دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۵
کد مطلب : 100692

گفت وگوی تلویزیونی چالشی‌تر

دولت دوازدهم کار خود را با رأی اعتماد به وزرا، دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی و توصیه‌های راهگشای ایشان و...

دولت دوازدهم کار خود را با رأی اعتماد به وزرا، دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی و توصیه‌های راهگشای ایشان و تجدید پیمان با آرمان‌های حضرت امام(ره) آغاز کرد.
نقد عملکرد دولت در چهار سال گذشته حاصل را به این نتیجه می‌رساند که همت دولت تدبیر و امید بیشتر بر روی موضوع پرونده هسته‌ای کشورمان متمرکز بود.
موضوع هسته‌ای ایران انرژی زیادی را از مسئولین و حتی مردم گرفت، به همین خاطر در زمینه‌های دیگر کمتر برای ارائه راهکار حل مشکلات، اندیشه شد و در واقع به گونه‌ای به حاشیه رفت.
اکنون که موضوع هسته‌ای به توافق انجامیده است، هر چند این موضوع باز هم در دستور کار قرار دارد و بخشی از نگرانی‌های دولت را به خود اختصاص داده است، چرا که آمریکایی‌ها علاوه بر این که کارشکنی می‌کنند و در رستای عدم اجرای تعهداتشان گام برمی‌دارند، زیاده‌خواهی‌های بی‌جای آنها نیز در موضوع هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که خود مسئله‌ای برای کشور ایجاد کرده است. درخواست بازدید از مراکز نظامی ایران که آمریکا در پی آن است و سعی دارد با فشار بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این خواسته خود برسد، که البته همین موضوع یک چالش تازه را کلید می‌زند. اما دولت دوازدهم برای چهار سال آینده خود آیا باز هم باید درگیر موضوع هسته‌ای و مطالبات زیاده‌خواهانه آمریکا باشد؟
قطعاً اگر توافق هسته‌ای را به همین شکلی که وجود دارد، ادامه دهیم و نه در کنار آن، بلکه در متن برنامه‌های دولت برای چهار سال آینده به موضوعات مهمتر بپردازیم، توافق هسته‌ای به حاشیه می‌رود و اصل موضوعات مهم به متن و مرکز باز می‌گردد تا برای ایجاد شرایط بهتر در کشور اقدام شود.
جناب آقای روحانی رئیس جمهور محترم قرار است سه شنبه شب همچون سنوات گذشته از راه تلویزیون با مردم سخن بگوید.
نفس رو در رو با مردم سخن گفتن یک ارتباط مناسب اما یکسویه است، چرا که تنها او متکلم وحده است و مردم شنونده سخنان رئیس جمهور هستند، اگر در کنار چنین برنامه‌ای از مجریان کارشناس از حوزه‌های گوناگون به ویژه کارشناس مسائل اقتصادی که هم از مطالبات اقتصادی مردم اطلاع کافی داشته باشند و هم از مشکلات اقتصادی کشور آگاهی، آنگاه با صراحت بیشتری به موضوع ورود پیدا کنند، در چنین شرایطی است که می‌توان حضور آقای رئیس جمهور در تلویزیون را اندکی دوطرفه دانست که ثمربخش‌تر خواهد بود، گفت ‌وگوی تلویزیونی باید چاشنی چالش هم داشته باشد.
حتی در جریان گفت وگوی زنده تلویزیونی آقای روحانی با مردم می‌توان پرسش‌ها و مطالبات مردمی‌را به صورت تلفنی ضبط و پخش کرد تا رئیس جمهور محترم به آنها پاسخ دهد و یا حتی با حضور خبرنگاران صدا و سیما در میان مردم، نقطه نظرات و خواسته‌های آنها را برای روز سه‌‌شنبه آماده نمود تا در جریان گفت وگوی تلویزیونی برای آقای روحانی پخش شود و او نیز به آنها پاسخ دهد.
بیشترین خواسته مردم بر محور مسائل اقتصادی می‌چرخد، این که دولت دوازدهم برای چهار سال آینده چه راهکارهای عملی خواهد داشت، وضعیت اشتغال و رفع بیکاری چگونه خواهد بود و یا برای حمایت از تولید داخلی چه برنامه‌ها و راهکارهای عملی اتخاذ خواهد شد، مهمترین مسائلی است که دولت باید برای چهار سال بعدی برنامه داشته باشد.
مردم به یقین خواهان سخنانی از زبان رئیس جمهور هستند که نوید روزهای بهتری را بدهد و این نوید تنها در حرف باقی نماند بلکه به عینه در اوضاع معیشتی جامعه احساس شود.
در هر حال از برجام، آبی برای ایران گرم نشد، هر چند دولت محترم اعتقاد داشت توافق هسته‌ای و نتایج آن می‌تواند گشایش‌های زیادی برای ایران در حوزه‌های گوناگون به ویژه اقتصادی داشته باشد، اما اینگونه نشد. چنین اتفاقی ثابت می‌کند، مشکلات اقتصادی ایران، داخلی است و باید برای رفع آنها همت کرد. امید است در چهار سال بعدی دولت تدبیر و امید چنین شود.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcf1xdy0w6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی