سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 93437
وزیر نفت مطرح کرد

سهم ۳۳ هزار میلیارد تومانی وزارت نفت درتامین منابع یارانه‌ها

سهم ۳۳ هزار میلیارد تومانی وزارت نفت درتامین منابع یارانه‌ها

روز گذشته وزیر نفت ضمن تشریح عملکرد دولت از باز پس‌گیری سهم ایران از بازار، پرداخت ۳۳ هزار میلیارد تومان از سوی وزارت نفت برای هدفمندی یارانه‌ها و همچنین بدهی ٤٠ میلیارد دلاری شرکت نفت به سیستم بانکی خبر داد و اعلام کرد: دولت نگران مردم کم درآمد در حذف یارانه‌هاست.
به گزارش سیاست روز ديروز بیژن زنگنه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، ضمن تشریح عملکرد دولت یازدهم در حوزه صنعت نفت گفت: از زمانی که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جانب مقام معظم رهبری ابلاغ شد وزارت نفت این سیاستها را سرلوحه کار خود قرار داد و نخستین دستگاهی بود که برنامه اقتصاد مقاومتی را تدوین کرد و به تصویب شورای اقتصاد رساند و هم اکنون در حال پیگیری این سیاستهاست.
وی با اشاره به این که یکی از دغدغه‌های بزرگ اقتصاد مقاومتی، توجه به توسعه و برداشت از میدانهای مشترک نفتی و گازی است، گفت: براین اساس در ادامه فعالیتهایی که از قبل در حوزه نفت و گاز انجام مي‌دادیم کارهای مهمی انجام شده و تصمیم گرفتیم برای توسعه در دو محدوده بزرگ پارس جنوبی و غرب کارون ـ که هر دو جزو میدانهای مشترک هستند ـ تمرکز کنیم.
وزیر نفت با اشاره به اولویت‌بندی فازهای پارس جنوبی برای تأمین منابع مالی در باره دلیل این اقدام یادآور شد: با آغاز کار دولت یازدهم، به اولویت‌بندی فازهای پارس جنوبی پرداخته و اولویت نخست را به فازهایی که امکان برداشت گاز از آنها بیشتر بود، اختصاص دادیم.
وی در ادامه از افتتاح فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی ظرف یک تا یک و نیم ماه آینده خبر داد و گفت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا برای افتتاح رسمی فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی اعلام آمادگی کرده است، در این پروژه همه چیز آماده است، اما می‌خواستیم تکمیل این پروژه را به صورت کامل انجام دهیم تا در افتتاح آن، هیچ چیزی صوری نباشد.
وزیر نفت تصریح کرد: طی همین روزها تحویل اتان به پتروشیمی کاویان از طریق فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی انجام مي‌شود که با افتتاح کامل این فازها سالانه یک میلیون تن اتان در اختیار پتروشیمی‌ها قرار گرفته و نیاز اتیلن کشور را تامین و از سوی دیگر تولید محصولات پتروشیمی کشور را افزایش مي‌دهد.
وی به سرمایه‌گذاری صورت گرفته در صنعت نفت اشاره و اظهار کرد: در سالهای ٩٠ و ٩١، چهل میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام شد اما در سال ٩٢، این رقم به ١٠ میلیارد دلار هم نرسید و در سال ٩٣ این رقم به سختی به ٦ میلیارد دلار رسید ضمن اینکه امسال به دلیل کاهش قیمت نفت منابع کافی برای سرمایه‌گذاری در صنعت اختصاص نیافته است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه پس از تصدی وزارت نفت، اولویت نخست کاری افتتاح فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨بود، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار بود تا پایان سال ٩٣، ١٠٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم که با افتتاح کامل فاز ١٢ و وارد شدن بخشی از گاز فازهای ١٥، ١٦ و ١٧ به شبکه سراسری ظرفیت تولید گاز کشور در سال ٩٣ به ١٢٠ میلیون مترمکعب افزایش یافت.
وی افزود: امسال هم بنا داریم فعالیت‌های تثبیت تولید فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی را تا افتتاح رسمی آن دنبال کرده و همچنین تولید گاز را از فازهای ١٧ و ١٨ و بخشی از فاز ١٩ پارس جنوبی نیز در برنامه داریم. به گفته زنگنه، پرونده پارس جنوبی به جز فاز ١٤ تا پایان دولت یازدهم بسته مي‌شود و تولید گاز در فاز ١٤ نیز بعد از سال ٩٦ انجام خواهد شد.
وی افزود: شرایط تحریم از دوران جنگ نیز برای ما سخت‌تر بود که در آن فشارها و محدودیت‌های گسترده‌ای اعمال شد و دشمنان قصد نابودی ما را داشتند، اما توانستیم با موفقیت از آن خارج شویم.
وزیر نفت با بیان اینکه خود را برای دوران پساتحریم آماده کرده‌ایم، گفت: ما سهم یک میلیون بشکه‌ای خود از بازار نفت را که به دلیل تحریم از دست داده بودیم، پس از رفع تحریم‌ها بازپس خواهیم گرفت.
زنگنه ادامه داد: برخی انتقاد مي‌کنند که چرا از الان مي‌گویید تولید نفت را ۵۰۰ هزار بشکه افزایش مي‌دهید زیرا باعث کاهش قیمت‌ها مي‌شود که باید به آنها پاسخ داد از این طریق، بازار را واکسینه مي‌کنیم تا آماده وارد شدن نفت ایران به بازار شود. وزیر نفت خاطر نشان کرد: اگر الان انکار کنیم و بعد یکباره نفت را روانه بازار کنیم شوک بزرگی به بازار وارد خواهد آمد.
زنگنه تصریح کرد: از همین الان باید برای بازپس‌گیری سهم خود از بازار اقدام کنیم و در غیر این صورت برای فروش ۲۰ یا ۳۰ هزار بشکه نفت خود از دیگران خواهش کنیم.
وی با تاکید بر اینکه افزایش تولید به معنای قدرت بیشتر در اوپک است، گفت: با سرعت تلاش خواهیم کرد که بازار خود را پس بگیریم.
وزیر نفت اظهارداشت: حتی اگر قیمت نفت، به نصف هم کاهش پیدا کند با رفع تحریم‌ها ما ضرر نخواهیم کرد، زیرا با افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران، درآمد ما ثابت مي‌ماند، اما کشورهایی که الان با حداکثر توان تولید کرده و سهم ایران را گرفته‌اند از افت قیمت‌ها ضرر خواهند کرد.
زنگنه سهم وزارت نفت در پرداخت پول ناشی از هدفمندی یارانه‌ها را ٣٣ هزار میلیارد تومان در سال جاری اعلام کرد و افزود: ٢٤ هزار میلیارد تومان از این مبلغ سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و ٩ هزار میلیارد تومان هم سهم شرکت ملی گاز است.
وی تصریح کرد: از محل سهم هدفمندی یارانه‌ها هیچ پولی به وزارت نفت اختصاص نمي‌یابد و این وزارتخانه سهم ٣٣ هزار میلیارد تومانی خود را تا پایان امسال واریز مي‌کند.
وزیر نفت در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به منتقدانی که وی را متهم به مفت فروشی نفت مي‌کنند، اظهارداشت: برخی ادعا مي‌کنند که دیپلماسی انرژی دولت ضعیف است و هر وقت که زنگنه وزیر شد، قیمت نفت سقوط کرد.
زنگنه در پاسخ به این ادعا، گفت: من سوال مي‌کنم که بحران اقتصادی در چین و به تبع آن، کاهش تقاضا و کاهش قیمت نفت چه ارتباطی به من دارد. اگر اینگونه باشد که مي‌توانم اقتصاد جهانی را دچار چالش کنم پس قدرت من از قدرت رئيس‌جمهوری آمریکا نیز بالاتر است.
وی با بیان اینکه قیمت نفت را شرایط بازار جهانی تعیین مي‌کند، گفت: کشوری که یک میلیون بشکه صادرات نفت دارد به همان اندازه هم در بازار جهانی قدرت چانه‌زنی دارد.
وزیر نفت با اشاره به دوره پیشین وزارت خود، گفت: زمانی که من وارد وزارت نفت شدم قیمت نفت ١٧ دلار بود و پس از آن به ٨ دلار کاهش یافت و در پایان دولت به ٥٣ دلار رسید که این دسته از منتقدان ادعا مي‌کنند که افزایش قیمت نفت در پایان وزارت من، به دلیل رشد اقتصاد جهانی بوده اما کاهش قیمت به من ارتباط پیدا مي‌کند.
زنگنه با تاکید بر اینکه توان تاثیر گذاری هر کشور در بازار نفت به میزان تولید است، اظهار داشت: برخی دولت‌ها علیه ایران، جنگی را به راه انداخته اند که نفت تنها بخشی از آن را تشکیل مي‌دهد و این اختلافات یمن، سوریه و عراق و سایر حوزه‌ها را در برمي‌گیرد.
وی با انتقاد از موافقت وزارت نفت از حذف نظام سهمیه‌بندی در اوپک در دولت گذشته، تصریح کرد: اوپک، یعنی سهميه‌بندی و ۳۰ سال در این سازمان تلاش شد که نظام سهميه‌بندی استقرار پیدا کند، اما به یکباره در طی یک جلسه با حذف نظام سهميه‌بندی موافقت کرده و سهم خود را در اختیار سایر کشور‌ها قرار دادیم.
وزیر نفت با اشاره به انتقاد از تمدید قرارداد دکل خارجی، اظهار داشت: چرا این دسته از منتقدان هیچ اعتراضی را نسبت به واردات ٣ میلیارد دلاری دکل خارجی در دولت قبل مطرح نکردند.

https://siasatrooz.ir/vdcfejd1.w6dmmagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی