سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 89298

هفته دفاع مقدس و دستاوردهاي نظامي

هفته دفاع مقدس و دستاوردهاي نظامي

هفته دفاع‌مقدس نمودار مجموعه‌اي از برجسته‏ ترین افتخارات ملت ایران در دفاع از مرزهای میهن اسلامی و جانفشانی دلاورانه در پای پرچم برافراشته اسلام و قرآن است. در این مجموعه تابناک، درخشنده‏‌ترین و نفیس‌‏ترین نگین گرانبها یاد و خاطره شهیدان است.
همچنين ذکر فداکاری و مجاهدت رزمندگان دوران دفاع‌مقدس موجب زنده نگه داشتن و پویایی اسلام و انقلاب اسلامی و بیانگر آمادگی و حفظ قدرت دفاعی ملت قهرمان ایران است.
در اين ميان نمايش دستاوردهاي نظامي نشان‌دهنده تحولات و پيشرفت‌هايي است كه در طول سال‌هاي دفاع‌مقدس آغاز شد. ایران قبل از انقلاب اسلامی کشوری بود که در تمام مسائل نظامی وابسته به آمریکا و غرب بود. حضور مستشاران نظامی آمریکا در تمام سطوح نیروهای مسلح آشکار بود. اما با وقوع انقلاب اسلامی و اخراج مستشاران نظامی و شروع جنگ تحمیلی، نیروهای نظامی، خود ارکان ارتش و صنایع نظامی را در اختیار گرفتند. نیازهای مختلف جنگ و تحریم شدید تسلیحاتی باعث شد در صنایع نظامی نوآوری‏های مختلفی بروز کند. این روند بعد از جنگ نیز ادامه یافت. ساخت موشک‏ها و تانک‏های پیشرفته و ناوهای کوچک و بزرگ از دستاوردهای مهم صنایع نظامی در طول دوران دفاع‌مقدس است. اين روند به گونه اي است كه نيروهاي نظامي ايران اكنون در رديف قدرتمند‌ترين ارتش‌هاي جهان به حساب مي‌آيند به طوري كه به گفته ارتشبد ابی‌زید - رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا - نیروهای مسلح ایران قویترین نیروها در منطقه خاورمیانه هستند.
تحقيقات نظامي ايران بسيار پيشرفته بوده و ايران توانايي ساختن تجهيزاتي كه در دوران جنگ تحميلي از كار افتاده‌اند را دارا بوده و براحتي مي‌تواند بر منطقه خليج فارس تسلط داشته باشد. به اذعان محققين امريكايي ايران توانايي براي بستن تنگه هرمز در زمان بحران و تحت نظارت درآوردن خروج نفت از تنگه هرمز دارد و به راحتي مي‌تواند با نفوذ امريكا در منطقه مقابله كند و از بازدارندگي كافي در زمان بحران برخوردار است.
به گفته امیر سرتیپ سيد‌مسعود رضا‌زواره رئیس تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بین سال‌های ۶۳ تا ۹۳ حدود ۳۴۰ پروژه تحقیقاتی توسط نيروهاي ارتش انجام شده است.
وي در اين‌باره افزود: تعداد پروژه‌های خاتمه یافته تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی در فاصله سال‌های ۶۳ تا ۹۳ حدود ۳۴۰ پروژه بوده که ۲۸۰ پروژه مربوط به نیروی زمینی و ۶۰ پروژه مربوط به هوانیروز بوده است. میانگین هر سال ۱۲ پروژه برای یک دستگاه تحقیقاتی عدد معناداری به حساب می‌آید.
رئيس تحقيقات و جهاد خود كفايي ارتش با اشاره به اينكه تحقیقات در ایران تبلور تجارب میدانی است که به حوزه صنعتی منتقل می‌شود اظهار کرد: ساخت سلاح‌های نواخت بالا در انحصار دو کشور است که ما داعیه ورود در این زمینه را داریم.
چنين اظهاراتي حكايت از تحقيقات گسترده در صنايع دفاعي كشورمان دارد. به گفته مسئولان نظامي كشورمان چشم‌انداز نيروهاي نظامي ايران این است که در علوم، تحقیقات و خودکفایی تأسیسات نظامی جزو ۱۰ کشور اول دنیا باشند. 

دستاوردهاي موشكي
حرکت در مسیر خودکفایی و تامین امنیت پایدار، آنچنان با انگیزه و برنامه توسط نیروهای مسلح کشورمان به پیش می‌رود که اکنون رونمایی از دستاوردهای جدید در عرصه نظامی به پای ثابت مناسبت‌ها و برنامه‌های مهم کشور تبدیل شده است.
مردم كشورمان امسال نيز همچون سال‌هاي گذشته در هفته دفاع‌مقدس شاهد دستاوردهاي برجسته نظامي بودند از جمله اين دستاوردها مي‌توان به رونمایی از سامانه موشکی "رعد۲" اشاره كرد كه جدیدترین شکارچی سپاه پاسداران به شمار مي‌رود.
این سامانه موشکی یک سامانه پدافندی متعلق به نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است كه نمونه ارتقا یافته سامانه موشکی رعد یا همان رعد۱ است که هم‌اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دارد.
رعد۲ همچون سامانه موشکی رعد۱، از "موشک‌های طائر۲" استفاده می‌کند اما رعد۲ از نسل "موشک‌های طائر۲-آ" بهره می‌برد ولی سامانه موشکی رعد۱، از موشک‌های طائر۲ استفاده می‌کند که این نشان می‌دهد که در تولید سامانه موشکی رعد۲، موشک‌های نمونه اولیه همین سامانه یعنی رعد۱ نیز به‌روز رسانی شده است.
نکته دیگر اینکه، سامانه موشکی رعد۲ نیز همچون برادر کوچک‌ترش یعنی رعد۱، از یک لانچر سه‌تایی بهره می‌برد.
رعد۱، یک سامانه موشکی با لانچر متحرک و قابل حمل توسط خودرو است که برد آن ۵۰ کیلومتر اعلام شده و می‌تواند اهداف را در ارتفاع ۷۰هزار پایی مورد اصابت قرار داده منهدم کند.
توانايي هاي دفاعي ايران، به خصوص توانمندي‌هاي موشكي ايران آنقدر پيشرفته است كه در جدیدترین گزارش سالانه سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) آمده است: "ایران به صورت مستمر توانمندی‌های نظامی‌اش را ارتقاء می‌دهد. نیروی دریایی ایران در حال ساخت شناورهای سریع‌تر است، نیروی زیردریای خودش را توسعه می‌دهد، توانمندی‌های دفاع موشک‌های کروز خودش را توسعه می‌دهد و حضورش را در آب‌های بین‌المللی افزایش می‌دهد. در ادامه گزارش پنتاگون آمده است: "ایران در تلاش است نیروی دفاع هوایی و نیروی هوایی خودش را مدرنیزه کند. هرسال ایران سامانه‌های ساخت ایران را رونمایی می‌کند از جمله این سامانه‌ها می‌توان به سامانه‌های موشکی، رادارها و پهپادها اشاره کرد. ایران در سال ۲۰۱۳ نیز همین کار را انجام داد (سامانه‌های جدیدی به نمایش گذاشت). ایران همچنان در تلاش است به سامانه‌های موشکی پیشرفته دوربرد زمین به هوا دست پیدا کند."

پيشرفت در ساخت پهپاد
رونمايي از نخستین پهپاد مسلح به موشک‌‌های پدافند هوایی نيز از جمله نشان‌هاي پيشرفت نظامي كشورمان در طول سال اخير بود كه پيش از اين موفقيت پهپاد‌هاي ايراني به رخ جهانيان كشيده شده است. امیر حاتمی جانشين وزير دفاع در مراسم رونمايي از اين پهپاد جنگنده مجهز به موشك‌هاي هوا به هوا طي سخناني گفت: در راستاي تأمين نياز نيروهاي مسلح به همت متخصصان دو سازمان اقتدارآفرين وزارت دفاع، سازمان‌هاي صنايع هوايي و صنايع هوافضا، پهپادهاي مسلح به موشك‌هاي پدافند هوايي انجام شده است.
وي افزود: ساخت پهپاد مسلح به موشک‌های پدافند هوایی نشان داد كه نيروهاي نظامي كشورمان علاوه بر افزایش برد و حوزه عملیاتی پهپادهای قابلیت تعقیب و گریز، ردگیری و انهدام پهپادهای متجاوز بيش از پيش دارا مي‌باشند.
پهپاد ياد شده قادر است انواع هواگردها نظیر هواپیماهای جنگنده، هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد را منهدم کند.
سرهنگ «اسفندیار پورشبانان» رئیس اداره تحقیقات و جهاد خودکفایی هوانیروز گفت: هوانیروز جمهوری اسلامی ایران توانایی انجام تعمیرات سنگین بر روی بالگردها را دارد.

توانایی ساخت شناورهای سنگین‌تر از جماران
در عين حال نيروهاي نظامي كشورمان در بخش دريايي نيز به پيشرفت‌هاي قابل‌توجهي دست يافته‌اند. امير دريادار دوم علي غلام‌زاده رئیس تحقیقات جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش در اين‌باره گفت: شک نکنید توانایی ساخت شناورهای سنگین‌تر از جماران را داریم.
وي افزود: وقتی به دانش ساخت دست پیدا می‌کنیم یعنی می‌توانیم هر چه می‌خواهیم بسازیم. وقتی توانسته‌ایم ناوشکن جماران را تولید کنیم شک نکنید توانایی ساخت شناورهای سنگین‌تر از جماران را هم خواهیم داشت.
وی افزود: فرق ما با دیگر سازمان‌ها این است که به صورت روتین کار نمی‌کنیم و هر جا احساس نیاز شود به عنوان سازمان‌هایی که افتخار تأسیس به دست مقام معظم رهبری را دارند وارد عمل خواهیم شد. وقتی در سال ۸۰ رهبری فرمودند که وارد ساخت ناوشکن شوید، چون افق‌های جدیدی از تکنولوژی پیش چشم شما باز می‌شود شاید نمی‌توانستیم چنین چیزی را باور کنیم اما دیدید که توانستیم و ناوشکن جماران ساخته شد.
غلام‌زاده با اشاره به این‌که رهبری در سال ۸۵ فرمان حضور در اقیانوس‌ها را دادند، بیان کرد: از سال ۸۵ نوع مأموریت ما هم عوض شد چون باید در جاهایی که بتوانند بازدارندگی بیشتری داشته باشند حاضر می‌شویم. به زودی شاهد بهره‌برداری از ناو فاتح و همچنین بهره‌برداری از نمونه‌های دوم، سوم و چهارم ناوشکن‌های کلاس موج خواهید بود. ناوشکن دماوند نیز به زودی افتتاح خواهد شد.
وی در ادامه تأکید کرد: به حدی از تکنولوژی رسیده‌ایم که جوابگوی خیلی از نیازها است. امیدواریم دولت و سازمان‌ها اگر نیازی دارند از طریق نیروهای نظامی آن را پیگیری کنند. ضمن اینکه ما هم به کمک دولت در جهت ارتقای تکنولوژی و تجاری‌سازی نیازمند هستیم.
رئیس تحقیقات جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش در پایان اظهار کرد: تمام تجهیزاتی که ساخته‌ایم توسط عزیزانمان در دانشگاه‌ها و با کمک شرکت‌های خصوصی، دولتی و وزارت دفاع تولید شده است. اینگونه ثابت کردیم که اگر یک تیم باشیم می‌توانیم در زمینه‌های مختلف به خودکفایی برسیم.

ساخت رادار کیهان
ساخت رادار كيهان صددرصد بومي و بدون بهره از نمونه خارجي نيز يكي از دستاورهاي نيروي نظامي كشورمان بود كه امسال به نمايش گذاشته شد. اين رادار با قابلیت رهگیری و شناسایی توسط متخصصان ایرانی ساخته شده و هیچ نمونه خارجی نداشته و قابلیت‌های بسيار ارزشمندي را داراست. امیر شمخالی معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء درباره ساخت اين رادارها در كشورمان گفت: چهار ماموریت کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام توسط سامانه‌های پدافند هوایی انجام می‌شود و ما تاکنون توانسته‌ایم تمام رادارها و سامانه‌های خود را که در گذشته تولید شده بودند و عمر نسبتا طولانی داشتند بهینه‌سازی کنیم.
وي با تاکید بر ساخت چندین رادار بومی توسط متخصصان کشورمان تصریح کرد: رادار کیهان جدیدترین راداری است که روز دوشنبه در رژه نیروهای مسلح به نمایش درآمد و ضمنا این رادار هیچ نمونه خارجی ندارد.
امیر شمخالی با اشاره به سامانه‌های فرمانده کنترل اظهار داشت: این سامانه‌ها تمام اشیا پرنده را در مدت زمان دو دقیقه شناسایی می کند که این مسئله از ویژگی‌های ممتاز این سامانه‌ها به شمار می رود.
وی همچنین از سامانه انهدام تلاش نام برد و افزود: این سامانه می‌تواند با تجهیز شدن چندین موشک نسبت به انهدام هدف اقدام کند.
معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با اشاره به رادار فتح که راداری بومی و ساخت متخصصان ایرانی است گفت: این رادار دوربرد و کنترلی است که برای شناسایی اهداف با سطح مقطع بسیار کوچک کارایی بسیار زیادی دارد.
امیر شمخالی همچنين يادآور شد كه ساخت سامانه S۳۰۰ پیشرفت های بسیار خوبی داشته است.

تقويت و صدور توانمندي‌هاي نظامي ايران
رهبر معظم انقلاب اسلامی پيشتر در جمع فرماندهان ارتش و دست‌اندرکاران نمایشگاه دستاوردهای ارتش با ابراز خرسندی از پیشرفت مشهود در سراسر ارتش، «توأم شدن علم و عمل» را مهمترین عامل تحقق اهداف و انجام شدن صحیح کارها برشمردند و نیروهای مسلح را به توجه کامل به این عامل اساسی و پیش برنده فراخواندند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به توصیه‌های مکرر معارف اسلامی درباره «جایگاه رفیع علم و عمل و ضرورت توأم شدن این دو عامل» افزودند: همانگونه که از سال‌ها قبل تأکید شده است مراکز علمی و آموزشی در نیروهای مسلح، باید بطور مستمر رشد و ارتقا یابند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای زنده نگه داشتن روح اعتماد به نفس، و «ابتکار و نوآوری» را موجب استمرار پیشرفت نیروهای مسلح دانستند و خاطرنشان کردند: کشف و بکارگیری حتی گوشه هایی از استعدادهای پیچیده، فراوان و ناشناخته انسان، می تواند هر محیطی از جمله محیط‌های نظامی را متحول سازد، بنابراین سقف پرواز استادان و دانشجویان را بسیار بلند قرار دهید.
فرمانده کل قوا مقررات حاکم بر محیط‌های نظامی از جمله نظم و انضباط را مهم خواندند و در عین حال افزودند: در محیط های آموزشی نیروهای مسلح، حالت تحرک و انعطاف نیز مورد توجه قرار گیرد.
ایشان، نیروهای مسلح مستحکم و متناسب با اهداف و آرمان‌های جمهوری اسلامی را هدف بلند مدت نیروهای مسلح برشمردند و افزودند: آرمان‌های نظام اسلامی، فراگیر و مربوط به همه جامعه بشری است البته ما برای تحقق این آرمان‌ها، تعرض و تجاوز به حیثیت هیچ کشور و ملتی را جایز نمی‌دانیم اما نیروهای مسلح باید به قابلیت‌هایی برسند که هیچ‌کس نتواند حصار مستحکم کشور و ملت عزیز ایران را مورد تعرض قرار دهند.
توجه به دانش های جدید، استمرار ساخت تجهیزات، شتاب بخشیدن به نهضت قطعه‌سازی، به روز‌رسانی و خلق پدیده های جدید علمی، استفاده از اساتید مجرب، گسترش همکاری با مراکز علمی، دانشگاهی و توجه جدی به معنویات از دیگر توصیه‌های رهبر انقلاب اسلامی به فرماندهان ارتش بود.

https://siasatrooz.ir/vdcfc0dc.w6d11agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی