شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۴
کد مطلب : 75149

تهديدات آمريكا و انگليس و خطر بروز سومين جنگ جهاني

هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا اخيرا به روسيه و چين هشدار داد كه دست از حمايتشان از رژيم بشار اسد بردارند و افزود اين دو كشور اگر چنين نكنند، بهاي كارشان را خواهند پرداخت.
كلينتون كه در نشست «دوستان مردم سوريه» در پاريس شركت كرده بود ضمن حمله به روسيه و چين خواستار افزايش فشار بر اين دو كشور براي قطع حمايت هايشان از دمشق شد. مسكو و پكن نشست پاريس را تحريم كرده بودند. شبكه پرس تي وي در همين زمينه گفت و گويي انجام داده با «ادوارد اسپاناس» (Spannaus)، از دبيران نشريه Executive Intelligence Review. بخشهايي از اين گفت و گو را در زير مي خوانيد.
***
وزير خارجه آمريكا گفته روسيه و چين بهاي عدم همراهي شان با غرب عليه سوريه را خواهند پرداخت. به نظر شما اين بها چيست؟
من اميدوارم خانم كلينتون بيشتر به مسئولان ارتش آمريكا گوش دهند تا انگليسي ها، چرا كه ارتش آمريكا به دنبال رويارويي با رژيم اسد نيست. مسلما هدف وزير خارجه آمريكا از طرح اين موضوع فشار وارد كردن به روسيه و چين است، به خصوص روسيه. به نظر من بايد از روسيه و شخص پوتين ممنون بود كه محكم سر موضعش در حمايت از رژيم اسد و مخالفت با مداخله نظامي در سوريه ايستاده است. هر روز اخبار جديدي منتشر مي شود مبني بر اينكه روسيه تضعيف شده يا روسيه كوتاه آمده. اما اين اخبار جعلي است. روسيه قاطعانه در مقابل نقشه هاي جنگ طلبانه انگليس ايستاده است. همانطور كه گفتم ارتش آمريكا هم نقش مهمي در جلوگيري از آغاز جنگ ايفا مي كنند.

البته غرب بر ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوريه اصرار دارد. به نظر شما پياده شدن برنامه ليبي در سوريه چقدر محتمل است؟
ارتش سوريه به مراتب از ارتش ليبي قوي تر است؛ هم نيروي هوايي دارد هم نيروي دريايي. اسد هم از حمايت نسبي داخلي برخوردار است. واقعا سوريه و ليبي با هم قابل مقايسه نيستند. اهميت برنامه اي كه در ليبي پياده شد اين بود كه انگليس اين برنامه را به عنوان يك مدل از پيش تعيين شده براي مداخله نظامي در سوريه و سپس ايران اجرايي كرد. اشتباه روسيه و چين اين بود كه در شوراي امنيت به طرح حمله به ليبي راي ممتنع دادند. اما خوشبختانه آنها اين اشتباه را در مورد سوريه تكرار نخواهند كرد و اجازه نخواهند داد طرحي در اين شورا بر ضد سوريه تصويب شود. علت اصلي اينكه طرح پياده شده در ليبي در سوريه اجرايي نخواهد بود نيز همين است.

دولت آمريكا مدام رژيم اسد را محكوم مي كند، اما در قبال كشتارهايي كه توسط مخالفان مسلح انجام مي شود سكوت مي كند. علت اين برخورد دوگانه چيست؟
ببينيد، نخهاي اوباما در واقع توسط كامرون و انگليسي ها كشيده مي شود. دولت آمريكا توسط لندن كنترل مي شود و چيزي كه انگليسي ها مي خواهند، به راه انداختن جنگ عليه سوريه است. جنگي كه مطمئنا محدود به سوريه نخواهد بود و مي تواند به سرعت تبديل به جنگ جهاني سوم شود، زيرا به رويارويي مستقيم غرب و روسيه و چين منجر خواهد شد. ولي روسيه محكم ايستاده و ارتش آمريكا هم قصد ندارد وارد جنگي جديد شود. از طرف ديگر ما انگليس و فرانسه و سعودي ها و دولت اوباما را داريم كه بر طبل جنگ مي كوبند. به همين دليل هم اكنون در وضعيت خطرناكي قرار داريم.

به نظر شما اگر به اپوزوسيون اسد فرصت حكومت بر سوريه داده شود چه شرايطي پيش خواهد آمد؟
اولا اپوزوسيون رژيم سوريه به شدت با هم اختلاف دارند و هيچ اجلاس مشتركي نيست كه آنها بدون كتك كاري در آن شركت كنند. نكته ديگر قطعيت وجود بي ثباتي در سوريه در صورت سقوط رژيم اسد است. پوتين در خلال اجلاس G۲۰ به اوباما گوشزد كرد كه در صورت سرنگون شدن اسد، سوريه مثل دو كشور ديگري كه در آنها مداخله نظامي شد،عراق و ليبي، بي ثبات خواهد شد. حتي بدتر از آنها؛ زيرا هيچ كدام از نيروهاي اپوزوسيون در سوريه به چيزي كمتر از در دست گرفتن حكومت راضي نيستند.

https://siasatrooz.ir/vdcf1yde.w6dtjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی