سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۳
کد مطلب : 99198
واکنش نمایندگان ملت نسبت به روی کار‌آمدن رئیس جمهور جدید فرانسه؛

دیپلماسی ایران برای یک چهره غربی حسابی باز نمی‌کند

دیپلماسی ایران برای یک چهره غربی حسابی باز نمی‌کند

انتخاب امانوئل مکرون به ریاست جمهوری فرانسه اتفاقی است که تحولات این کشور و اتحادیه اروپا را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد اما از منظر ناظران سیاسی ملت ایران در تعامل با کشورهای دیگر و تدوین راهبردهای سیاست خارجی هرگز روی یک چهره یا روند انتخابات کشورهای غربی حساب باز نخواهد کرد رییس جمهور جدید نیز از این قاعده مستثنی نیست.
بالاخره کمر وام فریبی نئوناسیونالیست‌ها در فرانسه شکست،«امانوئل ژان میشل فردریک مَکْرون» ۳۹ ساله معروف به امانوئل مکرون، بانکدار، وزیر اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال کابینه «فرانسوا اولاند»، بیست و پنجمین رئیس جمهوری فرانسه شد. وی در جدالی کشنده با «مارین لوپن» توانست ۶۶درصد آراء را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان سیاسی، با توجه به مسائلی چون بحران مهاجرت، تشدید تروریسم و افزایش تمایلات ملی‌گرایانه در بین شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای خروج از این اتحادیه، انتخابات ریاست جمهوری امسال فرانسه را مهمترین انتخابات این کشور طی دهه‌های اخیر می‌ دانستند. اخیرا در فرانسه کتابی با عنوان «امانوئل مکرون، جوانی به این کاملی« درباره زندگی و کار این سیاستمدار ۳۹ ساله منتشر شده است. شاید کارنامه تحصیلی و حرفه‌ای آقای مکرون، به خوبی نشانگر آن باشد که چرا بسیاری از رسانه‌ها و تحلیلگران فرانسه وی را نمونه موفق یک شهروند و برون داد کامل نظام آموزشی، شغلی و سیاسی این کشور به شمار می‌برند.
در دور اول انتخابات و در حالی که جامعه فرانسه بیش از همیشه چند قطبی شده بود، مکرون با کسب ۲۴/۰۱ درصد آرا، در جایگاه نخست قرار گرفت. اختلاف مکرون با مارین لوپن کاندیدای راست افراطی فرانسه از جبهه ملی کمتر از یک میلیون رای بود. پس از حمایت گسترده احزاب و جریان‌های سیاسی گوناگون از مکرون، حالا کم و بیش سناریوی سال ۲۰۰۲ در در دور دوم انتخابات فرانسه محقق شده است: «اتحاد اکثریت فرانسه علیه راست افراطی.»
در حالی که جامعه چندپاره فرانسه در دور نخست دست رد به سینه احزاب سنتی و از جمله حزب سوسیالیست زد، امانوئل مکرون برای تشکیل دولت و کسب رای اعتماد مجلس نیاز به یک اکثریت پارلمانی دارد.
رئیس جمهوری جدید فرانسه پیشتر حمایت جریان میانه‌رو و سنتی مودم (جنبش دموکراتیک) به رهبری «فرانسوا بایرو» را به دست آورده است. به نظر می‌رسد جوان‌ترین رئیس جمهوری پنجم فرانسه برای کسب اکثریت پارلمانی می‌تواند با جناح راست حزب سوسیالیست و جمهوریخواهان میانه‌رو ائتلاف کند.
انتخابات پارلمانی ماه ژوئیه، نخستین سنگ محک برای امانوئل مکرون در کسوت ریاست جمهوری بدون هراس از مارین لوپن خواهد بود.
امانوئل مکرون در دوران کارزار انتخاباتی و هنگامی که بسیاری از رقبا کمر به نقد بی‌رحمانه نظام موجود بسته بودند و حمله به «سیستم» کلید واژه سخنرانی‌ها شده بود، به وضوح از کارکرد نهادهای موجود در فرانسه و اتحادیه اروپا دفاع کرد.کاندیدای جنبش موسوم به «به پیش» گفته بود که «در کمتر از یک سال فضای سیاسی فرانسه را متحول کردیم.»
زلزله سیاسی مکرون در فضای داخلی فرانسه این احتمال را پررنگ کرده است که سیاست خارجی پاریس نیز تحت تاثیر قرار گیرد. در روزی که رهبران اروپایی از شکست لوپن در پوست خود نمی‌گنجیدند، تهران نیز از این نتیجه استقبال کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با استقبال از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، این رویداد را به دولت و ملت آن کشور تبریک گفت. بهرام قاسمی ابراز امیدواری کرد که روابط جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در دوره جدید پس از برگزاری این انتخابات، براساس بسترسازی‌های صورت گرفته طی سالهای اخیر و متناسب با ظرفیت‌های موجود بین دو کشور، در راستای منافع و مصالح دو ملت ایران و فرانسه، گسترش پیدا کند.

امضای مکرون پای قراردادهای اقتصادی تهران و پاریس
سید حسین نقوی حسینی در گفت و گو با خانه ملت گفت:فرانسه از کشورهایی است که از حدود ۳ قرن پیش تا امروز با ایران روابط تجاری و اقتصادی گسترده ای داشته است اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحت تاثیر لابی‌های صهیونیستی و اعراب مرتجع دارای افت و خیزهایی شده است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: پیروزی امانوئل مکرون اتفاقی است که سایه نئوناسیونالیسم مارین لوپن را از فرانسه دور کرد.
وی در ادامه افزود: رویکرد مستقل مکرون در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اتفاقی امیدوار کننده است که بر توسعه روابط پاریس با تهران تاثیرگذار خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امضای مکرون پای قراردادهای اقتصادی فرانسه با ایران موضوعی است که به اشراف رئیس جمهوری فرانسه درباره جایگاه جمهوری اسلامی منجر شده است.
وی تصریح کرد: توسعه روابط فرانسه با ایران اتفاقی مثبت است که قطعا برای هردو کشور حائز اهمیت طلقی می‌شود که سود سرشاری را برای طرفین به ارمغان می‌آورد.
نقوی حسینی گفت: صنایع خودروسازی فرانسه و صنایع هوایی این کشور به شدت نیازمند دسترسی به کارخانجات و بازار ایران است که از این موضوع می‌توان در بهبود روابط سیاسی دو کشور در جهت منافع ملی کشورمان بهره گرفت.
این نماینده مجلس گفت: قطعا ترامپ از نتیجه انتخابات فرانسه راضی نیست و همین موضوع مجادلات اتحادیه اروپایی با آمریکا را تشدید خواهد کرد.
وی تاکید کرد: شکاف اروپا با آمریکا فرصتی است که تهران از آن نهایت بهره را در شراکت با بروکسل در به چالش کشیدن یکجانبه گرایی واشنگتن کسب خواهد کرد.
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی گفت: ریشه ناسیونالیسم افراطی مارین لوپن را باید در زلزله سیاسی لوپن پدر جست و جو کرد که به عنوان چالش بزرگ اروپا محسوب می‌شد.
وی در ادامه افزود: مواضع تند مارین لوپن علیه مهاجران و پروژه فرگزیت که توسط جبهه ملی فرانسه مطرح شده بود به عنوان دردسر کشنده اتحادیه اروپایی محسوب می‌شد که از امانوئل مکرون شکست خورد.

موضع‌گیری قابل تامل
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رئیس جمهوری جدید فرانسه دارای رویکردی معتدل و واقع‌گرایانه به مسائل داخلی فرانسه و موضوعات بین‌المللی دارد تا جایی که شورای اتحادیه اروپایی و تمام احزاب سیاسی این کشور از این سیاستمدار جوان حمایت کرده بودند. وی با بیان این که روابط فرانسه با ایران در سایه تفاهم برجام بهبود یافته است، گفت: در جریان سفر سال گذشته رئیس جمهوری کشورمان به فرانسه، امانوئل مکرون به عنوان وزیر اقتصاد فرانسه قراردادهای فی مابین را تهیه، تنظیم و امضا کرده بود. گودرزی گفت: نکته حائز اهمیت اینجاست که رئیس جمهوری فرانسه همان گونه که در رقابت‌های انتخاباتی موضع‌گیری کرده بود در عمل نیز با هماهنگی شرکای اتحادیه اروپایی موضع‌گیری خواهد کرد و رفتار پاریس با تهران برهمین اساس تنظیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: انقلابی در روابط فرانسه با ایران رخ نخواهد داد و پاریس با رعایت جانب احتیاط به نوع رفتار خود ادامه می‌دهد.
این نماینده مجلس گفت: اجرای تعهدات امانوئل مکرون اتفاقی است که قطعا در آینده روابط سیاست خارجی فرانسه در تعامل با ایران در میان مدت تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

ایفای نقش مکرون در چارچوب مواضع اتحادیه اروپایی
حشمت‌الله فلاحت پیشه گفت: پیروزی امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اگرچه به به لحاظ سیاسی روی روابط پاریس با تهران تاثیر خواهد گذاشت اما نکته حائز اهمیت اینجاست که تغییر راهبردی صورت نخواهد گرفت.
نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی گفت: مناسبات سیاسی فرانسه در غالب تصمیمات اتحادیه اروپایی باید مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: پیروزی مارین لوپن اتفاقی بود که در سایه فرگزیت می توانست رفتار سیاست خارجی فرانسه را تاحدودی تغییر دهد اما با روی کار آمدن امانوئل مکرون همگرایی پاریس با بروکسل تشدید خواهد شد که این موضوع به روابط پاریس با تهران نیز تعمیم خواهد یافت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نکته حائز اهمیت اینجاست که روی کارآمدن نئوناسیونالیست‌ها در پاریس روابط فرانسه با ایران را دچار اخلال جدی می‌کرد.
وی تصریح کرد: مکرون باتوجه به حضور در جریان مذاکرات اقتصادی ایران و فرانسه پس از اجرای تفاهم برجام،به خوبی می‌تواند نقشه سیاسی همکاری‌های مشترک را دنبال کند. فلاحت پیشه گفت: جمهوری اسلامی در تعامل با کشورهای دیگر و تدوین راهبردهای سیاست خارجی ایران هرگز روی یک چهره یا روند انتخابات کشورهای غربی حساب باز نکرده است و این موضوع شامل فرانسه و مکرون نیز می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfcyd1.w6d11agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی