شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰
کد مطلب : 109387
مشاور توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون تشریح کرد؛

جزئیات بندهای برنامه ملی اشتغال در سال ۹۸

مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال برنامه هشت بندی در بحث توسعه اشتغال، همچون اشتغال روستایی، اعزام نیرو، توسعه مشاغل خرد و خانگی، جایگزینی نیروی کار به جای اتباع خارجی و... متناسب با ظرفیت دستگاه‌ها و در تطابق با وضعیت اقتصاد ملی آماده شده و علاوه بر ایجاد ۵۳۷ هزار فرصت جدید شغلی، ۳۱۵ هزار شغل تثبیت می‌شود.
محمدرضا کارگر اظهار داشت: امسال علاوه بر ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع اعتباری جهت اعطای تسهیلات اشتغالزایی و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه عمومی سال ۹۸ کل کشور برای برنامه‌ها و اقدامات مداخله‌ای در بازار کار با هدف ایجاد یک میلیون و ۹۰ هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده است. وی افزود: سناریوی خوش‌بینانه اشتغال بر مبنای هدفگذاری برنامه ششم توسعه به جهت تکلیف قانونی تهیه شده، در حالیکه در امر برنامه‌ریزی برای اشتغال باید به فضای اقتصاد کلان و توان و ظرفیت دستگاه‌ها نیز توجه شود و در نتیجه سناریوی دوم برای ایجاد ۵۶۹ هزار شغل جدید در سال ۹۸ مطرح شد.
مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال تاکید کرد: البته چارچوب برنامه‌ها و اقدامات اجرایی آنها تفاوت چندانی ندارد و تنها ابعاد و حجم برنامه‌ها را متناسب با شرایط تغییر دادیم و طرح هایی که از سال‌های قبل شروع شده امسال نیز ادامه می‌یابد. برنامه توسعه کسب و کارهای پراشتغال منطقه‌ای (تکاپو) که مطالعات شناختی، اقدامات اولیه، گزارش دینامیک اشتغال استان‌ها تدوین و تحلیل شده است و متناسب با آنها یک‌سری مداخلاتی را برای توسعه رسته‌های اشتغالزا طراحی و تدوین کرده‌اند و امسال نیز متناسب با برنامه‌ریزی صورت گرفته، اجرایی می‌شود.
کارگر اضافه کرد: هدفگذاری اشتغال در طرح تکاپو ۲۰۰ هزار فرصت شغلی است و در این رابطه ۱۲۴ نهاد در رسته‌های منتخب در استان‌ها عملیاتی و منابع مالی آن نیز از بودجه امسال و نیز در قالب تسهیلات ارزان قیمت پیش‌بینی شده که به زودی پس از تصویب در شورای عالی اشتغال ابلاغ می‌شود.
این مقام مسئول گفت: سامانه «کارا» که به عنوان تسهیلات فراگیر و توسعه اشتغال روستایی و عشایری شناخته می‌شود برنامه‌ای است که از سال ۱۳۹۶ شروع شده و مرجعی است که متقاضیان متناسب با طرح‌های اقتصادی اولویت‌دار خود برای ثبت‌نام اقدام می‌کنند و در کارگروه‌های استان، متناسب با اولویت‌های هر منطقه تسهیلات کم‌هزینه بانکی به متقاضیان پرداخت می‌شود و علاوه بر آن امکان برخورداری از کمک‌های بلاعوض یا یارانه به این تسهیلات نیز در نظر گرفته شده است. با توجه به عملکرد گذشته طرح کارا انتظار حداقل ۹۰ هزار فرصت شغلی در این حوزه را خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: علاوه بر طرح‌های اشتغال روستایی تلاش کردیم مداخلات هدفمند را نیز در حوزه توسعه روستایی داشته باشیم و پتانسیل دو هزار روستای کانونی شناسایی و احصاء شده و می‌خواهیم به صورت متمرکز بر روی این روستاها نیز اقدامات توسعه‌ای متناسب انجام دهیم. 

https://siasatrooz.ir/vdcfc1dyew6dxma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی