قرائت کرد.

عراقچی و قشقاوی در جلسه علنی
عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه در جلسه علنی ديروز حضور یافتند.
این دو هنگام قرائت گزارش کمیسیون ویژه برجام نتایج و پیامدهای آن توسط سید‌حسین نقوی‌حسینی سخنگوی این کمیسیون در جلسه علنی مجلس شرکت کردند.

آغاز بررسی «طرح دوفوریتی اقدام متناسب و متقابل ایران در اجرای برجام»
نمایندگان مجلس در نشست علنی پارلمان بررسی «طرح دوفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را آغاز کردند. محمدحسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس پیش از قرائت دستور کار صحن علنی، گفت: این طرح دارای ۷۵ امضا بود که همزمان با انتشارش، تعداد امضاهای آن به بیش از ۱۰۰ امضا رسیده است.
طرح «دوفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» با نظر ۲ فراکسیون رهروان و اصولگرایان مجلس ارائه شده است.

تشکر لاریجانی از کمیسیون ویژه بررسی برجام
علی لاریجانی پس از پایان قرائت گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام توسط سیدحسین نقوی‌حسيني سخنگوی این کمیسیون در سخنان کوتاهی اظهار داشت: از آقای نقوی که گزارش ۲۰ صفحه‌ای کمیسیون ویژه را قرائت کرد و خسته شد، تشکر می‌کنم.
وی همچنین گفت: از سایر اعضای کمیسیون برجام و رئیس این کمیسیون که وقت کافی گذاشتند و سند برجام را بررسی و جمع‌بندی کردند و گزارش آن را به صحن علنی ارائه دادند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

تأیید برجام در شورای‌عالی امنیت ملی
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه به عنوان طراح طرح دوفوريتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام یادآور شد: بر‌اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری ما در مرحله نرمش قهرمانانه قرار گرفته‌ایم و با استفاده از نرمش قهرمانانه طوری عمل کنیم که از این مرحله بگذریم.
نماینده مردم بروجرد با اشاره به طرح دوفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام اظهار داشت: این طرح در طول روزهای گذشته تهیه شده و منتخب هر دو فراکسیون مجلس یعنی فراکسیون‌هاي اصولگرایان و رهروان ولایت است».
بروجردی ادامه داد: طرح مذکور در جلسات متعدد و طولانی که حتی در جمعه نیز وقتی به آن اختصاص داد نهایی شد. البته ما در جلسه آخر طی نشستی چند ساعته با حضور آقای لاریجانی مباحث را جمع‌بندی کردیم و در گزارش پایانی برجام نیز به صراحت گفتیم که مجلس طرح دوفوریتی را ارائه می‌کند.
بروجردی در همین زمینه گفت: ۶ کشور طرف مذاکره با کشورمان بر‌اساس توافق مراحل قانونی را طی کردند و امروز نوبت جمهوری اسلامی ایران است که در این زمینه تصمیم‌گیری کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نقاط ضعفی در برجام وجود دارد،‌تصریح کرد: برجام محصول یک تصمیم ملی است، شورای‌عالی امنیت ملی به عنوان عالی‌ترین مرکز نظام در تصمیمات سیاسی و نظامی آن را تأیید کرده است. البته با وجود آن با توجه به نظر مقام معظم رهبری باید مجلس نیز در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

رسایی در اخطار قانونی: انتساب برخی موضوعات به دفتر رهبری باید بررسی شود
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در جریان بررسی دوفوريت طرح اقدام متناسب با متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، در اخطاری قانونی اظهار داشت: آقای لاریجانی شما در جلسه غیرعلنی یک ساعت در دفاع از این طرح سخنرانی کردید که خلاف عدالت و قانون است.
وی افزود:‌ همچنین هیأت رئیسه مجلس اجازه تکثیر و توزیع طرح دیگری درباره برجام را نداد که این موضوع هم خلاف قانون و عدالت است، همچنین آقای لاریجانی! در سخنرانی غیرعلنی موضوعاتی را به دفتر مقام معظم رهبری منتسب کردید که این موارد هم باید بررسی شود.
رسایی همچنین گفت: آقای لاریجانی! شما در اين جلسه گفتید که «از دفتر مقام معظم رهبری تماس گرفتند و گفته‌اند چرا زودتر درباره برجام تصمیم‌گیری نمی‌کنید»، انتساب چنین مواردی به دفتر رهبر معظم انقلاب باید بررسی شود.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این اخطار رسایی گفت: ما جلسات غیرعلنی زیادی را برگزار می‌کنیم و رئیس جلسه و تعدادی از نمایندگان در جلسات غیرعلنی سخنرانی می‌کنند، خود شما و آقای حسینیان هم در جلسه‌ای غیرعلنی صحبت کردید و نظراتتان را گفتید، آقای مکارم‌شیرازی هم نامه‌ای درباره برجام به مجلس نوشته‌اند.

مخالفت مجلس با دوفوریت طرح اقدام متناسب دولت در اجرای برجام
نمایندگان مجلس در نشست علنی خود پس از استماع گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس خلع دوفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام را بررسی کردند.
وکلای ملت پس از بحث و تبادل‌نظر با ۱۵۹ رأی موافق، ۶۲ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۷ نماینده در صحن علنی مجلس به درخواست دوفوریت این طرح رأی منفی دادند. وکلای ملت همچنین با ۱۶۸ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع یک فوریت این طرح را مصوب کردند.

انتقاد نمایندگان از خرابی دستگاه‌های اخذ رأی
نمایندگان در نشست علنی ديروز پارلمان درخواست دوفوریت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام را بررسی و در نهایت به یک فوریت آن رأی مثبت دادند. پس از رأی‌گیری برای این طرح، جمعی از نمایندگان با جمع شدن در جایگاه هیأت رئیسه تأکید کردند که دستگاه اخذ رأی صحن علنی مجلس خراب بوده و به همین دلیل آرای مربوط به این طرح به صورت صحیح اخذ نشده است.
لاریجانی در واکنش به این اقدام نمایندگان، گفت: «اگر در این زمینه تشکیک کرده‌اید آیین‌نامه‌ راه‌حل آن را گفته است، این جمع شدن معنایی ندارد».
وی اضافه کرد: ما برای این طرح ۱۶۴ رأی نیاز داشتیم که طرح ۱۵۹ رأی آورده بنابراین ۵ رأی کم آورده است؛ آقایان گفتند کسانی رأی داده‌اند اما رأی خوانده نشده است.
رئیس مجلس در همین زمینه تصریح کرد: از نظر اقدامات آیین‌نامه‌ای راه‌حلی در این جا نداریم اما در کل اگر تشکیکی در رأی‌گیری است چون همیشه ما با همین دستگاه رأی‌گیری می‌کنیم من نمی‌توانم رأی‌ها را تغییر دهم و باید به آیین‌نامه مراجعه کرد.

توکلی: دو فراکسیون عمده مجلس در تهیه طرح برجام مشارکت داشته‌اند
احمد توکلی در ادامه در موافقت با دوفوريت طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» گفت:‌من اولین نفری بودم که درباره برجام اظهار نظر کردم و در این‌باره نامه‌ای خصوصی به آقای رئیس‌جمهور و نیز وزیر امور خارجه نوشتم که البته رسانه‌ای نشد و البته آقای ظریف به طور مفصل پاسخ من را دادند.
نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه حق بود که دولت در این باره لایحه دهد،‌ اظهار داشت: دولت به تکلیف قانونی خود در این زمینه عمل نکرد.
توکلی با یادآوری تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر عدم اختلاف و دو‌دستگی ملی و نیز میان سیاستمداران که باید آویزه گوش نمایندگان باشد،‌ گفت: در تهیه این طرح همه اعضای دو فراکسیون عمده مجلس مشارکت داشتند و فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان با آن مخالفتی نداشته باشند.
وی ادامه داد:‌ اینکه همه ایرادات برجام را پشت تریبون مطرح کنیم ممکن است دشمن عنوان دارد که سیاستمداران شما هم مانند ما فکر می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: من به عنوان یک اقتصاد‌دان می‌گویم اگر این طرح را به سرانجام نرسانیم دچار مشکل می‌شویم و الان باید بیشتر نگران نقشه‌های دشمن برای نفوذ باشیم. توکلی با اشاره به اینکه طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را بر‌اساس ایرادات برجام تهیه کرده‌ایم، گفت: دنیا بداند که نظر رسمی مجلس شورای اسلامی همین گزارشی است که کمیسیون برجام تهیه کرده است اما باید با دولت همکاری کنیم و هر چه زودتر تکلیف را روشن کنیم که به نفع ملت است.

رسایی: رأی به طرح هسته‌ای مشروع نیست
حجت‌الاسلام رسایی نماینده مردم تهران و نایب ‌رئیس کمیسیون اصل۹۰ در سخنانی به عنوان دومین مخالفت دوفوريت طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» اظهار داشت: طبق اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی دولت موظف است برای همه موافقت‌نامه‌ها و مقابله‌نامه‌ها به مجلس لایحه بدهد.
وی افزود: امروز (ديروز) مجلس در حال تصمیم‌گیری درباره یک موافقت‌نامه در قالب یک طرح است نه لایحه، طبق قانون دولت باید لایحه برجام را تقدیم مجلس می‌کرد نه اینکه امروز مجلس موضوع مهمی مانند برجام را در قالب یک طرح مورد رسیدگی قرار دهد، این یک اشکال و ایراد قانونی است.
رسایی همچنین گفت: رأی به طرح مذکور یا رد آن مهمترین موضوعی است که مجلس نهم در تاریخ چهار ساله خود می‌خواهد آن را بررسی کند، مردم چشم‌انتظارند و به ما اعتماد کردند، مردم نمی‌دانند واقعیت چیست، برجام متن بسیار طولانی است.
رسایی در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر در نظر گرفتن مجاری قانونی در بررسی برجام، تصریح کرد: رأی ديروز مجلس رأیی است که وقتی ما را در قبر می‌گذارند باید بتوانیم درباره علت آن پاسخ دهیم، از آنجایی که دولت لایحه برجام را تقدیم مجلس نکرده و به قانون عمل نکرده است،‌نمایندگان مجلس مجبور شده‌اند طرح دوفوريتی را درباره اجرای برجام ارائه دهند، اما باید بدانید دولتی که به قانون عمل نمی‌کند و لایحه برجام را به مجلس ارائه نمی‌دهند، به این طرح شما هم حتی اگر قانونی شود، عمل نخواهد کرد، فقط فرق آن این است که مهر تأئید مجلس با تصویب این طرح، به دولت اجازه اجرای برجام را می‌دهد، مهر تأئید مجلس پای سند توافقی می‌آید که به ضرر ملت ایران است، واقعیت درباره برجام به این ملت گفته نشده است، ما هم در این موضوع شریک خواهیم شد.
وی همچنین تصریح کرد: اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند قبل از اظهارنظر مجلس درباره برجام، نسبت به اجرای آن اقدام نمی‌کرد، رفتند از پارچین بازدید کردند آن هم قبل از آنکه مجلس نظرش را درباره برجام اعلام کند، خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیشتر از این دولت نظر مجلس ایران برایش اهمیت دارد، خانم موگرینی گفته بود تا زمانی که نظر مجلس ایران اعلام نشود، درباره اجرای برجام تصمیم‌گیری نمی‌کنیم ولی دولت قبل از اظهارنظر مجلس درباره برجام، کارش را انجام داد.
وی یادآور شد: آقای بروجردی می‌گوید بازدید از پارچین با تأئید شورای عالی امنیت ملی انجام شده است، چه کسی گفته شورای عالی امنیت ملی بازدید از پارچین را تصویب کرده است؟ طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسی مصوبات شورای عالی امنیت ملی تا زمانی که به تأئید رهبر معظم انقلاب نرسد، قابلیت اجرا ندارد و قانونی نیست،‌ رهبر معظم انقلاب نپذیرفتند و موضوع را به مجلس ارجاع دادند، بعد از اظهارنظر شورای عالی امنیت ملی که شروطی را این شورا تعیین کرده بود و البته تصویب هم نشده بود چون رأی‌گیری انجام نشده بود، رهبر انقلاب حاضر نشدند تا کنون سند برجام را در دستشان بگیرند.
نماینده تهران در مجلس در ادامه سخنانش با بیان اینکه ضمانت اجرایی این طرح چیست، گفت:‌ شما در این طرح شروطی را تعیین کرده‌اید اما دولت کار خودش را می‌کند و شروط مجلس را اجرایی نمی‌کند، کمااینکه تاکنون هم به قوانین تعیین شده توسط مجلس درباره هسته‌ای عمل نکرده است، رأی به این طرح واقعاً مشروع نیست و باید روی طرح‌های دیگری که در مجلس مطرح است نیز فکر کنیم، هیچ طرحی به دنبال رد مطلق برجام نیست.
رسایی در پایان خاطرنشان کرد: گفته شده فراکسیون اصولگرایان یک طرحی را درباره هسته‌ای ارائه داده است در حالی که اینطور نیست و امضای افراد شاخصی مانند آقایان بذرپاش، زارعی، حداد عادل و زاکانی در این طرح نیست.

لاریجانی: تأخیر در تصویب طرح هسته‌ای به ضرر ایران است
علی لاریجانی طی سخنانی به عنوان دومین و آخرین موافق دوفوريت طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام»، اظهار داشت: عده‌ای می‌گویند این طرح نسبتی با گزارش کمیسیون برجام ندارد، در حالیکه اینطور نیست، در بند اول پیشنهادات کمیسیون برجام آمده که باید طرح دوفوریتی ارائه و الزاماتی تعیین شود، بنابراین ارائه طرح دوفوریتی اجرای اولین پیشنهاد کمیسیون برجام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کمیسیون به این نتیجه رسیده بود که طرح دوفوریتی ارائه شود، از آنجایی که موضوع هسته‌ای یک مسئله ملی است و باید طرح‌ها با اجماع نمایندگان مجلس ارائه می‌شد، لذا کمیته‌ای ۶ نفره از دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان تشکیل شد و طی روزهای پنج‌شنبه و جمعه برای بررسی طرح دوفوریتی مذکور تشکیل جلسه دادند، بنده هم در جلسه این کمیته حضور یافتم و این طرح را جمع‌بندی کردیم.
وی افزود: جلساتی با حضور تعدادی از اعضای فراکسیون رهروان و اصولگرایان از جمله آقایان حدادعادل،‌ بذرپاش، حقیقت‌پور، جلالی، بروجردی، زارعی،‌ احمد توکلی و آقایان دیگر تشکیل دادیم، آیا قرار نشد سه نفر از فراکسیون اصولگرایان و سه نفر از فراکسیون رهروان بنشینند و این طرح را آماده کنند، بنابراین ما آن فرمایشی که موضوع هسته‌ای یک مسئله ملی است و باید با اجماع پیش برود را انجام دادیم و این مسیر را قبول داشتیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه هر انسانی که صحنه بین‌المللی را ببیند و با شرایط آشنا باشد، متوجه می‌شود که نباید در تصویب این موضوع تأخیر شود، گفت: ما تصور می‌کردیم کنگره آمریکا برجام را رد می‌کند و سپس اوباما آن را وتو می‌کند، اما اینگونه نشد و زمان اجرای برجام جلو افتاد، ما متناسب با این موضوع نتوانستیم برجام را سریع‌تر بررسی کنیم و تأخیر صورت گرفت و امروز هم هرچه در بررسی این موضوع تأخیر شود به نفع ما نیست بلکه به ضرر ماست.

رکود در فعالیت شرکت شهرک‌های صنعتی «نعمت‌زاده» را به مجلس کشاند
محمد دهقان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
بر این اساس، سؤال ملی نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در مجلس از نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت رکود در فعالیت شرکت شهرک‌های صنعتی کشور اعلام وصول شد.
همچنین زهره طبیب‌زاده نماینده تهران از طرح سؤال خود از چیت‌چیان وزیر نیرو که درباره علت عدم مدیریت بهینه مصرف آب در کشور بود، انصراف داد که اعلام وصول شد.

https://siasatrooz.ir/vdcf1cd1.w6dmeagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی