چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۳:۱۳
کد مطلب : 81809

انتخابات۲۴خرداد روزامتحان بزرگ ملت ايران

درجمهوری اسلامی ایران،انتخابات برمبنای قانون انتخابات که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و برای اجرا...

۱- درجمهوری اسلامی ایران،انتخابات برمبنای قانون انتخابات که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ شده است، برگزار می گردد .۲- انتخابات به عنوان عالي‌ترين مظهرحضورمردم درعرصه سياسي ومهمترين مجراي تحقق حاكميت مردم است. انتخابات، عملی حقوقی سیاسی از سوی شهروندان و امت در راستای مشارکت در حوزه قدرت است.
۳- برگزاري انتخا بات مشاركت‌آميزورقابتي احساس مسئوليت نظام درمقابل خواست‌هاي جامعه را افزايش می دهد.
انتخابات موجب افزايش احساس مسئوليت حاكمان درمقابل خواست‌هاي جامعه مي‌شود.
۴-انتخابات زمينه‌هاي لازم براي چرخش نخبگان ودگرگوني دربخش‌هايي ازگروه حاكمه رابطورمستمرفراهم می سا زد .
۵- انتخابات، سازوکاري است که طي آن اراده شهروندان يک کشوربراي شکل‌گيري نهادهاي سيا سي و مدني و نيز گزينش متصديان و متوليان امور عمومي به ظهور مي‌رسد.
۶- فرايندي است تا سيس کننده، مشروعيت بخش و نيزکنترل کننده که از طريق آن شهروندان در سرنوشت سياسي واجتماعي خود مشارکت نموده وضمن نظارت برعملکرد منتخبان خود،به حکومت حاکمان مشروعيت مي‌بخشند.
۷- در حقيقت انتخابات، مجموعه عملياتي است که در جهت گزينش فرمانروايان يا تعيين ناظراني براي مهار کردن قدرت، تدبيرشده است .
۸- انتخابات از جمله بارزترين نمادهاي مشارکت سياسي مردم در زمينه مديريت جامعه و تعامل با حاکمان و حکومت است.
۹- انتخابات مظهرجمهوريت وا سلاميت :‌اصطلاح «جمهوري اسلامي» را امام ابتدا در پاريس درتوصيف نظام مطلوب ومورد نظرخود به کار برد. «جمهوريت» مورد نظر به همان معناي رايج يعني مردمي بودن حکومت است.ايشان در پا سخ به سوال خبرنگاري مبني برچيستي حکومت درجمهوري اسلامي درتاريخ۲۰مهر۵۷فرمود :
«رژيم اسلامي وجمهوري اسلامي يک رژيمي است متکي برآراي عمومي و رفراندوم عمومي»(صحيفه امام،ج ۳،ص ۵۱۴).
۱۰- انتخابات يکي از عرصه‌هاي تجلي وحدت و نمايش وحدت مردم است.
۱۱- حضور حداکثری مردم در انتخابات، بايد به عنوان راهبرد اصلي انتخابات درنظرگرفته شود.
۱۲- به نظر مي‌رسد عواملي چون : رقابتي بودن انتخابات، وجود گرايش‌هاي قانوني مختلف در عرصه رقابت، شفاف عمل کردن احزاب و تشکل‌هاي سياسي، قانونگرايي نهادهاي مرتبط با انتخابات به ويژه وزارت کشور که مجري انتخابات است، اطلاع‌رساني به هنگام و ترغيب درست مردم، روشنگري و کارکرد مناسب رسانه‌ها و مطبوعات و به ويژه رسانه ملي، وجود کانديداهاي جدي با برنامه و کارآمد باحضور چهره‌هاي مصمم، خوش فکر با داشتن سابقه انقلابي ـ سياسي مثبت و با ثبات در عرصه رقابت ، افشاگري نقشه‌هاي دشمنان و بدخواهي آنان نسبت به مردم، حضور فعال نخبگان و گروه‌هاي مرجع و ... را مي‌توان در فهرست عوامل مؤثر بر انتخابات برشمرد .
۱۳- انتخابات مظهر خدا با وري، مردم با وري وخود باوري است.
جان کلام اینکه: انتخابات به تعبیرمقام معظم رهبری ،روزامتحان بزرگ ملت ايران است كه اميدواريم به فضل پروردگار،ملت با ايجاد حماسه اي پر بركت وداراي نتايج درخشان، ازاين آزمون بزرگ الهي درروزجمعه۲۴خردادماه جاری نيزسربلند وسرافراز بيرون آيد .

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdcf1cdc.w6dyxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی