جمعه ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۸
کد مطلب : 117577

سیاست قطعی درباره برجام

یادتان و یادمان هست که در زمان مذاکرات هسته‌ای که سعید جلیلی مسئولیتش را بر عهده داشت، به تیم هسته‌ای ایران انتقاد وارد می‌کردند که...

یادتان و یادمان هست که در زمان مذاکرات هسته‌ای که سعید جلیلی مسئولیتش را بر عهده داشت، به تیم هسته‌ای ایران انتقاد وارد می‌کردند که این تیم وقت تلف می‌کند و تنها سیاست آنها مذاکره برای مذاکره است؟!
اگر در دوره پیشین مذاکرات که دولت تدبیر و امید هنوز بر سر کار نیامده بود و نقشی در آن نداشت، توافقی به دست نیامد، حداقل نتیجه آن این بود که برجامی در کار نبود که تحریم‌ها تشدید شود و این توافق یک خسارت محض برای انقلاب، مردم و ایران اسلامی باشد.
دولت تدبیر و امید ۸ سال از عمر خود و کشور را صرف مذاکره کرد و هنوز هم در حال مذاکره است، در حالی که آمریکای بایدن که یک دولت معقول و منطقی از سوی دولتمردان کشورمان شناخته شده است، هیچ تصمیمی برای بازگشت به توافق هسته‌ای، لغو تحریم‌ها علیه ایران و اجرای تعهدات خود ندارد.
روز گذشته در حالی نشست وین به پایان رسید و ادامه آن به چهارشنبه این هفته موکول شد که آمریکا رسماً اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را لغو نخواهد کرد چرا که ابزاری برای فشار بر ایران است. با سیاستی که ایالات متحده و اروپا علیه ایران اتخاذ کرده‌اند، آیا مذاکرات برای احیای برجام معنایی دارد؟
پرسشی که در میان افکار عمومی وجود دارد این است که آیا برجام خود دارای چارچوب و قواعد نیست که باز هم همچنان بر سر آن مذاکره می‌شود تا به نتیجه برسد؟
در جریان مذاکرات هسته‌ای در دولت روحانی که به برجام ختم شد، بسیاری از شروطی که رهبری به دولت و تیم هسته‌ای ابلاغ کرده بودند رعایت نشد و نتیجه آن اکنون در ایران پر رنگ است و احساس می‌شود.
دولت تدبیر و امید برای رسیدن به برجام یک ذوق‌زدگی خاصی داشت و موتور حرکت خود را برای رسیدن به این توافق تقویت کرد تا به آن دست یابد.
اگر در طول ۸ سال گذشته این موتور برای حرکت در مسیر داخل تقویت شده بود و سعی و تلاش دولت برای رفع مشکلات و نابسامانی‌ها صرف شده بود اکنون نتیجه قطعی و مثبت به‌دست آمده بود. دولت عمر خود را در این ۸ سال هدر داد در حالی که می‌توانست از فرصت‌ها استفاده کند و کشور را به شرایط بسیار بهتری اداره کند.
نشست‌های وین را نمی‌توان نتیجه بخش دانست چرا که آمریکای بایدن نیز همچون ترامپ اعتقاد به تحریم دارد. بازگشت به برجام کار دشواری و پیچیده‌ای نیست، اما ایالات متحده و اروپا آن را پیچیده کرده‌اند تا بتوانند دیگر خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کنند. اما این‌بار قرار نیست ایران تن به خسارت محض دیگری بدهد.
سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام شده و اکثریت مردم نیز با این سیاست موافق هستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست قطعی جمهوری اسلامی را اعلام کرده‌اند؛ «سیاست کشور در باب برجام صریحا اعلام شده. از این سیاست نباید هیچ تخطی کرد. آمریکایی‌ها باید تمام تحریم‌ها را لغو کنند و بعد ما راستی‌آزمایی خواهیم کرد. اگرچنانچه به معنای واقعی کلمه تحریم‌ها لغو شده بود آن وقت ما به تعهدات برجامی برمی‌گردیم. این سیاست قطعی است.»
اگر کوتاه بیاییم و از این سیاست قطعی تخطی شود، ایران شکست سنگینی خواهد خورد.
دولت همه مشکلات را به توافق هسته‌ای گره زده، در این میان می‌توان به مشکلاتی که در چند ماه اخیر شدت گرفته اشاره کرد در حالی که مسئله نابسامانی در وضعیت مرغ، روغن، گوشت و دیگر اقلام کالاهای اساسی ارتباطی به برجام و تحریم‌ها ندارد.
مردم از این وضعیت ناراضی هستند و حق هم دارند اما به این درک رسیده‌اند که سوء مدیریت دولت تدبیر و امید در این وضعیت نقش اصلی را دارد و گفتن این سخنان که اگر ما نبودیم قحطی می‌شد و یا ایران از دست می‌رود، برای مردم باورپذیر نیست و نمی‌توان با این سخنان مردم را فریب داد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcfeedyew6dyta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی