دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۲
کد مطلب : 92988

باز همه غافلگير شدند حتي هواشناسي!

باز همه غافلگير شدند حتي هواشناسي!

بعدازظهر آخرین روز تعطیلات زمانی که اکثر خانواده ها برای استفاده کردن از هوای خنک جوار رودخانه ها به تفریح مشغول بودند خبر نداشتند که توفان قرار است تفریحشان را تبدیل به عزا کند. کسی نمی‌دانست که ممکن است توفان و سیل‌ دار و ندارش را ببرد و تصور نمی‌کرد آرزوهایش را بر آب شناور ببیند. اما علی‌رغم هشدار نه چندان جدی هواشناسی و پیش‌بینی توفان۶۰ کیلومتری پایتخت، توفان با قدرت بیشتری همراه باران سیل‌آسا آمد و تعدادی را با خود برد تا همچنان از آماده نبودن برای مدیریت بحران رنج برده و قربانی بدهیم. حتی موقعی که توفان از جاده چالوس شروع شد کسی به کنار رودخانه کن‌نشینانن هشدار نداد تا آن منطقه را ترک کنند تا آب امیدشان را نبرد!! توفان تهران شاید باز هم بیاید و باز هم در فصل‌های دیگر تکرار شود اما چقدر برای این پدیده ای طبیعی که با خود برکت و رحمت می آورد و آلودگی را می زداید آماده‌ایم؟!
مروری داریم بر اتفاقاتی که هنوز اخبارش تا امروز ادامه دارد.

تاکنون ۱۰ جسد تحویل پزشکی قانونی شده است
بر‌اساس اعلام پزشکی قانونی استان البرز و تهران، تا لحظه تنظیم خبر اجساد ۱۰ کشته حادثه توفان روز یکشنبه، ۲۸ تیرماه ۱۳۹۴ به این سازمان منتقل شده است.
روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرده که ۵ تن از اجساد منتقل شده متوفی مربوط به استان تهران و ۵ متوفی مربوط به استان البرز است. تعداد متوفیات در حال افزایش و این ۱۰ جسد، آمار اولیه قربانیان توفان روز گذشته هستند.
به گفته پزشکان قانونی تهران و البرز کار تشخیص هویت اجساد منتقل شده به این ادارات کل آغاز شده است.
آمار قطعی بعد از اتمام انتقال اجساد قربانیان به ادارات کل پزشکی قانونی استان های البرز و تهران از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام می شود.

دستور بررسی خسارات توسط دستگاه‌ها
اما در همین راستا ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه در محل اتاق جلسات فرمانداری تهران با حضور مدیران و مسئولان پایتخت و ریاست عیسی فرهادی فرماندار تهران موضوع توفان تهران مورد بررسی قرار گرفت.
فرماندار تهران در این جلسه گفت: ۱۳ روستای کن و سولقان در حادثه توفان تهران متاثر از حادثه شدند. همچنین با توجه به تعطیلی روز یکشنبه جمعیت فراوانی در این منطقه وجود داشت و بیش از ۶ هزار خودروی شخصی به مسافت۲۰ کیلومتر ترافیک جاده ای داشتیم. باران روز يكشنبه ۳ کیلومتر سیلاب را تا قبل از تونل سولقان به همراه داشت که موجب قطع برق شد.
وی افزود: هرچند جاده امامزاده داوود‌(ع) مرمت شده اما به دلیل باریک بودن جاده امکان دید رانندگان نبود و بخشی از جاده را سیلاب و ریزش کوه از بین برد. پس از تماس هادی رحمتی رئیس مدیریت بحران استان تهران و دکتر احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران به سرعت تیم های امدادی و پلیس، برق و اورژانس در محل حاضر شدند که خدمات‌دهی خوب بود.
فرماندار تهران اظهار داشت: ساعت ۱:۰۵ شب جاده باز شد اما به دلیل تاریکی و قطعی تلفن خانه ها نمی دانستیم بالای منطقه کن چه خبر است. برای همین تا نماز صبح به همه روستاهای کن سر زدیم تا مشکلی رخ نداده باشد. زنی ۳۵ به دلیل آوار دیوار جان خود را از دست داده است و همچنین تاکنون ۵ جسد توسط امدادگران از رودخانه گرفته شده است.
فرماندار تهران اعلام کرد: وضعیت برق و راه منطقه عادی است و دستگاه های متولی باید تا ۷۲ ساعت آینده تمامی خسارات را برآورد کنند. همچنین بنیاد مسکن باید هر ۱۳ روستای منطقه را تحت پوشش خود قرار دهد. ترمیم جاده های روستایی و پاکسازی جاده ها نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.

کن و پاکسازی محله
شهردار منطقه ۵ گفت: شهرداری منطقه ۵ با کلیه امکانات و با کمک نیروهای حریم‌بان و شهربان به منطقه کن و سولقان ورود پیدا کرد و تا قبل از ظهر عملیات پاکسازی اولیه به اتمام می رسد.
سیدمحسن اسدی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: شهرداری منطقه ۵ پس از آگاهی از طغیان رودخانه کن و انسداد جاده امامزاده داوود(ع) و روستاهای اطراف و ایجاد مشکلاتی برای شهروندان در بالادست جاده با فوریت عوامل اجرایی خود را با تمامی امکانات به محدوده اعزام کرد.
وی با بیان اینکه در ساعات اولیه ۳ دستگاه لودر، ۷ دستگاه باب‌کت و ۲۰ نیروی اجرایی به منطقه اعزام شدند، افزود: شهرداری منطقه ۵ با بهره‌گیری از نیروهای حریم‌بان و شهربان و امکانات این نیروها در تمامی نواحی ۷ گانه وارد عملیات کمک‌رسانی و باز کردن جاده ها شد. بعد از چند ساعت نیز با کمک و همراهی مناطق همجوار تعداد باب‌کت ها به‌۲۰ دستگاه افزایش پیدا کرد و درنهایت نیز در ساعت ۱۲ شب مسیر جاده کن و سولقان باز شد.
شهردار منطقه ۵ با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ نفر از نیروهای اجرایی شهرداری در جاده کن و سولقان مشغول به کار هستند، تصریح کرد: نیروهای شهرداری از ساعت ۶ صبح بار دیگر عملیات پاکسازی جاده را آغاز کردند و پیش‌بینی می شود تا قبل از ظهر پاکسازی اولیه به اتمام برسد.
اسدی در همین موضوع و تا لحظه ارسال خبر به سیاست روز گفته که در حال حاضر نیز تمامی خودروهای موجود در منطقه تخلیه شدند و خدمات‌رسانی به شهروندان ادامه دارد.
وی در ادامه به دلایل حضور شهرداری در پاکسازی منطقه پرداخت و گفت: حوزه مسئولیت شهرداری تهران در حریم مربوط به کنترل ساخت و ساز است و در این مورد بخشداری و وزارت راه و شهرسازی وظیفه نگهداری جاده را برعهده دارند.
شهردار منطقه ۵ در پایان تصریح کرد: با این وجود شهرداری منطقه ۵ صرفاً از باب همکاری به موضوع ورود پیدا کرد و خدمات لازم را با کمک نیروهای شهربان و حریم‌بان ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه رانندگی در هوای بارانی با شرایط عادی فرق می کند، به رانندگان توصیه کرد: در شرایط بارانی و مه‌آلود با چراغ های روشن رانندگی کنند و ضمن توجه به دستورات پلیس و حفظ فاصله طولی با خودرو جلویی، با سرعت مطمئنه حرکت کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا افزود: همچنین صبح ديروز بر اثر بارندگی شدید و نیز جاری شدن سیلاب، رستورانی در ۲۰ کیلومتری جنوب مرزن‌آباد به سمت کرج دچار آسیب شد که بر اثر این حادثه این جاده نیز مسدود شده است، البته ماموران پلیس و راهداری درصدد هستند جاده را باز کنند.

مدیریت بحران هشدار داده بود
سیدجعفر تشکری‌هاشمی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران دو روز گذشته نسبت به وقوع توفان در شهر تهران هشدار داده بود، به فارس گفت: مدیریت شهری و سازمان حمل‌ونقل و ترافیک به منظور ارائه خدمات ویژه و سرویس‌دهی بهینه ناوگان عمومی پایتخت در آماده باش کامل بودند. به طوری که با سرویس‌دهی ویژه در‌خصوص بی‌آر‌تی و خطوط تاکسی عملکرد خدمات‌رسانی به شهروندان مختل نشد.
وی با بیان اینکه ایستگاه های مترو مانند یک پدافند غیرعامل عمل کرده مثابه شهری زیرزمینی به کمک شهروندان آمد، گفت: متروی تهران علاوه بر کارکرد حمل‌ونقلی در زمان های مدیریت بحران پناهگاه عمومی برای اسکان شهروندان می باشد تا شهروندان درمواقع ورود به بحران به آن پناه آورند.
معاون شهردار تهران افزود: به دنبال وقوع توفان عصر روز يكشنبه تمامی ۹۲ ایستگاه متروی تهران با حجم انبوهی از مسافران مواجه شد به طوری که در ایستگاه های پرتردد شهر اعم از ایستگاه های صادقیه، امام خمینی(ره) آزادی، شهر ری و ۱۵ خرداد با افزایش۳۰ درصدی حضور مسافران مواجه بودیم.
تشکری‌هاشمی با تاکید بر اینکه ایستگاه های مترو علاوه بر خدمات روزانه مسافران در مواقع حساس و بحرانی مانند یک مامن امن برای شهروندان عمل می کند، گفت: در عین حال با نظارت کامل از طریق مرکز کنترل ترافیک بر شبکه معابر پایتخت در لحظه آب گرفتگی ها و شکستگی درخت یا هر سدمعبری به عوامل اجرایی اطلاع داده شد و نیروهای امدادی عملکرد مثبتی را در توفان شب گذشته ارائه کردند
بی‌شک همه قبل و بعد از توفان زحمت کشیدند و کار کردند اما شاید بی‌انصافی نباشد که بگوییم انتظارمان از مسئولان چه درباره هشدارهای جدی و چه درباره ساخت نقاط امن در شهر بیشتر از این باید باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcfc1d1.w6d0cagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی