?>?>?> شوی نتانیاهو درکنفرانس امنیتی مونیخ برای تضعیف ایران | سیاست روز
يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۲
کد مطلب : 103293

شوی نتانیاهو درکنفرانس امنیتی مونیخ برای تضعیف ایران

ظریف: آمریکا و کارگزارانش گرفتار انتخاب‌های اشتباه خود شده‌اند
شوی نتانیاهو درکنفرانس امنیتی مونیخ برای تضعیف ایران

پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ پس از سه روز، دیروز در حالی به کار خود پایان داد که روز آخر شاهد شوی مضحک نخست وزیر رژیم غاصب صهیونیستی و ادعاهای دروغین این رژیم علیه ایران بود.
دیروز وزیرخارجه کشورمان نیز سخنرانی کرد و در ابتدا با بی‌اهمیت خواندن نمایش نتانیاهو، موضوعات مهمتری را محورسخنرانی قرار داد.
البته در روز آخر مقامات آمریکایی شرکت‌کننده در کنفرانس مونیخ باز هم بر طبل ضد برجامی کوبیدند و حتی از موضوع موشکی نیز نگذشتند و تلاش داشتند تا بار دیگر از فرصت این کنفرانس برای محدود کردن توان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.
کنفرانسی که قراربود محور تبادل نظر درخصوص موضوعات امنیتی در جهان و خاورمیانه باشد و شاید بتواند راه‌حلی برای معضلات جدی حتی برای منطقه پیدا کند حالا به تریبونی آن هم با اهداف مغرضانه برای تضعیف جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ایران از سوی گردانندگان آن تبدیل شد.
گویا آمریکا و اسرائیل جدا از سازمان ملل، برای چنین کنفرانس‌هایی نیز خواب‌های زیادی دیده‌اند که نمایش‌هایشان در ‌سازمان‌ملل کم بود؛ حالا کنفرانس مونیخ هم به آن اضافه شد!
کنفرانس امنیتی مونیخ مهمترین مجمع برای تبادل‌نظر درباره مسائل امنیتی در سطح جهان محسوب می‌شود و هر ساله سیاستمداران برای پیگیری مسائل موجود و با پرداختن به مسئله‌ای جدید در این نشست شرکت می‌کنند.در کنفرانس امسال ۶۰۰ میهمان از سراسر جهان حضور داشتند و مسائل مربوط به امنیت جهانی مانند جنگ، تروریسم و بحران پناه‌جویان در دستور کار بررسی شرکت‌کنندگان قرار گرفت.
کنفرانس مزبور نخستین‌بار در سال ۱۹۶۳ آغاز به کار کرد و فردی به نام «اوالد هاینریش فون کلایست اشمنسین» این کنفرانس را بنیان نهاد وی تا سال ۱۹۹۷ ریاست کنفرانس را برعهده داشت پس از او «هورست تلتشیک» تا سال ۲۰۰۸ این مقام بر عهده گرفت و از آن سال تاکنون هم ایشینگر مسئول برگزاری کنفرانس مونیخ است.
به غیر از سال ۱۹۹۱ که سال جنگ خلیج‌فارس بود و سال ۱۹۹۷ که ریاست کنفرانس تعویض شد، همه ساله کنفرانس مونیخ برگزار می‌شود. سی و نهمین دوره برگزاری کنفرانس که در سال ۲۰۰۳ برگزار شد، به یادماندنی‌ترین دوره برگزاری این کنفرانس بود. در آن سال «یوشکا فیشر» وزیر خارجه وقت آلمان گفت: «من را ببخشید. من متقاعد نشده‌ام.» اشاره وی به تصمیم دولت وقت آمریکا برای حمله به عراق بود.
نقش آینده اتحادیه اروپا به عنوان بازیگر جهانی و روابطش با روسیه و آمریکا، گسترش تهدید علیه نظم جهانی، کشمکش‌ها در خاورمیانه به خصوص روابط متشنج بین کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و تحولات سیاسی در آفریقا از جمله موضوعاتی بود که این کنفرانس به آن پرداخت.
به نظر می‌رسد تا بازیگرانی چون آمریکا و اسرائیل روی کار باشند برگزاری این کنفرانس‌ها نه تنها نتیجه مثبتی نخواهد داشت بلکه مخرب هم خواهد بود.
دیروز در این کنفرانس وزیر خارجه کشورمان سخنرانی کرد؛ محمدجواد ظریف ضمن ابراز خرسندی برای حضور در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از حضور در آخرین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ بعد از سفر رسمی و تاریخی روحانی به هند گفت: سال گذشته قبل از این اجلاس من پیشنهاد ایران برای ترتیبات امنیتی را در خلیج‌فارس بر پایه گفت‌وگو، اصول مشترک و اقدامات اعتمادساز تکرار کردم.
وی افزود: برخی از همسایگان ما سال گذشته از فرصت حضور در این نشست (مونیخ) برای اتهام وارد کردن به ایران، استفاده کردند و تعدادی از آنها و دیگران نیز امسال چنین کردند.
ظریف خطاب به حاضران در این نشست گفت: شما مخاطب یک سیرک کارتونی بودید که ارزش پاسخ را ندارد. اجازه دهید به موضوعات خیلی جدی‌تر بپردازیم. وی با تاکید بر اینکه دلایل ریشه‌ای افراط‌گرایی، به ویژه تفکر حذف‌گرایی و نفرت‌پراکنی، کماکان ادامه دارند و ممکن است هر زمان دیگر در جای دیگر سر برآورند، تصریح کرد: قدرت‌های بزرگ و همدستان منطقه‌ای آنها انتخابات اشتباهی کرده‌اند و بعد ایران را بابت اشتباهات خودشان متهم کرده‌اند.
ظریف گفت: آمریکا و کارگزاران منطقه‌ای‌اش گرفتار پیامدهای طبیعی انتخاب‌های اشتباه خودشان شده‌اند. اما آنها از این تریبون و تریبون‌های دیگر برای تشنج‌آفرینی درباره سیاست خارجی ایران و کتمان واقعیت‌های آن استفاده می‌کنند. وی اضافه کرد: اما آیا ایران آنها را مجبور کرده تمام این تصمیم‌های اشتباه را بگیرند. وی در ادامه گفت جمهوری اسلامی ایران خواستار یک منطقه قوی است و به دنبال دستیابی به هژمونی در منطقه نیست. او گفت دوران هژمونی گذشته است.
وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه تهران بعد از جمع‌بندی توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ پیشنهاد تشکیل یک مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای را مطرح کرد، اظهارداشت: آن پیشنهاد، گوش شنوایی نیافت، ولی هنوز روی میز است. می‌دانید چرا؟ چون این تنها راه جایگزین برای خروج از وضعیت اسفناکی است که در دهه‌های گذشته به آن دچار بوده‌ایم.
ظریف گفت: ما معتقدیم، به شرطی که عربستان سعودی آماده ورود به گفت‌وگوی جدی را داشته باشد بین ما و عربستان هیچ بحرانی وجود ندارد. اما اگر نظر آنها این باشد که منافعشان با ارائه تصویری از تخاصم و رقابت‌ها فاجعه‌بار بهتر تأمین می‌شود- رقابتی که در حال باخت در آن هستند- راه متفاوتی را انتخاب کرده‌اند.
دیروز پیش از سخنرانی وزیرخارجه کشورمان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر ضمن راه‌اندازی نمایش‌های تبلیغاتی، بار دیگر اتهامات بی‌اساس خود علیه ایران را تکرار کرد.
نتانیاهو با نشان دادن تکه‌ای آهن پاره، خطاب به «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران ادعا کرد: «این قطعه‌ای پهپاد ایرانی است؛ آیا ظریف این را می‌شناسی؟ مال شماست!» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که برای اولین بار در کنفرانس مونیخ حضور داشت گفت: «ما در صورتی که لازم باشد، نه فقط علیه نائبان ایران بلکه علیه خود ایران اقدام خواهیم کرد.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین با نمایش یک نقشه، مدعی شد درباره گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه هشدار داد. وی مدعی شد: اتفاق نامبارک این است که داعش رو به افول می‌رود و ایران، پا جای آن می‌گذارد و تلاش می‌کند امپراطوری‌اش را به نواحی پیرامون خودش گسترش دهد. ایران همچنین در تلاش است پلی از این کشور به عراق، سوریه، لبنان و غزه ایجاد کند. این اتفاق بسیار خطرناکی برای منطقه است.
این ادعای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واقع کپی‌کاری از تلاش ناکامی بود که «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در دو وهله برای ایجاد فضاسازی‌های تبلیغاتی علیه ایران به راه انداخته است.
هیلی یکبار در دی‌ماه خبرنگاران پنتاگون را به پایگاه «آناکوستیا بولینگ» دعوت کرد و آهن‌پاره‌هایی که پشت سرش بود را به عنوان لاشه‌های موشک‌هایی معرفی کرد که ایران در اختیار انصارالله یمن برای حمله موشکی به ریاض قرار داده است.
پدافند هوایی ارتش سوریه روز شنبه (۱۰ فوریه/۲۱ بهمن) یک فروند جنگنده اف‌۱۶ رژیم صهیونیستی را در نزدیکی «الجلیل» در جولان ساقط کرد. این اتفاق بعد از آن روی داد که رژیم اسرائیل به مواضع ارتش سوریه حمله کرده بود.
رژیم صهیونیستی اصرار دارد که تجاوز هوایی روز شنبه به خاک سوریه، در نتیجه ورود یک پهپاد ایرانی به اراضی اشغالی بوده است. در حالی‌که مقام‌های ایرانی این ادعا را رد کرده‌اند.
ارتش سوریه که بارها به اسرائیل درخصوص عواقب ادامه حملات به محور مقاومت در خاک این کشور هشدار داده بود، ضمن قبول مسئولیت کامل ساقط کردن این جنگنده متجاوز، گفته که پهپاد مورد اشاره صهیونیست‌ها، یک پهپاد شناسایی متعلق به این ارتش عربی و در حال جمع‌آوری اطلاعات از گروه‌های تروریستی بوده است.

حفظ برجام برای اروپا و تمام جهان اهمیت دارد
وزیر خارجه سابق آمریکا در پنلی در کنفرانس امنیتی مونیخ تأکید کرد که ادعاهای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درخصوص فاصله ۱۰ ساله ایران با ساخت زرادخانه هسته‌ای صحت ندارد.
جان کری با اشاره به اظهارات نتانیاهو و دستاوردهای برجام گفت: نتانیاهو گفت که ایران ۱۰ سال با ساخت یک زرادخانه‌ هسته‌ای فاصله دارد که این ادعا صحت ندارد». وی ضمن انتقاد از رویکرد دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام گفت: «اقدامات دولت ترامپ درخصوص خروج از برجام به منظور جلوگیری از تسلیحاتی شدن ایران، اشتباه است».
کری سپس با اشاره به ادعاهای نتانیاهو درباره برجام گفت: «اگر خانه شما آتش بگیرد، صرف اینکه ممکن است خانه شما مجدداً آتش بگیرد، از خاموش کردن آن صرف‌نظر می‌کنید؟»
جان کری در سخنان خود به مخاطبان یادآور شد که چطور رژیم صهیونیستی، عربستان و مصر از خواستند تا به ایران حمله کند و گفت: بمباران کردن، اوضاع را به عقب بازنمی‌گرداند (تغییری در وضعیت به وجود نمی‌آورد).
البته یک سناتور آمریکایی در ادامه مواضع ضد ایرانی مقام‌های واشنگتن در کنفرانس امنیتی مونیخ، به کشورهای اروپایی و غیراروپایی درباره تعامل با ایران هشدار داد؛ هشداری که خلاف تعهدات آمریکا در برجام است.
در این نشست که مجری آن «ویکتوریا نولاند» دستیار اسبق وزارت خارجه آمریکا در امور اوراسیا برگزار شد، «مایکل ترنز»، رئیس کمیته فرعی نیروهای تاکتیکی، هوایی و زمینی مجلس نمایندگان آمریکا، «جین شهین» سناتور عضو کمیته روابط خارجی سنا، «جیمز ریش» عضو کمیته روابط خارجی سنا، «شلدون وایتهوس» سناتور عضو کمیته محیط زیست این مجلس حضور یافتند.
در این نشست، از سناتور وایتهوس در پاسخ به سوالی درباره قانون «کاتسا» گفت که تحریم‌ها ابزارهای خوبی به ویژه در قبال روسیه و دیگر کشورها هستند. «کاتسا» یا قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها، قانونی است که با رأی قاطع کنگره آمریکا، علیه ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رسید، تا از طریق تحریم با آنچه «اقدامات خطرناک و دشمنانه این کشورها در قبال آمریکا و متحدانش خوانده شده‌»، مقابله کند.

https://siasatrooz.ir/vdcf1mdymw6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی